Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yodamest

veterán

Egy kis tapasztalatot osztanék meg, elég friss, tegnapi élmény. A tv S95b és egy elég régóta húzódó általános problémára, úgy néz ki megtaláltam a megoldást:

Nézzük a Sárkányok Házát és van benne egy hosszabb sötét jelenet, amikor lakomáznak a kastélyban. Megint előjött ez, ami kezdetektől zavar, hogy 1-2 perc után annyira lesötétíti magától a jelenetet, hogy konkrétan semmit nem látni.

Besokalltam, mondom nem igaz, hogy erre nincs a beállításokban valami megoldás. Rábukkantam az egyébként enthusiastok által boszorkányként üldöztetett AI képmódra, mondom ezt még soha nem kapcsoltam be, mit lehet tudni rápróbálok. Annyit ír a leírásban, hogy ez automatikusan állítja a fényerőt meg úgy általában a képet, a külső fényviszonyok és a tartalom függvényében, valami ilyesmi, elég ködös.

Lényeg a lényeg, úgy voltam vele, hogy talán ha ezt bekapcsolom, ez majd felismeri valahogy, hogy ha sötét egy jelenet, akkor talán nem kéne azt még jobban lesötétíteni. Szóval bekapcsoltam ezt a bűnös dolgot, egyébként ez egy full külön képmód, tehát mind a hdr mind az sdr módban csak ezt engedi onnantól használni.

Így is lett, teszteltem a vacsorázós jelenettel és így ebben az AI képmódban/profilban, NEM sötétedik le magától a jelenet, hanem végig ugyanazon a fényerőn marad! Elképesztő! Ne tudjátok meg mennyire idegesített már ez, horrorfilmeknél stb. hogy levette a fényerőt. Szóval akinek ilyen gondja van és nem akar szerviztávirányítóval ügyködni, az AI intelligens képmódot kell bekapcsolni, valahol az általános beállításoknál van, nem az energiahatékonyságnál.

UI: Illetve még egy hozadéka ennek a képmódnak, ami egy külön téma is lehetne. Eddig abszolút filmmaker mód párti voltam, azt használtam már jóideje. Viszont ez az AI képmód szó szerint rávilágított arra, hogy sokkal több van ebben a tv-ben annál! A véletlen hozta, mert nem az volt a cél, hogy változzon a tv általános képe, de örülök, hogy így alakult mert sokkal szebb így a kép ebben a módban! Iszonyat jó a dinamika, eltűnt az a fajta fátyolosság, ami a filmmaker módot jellemzi, élénkek a színek, minden életre kelt a képernyőn! Nagyon tetszik.

Ez is azt bizonyítja, hogy mindenkinek a saját szemének kell hinnie, mondom én hittem a tesztelőknek, szakiknak, hogy a filmmaker a legjobb, több mint 1 éve azt használtam már, de miután megláttam az AI képmódot már nem mennék vissza! Szóval így kettő az egyben lett végül, megoldódott az évszázados problémám is és még szebb is lett a kép (számomra).

Új hozzászólás Aktív témák