Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hmmm1

aktív tag

Na amúgy kis update: OLED806-nak elképesztő képe van, nálam. Be van kalibrálva már néhány hónapja, de csúcs újra és újra. Aztán lehet minden oled ilyen, sőt kb biztos : )

Philips totyikba írtam:
    Kezdetben a DV-ért annyira oda voltam rajta, de a szintén teljesen jól bekalibrált Dolby Vision - sötét képmódban (és DV-nél ez a jó) nekem túl sötét a kép stb.
    Nem vesznek el részletek egyáltalán, de akkor is, semmi extra. Kalibrálás előtt a DV állat volt, jó, volt rajta egy kis plusz élesség stb. majd lemásztak a dolgok a képernyőről, nagyon durva volt. Most meg mélyit, sötétít a színeken talán. - Hozzáteszem, DV-t vagy rendesen kitesztelni nem tudtam még, de amit eddig láttam annyi elég volt.

Pl.: Disney Plus 4K DV vagy sima, esetleg leszedett anyag között, akkor inkább utóbbit választanám
    .
    Mondjuk itt se biztzos hogy vlaós a legutóbbi tapasztalás, mert hosszas huzavona után Karib-frachsie-t újranézve, a sima 1080p-as anyagot kezdtük el, és milyen jó döntés volt - mert ellenben ránézve a 4k-s DV-s anyagra D+-n szörnyű volt a kép. (Az köztudott amúgy is, hogy a Karib T. kalózai 4k uhd kiadása egy s*ar lett szvsz)
    Avatar D+-n váltogattam a két DV mód közt, hát fene tudja.
    Aztán inkább leszedtem egy 70 gigás anyagot, majd azt megnézem.
    Mindig a leszedett anyag a legjobb ergó nem? :D

Illetve Karib 1-nek, 2003 - sima 1080p Bluray anyagnak olyan képe volt, hogy besza behu, 4K és HDR, meg minden bizbasz nélkül : D
    Állejtős volt komolyan mondom. Úgyhogy ezúton is köszi még egyszer Vhiktor : D

Úgyhogy most kb ott vagyok, hogy HDR, DV nélkül jobban élvezek mindent, és szerintem szebb is a kép, mint minden csilivili cuccal.

Btw javaslatokat várok, jó HDR és DV anyagra. Előbbinél akadt több pozitív tapasztalásom (DV-hez képest) - bár ott is pl a legutóbbi film, amit néztünk : Kandahár (2023) 4K HDR-je nálam nagyon gyenge volt és a HDR sötétített a képen inkább igazából és amellett semmi szép fényes, jelenet nem volt a filmben. (A film is csak egy közepes, de szerintem más tv-ken se lenne nagy szám ez a film.) Jó HDR-e megitélésem szerint ehhez képest A Múmia 1999-es filmnek volt : D.

Szóval jah... jó HDR, DV anyagok érdekelnének, mert amúgy sokkal jobb minden film simán, nem de?: D

DV, HDR is sötétít. Tv max fényere ide vagy oda, ha semmi jó rész nincs a filmben, közben meg az egész anyag végig "sötétebb".

Új hozzászólás Aktív témák