Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hmmm1

aktív tag

Halihó mindenkinek. Gondoltam betérek a topikba, talán néhány elméletnek, okfejtésnek itt jobban van helye, mint kimondotta a Philips topikban.

Első OLED tv vásárlás elött állok, vagy álltam. Hetek óta vadásztam a Philips 65OLED806-os modellt, amikor már nem is volt kapható stb.
    LG-k is tetszegettek, ott láttam meg először OLED-t, hogy huh ez de ó, de jó - akkor rabul ejtett.
    Láttam kiállított darab Philips 856-ost, eléggé "bejáratott" mivel ki van állítva MM-ben, (talán ez előnye is) - ott a hang nálam szintén hozzátett a whao élményhez. (Nem, soundbar és társai nem érdekelnek és nem játszanak) - Főleg egy LG-hez hasonlítva - bár ott se volt rossz, csak vhogy a hangzás, a mély Philips-nél iszonyat jó volt. Most is egy Philips 4k uhd van otthon, nem rossz képpel, 55-s méretben)

Aztán pont lecsúsztam a 806-osról novemberben kifutottak, majd mégis hetekkel később, kb mostanra sikerült vadászni egyet, megnézni, kb 50 óra volt benne - előttem, volt, és másabb élmény volt mint a ugyanazon széria 856-s modellje. (Itt hallottam, olyat, hogy bekopik - lehet nem is volt túl jól beállítva)

Szerettem volna, hogy meggyőz, de kétségeim voltak/vannak: d Most az alábbiakat vetném fel:

"Igazából, annyira kerestem, ott volt elöttem, nem mondom, hogy csalódtam, de úgy szeretném, hogy valami meggyőzzön. - Elmélkedtem, hogy a OLED bár iszoynatosan fekete - ami fekete az fekete, DE:
    - nem túlságosan is az? Nem e hagy elveszni részleteket ezáltal, hogy könnyen mindent besötétít? Pl egy árnyékolt részen, tárgyon belül. Van egy objekt a képen, árnyékos jócskán, de azért még látod. Mintha éreztem volna, olyat hogy a feketén belül kevés az átmenet?
    Nem alkalmaz kontrasztot, csak kikapcsol mindent nem de? Nincs ezzel véletlen gond? (Játékoknál talán feltünőbbnek láttam )
    "Mennyire lehet ezt a túl sötét mindent állítani?" : D

A 806-osnál, ami kb uj, ott pl pirosnál, etc túlszaturáltságot éreztem:S - Nyilván lehet több minden be volt kapcoslva etc. de akkor is - (erről majd később)

Új hozzászólás Aktív témák