- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bishi
tag
válasz
p4radox
üzenetére
Biztosan a kábel a ludas. Nekem 7,5 méteresem van régóta, az kb. újjnyi vastag, és merev kábel.
Anno sokat keresgéltem én is, mire megértettem. De egyszerű fizika. Minél vastagabb a kábel, meg az anyaga jobb vezető annál kisebb az ellenállása. Utóbbi sokat romlik a hossz növekedésével.
Igyekszem hétköznapi szinten leírni a működését.
Az amcsiknál az AWG a kábelek egyik jellemzője:
[link]
Mint a linken is látható - minél kisebb az AWG jelölés, azaz a minél vastagabb a kábel keresztmetszet, annál kisebb az ellenállása. Ez miatt nem bír egy bizonyos sávszélesség fölött a kábel. Addig jó, amit bír, felette mivel digitális, szétesik. Ez nem analóg, ahol zavaros lesz, de értelmezett jel, stb.
Röviden nem az ára számít, hanem a kábel minősége. Sajnos nincs mindig a kettő közt öszefüggés.
Nem vennék vékony kábelt 5m fölöttre. A HDMI 2.1-hez kell a 48 Gbit/s sávszélesség képesség. Ha hosszú a kábel az ellenállás ezt nagyon lecsökkenti, azaz ha a kinézett kábel rövidebb lenne, akkor jóval 48 GBit/s-et is kellene elbírnia, mivel az adott igény hosszabb kábelre van ahol nagyobb az ellenállás, kisebb a sávszél, de ez nem szabvány kérdése. Vannak régi kábelek, amik simán viszik a minőségük miatt az újabb szabvány követelményeit.
Pár tipp kábelre (sajnos én sem tudom biztosra, ki kell próbálni legjobb képminőséggel, legnagyobb hangsávval általi sávszél igénnyel, amid csak van, hogy minél nagyobb sávszélesség igénye legyen a tartalomnak összességében, és ha stabilan viszi, akkor jó) - bár a múltkor is linkeltem, de nem voltam ilyen bőbeszédű. Pár tipp:
[link]
[link] Itt azért rezeg a léc, én törekednék a minél rövidebb szükséges kábelhosszra
[link]
[link]
Ezek csak tippek, törekedtem szemre vastagabb kábel választásában. Még ha nincs is kint a hdmi 2.1 kiírás, attól még jó lehet. Ha nem jó visszaviszed online vásárlással, jobb helyen bárhogy és kicseréled.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gumi és felni topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG OLED65C41LA OLED 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- GRUNDIG ( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HE FHD notebook - i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 Ti 4GB WIN11
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 512GB NVMe SSD
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor