Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Norbi8

    csendes tag

    válasz Krisztian101 #59654 üzenetére

    Egy kérdés hozzád: feltetted a legújabb firmware-t ?

    Sziasztok !

    Azért írok, mert lassan 1 éve BX tulajdonos vagyok. Nem néztem sasszemmel a hibákat a panelen vagy a megjelenítésben, de amikor konkrét példákat hoztatok, hogy a CX itt-ott jobb és hol keressem a hibát, érzékeltem hogy tényleg van a mozgásmegjelenítésben lemaradás:

    - főleg DolbyVision filmeknél a kisebb mozdulatoknál is a szereplő arcán remegés, a mozgásban meg szellemképesedés (húzta az objektumot a tévé)
    - a TV menüje lassan reagált, az ikon mozgásoknál húzta a képet

    Ezekkel a dolgokkal, ha az ember nem finnyás és annyira nem figyeli, együtt lehet élni, én azt mondom, de mindenkinél más az ingerküszöb.
    Viszont ezzel párhuzamosan divat lett szidni a tévét, hogy nagyon gyenge a CX-hez képest, a vicces hogy közben meg a másik vonalon a CX szidása is megy, hogy gyenge a panel, meg a megjelenítést lerontják minden firmware-el.

    Eltelt lassan egy év és most úgy néz ki, fordult a kocka. Nem tudom aki nyomja továbbra is a szidást, az látott-e mostanában BX-et:

    - nekem a panellel kezdetektől fogva semmi gond se volt, amire itt sokan CX-nél panaszkodnak
    - DE ami nagy változás, az LG folyamatosan hozza az új firmwareket a tévére, amivel
    - felgyorsította a menüt CX szintre
    - az utolsó két firmware-el, ami az utóbbi két hétben jött ki, (ami a leírásban csak apró bugfixeket tartalmaz) rendbe rakta teljesen a megjelenítést, nincs szellemesedés, remegés, utánhúzás ! A HD tartalmak, tévéadás is szebb, élesebb képet mutat. Közel mentem direkt sasolni a tévéhez.

    Lehet, hogy a CX persze még mindig jobb, mert magasabb a fényerő stb, de hogy a tévé most teljesen rendben van, az biztos.. és nekem fura, hogy pont most egy kifutó modellnél raktak rendben mindent, amikor már nem kell megmutatni a különbséget BX-CX között, mivel kifutott a tévé.
    És ami fura, hogyha ez a tévé is ilyen jó megjelenítésre alkalmas, akkor miért kellett ehhez 1 évig pofozni a szoftvert ?
    És a benne lévő proci is akkor lényegesen többre hivatott annak ellenére, hogy elvileg ez butított a CX-hez képest ?
    Szerintem itt több a mesterséges belepiszkálás, mint tévék közötti tényleges különbség, de valamivel a drágábbat is el kell adni.. tuti a fényerő is direkt van levéve...

    PSN: Norbi819

Új hozzászólás Aktív témák