Új hozzászólás Aktív témák

• blakey

titán

válasz Archttila #48164 üzenetére

Akkor azt mondod, hogy egy Zidoo Z9X (ami amúgy is tervben volt) orvosolhatná a fájdalmam - egy CoreELEC képes eszköz is orvosolná a problémádat. A Z9X nagyon friss modell, én még várok egy-két új frissítést és utána kipróbálom. Valószínűleg már egész tűrhető lesz a szoftvere de egy megfelelő CE képes box nagyon frankó társ lehet a médialejátszásban.

(#48168) evilskati
    Úgy látom, hogy a TV csak egy kis szelete a dolognak. - megjelenítőként funkcionál
    DLNA-n keresztül történik a lejátszás? - nem, SMB/NFS, DLNA-n csak akkor ha TV-vel vagy Blu-ray lejátszóval szeretném elérni a NAS-t
    Akkor van mellé egy DLNA képes NAS? - nekem van NAS de nem kötelező hozzá ilyesmi, egy számítógéppel is megoldható az SMB/NFS és DLNA is. Egyébként nálam a Plex szerver biztosítja a központi adatbázist és azon keresztül érem el Kodival, Infuse-al, MrMC-vel és egyéb lejátszókkal a szervert, így nincs probléma ha egyik készülékről a másikra költözök, minden ugyanott tart és onnan tudom folytatni ahol abbahagytam, de természetesen más módszerek is léteznek a központi adatbázis eléréséhez, Emby, vagy MySQL.
    Gondolom itt figyelembe kell venni a hálózat sávszélességét és a NAS-ban található HDD-k olvasási sebességét is. - nem ár a min. CAT5e kábelezés, hogy problémamentes legyen a 4K HDR Atmos lejátszás
    Talán külső SSD-ről etetitek? - én kizárólag hálózatról használom NAS-ról megy a lejátszás de mehet USB-ről is, van aki úgy használja.
    Láttam említve az Nvidia Shield-et, mint lejátszót, erre közvetlenül van rákötve valami háttértár, vagy szintén NAS-ról van etetve? - itt is mehet NAS-ról a lejátszás de USB sem akadály.

Új hozzászólás Aktív témák