- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomez1984
aktív tag
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #1572 üzenetére
erre a 600Ft-os-ra gondoltam. Nem kell túlmisztifikálni. Kicsit reszeld meg (asszony köröm reszelő okés erre csak hogy barázdát képezz és az is fel legyen töltve ragasztóval
Azert gél mert ha többet is raksz rá nem fog annyira elfolyni
Ha ettől feladatközpontubbat keresnék:
-
emiki6
veterán
válasz
Icewloxy #1569 üzenetére
Ragasztható, de ha sikerült letörni, akkor egy sima ragasztás nem biztos, hogy megfogja.
Kvázi erősebb struktúrát kell építened, mint a tömbműanyag (mert az eltört). Ha a ragasztás ez megoldja, az üdvös, de kételkedem benne, hogy az elég.Lehet, hogy csak én becsülöm alá a ragasztók erejét és a gél pillanatragasztó csodaszer, pár napja hallottam én is csak arról, hogy létezik.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Icewloxy #1564 üzenetére
Az ilyet általában mechanikai sérülésnek veszik, én sok jót nem várnék a dologtól... Mondjuk ennek a cseréje még fizetős javításként sem lehet olyan nagy összeg, de igen, kérdés meddig ülnek rajta.
Egy kérdést megérhet a szerviz felé, több hasznos infót fognak mondani mint mi... -
-
-
Icewloxy
tag
válasz
Icewloxy #464 üzenetére
Megjött a monitor, nem csalódtam, sőt!! Gyönyörű a panel , semmi banding, semmi rozsaszin efektus, full clear(3.gen qdoled). lefuttattam teszteket nincs pixelhiba se. Nem csalódtam a samsungban,pedig tartottam tőle kicsit. Látszik azért a kicsivel jobb szinfényerő woled után de azért nem folyt ki a nyálam, de természetesen brutál. A megjelenités,élmény más inkább. 27" 1440p 40-50 centiről még jobban benne vagyok a tartalomba és több részletek látok, lehengerlőbb mint az oled tv 55" 2.5 méterről. nameg a 360hz lehengerlő fluid,smooth minden. szóval nem bántam meg, nagyon jó megjelenitő, ezt a deltae1 is látom milyen pontos, tv csak kicsivel rosszabb,de az kalibrálva van.
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #454 üzenetére
Adaptive sync: VESA szabvány
Freesync: szintén VESA csak AMD marketing miatt Freesync a neve
G-sync: elektronikai modul lett beépítve a monitorba ezért képes 30Hz-től szinkronizálni vagy akár az Ultimate G-sync 1Hz-től is. VESA szabványon túlmutat mert az 48-tól kezdi.
A felhasználók monitorai 99%-a nem G-sync modolus Monitor így az Adaptive Sync / Freesync érvényes rá.
VRR: 48Hz-felső határ
Ha a G-sync az NV controlban OFF, automatikusan nem üzemel az Adaptive sync-se. Nincs szinkronizáció
Szóval mindenki Adaptive-ot használ igazából.
-
válasz
Icewloxy #399 üzenetére
Már évek óta, amióta apexet játszom, küzdök ezzel a gonddal, már közben volt vga csere is, csak alaplap proci nem, de mindenki másnál tökéletesen fut, csak nálam nem, néha scópolok, és látom elugrik a kép lövés közben, idegbaj..
a vga az Gainward GeForce RTX™ 4070 SUPER de előtte Asus RTX 3060ti volt, az ugyan ez. -
emiki6
veterán
válasz
Icewloxy #384 üzenetére
Persze, de oled tv-k jó régóta vannak, a monitor az relatíve új dolog. Érted, most jön ki a harmadik generáció?
Telefonok sem égnek már be, de már mióta van amoled? Már a galaxy S2-mben is az volt, na az még beégett (persze nem nagyon és addigra használhatatlanul el is avult).Nem lehet, hogy már csak arról szóljon a monitor oled fejlesztés, hogy olcsóbb legyen és nagyobb rr-t tudjon, biztos fejlődnek beégési hajlam tekintetében is. Vagy nem? Ennyit tud ez oled és a jövő a microled lcd?
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #344 üzenetére
Igen igen , freesync vagy gsync =VRR
Az SDR az 8 bites és a HDR anyag 10 vagy 12 bit.
Persze mehet az SDR 10-biten kézzel állítva csak akkor kapcsold ki a Windows egyéni színbeállitas engedélyezőt. Az tudja elrontani.
VRR control alapból offon lesz.
erdemes a szoftvert le frissíteni a 1003-ra. Mármint a monitor SzoftverétÉs Ezio monitor tesztet végig futtatni hogy nincs e pixel vagy subpixel beragadás. Érdemes ezt még fólia levétel előtt nézni közelről minden színben. Ha gond van küldöd vissza
Amikor kikapcsolod a monitort maradjon legalább 40 percig áram alatt akkor csinálja meg a pixel refresht
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #338 üzenetére
Reddit szerint Nvidia nem szereti a HDMi-t tud egy két fekete képet adni és a VRR sem stabil vele.
VRR control 2ms input laggot ad 2.7 helyett 3.9ms de ami zavaró vele hogy van tearing pedig a VRR pont annak a megszüntetésre van.
Minden freesync monitor tud G-Sync-et de amúgy a G6 adaptív sync.
Es nem fizette ki a VESA HDR400 szabványt tudja minden gond nélkül de papír nincs róla így nem került be a VESA listába.
nyugodtan használd játékokban ahol szép HDR-ben is. Erre van leginkább az OLED.
Szokasos 1.7m DP kábel van hozzá
360Hz +HDR megy nekem is
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #336 üzenetére
Nvidia probléma mentesebb DP-n.
Tudom a HDMI 2.1 szabvány 48Gbps sávszélességet ad meg de nem számít mert a DP és HDMI 2.1 is DSC-t használ illetve a Samsung herélt 2.1-et rakott az elektronikába (40Gbps) tud.Windows / World / Netezés / Youtube : SDR
Assassin Creed kivételével a játékok: HDR-ben, még a Fallout 4 is NvTrueHDR-el megy nekem. Cyberpunk 2077 RenoDX Shader-el.
Samsung fényerő 50-es skála, nekem SDR-re elég a 15 és HDR-re a 40 Peak mediummal.
Így a védelem is ki van használva mert nem csúcsfényerőn használom.
Amit nem tud a DP és HDMI sem: 360Hz + HDR + VRR, ez nem fér be.ha VRR kell és HDR akkor max 240Hz
SDR + VRR mehet 360hz-en.
Én már nem használok sehol G-sync-et, hagyom 360Hz-en. Nincs tearing és nem kell a VRR Flicker-től szenvedni.
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #331 üzenetére
Gratulálok, szép engedmény neked is
3. generációs QD-OLED van benne. 180Hz-ig voltak a 2th genek.
Én így használom:
SDR: 15-ös fényerő
HDR: 40-es fényerő plusz peak brightness medium, így 20% kép mellett 500nit-et tud 400nit helyett. Ezzel megy a Windows HDR Calibration 0 érték és 500nit-re illetve 100% saturation.Ne foglalkozz, hogy csak 400 vagy 500 nit, max 70cm-ről nézed így másnak hat mint a TV-n a 800nit.
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #324 üzenetére
Igen és ott tudsz kuponozni. SHOP APP használatta van eleve 5%. Szoktak adni szülinapi kupont 15% és még lehet kérni másik 5 vagy 10%-ot az ügyfélszolgálaton keresztül.
Így én 263k-ra kuponoztam le. 250k felett 3 év garancia és teljes beégésre is.
Van aki Erstesként tovább kuponozta 220k-ig és ők is kaptam 3 év garanciát.
-
4264adam
veterán
válasz
Icewloxy #320 üzenetére
Samsung honlapon vedd, ott még tudod kuponozni is tovább.
Van kuponkunyeráló topik, is ott tudnak segíteni. Ha pedig Erste-s vagy akkor egyéni árak vonatkoznak rád és már eleve 280k-ról tudsz kuponozni.
Ha a honlapon ráírsz az ügyfélszolgálatra, valami szép üzenettel hogy születésnpaod lesz szeretnél vásárolni, akkor kaphatsz 10% kupont is, vagy megemlíted, hogy ismerősöd kapott és vásárolnál te is általában adnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- DELL G2724D
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest