Hirdetés
-
Mobilarena
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Megint olajcserés az autóm, eddig 2x kapott már Motul 8100 X-Clent 5w-40-es viszkozitásban. Igazából ez az olaj tökéletesen bevált, de ha van valakinek ettől jobb ötlete olajra az megköszönöm. (2009 Fiat Bravo T-jet) -
troll81
addikt
Sziasztok HONDA Accord VIII Limousine (CU) 2.4 i (CU2) (201 PS) keresek motorolaj szűrőt.
Gyári specifikációt nem ismerem.
-
fasyrt
őstag
Jo, oke, igazatok van. Upstream and downstream ket külön dolog. Csak erdekes.

Valoszinüleg sarga melleny gyartasban se olyan jok, mint sarga melleny felhasznalasaban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
janakbacsi
üzenetére
5W30 való abba az autóba.
-
Asbee
veterán
válasz
janakbacsi
üzenetére
Határozottan nem belevaló. 5w-30.
-
válasz
janakbacsi
üzenetére
Ha nincs meg a konyve, korbe kellene nezni olajkeresokon, miket dobnak ki. A castrol keresoje peldalul az 1.3 16v vvti-re 5w-s olajokat dobott ki.
-
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi
üzenetére
ezt belerakhatom a benzines yarisba? [link]
-
Qru
MODERÁTOR
Azt kb bármilyek 0W20 tudja, amik jónak számítanak ebben a mezőnyben (a teljesség igénye nélkül):
-
Biqci
aktív tag
Üdv Urak!
Honda CR-Z-be milyen olajat keressek? A gépkönyv szerint vagy Honda Green Oil, vagy
ACEA A5/B5 vagy magasabb fokozatú 0W-20. Melyik márka melyik olaja lenne a legalkalmasabb, ha a Honda olajat sehol nem találok? -
janakbacsi
őstag
20 éves benzines 1.3 yarisba milyen olaj ajánlott?
-
bul07
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az lehet hogy pár milliméterrel kisebb de 5mm vastag a szivacs körben
Nekem az a lényeg hogy megfogja a port, arra tökéletesen elég egy tökéletesen záró szivacsos olcsóbb, mint egy másik aminek nincs szivacsa
Az se zavar ha valamennyi pollen átjut engem aztán nem zavar és senkit a családbanMindegy hogy ki milyet használ számomra nem fontos nem akarok senkit megtéríteni, de szerintem még ha 1mm kisebb is a szűrő része a szivacs sokkal passzentososabban zár a szélein
De ha veszel legközelebb Mann 2939(bármelyik fajtát mert elméletileg egy méret) megteszed hogy leméred milliméter pontosan
Én is lemérem a DENCKERMANN M110112
Egyszerűen kíváncsi vagyok hogy mik a méretekAmúgy tudjátok mi a röhej, Mann, Kauffer
CUK 2939/1 2968Ft
CUK 2939 3924Ft
Mérete anyaga mindene megegyezik, és hogy miért kerül többe szerintem a drágábbik, hát mert abból fogy több, mert a /1-es az jobb kormányos kocsihoz való, a másik meg baloshoz, és balos kocsiból több van
Hát kösz jó kis vásárlóbarát árpolitika(#7870) K Norbi
Hát pedig van ott szivaccsal gyárilag is, ép ezért nem szokták javasolni hogy a klíma tisztító habokat csak úgy mindenhová befúja az ember, mert az ott lévő szivacsokat megeheti, főleg ha idősebb a kocsi
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mindig a gyárit kell követni.
Szerintem a szivacsos sokkal rosszabb.
Oda ahova nem szivacsos való. -
bul07 emlegette, biztos vagyok benne.

Rákerestem a saját autómra Denckermann-éknál és Mann-Filter-éknél.
Ha megnézed, pár mmterrel kisebb a DM-féle szűrő, a Mann-féléhez képest, valószínűleg ezt kompenzálja a szivacs réteg. Szerintem nincs itt semmi féle csoda.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Régebben írta itt az egyik fórumtársunk, hogy Ő olyan utastérszűrőt használ, amin körben vékony szivacs réteg is van, a jobb tömítés végett. Sajnos akkor nem jegyeztem meg, de ha erre jár, beírná a gyártót, melyik az?
Köszi előre is.
Ford Fiesta-ba kellene majd. (2006-os 1.4 TDCi) -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az egészen biztos.

A kilométereim hozzávetőleges megoszlása: 1/3 budapesti, 2/3 vidéki út (autópálya és országút).
-
raziel01
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én 3 évente szoktam, 30 ezer kmenként. Kb ennyire szokott piszkos lenni mint focvis fotóján.
Nekem a Mann szűrő 6 ezer körül megy hozzá ilyen hengeres formájú, másrészt 6 vagy 7 kis csavar fogja a légszűrőházat amiből 3-at nagyon necces kitekerni úgy, hogy ne essen bele a motortérbe.
-
Úgy voltam vele, ha már eltökölök fél órát az ellenőrzéssel (környék tisztítása, szétszed, összerak), akkor ki is cserélem (Mann Filter 9,9 € volt, most épp 9,5).
Amúgy a gyári csereintervallum 90 000 km vagy 4 év. Ebben valóban 15400 km volt, de nem én cseréltem ezelőtt, így mindenképp ellenőrizni akartam.
-
Asbee
veterán
Igazából sajnos ilyen hirtelen jött brutál olajfogyasztás miatt, hengereken, tengelyeken kívül kapott egy teljesen generált a motor, így rövidtávok miatt is átállok 5w-30-ra. Szerdán kész, arra kéne olaj.
Szóval nem is igazán váltás, hanem hosszabb távra keresek. Érdekes Intercarsnál a Moly olajak kedvezménnyel olcsóbbak mint legolcsóbb helyen neten, de így utánanézve nem egy agyon adalékolt olaj. Mondjuk 7-8 ezrenként ugyanúgy csere lesz. -
Asbee
veterán
Moly Toptec 4200 LL3 5-30-al van esetleg tapasztalat? Elég jó áron lenne, de oil clubon annyira hú de jókat nem olvasok róla, bár nem is rossz.
Mobil1 ESP
Motul Specific 504/507 5-30
Total Ineo Long Life 5-30
ezeket néztem még. Totallal eddig jó tapasztalataim voltak, Mobil1 ESP toyotába megy 16 éve az imádja.
Szokásos 1.6 bse
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Adott kollégám 2012-es Renault Clio IV-ese (1.2 16v), amin szeretné lecserélni az olajat. A gépkönyvében 10W-40, 5W-40, 5W-30, 0W-30 Ez mind szerepel. Melyiket ajánlanátok bele? 160k km körül van a kocsiba, főleg rövid távokat jár vele.
-
fasyrt
őstag
Köszönöm!
Szüröben meg mindig a Mann Filter az etalon, vagy mik meg az ajanlottak?
-
fasyrt
őstag
Sziasztok.
2017-es Mazda 2,2-es dizelmotorba szeretnek olajat + szüröt cserelni vasarlas utan. A gyar 5w-30 (vagy 0w-30) ACEA C3-at ker.
Az auto hosszu palyazasra, Del-Europaban lenne hasznalva.Melyik olajat ajanlanatok?
-
válasz
johnny_b
üzenetére
Akkor 250-360 hidegindítás (ez 125-180 nap, napi kétszeri hidegindítással), vagy 250 üzemóra, vagy 1 év, vagy 7500km, amelyik előbb bekövetkezik
Az olaj és a benne lévő adalékok oxidálódnak, bomlanak, közben keverednek üzemanyaggal és égéstermékkel, ami a rövid utak miatt (alacsony hőmérséklet) gyorsabban degradálódnak.
Nézd jó oldalát, nem kell utántölteni, mert előbb cseréled.
0w-50 télen folyósabb, mint a 10w-40, nyáron autópályán, vagy nagy teherrel dombnak felfelé meg nem fog elvékonyodni. Hosszabb utakon 1-2 decivel nagyobb lesz a fogyasztás, ahogy a 15w-40-es olajjal is.
0w-50-et viszont szigorúan időben kell cserélni, mert hosszú távon nem olyan stabil, vagyis hamarabb degradálódik.
A hidegoldal lényegesebb a hajtáslánc kímélésé szempontjából, ilyen régi motor az olaj meleg oldalára nem olyan érzékeny. A 0w50 meleg oldala kb15w-40-nel van pariban.
20w-50-es lenne túl vastag bele. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Melyik Motul? Specific?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
johnny_b
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!

A felhasználói kézikönyve szerint 5W30 magasabb sebességen hosszabb utakra nem ajánlott. Ugyan ritkán, de van autópályázás is, de többnyire városi és külvárosi forgalom. Sajnálatos módon anyósom szereti, ha üvölt a motor

Fogalmam sincs, mi van benne. Az biztos, hogy belelocsoltak legalább 1L OMV 15W40 olajat, mert szó szerint alig volt olaj a kocsiban és "ez volt a benzinkúton kapható legjobb olaj" (a kézikönyv szerint OK, ha nincs más). Hosszú évek küzdelme után sikerült végre rávenni, hogy karbantarthassam a gépet.
Elvileg 10W30 vagy 10W40 lenne a gyári ajánlás, de olvastam olyat is, hogy 15W40 ajánlott bele, más szerint csak a 10W40, viszont az 5W40 "felesleges luxus"

-
johnny_b
csendes tag
Sziasztok! '97 Subaru Libero 1,2 EF12 benzin motorhoz keresnék megfelelő olajat. Mit ajánlanátok?
-
Úgy néz ki most automata váltó téma a sláger.

Minden, amit az automata váltók olajcseréjéről tudni kell!(Bárdi youtube) is kiadta a saját verzióját. Távolkeleti váltók vs nyugati váltók szöveg nagyon kemény.

Annak a csodaadaléknak, ami összegyűjti a váltóban lévő koszt a kartel alján, nagyon speciálisnak hangzik.

-
beci
őstag
Sziasztok.
2010-es, 1,4-es benzines Ford Fiestaba keresnék olajat,és szűrőt.
Mi az ajánlott? Köszönöm. -
8
senior tag
Az aktívszenes szűrőnél nem volt nálatok olyan, hogy finom szénporréteg rakódott a belső térben? Egyszer volt ilyen szűrőm (talán két-három cserével ezelőtt), fekete port takarítottam utána a műanyagokról (pedig nem sokkal előtte töröltem le).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Most jut eszembe, az R-Carnet Ford márkaker (Bercel, Salgótarján) nemrég óta csinál ilyen olajcserét is, és nem egy rabló banda.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Amihez könnyen beszerezhető a gyári olaj abba érdemes gyárit tenni. Azzal nem lő mellé senki.

-
A technikáról volt már videó a totalcar-nál.
Érdekes, nem beszélt az olajokról és helyettesítéséről.(#7810) DeathAdder:
Akkor már volt értelme a videót megcsinálni.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
Erdemes, egy valtofelujitashoz kepest bagatel tetel.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
amúgy pont ez a videó ültette a bogarat a fülembe hogy le kéne cserélni az automatában az olajat, bár még nincs benne 150e
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mert a Motul mindenbe is jo!!44!!44!!

-
Kopasz autómataváltós videójában azt mondta az ember, hogy a Motul autómataválóolaj termékcsalád az autók 95%-ba jó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
Akkor egesz konnyen megoldodik. Sok valto kenyes a gyari olajra (pl az emlegetett Honda).
-
Ez lesz szerintem, fel is ajánlotta egy német ismerős, hogy elhozza ha jön, és cserébe majd autózunk egyet

molnarpeter - én is így gondolom, már majdnem megrendeltem a Motul ATF 6-ot, de a szerelőm mondta, hogy ő ezt a melót nem vállalja, és átirányított egy kimondottan automata váltó szervizelésével foglalkozó műhelyhez, elmentem, nagyon képben volt a tulaj, azonnál vágta már telefonon évjárat alapján hogy milyen váltó, de a melót csak akkor vállalja ha a gyári mercont kapja...
A hely bizalomgerjesztő, mert épp egy bentley meg egy x7-es állt a műhelyben
mondjuk azt nem nagyon értettem miért nekem kell akkor beszerezni, meg a váltóolajszűrőt, valószínűleg tudta hogy ez usa ford, ahhoz meg nagyon nem egyszerűOlvastam usa fórumokat is, ott is többen írták hogy a gyárit ajánlják csakis, meg a hondánál is azt mondták nekem, hogy csak a gyárit semmi mást..
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ahogy nézem, a Mercon LV gyakorlatilag egy kutya a Dexron VI olajjal. Hagyományos automata váltóban különösebb aggály nélkül használnék nem gyári olajat
Cromax, Csergő, Petrányi esetleg megérhet egy telefont. Vagy valami márkás olajat veszel, ami teljesíti az előírást, ezeknél elég egyszerű a helyzet ilyen szempontból, bizonyos kézi váltókkal ellentétben. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
Akkor kintről kell rendelni: [link]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Szerviz topik
- Telefonjavítás, szerviz
- Hardcore café
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A kocsi max. 2000km-t fut évente, de inkább kevesebbet. Nehéz lesz ezt megetetni