- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei P50 Pro - emlékkép
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Nemrég volt a Samsung termékbemutatója ahol leleplezték a Note 10 párost.
Volt róla szó,hogy bemutatják a Watch 2-öt is.Ez nem történt meg.
Lehet róla valamit tudni,hogy jön-e még idén vagy csak a Watch Active 2 marad,ami újdonság? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Mik a vélemények a KW88 óráról?
Illetve még a Statos-on gondolkodom. Úszáshoz, kerékpározáshoz kellene
-
nutfile
aktív tag
válasz
apazaza #8694 üzenetére
ha nem akarsz naponta töltögetni, akkor a wear os-eseket kizárnám, köztük a TicWatch Pro-t. volt nekem, ne dőlj be a több hetes üzemidőnek (az akkor van, ha kvarc óraként használod), nekem két napot se bírt...
ha 2-3 napnál is ritkábban töltenéd, akkor szvsz az összes amoled kijelzős (samu is) felejtős.
egyéb igényektől függően olcsóbb amazfit és relatív drágább garmin órák között nézelődnék a helyedben. -
apazaza
csendes tag
Sziasztok, annyi hozzászólást es tesztet olvastam, hogy mostanra kialakult a teljes káosz!
Nekem fontos hogy ora jelleg legyen, tehát karkotok kilőve. Nem vékony férfi csuklóra kell, tehat méretesebb darabok között nezelodtem. Fontos a jo anyag minőség, mind erzetre , mind a valóságban. Aktivitás mérésre teljesen átlagos igenyeim lennének, telefonálni, hívást fogadni nem akarok vele. A beérkező üzeneteket jo lenne ha tudnám olvasni. (opcionálisan meg is válaszolni???) Nem szeretném naponta töltőre tenni...
A keret nyitott, inkabb a jo ár-ertek arány érdekel.
Nem befolyásolás keppen, amit nezegettem:
samsung watch, amazfit stratos, esetleg majd a gtr(bar arrol tesztek nem nagyon vannak meg), Ticwatch pro...Köszönettel veszem a javaslatokat, véleményeket.
-
Cyborg
őstag
A mi band 3, honor band 3-4 nem vezérel zenét.
Térkép sincs egyiken se, nem is hallottam még olyan óráról, ami navigál, de ez lehet az én tudatlanságom simán.
A honornak jobb az appja, jobb az alvás figyelés, az akksi meg jobb a mi bandben, a pulzus egyformán pontos.Nekem honor band 4 van, meg vagyok elgédeve vele, 10ezer alatt van aliexpressen.
Honor band 3, mi band 3-at nem vennék a kijelző miatt, ha már Mi band, akkor abból is a 4.Ha kell GPS, akkor Huawei Band 3 Pro is jó lehet, kicsi, lehet benne aludni, nem kényelmetlen, és az is már 11-12 ezer körül megvan Aliról.
A samsung más liga, árban is, nem ismerem, de az már rendes óra inkább, én órában nem tudok aludni, így azzal az alvásfigyelés necces nálam.
-
Amos17
tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, hogy melyik okos és/vagy fitnesz óra/karkötő lenne az ideális az alábbi felhasználáshoz (keret max 80e):
Alvásfigyelés, zenelejátszó vezérlése (ebben tudok kompromiszumot kötni,nem must have annyira de jó lenne ha benne van), pulzusmérés. Amennyiben nem fitnesz karkötő az ajánlott a fentiekhez akkor jó dolog lenne ha képes lenne kezelni a térképet és navigálna is.
Eddig ezeket néztem (koncepció nélkül):
MI Band 3
Honor Band 3 vagy 4
Samsung Galaxy Watch activeSegítségetek előre is köszönöm!
-
Paadoxon
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata Samsung Galaxy Watch (46mm) és iPhone együttes használatáról?
A márkaüzletben azt mondták, hogy az értesítések/üzenetek nem nézhetők meg visszamenőleg, de amúgy minden működik.Minden infót köszönök!
-
MaddeNNNN
addikt
Ejj, kár volt okosórák után nézelődnöm. Most egyszerre tetszik a Galaxy Watch Active is amit lehet már kapni 55-58k-ért, de a nemsokára megjelenő Active 2 mégjobban, viszont az drágállom a 100k körüli árért. Nyilván az is esni fog idővel, dehát kinek van ideje várni
-
tiger71
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő :
Létezik-e olyan okosóra, ami, hogy úgy mondjam visszafé működik...
Azaz a benne lévő sim értesítési, hívásokat...stb át tudom-e lőni a vele összepárosított telefonra?
Lenne egy Samsung Galaxy S10 plus Live Demó Unit telefon, amiben ugye nincs gsm modul... Ahhoz kellene...
Megoldható? Valaki használt már így okosórát? -
anrb
aktív tag
Szia,
1-3: bármelyik GPS-es óra/karkötő tudja
5-6: pl. újabb Garminok (Body Battery, Stress Level, Incident Detection)
4: problémás pont.
Pulzus - a legtöbb eszköz esetében többé-kevésbé OK,
EKG - pl. Apple Watch, Withings Move ECG Nem orvosi műszerek! Szvsz egy kézi 1 csatornás EKG-vel szerintem többre mennél, az már 100 USD-től van. Itthon is van választék.
Vérnyomás - Jelenleg az Omron HeartGuide az egyetlen klinikai validációval rendelkező _konzumer_ vényomásmérő óra, 500 USD. Vannak ezen kívül próbálkozások (pl. Asus Vivowatch BP), de ezek
egyikét sem ajánlanám. A 30 USD-s kínai vackokat felejtsd el, a legtöbb ilyen karkötő hardvere azonos, csak a neve más. Volt már WearHeart-et használó kütyüm, EKG és vérnyomás tekintetében pénzkidobás. -
pepeba
csendes tag
Üdv.
Tudtok segíteni?
Olyan eszközt keresek (okos óra vagy karkötő) amelyik a következő funkciókat tudja:
- GPS alapú lépés számláló
- megtett távolság mérés
- elégetett kalória
- vérnyomás, pulzus és EKG mérés
esetleg fizikai állapot jelzés
elesés jelzés, sos
a telefon és média funkciók nem igazán érdekelnek (arra ott a teló)
elsősorban gyalogláshoz, kerékpározáshoz és korom miatt a fenti funkciókra lenne szükségem.
'Bakeey G36 okoskarkötő EKG-val' van vélemény? -
anrb
aktív tag
Szinte minden óra szoftvere tud GPS alapon magasságadatokat kezelni (amit persze utólag az appban/portálon DB alapján korrigálnak). A plusz az a barometrikus magasságmérés.
A Traverse sem új modell, de tud csatlakozni a (z új) Suunto App-hoz.Szvsz menj el Zergéhez és a Sarkcsillagsporthoz, ott ki tudod próbálni az általam és Memmaao által javasolt órákat. Aztán, hogy mit és hol veszel meg, az már a te dolgod. Nem akarom túlzottan propagálni őket, de rontani sem az üzletüket
-
korren
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek segítséget!
Utána néztem az általatok ajánlottaknak, ami biztos, GPS alapú magasságmérés szempont lenne, a barometrikus - ha már van választási lehetőség - kevés.
Szempont szintén, hogy ne kelljen rá vigyázni, mert nem fogok.
Ebből a Szempontból a Garmin Instinct (235 €) pl. teljesen jó! Más kérdés, hogy a Huawei telefonokat a szoftvere nem szereti, én meg nem akarok telefont cserélniIgazából a Suunto Traverse (245 €), ami befutónak tűnik, nem tudom ez újabb modell-e...
Szívem szerint a Suunto Ambit 3 Peak-et választanám, árban (219 €) ő a legkedvezőbb és adnak hozzá HR pántot!
Nem tudom, hogy hátrányt jelent-e a GLONASS hiánya a másik kettőhöz képest, vagy anélkül is gyorsan rátalál a műholdakra.Az, hogy régi szoftvere-e vagy sem, engem különösebben nem zavar, jelen állapotú funkciók maximálisan kielégítik az igényeimet, de azok stabilan működjenek.
Itt egy link a két Suunto összehasonlításáról, érdekesség képen: [link]
-
anrb
aktív tag
válasz
Memmaao #8669 üzenetére
Korren hegymászáshoz, túrázáshoz nézett ki két konkrét típust, és a GPS pontossága lényeges volt. Nem az okosóra funkció és nem az oHR. Az FR45 így az ő igényeinek korlátozottan felel meg, csakúgy, mint az összes barométer nélküli óra (pl. Spartan Trainer). Persze lehet használni túrázáshoz ceruzaelemes kézi GPS vevőt, vagy egy sima ABC órát is (akár egy Suunto Core-t, ami elemes).
Nálam pl. szempont volt, hogy olyan órát vegyek, aminek az élettartama meghosszabbítható. Ugyanilyen okból van cserélhető akkus telefonom is.
Sokan mindig az aktuális lovukat dícsérik. Ha Te nem ilyen ember vagy, akkor szívesen elolvasnám majd a következő óracseréd alkalmából a pozitív és negatív tapasztalataidat az Instinct-tel kapcsolatban.
-
nyisziati
veterán
válasz
FuRiONight #8673 üzenetére
Akkor az okosóra gyártók elég nagy trutyiban vannak...
-
Zola007
veterán
iphone 8-hoz milyen bevált okosórát tudtok ajánlani, ami elegáns éa nőies.
Fontos, hogy tökéletesen működjön együtt a telefonnal, nem IT guru az illető.
iWatch 4 milyen? -
A lényeg, a kérdező Okosórát/sportórát keres. Ebben a kategóriában ár/érték arányban az instint jó vétel, és a fent linkelt spartan trainer is, vagy egy sima garmin FR 45 is. PONT. Az összes többi, amit írsz, abszolút réteg igény. Nem hiszem, hogy túl sokan vagyunk, akiknek kell 200óra GPS idő túrázáshoz. Akinek meg igen, az vegyen ennek megfelelő órát. Okosóra funkcióban egy garmin köröket ver egy suunto órára. De mondom, ez hitvita, amit indítottál.
Én napi szinten használom a garmin GPS-ét, az iránytű, berométer, magasság mérés is teljesen rendben van. Egy EC-135 T2 fedélzeti magasságmérőjével szinte egyező értékeket ad, nekem repüléshez pl. tökéletes.
Egy mechanikus óra több, mint egy életre szól, az örökíthető a gyerekeidnek. Gyűjtöm a mechanikus órákat. Az okosóra, legyen az suunto, garmin, samsung, apple, huami, pebble, stb, pár évre szól, akárki akármit mond. Csak az elmúlt 9 évemből: sony smartwatch, samsung gear2, samsung gear s2, Huawei watch, samsung gear s3 Frontier, Pebble time round, Fossil Q hybrid, Amazfit pace, amazfit stratos, withins steel HR, Garmin instinct. Mindegyik jó volt, mindegyik máshogy volt jó. -
anrb
aktív tag
válasz
Memmaao #8666 üzenetére
A GNSS chipek/óra implementációk pontosságról hiányosak az ismereteid. A Garminok (jellemzően Mediatek MT3333) sehol sincsenek a Suunto órákhoz (SiRFstar IV/V) képest. Mivel 2018/2019-ben az összes sportóra gyártó Sony CXD5603GF-re váltott a fogyasztás miatt, az új modelleknél (pl. Suunto 5/9, Garmin Forerunner 245/945/Marq, Polar Vantage/Ignite, Coros Apex/Vertix) össze lehet őket hasonlítani, ki mit tud kihozni ugyanabból a hardverből és Sony firmware-ből.
Az A3P normál mintavételezéssel 20 órát bír, ritkítottal (pl. túrázáshoz) 200-at. Ennek az ötödét hozza az Instinct UltraTrac-kal. A Garminod már rég kukában lesz, amikor az Ambit még az első akkuval fog megbízhatóan működni. Régi? Igen. Viszont stabilan tudja az alapfunkciókat. Ez egy eszköz túrázáshoz, sporthoz, nem okosóra. Gondolom egy mechanikus órát sem cserélnél le kétévente, mert csak az időt mutatja.
Nem azt írtam, hogy kivonul alóla a gyártó, hanem azt, hogy lutri, hogy az új platform mennyire fogja korlátozni a képességeit.
A gyártó vs gyártó lehet hitvita, de mondjuk magashegyi túrázáshoz vagy merüléshez 100x inkább Suunto, mint Garmin.
-
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Amazfit BIP-ről váltanék másik órára. Az alábbi kettőt néztem ki.
SAMSUNG GALAXY WATCH ESIM és HUAWEI WATCH GT SPORT OKOSÓRA.Melyiket ajánlanátok? Sport terén leginkább úszáshoz használnám. Ami fontosabb az az értesítés munkahely miatt. Tesztek alapján a Samsung nyer nálam viszont kinézetre a Huawei. Egy Huawei Mate 20 Pro-val lenne párosítva.
-
Az ambit 3 kijelzője is monochrom. A garmin instinct transzflektív fekete- fehér kijelzője tökéletes! Minél jobban süt rá a nap, annál jobban lehet látni.
#anrb: Az ambit 3-at tényleg nem lehet egy lapon említeni az instinct-tel. Az instinct egy sokkal újabb modell, sokkal gyorsabb és takarékosabb processzorral, semmivel sem rosszabb, de sokkal takarékosabb GPS-szel, sokkal könnyebb, kényelmesebb, olcsóbb, és a sima ambit3-mal ellentétben van rajta optikai HRM, ami meglepően pontos. Az ambit3-at én a fenix3-mal említeném egy lapon. Az instinct meg egy lecsupaszított, sallangmentes fenix 5. Az akku csere nem releváns nekem, a két év gyári gari, majd utána az 50% csere gari annál inkább! Ezen felül bármi suunto vagy garmin a jobb vita kvázi katolikus vagy reformástus szint, mindkettő gyártó csúcskategóriás sportórát gyárt. És a Finnek sem otthon, így mindegy hogy kína, vagy Taiwan. (Mondjuk az külön vicces, hogy leírod, jó szívvel nem ajánlod az ambit 3-at, mert régi modell, és kivonul alóla a gyártó, de azért egy nagyon is ajánlható, jó ár/érték arányú garminnal szemben meg felmagasztalod
)
Ha már suunto, ahogy Te is írtad, a spartan jó vétel, most [Kifejezetten jó áron a Zergénél!]
Itt meg kb best buy áron van a [spartan trainer!] -
anrb
aktív tag
válasz
Memmaao #8663 üzenetére
Azért az Ambit3-mat az Instinct-tel nem lehet egy lapon említeni. Az előbbi még ma is referencia GPS pontosságban, az utóbbi, meg egy lebutított Fenix. A Suunto-k messze verik anyag és összeszerelési minőségben, valamint szoftver stabilitásban a Garminokat. Arról nem is beszélve, hogy ezek még javítható (azaz akku cserélhető) órák, ellenben a fröccsöntött műanyag taiwaniakkal...
-
korren
aktív tag
-
korren
aktív tag
-
anrb
aktív tag
Szia,
Mindkettőt használtam, van némi rálátásom a típusokra.
Suunto Ambit3
Remek óra, pontos GPS szenzorral. Masszív, jó építési minőség. Hegymászóknak, túrázóknak ideális. A négy alapmodell közül a Peak legnépszerűbb (dupla akkuidő, barométer). Egyik sem mai modell, ár/érték arányban már nem jó. Jó szívvel viszont nem ajánlom, mert a Suunto hamarosan nyugdíjazza a Movescount platformot, ami jelen állás szerint azt jelenti, hogy az új telefonos alkalmazással az Ambit3 funkcionalitásának csökkenése várható.Polar Vantage M
Egy éves modell, új, alacsony fogyasztású Sony GNSS chippel (GPS/Glonass/Galileo/Beidu/QZSS). Sajnos a Sony chip nem olyan pontos nyomkövetést tesz lehetővé, mint a korábbiak (pl. SiRFstar 4/5, Mediatek MT3333). A Vantage elsődlegesen triatlon óra, de még kiforratlan szoftverrel. Idén komolyabb frissítések várhatóak, amik a hibákat és a hiányzó funkciókat tartalmazzák.Mindkét finn gyártó óráira jellemző, hogy webes platform (azaz Internet) nélkül nem lehet hozzáférni az edzések adataihoz PC-n és az órákat sem lehet kikapcsolni (illetve az Ambitot lehet, de nem kultúrált megoldás).
Listaáron (itthon kb. 100e) ár/érték arányban mind az Ambit3 Peak és a Vantage M drága. Ennyiért inkább egy Suunto Spartan Sport Wrist HR-t, Suunto 5-öt vagy egy Garmin Forerunner 245/245M-et vennék.
Ha megteheted, várd meg a Black Friday-t, tavaly itthon is remek akciók voltak.
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó topikba írom-e, de bízom benne, hogy itt felvillan a fény az alagút sötétjében.
Régóta kacérkodom az okosóra/sportóra vétellel, de a témával töltött pár óra csak nagyobb káoszt okozott fejben mint volt.
Egyelőre ezt a kettőt néztem, akinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem. Köszönöm szépen előre is!
Első sorban a GPS pontossága (tengerszint feletti m, emelkedés, útvonal) némi akku üzemidő (6-10 óra) lenne a lényeg.
-
krecso
tag
Sziasztok,
Mivel a Gear S3 Classic kb sehol sem elerhető, alternatívaként a Mobvoi Ticwatch C2-t néztem ki.
Kérdésem az lenne, hogy milyen tapasztalatok vannak általánosságban ezekkel az órákkal kapcsolatban? Másik kérdésem hogy honnan lenne érdemes megvenni? Magyarországról, vagy például Aliexpressről, esetleg máshonnan.Előre is köszönöm. :R
-
repvez
addikt
a kijelző nekem nem lényeg,
Nekem ami kell,hogy legyen benne pulzusmérés,GPS,nagy tárhely BT támogatással a zenehallgatáshoz és jó üzemidő.
Nekem sporthoz kellene,hogy ne kelljen a telefont magammal vinnem. utána ráér majd szinkronizálni, ha épp nem futok vagy bringázok.
az amazfit2 elvileg mindet tudja,de azért a GTR 25+ napos készenléti ideje mégis jobban hangzik,mint az 5
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Garmin venu 3
- Apple Watch 10 42mm Karcmentes/2026.03.15.Apple Gar./Akku 100%/p4234
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest