Hirdetés
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
A hibrid hajtásnak természetesen igen, de ezek nem hibridek. A Mazdám is sima szívó (már amennyire egy skyactiv az), de fékezni már a fékerővisszanyerővel (is) fékez, és van egy külön generátora, amit folyamatosan tölt a start/stop miatt, amikor leállítja a motort, akkor elvileg nem az akkut használja, hanem ebben a generátorban tárolt energiát, azzal fog újraindítani, meg arról megy minden fogyasztó, amíg áll (klímát, meg a fűtéseket is beleértve). Na, ezt variálja a rendszer a 'rendes', 12V-os akkuval. A Mini meg ugyanez pepitában, csak mindegyikben máshogy hívják ezeket a technológiákat.
kraftxld: Amúgy én szeretem ezt a start/stop rendszert, egyetlen egyszer tréfált meg, még az előző Minivel, pont akkor indítottam volna rá a pirostól, amikor lemerült. Normális esetben mielőtt kiürül a generátor, újraindítja a motort. Na, akkor pont sikerült abban a pillanatban indulnom, amikor épp újraindult volna a motor, így az ő indítását már nem használta, az enyémhez meg már nem volt elég energia, vagy ilyesmi, és ettől kissé lefagyott, kellett neki 10-15 mp, mire újraindult a rendszer, meg le kellett vennem a gyújtást, és visszarakni, utána ok volt, de közben vége lett a zöldnek. Gondolom a mögöttem állók örültek azért...
Na mindegy, 5 év alatt egy ilyen eset belefér...p
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- World of Warships
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- További aktív témák...
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Na mindegy, 5 év alatt egy ilyen eset belefér...