Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• emvy
    félisten

Nem tudom, en szoktam eles mozit latni. Nyilvan a konkret tipus nelkul altalanosan megfogalmazott allitas nem biztos, hogy igaz konkret esetre, de gondolnam, hogy a felmillas projektorba gyengebb technologia fer be a penz tortreszeert. De ha mondasz konkret tipust, akkor megnezem.
    Megintcsak konkret mozi nelkul ki tudja, hogy hol jobb a kontraszt, de teny, hogy a rendes cinema projektorokkal olyan 1:2000 koruli kontraszt szamit minimum elvartnak, es a sima nem hdr vetitok kozott van ami 1:8000-et tud. Mar ugy ertem, hogy rendes merhetot.
    Szinben is nem rec709 majdnem 100%-a az elvaras hanem P3 koruli.

De amugy nem azt mondtad, hogy tud hasonlo elmenyt, mint a mozi, hanem hogy sokkal jobb vagy, mint akarmilyen mozi. Es akkor meg Dolby Cinema vagy az uj emissziv kijelzok nem kerultek szoba. Szoval nem, konzumer projektorral a legjobb mozihoz kepest fasorba sem tudsz lenni, de azt elhiszem, hogy egy atlagos mozi korul igen. De az atlagos mozihoz kepest sokkal jobb mar kerdeses, mondjuk, hogy erre gondoltal, de kerdezem, hogy milyen jellemzoben? En gondolnam, hogy hasonlo kontrasztot tudhatsz, mondjuk, hogy ugyis Rec709 contented van, azt jol megjeleniti a projektor, tehat ok, mondjuk, hogy ugyis HD-t jatszol le, tehat nem kell nagyobb felbontas, tehat a hasonlo megvan. De hol a sokkal jobb?

> rendes cinema projektorokkal olyan 1:2000 koruli kontraszt szamit minimum elvartnak

Persze, de onnantol, hogy beraksz egy vilagito EXIT tablat a vaszon melle, onnantol ez mar nem 1:2000, hanem valoszinuleg joval kisebb (asszem minimum 60 lux-os fenyforrast kell a tabla moge rakni). Az en projektorom on/off kontrasztja 1700:1 koruli (marmint a meresek szerint, a gyarto tobbet allit), de valosagban ennyit boven nem kapok, mert pl. feherek a falak a szobaban. Azt olvastam valahol, hogy egy vilagito tablacska mar kb. 1:400-ban maximalizalja a kontrasztot a moziban.

> De amugy nem azt mondtad, hogy tud hasonlo elmenyt, mint a mozi, hanem hogy sokkal jobb vagy, mint akarmilyen mozi.

Igen, az en szubjektiv ertekelesem szerint a kep, amit itthon kapok, elvezhetobb (szamomra), mint a MOM Park vagy a Mammut mozija, elsosorban az elesseg miatt, amit valami fura ok miatt nem tudnak beallitani a moziban, masreszt a fenyero miatt, harmadreszt mivel nincsenek olyan pontszeru, szamomra zavaro fenyforrasok, mint peldaul az EXIT.

A hangrol: a mozi hangosabb, de a brutal hatterzaj (legkondi, nezok) miatt az effektiv dinamika (jel/zaj) sem feltetlen jobb a moziban.

Biztos vagyok benne, hogy a mozikban talalhato technologia sokkal jobb, mint ami itthon van (nyilvan). A tapasztalatom az, hogy a beallitas es korulmenyek miatt rosszabb a vegeredmeny, mint itthon. Szoval ha arrol akarsz meggyozni, hogy a cuccaim nem moziszinvonaluak -- nem kell. Ha tudsz olyan mozit itthon, ami faszan van beallitva, akkor tenyleg erdekel, szivesen mennek.

Új hozzászólás Aktív témák