Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz Tim82 #51622 üzenetére

Csak abba a jelenségbe akadtam bele, hogy a korábbi tapasztalataimmal ellentétben eleve kicsit mintha magasabb áron kezdődnének a használható gépek (X220, vagy T420, i5, 4GB RAM, akármilyen HDD 80k körül), de ha tényleg komfortossá szeretnéd tenni az élményt memóriaduplázással (talán 10k HUF) és egy SSD-vel (~20-27k HUF körül, ráadásul, ahogy nézem, nemigen érdemes 120-ast venni már, mert a 240-es sem sokkal drágább - nálunk 65 vs 85 EUR), akkor hamar 120k HUF körül vagy, némi kis extra még, mint a nagyobb kijelzőfelbontás, és máris könnyen 150k körül. Persze még mindig inkább ez, mint valami vízipisztolyműanyag belépő konzumer gép, szóval ezzel nincs gond, viszont kétszer enyiért meg már azért kezdődnek a komolyabb, és modern, vadiúj gépek, amik már tudják a nagyobb felbontást, a touchscreent, meg kaptak egy modernebb architektúrát (ha a nyers procierőtől eltekintünk, akkor is talán takarékosabbak, és legalábbis videómegjelenítésben erősebbek).

Vettem én már ennyiért gépet az elmúlt másfél évben, kettőt is, ha más nem marad, ismétlem azt a vásárlást, egy Surface Pro 3-mal a világon semmi gond nincs, eltekintve a billentyűzet-megoldástól, meg a 4GB RAM-tól, ami akkor még nem is tűnt olyan erős kompromisszumnak. Mondjuk az tény, hogy érdemes várni egy akciót, amikor kb ingyen adják hozzá a type covert, de ilyen azért évente többször is van szerencsére. Ha meg 1200 EUR-ig felbővítem a keretet, akkor végképp kiszélesedik a mezőny, lesz ott bőven minden sok év garancival, fullHD+ felbontással, i5-tel, meg 8GB RAM-mal a Surface-től a HP Spectren, és Envyn át, a Yogan keresztül, érintve a Zenbookot, az említett R13-as Acert, a Dell XPS-t, szubnoti Latitude-ot, egy csomó Lenovo hibridet és ultrabookot, egészen az X250-ig, szóval ez meg már a bőség zavara... A gond az, hogy egyrészt olyan üzlet azért nem nagyon van, ahol mindent egyszerre meg tudsz tapogatni, másrészt már zsong a fejem a sok adattól, illetve az elolvasott tesztektől, meg vásárlói értékelésektől, és időnként már a szezont is keverem a faszommnnal. :U

p

Új hozzászólás Aktív témák