Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz EQMontoya #46918 üzenetére

    Pl. a 'kotelezo' gatmetszes az abszolut jellemzo Magyarorszagon. Nemetorszagban nagyon korhazfuggo, Hollandiaban meg gyakorlatilag mindenki 'termeszetesen' szul (fajdalomcsillapitas, etc. nelkul).

    De tenyleg, elegge kimuveltem magam a dologban, es abszolut az a mintazat, hogy az orvosi beavatkozasok tovabbi orvosi beavatkozasokat eredmenyeznek. Nyilvan vannak helyzetek, ahol ez muszaj, de pl. ahova mi terveztunk menni (vegul nem ugy jott ossze), ott azt mondtak, hogy ha elmegy a magzatviz, akkor maradj otthon, mert az a nyugis. Majd ha rendszeresek a fajasok (altalaban 4-5 ora utan), nyugodtan uljunk autoba, kocsikazzunk be, ott adnak egy szobat, lehet vajudni akar 6-8 orat is, ha ugy tartja az anyuka kedve. A siettetes (=oxitocin) altalaban ahhoz vezet, hogy a mehszaj meg nincs kitagulva, de a meh mar nyomna ki a gyereket, aztan ez persze irto fajdalmas, aminek az a kovetkezmenye, hogy epiduralni kell, aztan az epiduralasbol meg csomoszor csaszar lesz. Ahelyett, hogy nyugodt korulmenyek kozott szepen kivarnak, amig magatol elindul a dolog.

    Persze ezt nem igy mondjak egy csomo helyen, hanem az eleve kiszolgaltatott/erzekeny helyzetben levo kismamara nyomast helyeznek. Erre egyebkent jo lehet a szulesi terv (tehat pl. elore megmondani az orvosnak, hogy ne ajanlgassa a fajdalomcsillapitast, mert nem szeretnenk, es ha akarja a kismama, akkor fogja kerni magatol).

    Szoval a lenyeg a jo korhaz + jo szuleszorvos + reszletes szulesi terv, amit oda lehet adni a korhazban, hogy igy es igy szeretnenk, ezt kovessek. Nekunk ez mind megvolt, aztan vegul ember tervez, Isten vegez, es 7 hettel korabban csaszarral szuletett meg. :)

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák