Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz Retro11 #38125 üzenetére

    a bodzatea is jó, de a bodzaszörp (ami nem igazi szörp, mert 1:1 arányban érdemes hígítani) is finom. a teakeverékemnek is fontos része a bodzavirág, szárítottam annak idején. idén sajnos a régi gyűjtőhelyek megszűntek, ahova meg tudtam menni, elég kevés volt.

    amúgy elkapott ma az ellenőr, hogy jegy nélkül mentem a buszon. túl sokmindent nem tudott csinálni, csak leszállítani. tudom, hogy igaza volt, hogy ez lopás, meg miegymás, de úgy vagyok vele, hogy amíg a bűnözőknek kedveznek a jogok, addig nem visszaélés velük élni... az elmúlt 1 évben 3x találkoztam összesen ellenőrrel... ha kiszámolom, hogy a havi 6.5k-s bérletet sokszor hónapokig csak "becsületből" vettem meg, és jobban járok a helyszíni bírság kifizetésével is, addig nem sok visszatartóerőt látok az ellenőrökben. különösen, hogy alig van joguk. kérte az igazolványomat... nem adtam. nem tudott megbüntetni.

    megj.: ez nem rendszeres, igen ritkán járok tömegközlekedésileg, akkor is általában jeggyel (igaz, a múltkor is írtam, hogy 3x blicceltem 1 nap...)

    vén: ez nem fétis, mindössze nagyon szeretem a gombát. és minél többféléből van egy gombás étel elkészítve, annál jobb. különösen, ha aromás gombák (szegfű, shii-take, tinóruk, vargányák) is vannak benne kultúrált mennyiségben. de csak "töltelékgombákból" (csiperke, laska) is lehet finomságokat csinálni. meg vannak a kettő között levő, ízes, de nem ízesítő gombák (kucsmagomba, őzláb, stb). különösen akkor finomságos a cucc, ha van benne egy kis füstölt sajt is...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák