Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEE
addikt
Hogy érdemes-e, az attól függ hogy melyiket, mennyiért és kinek ?
Nem minden régi obi felel meg a mai követelményeknek,
de vannak tipusok amik optikailag ma is a legjobbak között vannak.
Ha ilyet kifogsz, nem mindegy az ára, mert szerintem a manuális
obik max 10ezret érnek.
És csak olyannak érdemes vennie, aki tisztában van a régi obik
használati nehézségeivel, és elviseli őket.BEE
-
-
TOM.......
tag
amugy a plusz 10K a kettő sigma között nem jelent semmit....az az APO nem más mint marketing...semmi gyakorlati értéke nincs!
Az e-digital-on az emberkék véleményére téves út adni valamit is 3-4 hsz-el ezelőtt linkeltem be pont egyet!! idézem: ez az obi nem túl zajos
meg voltak itt még más aranyköpések igaz kollegák?
szval inkább valami komolyabb fórumba érdemes érdeklődni mint pl ez

-
Szten Márs
nagyúr
"gondolom az alap kit obit nem igen kell használni"
Ha nincs mellette csak a 70-300 akkor pont annyiszor kell használni, ahányszor 18-70mm, avagy ha íígy jobban be tudod lőni 27-105mm közötti átfogásra szükséged lesz."ezzel a 70-300al mennyi területen lehet használni?"
A Tamron vs Sigma párosból a Tamront ajánlanám. Viszonylag jó alaptele az áráért, szóval arra, amire az alapteléket, valamint 1:2 makróleképzéssel rendelkezik, de makró minőségre és használhatóságra természetesen elmarad a direkt makróobiktól.(Igazából én szégyellem megkérdezni, viszont olyan a hsz-ed, mintha nem teljesen lennél tisztában a gyújtótávolságok jelentésével... elnézést, ha benéztem volna, viszont tényleg ilyen érzésem támadt, szóval kérlek cáfolj meg, vagy erősíts meg, mert ha tényleg jól látom, akkor ezek az infók, amiket írtam nem jelentenek feltétlen sokat)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Hardcore café
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- iPhone topik
- VR topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Tilta FX6 Camera Cage Rig Sony FX6-hoz, profi videós felszerelés
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Semmi különös nincs a képeken, alig van DOF, agyonra kicsinyítettek. Sima manuális obi szerintem....