- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- iPhone topik
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
werttzui
addikt
válasz
KakaosCsirke #1687 üzenetére
Hát én aps-c-s gépre is ff lencséket vennék (remélem mihamarabb)
-
Dare2Live
félisten
válasz
KakaosCsirke #1658 üzenetére
nikor 70-200 2.8VR? Igaz hiányzik az 50-70 meg "picit" drága is és nehéz is.
-
BEE
addikt
válasz
KakaosCsirke #358 üzenetére
Nem hiszem hogy a váz támogatna egy külső stabit.
Az FZ30 stabija szerintem DSLR-ben is megállná a helyét, annyira jó.
A CCD rázogatás működik, használható, de nem mindig hozza a maxot.
Itt valószínűleg az a fő baj, hogy a Panáról váltottam.
Beltérben vaku nélkül F2,8-as obi, és egy fényérték alexpo, amit
utólag vissza lehet hozni gond nélkül sokszor még a jpg-ből is.
Erre nagyon bejönni látszik a Tamron 28-75-öm.
BEE -
csiga997
őstag
válasz
KakaosCsirke #358 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy valaha is legyen egyszerre érzékelő- és objektív rángatós technológia, ami ráadásul visszafelé kompatibilis is a meglévő vázakkal. Nameg, a pentaxnál most amúgyis a CYA activityvel fog foglalkozni mindenki a merge miatt, nem érnek rá fejleszteni.
Apropos, az ultrahang motoros pentax objektívek kint vannak már?
Dare2Live-nek mi lett a D80 fenymeresproblemajaval?
Megoldottuk. User error volt. -
csiga997
őstag
válasz
KakaosCsirke #349 üzenetére
El kell keserítselek, de csak sigma, canon és nikon bayonettel kapható.
A megalkuvás pedig: gyengébb fényerő (igaz, csak 1/3 blende), nem SWM motoros, és ami a sigma objektívek igazi rákfenéje az az összeszerelés minősége és a minőségellenőrzés úgy általában. -
adik
őstag
válasz
KakaosCsirke #341 üzenetére
Nikkor 18-200VR.
Nem próbáltam (még?), de állatólag nem olyan rossz. Tény, hogy két obival ''picit'' jobb minőséget fogsz tudni elérni, mint egy darabbal. Nagyon sok más most nem jut eszembe, csak kisebb átfogásúak. Talán a Canon 28-135 is, ha annak az átfogása még belefér... -
csiga997
őstag
válasz
Ne törődj a quality-freak-ekkel, vegyed nyugodtan a 18-200-ast.
A torzítást meg lehet korrigálni utólag, ha zavar.
Illetve - némi megalkuvással ugyan -, de van most már ugyanez sigmából is, ha a nikont túl drágának találnád. [link] -
Dtomi
őstag
válasz
Nagylátóval soha nem fotózunk embert ott kezdődik a dolog, még viccből se. 18-55 ös kitovival nem kell foglalkozni ha minőségre mész, nem lehet a két szót egy lapon említeni. én akkor inkább a 80-400VR-t ajánlanám közelebb leszel a régi érzéshez egy D80-párossal pedig elégedett de nagyon. Alá pedig nézhetsz egy 17-70vagy 24-70F2.8 as sigmát. Obi csere nélkül minőségi kompromisszum lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged