- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooper
őstag
Mert fullframe nagylátó. fix wide lencsék vmiért mindig drágák.
Szvsz túlárazott. DXre felesleges, ezt a minőséget 2.8as alapzoomok nagy része hozza, és elég unalmas látószög (inkább N17-55 2.8). Fullframe-re talán érdemes ha nincs "csak" mondjuk 28-70, de akkor inkább a kettő árából 24-70, esetleg 24-85. -
Úgy látszik ez az újabbik fajta Jupiter-8, pár ezer forintot mindenképpen megér.
A gond csak az, hogy M39-es a váz is és az objektív is. Contax bajonettes lehetne még, de mivel a Zorki nem ilyen...
Ez a váz kombináció működőképesen 40 és 100 dollár közötti áron mozog (ebay), felszereléstől függően.
Vegyél bele egy tekercs filmet, tanuld meg belerakni és próbáld ki.
Egészen szép állapotban van. Csak nem Kispesten jártál (mert itt most lomi van). Igazi kincs ilyet találni (a "low level" emberek úgyis csak szétverik a fémért).Soosfotó kirakatában láttam egy ilyet a múlt héten, ha jól emlékszem...
-
Szten Márs
nagyúr
Nekem volt szerencsém mindkettőhöz Pentax vázon, a felső változat sem rossz. Tulajdonképpen optikai minőségben nem hiszem, hogy jelentős különbség lenne - elvileg az alsó már digitálishoz optimalizált, valamint az újabbnak kifejezetten jobb a fogása, jobb a felépítési anyagminősége. Mindenesetre ha van valami határozott árlülönbözet a felső javára, akkor lehet nem éri meg a pluszt az újabb.
-
johnjohn
addikt
A felső a régebbi változat, Tamron AF 70-300 F4-5.6 LD 572D, illetve Tamron AF 75-300 F4-5.6 LD 672D jelöléssel, még a filmes időkből származik, gyengébben sikerült darab volt, ezért lett frissítve a Tamron AF 70-300 F4-5.6 Di LD Macro 1:2 A017 típusra. Ez már elég jól használható, 250 mm-ig elég szép a rajza.
Jelölések -
máyköl
veterán
Aha, értem. Szvsz az 50mm ennyiért megéri, pontosítva az ára reális. A telét nem ismerem. Vannak egyes telék, amik ilyen árban mozognak kb. Én is nézegetem a canon bajonnetben a Tamron 70-300mm -es lencsét, az is kb. 25-30k Ft. Nem vagyok biztos, hogy ilyet fogok venni, telébe nagyon fontos, és sokszor jól jön a képstabi. Csak használtan a canon IS-es telék 55-60k körül kezdődnek.
Majd talin próbálgatok mindenféle telét.
-
máyköl
veterán
Üdv! Igen, a Tamronnál valószínűleg jobban járnál. Melyik mennyibe kerül? Az 50mm F1,8 nem értem, hogy-hogy jön a képbe. Döntsd el, hogy mire van szükséged. A tele az egy messzilátó objektív, melynek sok mm-es a gyújtótávolsága, és messzi dolgokat tudsz vele lekapni. Az 50mm F1,8 egy kiváló, nagy fényerejű, viszonylag olcsó portréobjektív. Melyikre van nagyobb szükséges? Portréobjektívre vagy teleobjektívre?
Máyköl
-
Szten Márs
nagyúr
Nem hiszem, főleg, ha szeretsz nagylátószöget használni. 28mm digitális vázon azért már erősen túlvan a nagylátószögen, és az emberek 90%-ának hiányozna az alatta lévő tartomány... Ráfizetésel pláne nem hinném, hogy megérné.
Agent87:
Alighanem már csak egyféle modell van újonnan forgalomban. -
Szten Márs
nagyúr
Az, hogy hol állsz meg árban, erősen az igényeidtől függ. Ezek szerint egy belépőszintű, használt tükrös érdekelne?
Van olyan objektív, ami a nagylátószögtől az egész korrekt teléig mindent lefed, de vagy nagyon drága és elég kompromiszumos a képminősége, vagy kevésbé drága és nagyon kompromisszumos a képminősége. Na meg makróra nem igazán jók ezek sem, szóval csak a nagy zoom adott. Egy DSLR-nél jobb a több objektíves rendszer - mindenre célobjektív. És itt jönb e az amit az elején mondtam - az, hogy hol tudsz megállni árban, nagyon erősen az igényeidtől függ. Kezdésnek egy alapgép + 18-55 kitobi + 55-200 kistele páros szerintem olcsó és megfelelő megoldás, később meg úgyis látni fogod miben kell neked több és jobb - és ez ésszerűbb megoldás, mintha most próbálnánk kitalálni, hogy miből vegyünk jobbat ezen obik mellé, vagy helyett, hisz még nincsenek letisztulva az igényeid, legalábbis gondolom.
A kitobi a DSLR-ekkel gyakorta egy csomagban, azaz egy kitben árult obik megnevezése - többnyire gyenge optikai- és felépítési minőségű objektívek, amik kezdésnek, meg arra, hogy valamilyen képet azért tudjunk készíteni megfelelnek, de sokat nem szabad tűlük várni semmilyen téren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged