- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Fotók, videók mobillal
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
a vicc az, hogy sehogyan sem tudok rájönni, hogy a francba működik ez az ablak az obin

fotó módban AF-el befókuszálok egy 50cm-re lévő, könnyen fókuszálható tárgyat 24mm-en, erre a fehér csík a 0.7m és az 1m közé esik, a "piros 24"-es csík pedig emiatt az 1m és az 1.5m közé. Márpedig akárhogy is nézem, ezek körül mindegyik érték elég messze esik a 0.5m-es valódi távtól...
talán ha beszorzom a valódi 0.5m-t 1.66-al, akkor 0.83-at kapok, és ez már LEHET, hogy a mutatott érték. viszont akkor ebben az esetben a kisebb érzékelő belepofázik a mutatott értékbe, azaz mindig szorozhatom a kiírást 1.66-al ?
))))) Nem akarom ám én bántani a DSLR gépeket kitaláló igen nagy szakmát, de mint szoftverfejlesztő, szerintem ez agyrém
Miért nem képesek kitenni egy egyszerű digit kijelzőt, ami figyelembe veszi a fókusztávot, a vázat, meg minden apám faxát, és kiírni egy tényleges értéket ?
Aztán még tovább megyek: mi lenne ha 2 egyszerű képlettel kiszámolná még a DOF minimum és maximum határát? 2010-ben...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports + 1.4x Telekonverter - Újszerű -
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív álcázóval
- Új - Canon EOS R8 milc fényképezőgép - 0 expó
- Eladó Nikon D500, 17-55 mm 2.8, 18-140 mm 3.5-5.6, markolat, tartozékok egyben vagy külön
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Canon ) - Újszerű -
- Hp 855 G7 Ryzen 7 4750U 8 mag 16 szál 16Gb Ram Radeon Vega számlával boltból Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó iPad Pro 12.9 tokok többféle színben és kivitelben!
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

))))) Nem akarom ám én bántani a DSLR gépeket kitaláló igen nagy szakmát, de mint szoftverfejlesztő, szerintem ez agyrém