Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Igen, a VR miatt. A Nikkor 24-70 egy standard zoom, ahol számomra rájöttem, nem annyira kardinális az, hogy irdatlan borotva képe legyen pixelszinten is, 36 megán.
Ha portrézni akarok és komoly terveim vannak, arra ott egy 70-200 VRII, ami méltán megérdemel minden szinten csillagos ötösöket, lehetetlen belekötni. Na arra kiadok 5-600-at. De egy 24-70-re nem. Egy 24-70-nel nem tudok úgy dolgozni kézből, főleg 70 környékén, mint egy 24-120-assal amiben van VR. Ha a téma nem mozog - márpedig én általában ilyet fotózok - a VR 3 FÉ-t jelent a gyakorlatban, ez nappal semmi extrát nem jelent, de éjjel rengeteget jelent, ISO-ban például. Buksz valamit 2.8-hoz képest a 4-gyel, de rengeteget nyersz a VR-rel.Kleroo nagylátóját pl. kitartottam Vajdahunyad esti fotózáskor 1/5, 1/6 záridőkön is úgy, kézből, hogy belezoomolva is éles volt a kép, tehát megfogtam. (18-35, a D-s). Tehát bőven reciprokszabály alatt. A Tamit 70-en ugyanebben a szituban kikapcsolt VC-vel képtelen voltam értelmes iso-n megfogni kézből.
Ahh, nem akarok flame-et, de számomra nem ad annyit a 24-70 VR nélkül 2.8-cal, mint a 24-120 VR 4-gyel. Tipikus utazós obinak venném, tervezek idénre egy Indiai fotós utat is, abszolút ideális mikor az utcán sétálgat az ember a dzsumbujban.. néha be lehet szúrni egy motívumra 120-on, néha pedig nagylátózni egy polcnyi egzotikus gyümölcsöt 24-en.
Borotválkozni
, stúdiózni, portrézni, karcolni, fényerősködni stb. pedig ott vannak a profi 70-200-ak.
A bosszankodásod jogos szerintem, de míg a Nikkor teléjéért hajlandó vagyok kiadni a nagy pénzt is, a stabilizálatlan zoom-jáért (24-70) szinte ugyanazt soha.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új - Canon EOS R8 milc fényképezőgép - 0 expó
- Canon EOS R5 - 15 000 expó - Újszerű - Garanciális -
- Canon RF 24-105mm f/2.8 L IS USM Z objektív - Új -
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Tilta FX6 Camera Cage Rig Sony FX6-hoz, profi videós felszerelés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ!!! TÜZES EZÜST! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - SILVER AJÁNDÉKKAL!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 146 - 147 - 167 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha portrézni akarok és komoly terveim vannak, arra ott egy 70-200 VRII, ami méltán megérdemel minden szinten csillagos ötösöket, lehetetlen belekötni. Na arra kiadok 5-600-at. De egy 24-70-re nem. Egy 24-70-nel nem tudok úgy dolgozni kézből, főleg 70 környékén, mint egy 24-120-assal amiben van VR. Ha a téma nem mozog - márpedig én általában ilyet fotózok - a VR 3 FÉ-t jelent a gyakorlatban, ez nappal semmi extrát nem jelent, de éjjel rengeteget jelent, ISO-ban például. Buksz valamit 2.8-hoz képest a 4-gyel, de rengeteget nyersz a VR-rel.
, stúdiózni, portrézni, karcolni, fényerősködni stb. pedig ott vannak a profi 70-200-ak.