Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Real_Necro #17350 üzenetére

Igen, a VR miatt. A Nikkor 24-70 egy standard zoom, ahol számomra rájöttem, nem annyira kardinális az, hogy irdatlan borotva képe legyen pixelszinten is, 36 megán. :N Ha portrézni akarok és komoly terveim vannak, arra ott egy 70-200 VRII, ami méltán megérdemel minden szinten csillagos ötösöket, lehetetlen belekötni. Na arra kiadok 5-600-at. De egy 24-70-re nem. Egy 24-70-nel nem tudok úgy dolgozni kézből, főleg 70 környékén, mint egy 24-120-assal amiben van VR. Ha a téma nem mozog - márpedig én általában ilyet fotózok - a VR 3 FÉ-t jelent a gyakorlatban, ez nappal semmi extrát nem jelent, de éjjel rengeteget jelent, ISO-ban például. Buksz valamit 2.8-hoz képest a 4-gyel, de rengeteget nyersz a VR-rel.

Kleroo nagylátóját pl. kitartottam Vajdahunyad esti fotózáskor 1/5, 1/6 záridőkön is úgy, kézből, hogy belezoomolva is éles volt a kép, tehát megfogtam. (18-35, a D-s). Tehát bőven reciprokszabály alatt. A Tamit 70-en ugyanebben a szituban kikapcsolt VC-vel képtelen voltam értelmes iso-n megfogni kézből.

Ahh, nem akarok flame-et, de számomra nem ad annyit a 24-70 VR nélkül 2.8-cal, mint a 24-120 VR 4-gyel. Tipikus utazós obinak venném, tervezek idénre egy Indiai fotós utat is, abszolút ideális mikor az utcán sétálgat az ember a dzsumbujban.. néha be lehet szúrni egy motívumra 120-on, néha pedig nagylátózni egy polcnyi egzotikus gyümölcsöt 24-en.

Borotválkozni :) , stúdiózni, portrézni, karcolni, fényerősködni stb. pedig ott vannak a profi 70-200-ak.
    A bosszankodásod jogos szerintem, de míg a Nikkor teléjéért hajlandó vagyok kiadni a nagy pénzt is, a stabilizálatlan zoom-jáért (24-70) szinte ugyanazt soha. :N

Új hozzászólás Aktív témák