Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
válasz
Találtgyerek #11998 üzenetére
Az már majdnem 4090 alap szint
csak a vRam karcsú kicsit. Az enyém ma jön meg kíváncsi vagyok mennyi van benne
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #11986 üzenetére
+425 és +3000 a Palit GamingPro-val
-
Bossp
addikt
válasz
Ilyen sokat hagytak az 5080-ban? :O
-
Sontir Fel
őstag
137hzes a monitorom, ennyire is van limitálva az fps. Ez, vagy ez közeli szint. Jogos, ezt kifelejtettem. Single player gameben kevésbé érzem fontosnak a magas fps számot. Cyberpunk fantasztikusan megy, igaz mfg x3 mellett.
Igazából csak azért gondolkodtam el a váltáson, mert akkor a gyerek megkaphatná ezt a lap-cpu-mem triót és akkor jöhetne az AM5. Ma egy excelben összeadogattam a számokat és laza 500+ euró, ha én is váltok, szemben azzal ha az én gépemet nem piszkálom és nekik összerakok egy 5600xt gépet.... ezért merült fel bennem, hogy mit is kapok ezért
Utolsó gen? az még kb 2 év innen nem? és akkor onnan még 1-2 év az új? 7600x amúgy 5800x3d körül van, nem?
-
omfgk
veterán
válasz
Sontir Fel #11992 üzenetére
Az attól függ ,hogy milyen játék, milyen fps mellett. Felbontás önmagában nem mond semmit. Főleg akkor amikor ennyire elterjedt már a DLSS.
Nekem egy 7600x az AM5 platformra váltásom kezdetén kevés volt egy RTX 4080-ashoz.
Akkor váltottam 7800x3d-re. Nagyon durván éreztem. De én 100-120 stabil fps-t célzok meg.
A még nem kipatch-elt Cyberpunk esetén ez úgy nézett ki ,hogy egy 7600x beesett 60-65-re. Ugyanez 7800x3d-vel 90 volt.Néhány példa. Spiderman 2, Hogwarts, Starfield, Stalker 2, ezeknél, hiába single playerek, vannak nagyon durván cpu igényes részek.
Meg ugye ott van az is ,hogy pont akkor váltanál AM5-re, amikor már az utolsó gen jön bele?
-
warcat
veterán
Gigabyte GeForce RTX 5080 Gaming OC 16G €1,300.11
kényelmesen vihető német amazontól, ápr 23. szállítással, GLS hazaküldéssel ~540kMegjegyzés: közben a bontott Vanguardok 1299-re lettek leárazva mindfactory-n.
-
Morph76
senior tag
Sziasztok. Az a kérdésem volna, hogy a külföldön vásárolt (online shop) Gigabyte kártyákat be lehet regelni ugyanúgy a +1 év gyártói garira?(5080, 5090). Ha valakinek van evvel tapasztalata, vagy tudása, kérem ossza meg velem! Köszönöm.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek #11988 üzenetére
Meg ami van
1440 és 2160 max preset-en. Csak ne piszkáld el, maradjon meg érintetlenül.
Köszi -
zebra_hun
veterán
válasz
Grat
Jó kártya ez, tetszeni fog
Játékbench is jöhetne. Jó lesz a másik topikba, itt ne zavarjon. -
Találtgyerek
veterán
MSI 5080 Suprim:
Gyári beállításokkal egy nagyon minimális CW van, de csak ha közel hajolok a kártyához.
Kitolt powerlimit-el hangosabb kicsit, de még így is alig lehet hallani, ha nem hajolok oda a géphez. A hűtés nagyon csendes még Gaming módban is. Silent-et egyenlőre ki sem próbáltam.Alap beállításokkal:
+450 Core + 3000 Memória:
Nem szórakoztam vele sokat, lehet még van benne kicsi. Később talán még próbálgatom. -
omfgk
veterán
válasz
Sontir Fel #11984 üzenetére
5800x3d-t továbbra is brutál árakon lehet eladni aprón.
Még mindig van hülye aki fizet érte 120 ezer felett.
Arra figyelj ,hogy ne akkor akard eladni amikor rájönnek az emberek ,hogy 70-et ha ér.
És akkor még sokat mondtam.
7600x kb ugyanott van játékban és használtan már van 60-65 körül.De most ,hogy beállt a 9800x3d ára és emiatt a 7800x3d is megy lefele, így a használt 7800x3d lassan használt 5800x3d árban megy.
Csak ,hogy érezzük ,hogy mi megy az 5800x3d esetén a használt piacon. Elmebaj.Az 5800x3d hype mindent túlél.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Laraxior #11973 üzenetére
Nem gonolnám, hogy ez bármit is jelent.
Probléma nélkül megy az 5080ason is, és hát ugye ott nem lehetséges a 16gb+Más téma: érdemes elgondolkodni 5800x3d helyett 9800x3dben? Bár még odébb van, de be lett igérve a gyerek szuletesnapjára egy gép és azt nézegettem, hogy 5600xt vagy megkapja az 5800x3dt.
-
válasz
uzemidostala #11982 üzenetére
Ezért is akarok UVOC profilt...
#11981 Úgy látszik PUBG esetén nem marad más megoldás...
-
omfgk
veterán
válasz
arabus #11977 üzenetére
Windows driver version 572.91 and Linux driver version 570.123.07 contain newly released Vulkan features and bug fixes for Vulkan developers. These Vulkan beta drivers primarily focus on experimental features and bug fixes for Vulkan developers, and they may lack other fixes found in our general release drivers.
-
arabus
addikt
[link] 572.91 Developer beta.
-
válasz
Laraxior #11968 üzenetére
Q profil van kivalasztva jaja. Igazából az uvoc lenne a cél. Így nullára téve mindent pubg esetén 2750-2900 között ugrál. Lehet érdemesebb lenne P-be at tenni? A fogyasztást / teljesítményét lenne jó be lőni, ha tudna 500W-bol hozni a szinte megegyező erőt...
4K@240Hz kéri a kraftot és nyilván nem csak az megy viszont haverokkal azt nyomjuk általban.
-
warcat
veterán
Korábban volt itt akit érdekelt a mindfactory használt részleg
16GB MSI GeForce RTX 5080 Vanguard SOC Launch Edition 1349 EUR
leírás szerint csak kibontva, nem használtBár őszintén, a sima bolti részen kapható Giga Gaming OC 1329-ért.
-
warcat
veterán
válasz
mate.szimilk #11952 üzenetére
Itt de jelenleg még azonnal viszik, ha nem ismered az amazon vásárlás trükkjeit akkor a nehézségi fok még mindig 'majdnem lehetetlen'
2999€ bár már nem gatyaszaggató, csak 'jó' ár németeknél, van egy csomó nemzetközi vásárló akit ugyanúgy érdekel, mert vagy még nem is volt vagy nem kapható épp odahaza. -
Abból kiindulni, hogy az általad említett csatornán többségében 4090 van javítva nem jelenti azt, hogy nagyobb számban halálozna el mint bármi más.
A fenti csatin mint ahogy akár a northwestrepair-nál is főleg 4090-et látsz, de ez nem egyértelműen azért van, mert több a szar, hanem mert ezek az emberek nem gombokért dolgoznak, és konkrétan egy ilyen javítás (főleg ha komplexebb a dolog, nyák javítás, GPU csere) horror és a kisebb kártyákat nem feltétlen éri meg javítani.
Egy használt 4090 árának 30-50%-át is (utóbbi a komplexebb javítás) elkérhetik, de egy ekkora értékű kártyánál még megérheti. -
válasz
deathcrow42 #11957 üzenetére
+ #11956
Ez de szomorú....
Lehet inkább, ha azt nyomom ki nullázom.. -
-
PUBG-zik itt valaki 5090-el?
Próbálom OC-zni az Astralt, de 330/1000 és Curvel is ki fagy...
Más játékokkal eddig nem volt gond. Allergiás lenne az OC-re? -
arabus
addikt
válasz
-
Laraxior
titán
válasz
Gondolom azonpercben el is megy
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #11949 üzenetére
Nekem VR-ban az 5080 visz mindent is max grafon, pl szimulátor alatt ( iR LMU ) közepes grafikai beállítások de 2x ss stb mellett is 70-80% a kihasználtság max, ha felrakok mindent ultrára akkor van 99% kihasználtság de VR-ban nincs szükség ultra grafikára egy Q3-al.
-
dom1n0
őstag
válasz
Találtgyerek #11949 üzenetére
Az is kell igen a durva szimukhoz, meg a brutál nyers erő se árt persze mellé úgy néztem eddig
-
dom1n0
őstag
válasz
Találtgyerek #11944 üzenetére
Jól hangzik.
Én VR miatt szeretnék 4080-ról upgradelni majd, de félek oda a 5080 nem jelentős előrelépés lenne. -
MastR
tag
válasz
dom1n0 #11939 üzenetére
Ha valaki nézegeti a NorthridgeFix youtube csatornát akkor gyorsan rájön, hogy valami miatt a 4090-ek sokkal nagyobb számban haláloznak el mint amihez eddig szoktunk a videókártyákkal kapcsolatban. Tekintve hogy ezek 600-700e Ft-ért mennek én nagyon könnyen megértem, hogy aki teheti az kiszáll belőle és vesz egy 5-10%-kal gyengébb kártyát ami új és 3 év garival rendelkezik.
-
válasz
Találtgyerek #11944 üzenetére
Nem szintetikus tesztekre veszünk kártyát
(bár van aki arra veszi
)
-
Találtgyerek
veterán
válasz
dom1n0 #11939 üzenetére
Valamivel erősebb a 4090. Viszont ez sokkal halkabb, kevesebbet fogyaszt, több garancia van rá. Emellett ki akartam próbálni ezt a szériát is, de 5090 árát sokallom kicsit. Ha nem viszik el a 4090-et, akkor maximum majd ezt adom el. Egyébként tegnap már kipróbáltam, csak már nem volt időm a tesztetek feltölteni gépről.
Steel Nomad-ban annyit tud egy 2 perces OC-val, mint a 4090-em optimalizálva és néma csendben van a kártya. -
dom1n0
őstag
válasz
Találtgyerek #11937 üzenetére
4090-ről 5080-ra? Wtf. Nem erősebb a 4090?
-
warcat
veterán
Az ár nem jó, inkább csak a ritkasága miatt említem(hátha valakinek nagy szíve vágya
, van perpill 2 db Gigabyte AORUS GeForce RTX 5090 Xtreme WATERFORCE (AIO) amazonon ápr 24 szállítással
(német címre számolt árak)
Legolcsóbb az olasz aloldal 3544€
3 év gari a spanyol aloldalon 3654€
simán csak német oldal 3666€ -
Találtgyerek
veterán
Megjött az 5080 Suprim.
Teszteket posztolom este. Most csak méretbeli közönséget tudok mutatni a 4090 Gaming-hez képest.
-
Laraxior
titán
válasz
BerserkGuts #11931 üzenetére
Hja, hogy te nem jársz a vizes topikban
Így erthető
-
warcat
veterán
Lehet, bár itthon nem nagy sikere volt, aki nem a teljes 3-5 évre veszi jobb ha marad sima levegősnél.
De egyébként amazonról bárki meg tudja rendelni mailboxde-re, nbb-hez meg minimum Lara közreműködése kell, ezért linkeltem főleg.Kicsit más: ma többször volt 5090 Liquid amazon.de-n a 'szokásos' 2999-es áron.
-
RI/OS
addikt
asrock taichihoz járt gyárilag 3 hőmérséklet szenzor, eddig nem tudtam mire lenne jó, de most eszembe jutott, hogy a csati hőmérsékletét lehetne vele figyelni, mert miért ne.
Viszont hová rakjam? a müanyagra azt kész? -
válasz
BerserkGuts #11923 üzenetére
Nem "kell" ,de miért ne.
Erre a ventusra jelenleg nincs 100% -ban kompatibilis blokk (pedig referencia model lol.. ) , Nem néztem utána vásárlás előtt ,meg sem fordult a fejemben ,hogy ne lenne rá jó a ref blokk .Csak már blokk rendelésnél néztem,hogy nem stimmelnek a számok. -
Laraxior
titán
válasz
BerserkGuts #11923 üzenetére
Te saját magadon nevetsz?
-
warcat
veterán
MSI NVIDIA GeForce RTX 5080 16G SUPRIM SOC €1,444.18
készletről, francia amazon az eladó, szállítás ápr 22, 7 darab vannémet címre kiszállítva, hazaküldve kb 598k a vége, legyen 600
-
válasz
Találtgyerek #11911 üzenetére
Nem 10 emeletes, csak 140cm magas a ház.
-
Laraxior
titán
válasz
deathcrow42 #11914 üzenetére
Valamelyik HoF VGAmhoz adtak ilyen támasztónak nevezett sétapálcát -
s.bala31
őstag
válasz
deathcrow42 #11914 üzenetére
-
-
ciricica
junior tag
válasz
Találtgyerek #11911 üzenetére
Mutatta milyen van. Hűtőszekrény méretű gépháza van. Hsz.-ainál megtudod nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest