Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pRoject22
őstag
válasz
uzemidostala #12624 üzenetére
Az én kártyám is csak 360W TDP 100% PL-el de mégis 9400 körül csinál Steelnomadban, a te értékeid nagyon alacsonyak, ott valalmi bibi van sztem
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #12074 üzenetére
Nekem az alap 100% PL biossal 9400, végig is ment vele egy Warzone, marad is, elég ez nekem
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #12072 üzenetére
Ahogy nézem az új driverrel lett egy komoly performance upgrade, szóval újra kell konfigolni ezeket a beállításokat, én vissza léptem a gyári biosra és ezzel most van akkora eredmény steel nomad alatt mint az Astral OC biossal.
-
pRoject22
őstag
-
pRoject22
őstag
válasz
janoska123 #12065 üzenetére
Én egy teljes warzone meccset nem tudok végig menni
-
pRoject22
őstag
Új driverrel Warzone konstans fagyások vannak
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #12006 üzenetére
Igazából lenne de annyi csak amennyit a bios limitel, én felpattintottam a nemrég kiadott Astral OC biost és így a PL kitolható 125%-ig de én 111% ig toltam ki csak és így már ugyanazt tudják ahogy a képeken is látszik
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #12003 üzenetére
nálam megy +450-el is de a 425 az a napi használat
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #11999 üzenetére
Nem igazán érzem hangosnak, az Aorus 4080 után sem, sokan írták, hogy búg meg zúg de én nem igen vettem észre ilyesmit, oda hajoltam párszor kihallgatni a cw-t de semmi extra nem volt
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #11986 üzenetére
+425 és +3000 a Palit GamingPro-val
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #11949 üzenetére
Nekem VR-ban az 5080 visz mindent is max grafon, pl szimulátor alatt ( iR LMU ) közepes grafikai beállítások de 2x ss stb mellett is 70-80% a kihasználtság max, ha felrakok mindent ultrára akkor van 99% kihasználtság de VR-ban nincs szükség ultra grafikára egy Q3-al.
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #11743 üzenetére
Keress rá az én kommentjeimre, dobtam már be párat
-
pRoject22
őstag
válasz
Találtgyerek #11738 üzenetére
Én egy sima Palit GamingPro-t vettem, ahogy nézegettem a teszteket ugyanolyan OC potenciál van és ugyanazt tudja játékok alatt, jelenleg 450/3000-en megy probléma mentesen.
Van egy kis CW de ahogy nézem az van mindegyiknél.
-
pRoject22
őstag
Nekem jelenleg 30 fokos a GPU hőmérsékletem ( 5080 ), két dolgot tehetsz, az egyik ,hogy az Nvidia globális profilban az energiagazdálkodás legyen normál a másik pedig ,hogy vagy a gyári szoftverben vagy az Afterburnerben állíts be egy 20-30%-os venti profilt, Afterburnerben felül lehet íratni a gyári zero fan profilt, inkább menjen az a venti csak maradjon a vga hűvös szvsz
-
-
pRoject22
őstag
Rámegy minden bios, csak van amelyikkel nem fog tudni működni mivel nem kommunikál a VGA a driverrel, pl nekem a Suprim biossal volt ez, mielőtt bármit csinálsz mentsd le az eredeti biost.
Esetleg írhatsz a supportnak, hogy van-e updated bios a te vga kártyádhoz, csak a széria számot kérik majd és utána küldik.
-
pRoject22
őstag
válasz
bigdigit #8241 üzenetére
Amit észre vettem ,hogy pl én az Astral 400W biost használtam és azzal elég komoly coil whine volt, miután feltettem a Palit frissített biost ami csak 360W a coil whine még annyira sem volt jelen mint a gyári első biossal a teljesítmény viszont megmaradt mert 9200 pont körül hoz steel nomadban 400/2000-el, pontos update logot nem közöltek velem csak annyit ,hogy ez updated a gyári bioshoz képest
-
pRoject22
őstag
Nekem az 5080-on megvan a 112, plusz a Palit support küldött nekem a VGA-hoz való updated biost is
-
pRoject22
őstag
Nekem jelenleg olcsóbban sem kellene, direkt az MFG miatt vettem 5080-at, most pl az Avowed-el játszom, az NV appban simán beállítom a DLSS4-et és akár az MFG-t is, mondjuk a DLSS4 olyan jó, hogy performance módban néz úgy ki a játék mint DLSS3 qualban, ennél a játéknál nincs szükség az MFG-re, bár kipróbáltam és ment szépen.
Nem örülök ennek ,hogy ez az irány de jelenleg ha 4K-n akarok játszani akkor ez van, és ilyen szép kép mellett AMD vga-val nem játszok 4K-ban, biztos van aki igen de az nem én vagyok
-
pRoject22
őstag
válasz
_Horka_ #7942 üzenetére
Nem tud az sem megmenteni, az FSR az egy hulladék sajnos ahogy van, a legtöbb játékban DLSS van, ha lesz is FSR 4 az talán lesz olyan mint a DLSS 3, én is agyaltam AMD-n de még ha hoz is 4080 teljesítményt és még ha jó áron is lesz én akkor sem játszom FSR-el, egyszerűen annyival rosszabb a kép mintha valami gagyi TAA lenne, a 30%-al kevesebb fps-be meg bele sem megyek inkább, persze majd jön egy csoda driver amitől szép és jó lesz meg van moddig amivel megy AMD-n a DLSS de ezek legendák, majdnem akkorák mint fehérló fia
-
pRoject22
őstag
válasz
deathcrow42 #7506 üzenetére
Mielőtt másokat kérdőjelezel meg legalább egy 10 másodperces google időt szánj rá a tanulásra, jól írta, az Astral monitorozza a csatlakozót a képen látható helyen pl
-
pRoject22
őstag
válasz
Montesantos #7433 üzenetére
Igen de csak 3200 a GPU max boost, előtte pedig 3350 is volt nálam, most nézegetem én is meg olvasgatom a kinti fórumokat ,hogy mi lehet ez, szándékos-e...
-
pRoject22
őstag
Az új NV driver az 5080-as VGA kártyákon olyan 150Mhz-el vissza veszi a teljesítményt, most nézegettem és az új driverrel kb ennyivel esik vissza az órajel a gpu-n, vissza tettem a régebbit és megint megvolt a sebesség
-
pRoject22
őstag
válasz
Kajoszbobber #7398 üzenetére
Én pl itt vettem az aprón 580-ért azt ami az alzában 560 körül volt felrakva a megjelenés napján, mivel az alzán nekem sem jutott így nekem simán megért ez a VGA plusz 20K-t, az Astral meg 800K-ért persze, hogy vicc.
-
pRoject22
őstag
Van akinek nem szórakozás hanem napi rutin és létkérdés ide feljárni és kóstolgatni az eszmecsérét folytató embereket, a vicces az ,hogy Radeon VGA kártya figyel közben az adatlapon de ide jön azért megmondani, hogy mit és ,hogy kell az NV karikkal
Ignoráld az ilyeneket, vagy prémium, tök jól letudod tiltani őket és nem látod miket írnak be
-
pRoject22
őstag
Mindezt 9800X3D-vel? Akkor valszeg az a kártya ennyit tud, lehet, hogy picit gyengébb chip mint a többi, ha nem fagy 375/2000-el vagy 400/2000-el akkor igazából vissza sem tudod küldeni, főleg ha már letelt a 14 nap, vagy Alzáról való? Ott 30 nap van ha minden igaz, viszont még ha vissza is küldöd akkor meg mit teszel be helyette és mikor ugye
Szerintem fogadd el ,hogy ebben ennyi van, ettől még jó VGA az, hogy egy ponton nem 95 fps-t produkál hanem csak 92-t.
-
pRoject22
őstag
válasz
ciricica #7263 üzenetére
Meg nem, hogy csak kevesebb pénzből de régebbi és sokkal olcsóbb hardverekkel, ezért bukott akkor hirtelen az NV a tőzsdén, aztán jöttek szakértők ,hogy akkor az nem úgy volt, mások azt mondták nem hazudtak a kínaiak, ki tudja mi megy a háttérben és , hogy akkor most lopták-e az Open AI-tól vagy saját
-
pRoject22
őstag
Ezt a tápot használom mióta a 4080-as konfigot össze pakoltam, most lassan 2 hét használat és napi több óra játék után az előbb amikor takarítottam a gépházat direkt lehúztam a csatlakozót és ugyanolyan gyári állapotban van mint új korában, persze ez ugye gyári kábel, nincs rajta semmi féle modding cucc illetve rendesen bevan dugva a helyére, nem méregetem, 600 wattot tud a kábel nekem max 400-ig mehet fel mivel 400-as bios van fent de ahogy néztem 390 körül megállt.
-
pRoject22
őstag
Olyan van, hogy az 5080 Gainwardra felpakolta a gyerek a waterblokkos GB 460 PL biost, megy simán, működik minden, plusz 5% teljesítmény, van már giga, asus stb bios, ahogy nézem minden 5080 működik más OC biossal, érdekes
-
pRoject22
őstag
Gyors infó, egyelőre az 50x-es kártyáknak a REbar főként UE5 játékok alatt komoly fps dropot okozhat, én is így jártam, 100%-os megoldás a biosban offolni a REbart
-
pRoject22
őstag
Én csak a saját cuccaim tudtam tesztelni, szóval a 4080 Aorusom az nem volt valami OC barát, pl egy +150 GPU és +1000 mem alatt fagyott a Fortnite és fagyott a CoD is, hébe hóba még más játékok is, viszont stock-on meg ment minden vígan, az 5080 tegnap 500/2000 OC alatt Fortiban 2 óra után sem fagyott ki.
A két CP teszt között pár óra telt el, teljesen azonos beállítások mellett történt, csak a VGA lett kicserélve, szóval ez mondhatni valid
-
pRoject22
őstag
válasz
deathcrow42 #6247 üzenetére
-
pRoject22
őstag
válasz
deathcrow42 #6233 üzenetére
+500 Gpu / stock mem
-
-
-
pRoject22
őstag
Fortnite ment egy órát 500/2000 OC-n fagyás nélkül
-
pRoject22
őstag
Ezt amúgy próbáltátok már? Most fogok rámenni vele a Fortnite DLSS 2.2-re, azt írják működik jól
-
pRoject22
őstag
válasz
SoulReaver #6138 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest