Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pidzse4
aktív tag
válasz
s.bala31 #12642 üzenetére
Én nem szeretek biost rakni mert mi van ha még sem jó hozzá vagy valamit elrontok. Amugy tul sokat nem ér az ember azzal a +10 % power limittel. Anyi fpst nem hoz hogy én speciel ezzel húzzam az időmet. Én megveszek egy oc kártyát azt kész rajta van és ha akarom húzom . Nincs nekem ehez türelmem. Akinek meg van 600 e ft-ja kártyára annak van 620 ezer is nem hal bele.
-
Bossp
addikt
válasz
s.bala31 #12490 üzenetére
Hát win csökkentett mód nálam nem indul el... "Something happened and your pin isnt available" nem tudok belépni csökkentett módba ha halozattal inditom akkor se
Normal modeban elvileg flasheltem ezt a biost de nem láttam a végén hogy sikeres volt e mert kilépett a cmd ből. Mindenesetre tovább sem boostol 990 mV fölé így kétlem
(@@@ ki van már a windowsal meg a driverekkel de tényleg). Memory integrityt kikapcsoltam.
-
-
PuMbA
titán
válasz
s.bala31 #12478 üzenetére
Az optimalizálás jól sikerült, csak Ultra helyett High-ot kell használni
Látványban kicsi a különbség és teljesítményben sokkal gyorsabb. Már jó évtizede a trükk az, hogy az Ultra grafika a legtöbb játéknál arra van, hogy VGA-t adjanak el meg lehessen kommentelni, hogy mennyire rosszul fut és nem azért, mert a látvány számottevően szebb a (Very) High-hoz képest.
-
pidzse4
aktív tag
válasz
s.bala31 #12208 üzenetére
Ha kifogy a vram érdemes kiprobalni az nvidia beállitásnál hogy kapcsold be azt a funkciot hogy ha kifogy a vram akkor a rendszer automatikuson kezdje el hasznalni a ddr5 memoriát vramként is akkor igy nem fog kidobni . Probáld meg persze ehez nem árt 64 gb ram vagy több a gépben.
-
-
ciricica
junior tag
válasz
s.bala31 #12161 üzenetére
Ezt csinálja akkor is, ha nem megy az MSI AB? Vagy valami más OC bizbasz?
Persze gépresi is legyen, hogy a profil meg semmi ezzel kapcsolatos ne legyen betöltve.Azért fura lenne, hogy teljesen nyersen is ezt produkálná.
Nyilván a drivereket ők is tesztelik az újabb és népszerűbb címekkel.Azért nekem ez kicsit fura.
-
zebra_hun
veterán
válasz
s.bala31 #10809 üzenetére
Igen, ez érthető is lenne, ha 2 fps difi lenne. Ilyen különbség viszont nem létezhet. Ahhoz túl sok.
Lényeg amúgy is az volt, hogy teljesen felesleges az ilyen oldalakat linkelgetni.
Mondjuk nem is értem, hogy minek mérnek egy gpu-t 1440-ben. Minimum a 2160 fullra kimaxolva, hogy kizárjuk a többi kacatot.
Procitkat sem kell mérünk 1440 meg 4k maxi grafikán. De ez az én véleményem. -
Sontir Fel
őstag
-
Zorel
senior tag
válasz
s.bala31 #10478 üzenetére
Valamennyit haladtam vele én is, de még most sem látom át ezt a mostani boostingot.
Beállítom x-MHz-re és kb alatta megy 100MHz-el, de ez még nem is lenne akkora gond, mert nyilván van egy effective órajel, ami valahogy viszonyul a boost órajelhez. Ami nehezebben érthető azaz, hogy TDP limit alatti fogyasztás mellett állandó 50fok körüli hőmérséklet esetén is ugrál még 20-30MHz-eket, úgy, hogy közben a gpu fesz amit lehet monitorozni az nem változik. -
Zorel
senior tag
válasz
s.bala31 #10380 üzenetére
Eddig így volt igen, de itt más a szitu. Nem egy-két lépcsős boost órajel eltérések vannak, úgy hogy a fogyasztás TDP limit alatt van a GPU hőmérséklet pedig már nem változik vagy csak +-1-2fokot. A boost lépcsők közötti órajel is más. Van, hogy 7-8MHz-el változik, van hogy 22-23MHz-el és közben a fesz változatlan. Ennek okára is kíváncsi lennék. NVVDD és MSVDD fesz szerintem ami kihat ennyire az órajelre...
-
Laraxior
titán
válasz
s.bala31 #9734 üzenetére
Nem gond. Van mellette egy GT220, nem kell hozzá tápcsati, passzív, ezért szeretem, könnyű vele dolgozni. Azzal van kép, utána ha beteszem az 5090-et, akkor elindul, de mihelyst újraindítom a gépet, már a fehér VGA led világít kép nélkül.
Megjegyzem a múlt hónapban vettem a bolhapiacon egy (kapaszkodjatok meg) RX590-et.20EUR-ért, limitált darab. Mondom kipróbálom, most, hogy már teljesen lebontottam a vizet.... és baszki ad képet, működik
De 3300-ért az RTX5090, nem...
Már össze is csomagoltam, nyomtatom a rücksendungot, el is köszönünk egymástól.
Röpke románc volt.
Youtubera is gyorsan feltöltöttem: [link] -
Csokifalo
senior tag
válasz
s.bala31 #8977 üzenetére
de pont ezt mondom, hogy 10C-ról beszélünk, ez pont olyan hogy attól még nem lesz jobb mondjuk egy 7800x3d proci egy 15900K-tól mert az csak 60C terhelve nem pedig 105C...szerintem azok az előnyök amik régen voltak a márkák miatt mára már a múlt, én pl. nem tudtam volna mondjuk 25 éve elképzelni azt, hogy egy ASUS több százezres kártyánál belemegy egy paszta fiaskóba fillérekért, és bassza el ezzel a 4090-es szériát mondjuk. Vagy az ember azt gondolná: oké, prémium MERT a hőfok nem 90C hanem 60C, nincs coil whine mint az olcsó kártyákon, + 500-al fentebb boostol vagy jobban húzható, 3 év gar helyett van 10 év gar, 40 dBA helyett 25 dBA a venti zaj, jár mellé egy prémium game, szóval na, ezekből 3-4 legalább, akkor nyílna a pénztárca, nade valójában annyira elenyésző a különbség, hogy én a mai napig nem értem meg az ezekre való vágyakozást, azon kívül hogy "mert megtehetem" de ez meg hát' izé na. Egyrészt arról beszélünk hogy "büntetni" kell a gyártót mert abszurd hogy ennyit kérnek a kártyákért, másrészt meg dalolva kifizetnek egyesek a semmire 20-30% felárat, hogy tutira a következő gennél is ára legyen a semminek
-
Csokifalo
senior tag
válasz
s.bala31 #8936 üzenetére
"nyilván nem egy MSI vagy Asus" ezt légyszi fejtsd már ki bővebben, mert már vagy 20x kérdeztem meg de senki nem tud racionális indokot mondani hogy ezek az említett márkák miben tudnak többet már ami a felárat illeti, hátha Neked sikerül ( oc, hűtés, kevesebb fogyasztás, több fps,kiemelt garancia, stb ilyen különbségekre gondoltam )
#8945deathcrow42 ugyanez a kérdés "fapadnak tűnt"
Nálam a phantom 5080-as durván 58-60C között mozog, az oc ugyanúgy pakolható +375/+2000 ( többel azért nem mert GS a boost alapból magasbb ), szóval kiváncsian várom hogy mit takar az hogy fapad vs prémium különbség, valaki megírhatná már
-
-
-
4264adam
veterán
válasz
s.bala31 #8745 üzenetére
Teljesen Stock, probáltam gyári feszültségen -502Mhz-el csökkentett mode-ban is. Mind a GPU, mind a mem-et (Ez a max amit az AB enged lefelé).
Probáltam +10% Stock power limittel és próbáltam 80% limittel.
Próbáltam a curve editorban 1.025V-nál egyenes órajelet állítani alacsonyan (2500Mhz-re)
Próbáltam emelni az órajeleket is (+100Mhz GPU / +800Mhz Ram) --> minden OK, kivéve amikor RT-t aktiválok.Próbáltam: 30-60Hz-120Hz-240Hz-360Hz monitor beállításokkal is, ha netalán a DP sávszélességgel és frekvencia gond lenne.
Próbáltam DP (1)majd DP (3) kimeneten is. 1 kijelzős rendszer van így az nem lehet gond.
15:30-kor még a 4070 Super bencheket futattam és a CP2077-et is. Majd kártya ki, 5070Ti be, DDU-val safe modeban indít a windows , driver letöröl. Normal windows indítás --> 2025.02.20.-i driver feltelepít mert régebbit nem enged erre a kártyára. Ezek után engedélyeztem a lan kapcsolatot.
2x telepítettem újra a játékot. Próbáltam virágbolti 2.20 verziót is a 2.21 helyett.
Töröltem az Appdata tartalmát, töröltem a save games-t. --> NOK
Megvettem a 3Dmark Speedway Ray Tracing benchmarkot --> Tökéletes lefut --> nem kellene gond lenni az RT magokkalFuttattam: Time Spy / Speedway / Steel Nomad / Port Royal / Superposition. --> Minden OK, sehol semmi fagyás, anomália, kilépés, vagy memória szemetelés.
Fallout 4 ősrégi motor --> OK, minden grafikai beállítással együtt.
Assassin Creed Mirage --> OK
Spiderman : Miles Morales: RT max, DLSS váltogatások, FG kikapcs bekapcs használat közben --> Minden OK.
Ghost Of Tschusima: SDR HDR DLSS FG váltásokkal is minden OK, tökéletesen futNincs Alt+Tab problémám se, vagy kékhalál, se más anomália. Egyszerűen csak a CP2077 RT kapcsolásánál.
Raszteresen pedig tökéletes mindegyik DLSS beállítással és FG vagy mFG kombinációkkal 2.21 és 2.20 modellel.
Modmentesen persze!! Ezért is telepítettem újra a címet, hogy tiszta mappa legyen.
Semmi más driver fagyás vagy windows újraindulás nincs.
-
zebra_hun
veterán
válasz
s.bala31 #8523 üzenetére
Köszi. Miattam nem kell ám
Jobb ha egyformán futtatja mindenki sztem. Az jobb amúgy, hiszen a dlss könnyíti a gpu dolgát. Ki is jön a konfig limit szépen. Nvidia topikokba gpu bench-re jobb a 4k + magas grafikával futtatni. Má dolgok ne kavarjanak bele. Ez már nem épp egy mai bench. Azt mondjuk nem értem, hogy a ph hogyan, mit mért. Jól csináltad, ez az érintetlen preset.
Ok, ők oc nélkül tesztelnek. -
Kerio
őstag
válasz
s.bala31 #8437 üzenetére
Ha kell, itt a Phantom GS BIOS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest