Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iOS alkalmazások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.bala31
őstag
[link] ellenőrizetlen bios, csak saját felelősségre. Nekem eddig tetszik. Annyi még hogy ez sem tökéletes. Pl MSI Ab-ben hiába állítok 1.06mv-t fixen, tesztek alatt, mint ahogy látható max 1.045-1.050mv-ig engedi, pedig a powerlimetet nem éri el. Persze ez nem biztos hogy a vbios miatt van, lehet az AB nem kezeli még megfelelően.
-
s.bala31
őstag
Pár napja TPU-n találtam egy Gainward Phantom 5080 GS biost, korábban már próbáltam Palit Gamerock OC-val de nem győzött meg akkor. Viszont ezzel sikerült pár tesztben javítani a korábbi eredményeimen és stabilabbnak is tűnik mint a Palit
-
s.bala31
őstag
Tegnap kipróbáltam, de még mindig nem az igazi. Bár a Spiderman 2 már elindult vele, viszont Stalker 2 shaderzésnél 4K-n ugyanúgy összeomlik. Az sem tetszett hogy pl 3180Mhz-ről visszavette az órjalet 3000Mhz körülire komolyabb terhelésnél, pedig már 400w-os biost használok és bőven belefért volna a keretbe. Ment is vissza a 572.83.
-
s.bala31
őstag
válasz
Laraxior #12204 üzenetére
Nekem elég volt belőle ennyi. Tegnap a Stalker 2 shaderezésnél mindenféle hibát dobott pl felénél kilépett az asztalra, elfogyott a vram stb
Végül úgy sikerült hogy visszább vettem a felbontást
A kitesztelt uv profilomat egyelőre nem szeretném egy ilyen driver miatt eldobni.
-
s.bala31
őstag
válasz
Találtgyerek #12180 üzenetére
"Az új driverrel nőtt annyit a teljesítmény, hogy nem lesz különbség." Steelnomad-ban nőtt a teljesítmény amit ki tudtam mérni, speedwayben pl semmi különbség, de néztem pár yt videot is ott is változó volt hogy melyik játék profitált belőle.
-
s.bala31
őstag
válasz
Találtgyerek #12171 üzenetére
Lehet de inkább megvárom a következő drivert
-
s.bala31
őstag
válasz
ciricica #12164 üzenetére
Tegnap csökkentett módban DDU-val drivert leszedtem új kártya telepítés opcióval csak hogy véletlenül se maradjon semmi ami bekavarhat majd felment az új. Érdekes most hogy visszatettem a korábbit minden simán indul, sőt közben fut az AB is. Nem, nem néztem gyári beállításokklal mert szeretem optimalizálni a VGA-im.
-
s.bala31
őstag
Az új driverrel számomra véget is ért a kaland. Tegnap már volt szívás a Stalker 2-vel mire sikerült a shaderek betöltésén túljutni és végre lehetett vele játszani. Viszont most indítottam volna a Spiederman 2 -t és be sem töltött, Wukong benchben a menüig eljutok de a bench már a betöltésnél kifagy. Fentebbi superpos képen a hőmérsékleti adatok is bugosak. Inkább elviselem még a blackscreen hibát amíg végre jön egy normális driver.
-
s.bala31
őstag
Hmm elég érdekes min-max hőfokot kaptam
-
s.bala31
őstag
válasz
Walter_White #12086 üzenetére
Szerintem mindkettőn van.
-
s.bala31
őstag
válasz
Találtgyerek #12061 üzenetére
Szerintem a Speedwayre gondolt, Steelnomadban én még nem láttam itt 10k fölött 5080-al, de persze lehet én vagyok figyelmetlen. Bár lehet ezzel az új driverrel el lehet érni
-
s.bala31
őstag
Feltettem az új drivert a Steelnomadban egész jó eredményt kaptam:
Speedwayben kb ugyanaz mint az előzőekkel. -
s.bala31
őstag
válasz
Találtgyerek #12003 üzenetére
+450-el nekem is stabilnak tűnt a Metro EE, de pl a Stalker 2 már nem igazán. Egy bizonyos vram órajel felett már nem gyorsul hanem lassul a kártya mert korrigálja a hibákat (ECC ramok) vagy valami ilyesmit olvastam. Nálam a GW Phantom-on ahogy emelem a feszt egyre kevesebb a hozzá tartozó stabil gpu boost órajel. Pl 1.025mv-hez már nem stabil a +450mhz, de 0.975-nél még igen.
-
s.bala31
őstag
válasz
deathcrow42 #11914 üzenetére
-
s.bala31
őstag
-
s.bala31
őstag
válasz
Találtgyerek #11213 üzenetére
Nem a max 400w-os OC biossal még van benne. Pár bench erejéig megnéztem a múltkor de már most ismét a gyári van, napira sok értelmét nem láttam. Ez a hűtés 5080-ra még jó de néztem teszteket GW Phantom 5090-el ott már 80+ is volt a hőfok stock beállításokkal.
-
s.bala31
őstag
GW Phantom 5080 + Stalker 2 4K+Dlss+framegen kb 1 óra játék után. Direkt levettem a fülest de én nem hallom a morgást ezzel a venti rpm-el. Lehet magasabb fordultaton előjön de ott már szerintem más kártyák hangja is zavaró lehet.
-
s.bala31
őstag
válasz
Találtgyerek #10746 üzenetére
Nincs. De elég gyorsan lefagy ha kevés a fesz
-
s.bala31
őstag
Nem tudom, hogy az MSI afterburner nem az igazi még ezekhez az új kártáykhoz vagy nem értem miért ugrál a gpu voltage, ha elvileg fixen kéne maradnia terhelésnél. Az oké hogy nem megy a görbe szerint beállított max szint fölé de nem indokolja semmi hogy 10-15 mv-t is visszább vegyen ha még bőven belefér a tdp limitbe.
-
s.bala31
őstag
Nálam 0.985v-hez még +445Mhz-et enged így 3120-ról esik vissza kb 3060-ig vagy nagyobb terhelésnél 3045-ig. Viszont 0.985v-től felfelé már nem tudok neki +445Mhzet adni adott mv pontokhoz mert nem stabil, visszább kell venni 400-ra vagy még lejjebb. Arra jutottam hogy ennél a kártyánál 0.985mv-nél van a sweetspot.
-
s.bala31
őstag
válasz
torma1981 #10455 üzenetére
10 ventilátor van még a vga-n kívül a házamban én nem hallom hogy az alapzajból kitűnne a GW ventik hangja. Persze nem is tartom közel a fülemhez a kb 20kg-os házat
Biztos van aki füles nélkül lenémított hangfalakkal játszik és arra koncentrál hogy melyik venti milyen hangon rezonál, de szerintem nem ez a jellemző
-
s.bala31
őstag
Gainward supporttól ismét kaptam üzenetet. Dowsil pasztát használnak mint ahogy a Palit is és gari időn belül nem javasolják a kártya szétszedését mert bukik az RMA. Viszont kaptam egy képet a padok méretéről. Itt a hagyom, ha valamikor a későbbiekben valaki újra szeretné padozni (szerintem Paliton is ugyanez a méret):
-
s.bala31
őstag
Feltettem az új drivert, kb 20 percig játszottam a Stalker 2-vel addig nem omlott össze
Mellesleg megkérdeztem a Gainward supportot hogy thermal padot vagy pasztát használnak az RTX 5080 Phantomhoz. Ez a válasz jött: -
s.bala31
őstag
Itt sikerült elérni a 400w-s limitet:
De részemről ennyi volt ez a 400w-os bios, nem látom sok értelmét.
-
s.bala31
őstag
GW phantom + Palit Gamerock OC bios:
-
s.bala31
őstag
Mértem egy régi klasszikust:
-
s.bala31
őstag
Érdekes hogy az eddigi legjobb speedway eredményem egy elég szolid uv/OC-val sikerült elérni:
-
s.bala31
őstag
-
s.bala31
őstag
[https://www.kitguru.net/components/graphic-cards/dominic-moass/palit-rtx-5090-gamerock-review/6/]
Ebben a tesztben pl barátibb hőmérsékleteket mértek. -
s.bala31
őstag
válasz
Sontir Fel #9608 üzenetére
Az új hotfix driver után nekem a DSR paraméterek beállítására dobta ezt a hibát. Viszont nekem úgy elcseszte az egészet hogy hiába raktam vissza a korábbi drivert ez a bug megmaradt. Rendszervisszaállítással sikerült helyrehozni.
-
s.bala31
őstag
Kb 1 óra Indiana Jones (1440p+dlls+mfg:3+minden grafikai beállítás max) alatt így néz ki a GW Phantom statja:
Ez a napi uv-oc profil. Az 1650 rpm szerintem nem zavaró, de van a házban még mellette 10 ventilátor 600-1000 rpm fordulaton. -
s.bala31
őstag
válasz
deathcrow42 #9428 üzenetére
Pl GW phanotm vaporchamber-el van. 2100 gram a kártya. A többi dologban biztos spórolós de a hűtése szerintem rendben van.
-
s.bala31
őstag
Van már aprón Palit RTX 5080 Gamingpro 580-ért
Szerintem ennyiért már inkább ez mint 500+ért 5070Ti.
-
s.bala31
őstag
válasz
FearFmRadio #9069 üzenetére
5080 jól OC-zható, pár játékban meglehet így közelíteni a stock 4090 teljesítményét, de ugye az is OC-zható
50-es széria megjelenése előtt még voltak jól árasított 4090-ek aprón, de most már azoknak is felmentek az árai.
-
s.bala31
őstag
válasz
FearFmRadio #9065 üzenetére
Én már le is töröltem mert valami tuti nem oké még ezzel a bench-el. Pl RT on OFF beállítás között is alig van különbség.
-
s.bala31
őstag
válasz
ScomComputer #9005 üzenetére
Ultra + framegen off és RT off
Ultra +framegen off + RT onMegnéztem de kicsit fura hogy alig van különbség RT on vs off között
-
s.bala31
őstag
GW Phantom RTX 5080 3200/+2000 Kb itt van a max oc ezzel a biossal, itt már néha túllépte a 360w-ot.
CP 2077 RT ultra preset, DLSS+Framegen off
-
s.bala31
őstag
válasz
deathcrow42 #8973 üzenetére
5090-re ez a hűtés már nem a legjobb az biztos. Bár szerintem még vállalhatóak a hőfokok.
5080-ra viszont bőven elegendő. -
s.bala31
őstag
válasz
Csokifalo #8971 üzenetére
Fentebb írták pl vrm, hűtés, minőségibb ventilátorok, magasabb tdp limit stb. Persze ezekért én sem fizetnék +100-150 k felárat. Nekem is megfelel a GW Phantom 55-60 fok játékok alatt +450/+2000 0.975mv és így még beleférek a 360w-ba is. Esetleg lehet teszek majd fel valamikor még egy OC-s biost a tdp limit miatt.
-
s.bala31
őstag
válasz
deathcrow42 #8945 üzenetére
GW/Palitnál a Phantom és a Gamerock ami elfogadható a többi variációkat nem venném én sem. pl anno volt egy GW RTX 3070 Phoenix-hez szerencsém de annak a hűtése valóban nagyon gyenge volt
-
s.bala31
őstag
válasz
deathcrow42 #8941 üzenetére
Palit = Gainward ugyanaz a cég. Palitból a Gamerock-on hasonló hűtés van mint a Phantomon.
-
s.bala31
őstag
válasz
deathcrow42 #8929 üzenetére
Gainwardból a Phantom/GS a top. Ennek szerintem nem gagyi a hűtése sem, nyilván nem egy MSI vagy Asus de ár/érték arányban egyáltalán nem rossz.
-
s.bala31
őstag
Framegen nélkül elég sovány eredmény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ASRock AMD Radeon RX 9070 Steel Legend 16GB OC - Bontatlan! - 24hó gari! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest