- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
550-ért van a palitnak és a zotacnak 4080-asa, ennyiért sztem nem szar vétel. Nyilván nem a strixet kell venni 800-ért. 790k a legolcsóbb 4090 amit találtam normális helyen.
Árban +~45%, de teljesítményben nem hoz ennyivel többet szóval ha így nézzük akkor a 4080 jobb választás. Persze akinek a pénz nem számít és minél több fps-t akar 4K-n az vegyen 4090-et.
A legszarabb választás amit most lehet venni az a 4070Ti. Gyenge hűtés és elég gyík teljesítmény, koppra 3080Ti szintet hoz. -
-
Zorel
senior tag
Kipróbáltam ma én is a HOF bios-t és elég érdekes. Nem megy vele annyira a GPU, mint mondjuk a Strix bios-al (-15-30MHz), de több pontot dob. Szerintem magasabb NVVDD&MSVDD feszt használ, vagy ezek loadline értéke más, de tuti valami ilyesmi lehet a háttérbe. Többet is fogyaszt a kártya ugyanolyan beállítások mellett.
Jelenleg overall World #31.
Lehetne még rajta javítani, mert azért a hőmérséklet miatt min. 2 boost lépcsőt veszítek a teszt alatt. 23 fokos szobába futott és én még nem nyitottam rá a hideget sem.(Average temperature 60 C) Továbbá riser-al használom vertikálisan, emiatt is elveszhet pár pont.
-
Zorel
senior tag
Grat. Jól megy a kis Palit! Elvileg talán az Asus progijával tudod +2000MHz fölé emelni a vram-ot. Úgy rémlik ott lehet +2200MHz-et is adni neki.
Viszont arra figyelj, hogy oké hogy lefut a teszt +2000MHz felett, de lehet hogy már lassabb lesz. Nálam is lefut +2000MHz-el de kevesebb pontot kapok, mint +1980-on. Ezért nem adok neki ennél többet. -
gaben22
senior tag
Még finomhangoltam a custom wasser loopot úgyhogy nem volt időm az Aorus Master kipróbálni nagyon azt a 2 gyors CW tesztet leszámítva (még játszani se játszottam semmive
). Kezdő kérdés, core voltage +100%-ot hogy kell értelmezni? Nem akarom kártyát leégetni ezért kérdezem mi a normál módja MSI Afterburnerben a tuningolásnak.
-
Busterftw
nagyúr
Mehet neki az Arc OC Tool es irany gpu score elso hely!
Ez a limitlalt A770? -
BeZol
őstag
Igen, magyarul 1szálas teljesítmény számít ha nincs 99+% gpu-kihasználtság, ebben pedig a 13th gen verhetetlen.
Amúgy ja, kár siránkozni h +1300 vagy +1500 a memória, játékokban +1000-1200 fölé úgysem mehetsz mert levágnak asztalra
, igaz ami +900at tud azzal valszeg +500ig mehetsz, úgyhogy oda 1-2 fps
-
BeZol
őstag
Ja hát emlékeim szerint a reviewerek is írták h a gyári ventiprofil túl aggresszív, viszont ezt "korrigálva" egy egyedi ventiprofillal a helyére áll minden.
Az, hogy most a memória "csak" +1300, az még sztem nagyjából oké.
Ezt az Unigine Heaven Benchet sztem lehet hanyagolni mostanra, mert tippre az 524fps átlag és a 920fps max. értékeket pl. egy 5xxx ryzennel nem lehetne produkálni, mert sztem cpu-limites egy része. Mondom ezt látatlanban, mert sosem próbáltam.
Egy GPU-Z-t futtava GPU-load diagramm érdekelne vajon tartja-e a bench alatt a 99+% load-ot
-
ffodi
veterán
Teljesen jók ezek az eredmények. Nekem a Gigára a Galax HOF BIOS vált be eddig a legjobban, egyedi venti profillal, annak mindenhol kicsit jobb a teljesítménye azonos órajelen. Sőt, a GPU azonos feszültség mellett 1 lépcsővel (15 MHz) többet is megy (valószínű más a loadline calibration).
-
Devid_81
félisten
En inkabb irigy vagyok sokakra, hogy mennyi idejuk van.
Es ahogy latom van gyerek is sokaknal.
Nalunk miota megvannak a csajok (ikrek) azota eleg keves idom van gepet birizgalni.
Mar en is csak minimalis finomhangolasra forditom az idom es inkabb jatek fagyasok/szivasok nelkul, ha mar korlatozott a lehetoseg.
Hozzateszem soha az eletben nem elveztem annyira jatszani mint most miota alig van idom, de ha van akkor az jatek, es nem birizga.
Regebben nem is ertekeltem ezt, csereben annyi hw jott ment volt amelyiknek nem volt ideje bemelegedni a gepbe, jott helyette mas.
Vagy amikor nagyon kellett a vizhutes...sorolhatnam meg -
Zorel
senior tag
Várjuk is róla a beszámolódat!
#6592 RI/OS: Nekem is az maradt most, csak non gs! Nagyon eltalálták szerintem ezt a kártyát.Soha nem gondoltam volna, hogy ezt fogom írni egy gainward kártyáról. Főleg, hogy 3090 Kingpin-t váltott és 4090 közül jó párat próbáltam. (TUF, STRIX, Suprim, Suprim Liquid, Aorus WF)
-
Nekünk is a "kicsi" miatt van annyi a nappaliban. Hálóbanm szigorúan 21, de még az is sok. Én egy szál gatyában vagyok egész nap amikor itthon vagyok és úgy is izzadok..
Ezek szerint egyébként akkor a Liquid nem lett a legjobb, de a simával igazából nincs gond. Legalábbis úgy látom.
-
flashpointer
őstag
Na megjott a gigabyte rendelesem:
Ez a legjobb eddig CW szempontbol, magasan. 300 fps folott megjon (Mint a PNY 4080 alapbol), 500 folott zavaro (GW Alap) de 144-re korlatozva annyira minimalis hogy fel meterrol nyitott asztalon osszerakva (nem fert be a hazba) abszolut _semmi_ nem hallatszodik, iranyba allva fulelve sem. Azt hittem eddig az ilyen csak legenda vagy botfulu mindenki!
Ja es ami a legjobb, amazonos rendeles, 4080 rendelve es fizetve, es kuldtek egy 4090-et
Asszem evekre megoldodott a CW szenvedestortenet!
-
-
BeZol
őstag
Megjött az MSI Suprim Liquid X RTX 4090 és cw-zik a gpu és a tápom is tőle
Annyi h mélyebb a tónusa, nem az a szokásos magas frekvenciás, ezért kevésbé zavaró de nah.
A régebbi Gainward és Inno3D 4090-es méréseimmel nem hasonlítható össze, mert ahol most mértem itt sztem 8-10fokkal melegebb van
(szóval ennyivel korrigáljatok)
Shadow of the Tomb Raider main menü alapján 1.1V 3090-3105MHz a gpu teteje (ami átlagos sztem), teljesen gyárilag pedig 2820MHz-en tartotta itt magát.
A memóriája számomra negatív rekord, a +1000-rel sem biztos h stabil (+1100-on már Windowsban pixelezik), a fenti bencheket végül +900-as memóriával mértem.
Érdekesség még, hogy SotTR-ban már 490W-nál pwr-limitel, a fenti benchekben meg 530W-nál...
Ráfrissítettem az MSI fórumon található bios-fix-et, de gyakorlatilag az ugyanaz a bios amivel gyárilag érkezett már, nem változott a verziószám sem.Úgyh többszörös csalódás, pedig jó kis helytakarékos meg szép a design és ha a cw-t nem nézzük, konkrétan a cpu-hűtőm a leghangosabb.
Remélem más szerencsésebb lesz vele
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest