- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zorel
senior tag
Nem ajánlom se a Liquid X-et és az Aorus Waterforce-t sem az AIO-s 4090-ből.
Járt nálam mindkettő, a Liquid X-nél a memória hőfok magas és szinte biztos cw-s (ez igaz a léghűtésesre is), de van szórás a kártyák között. Ami nálam járt az játék alatt 80-90fok között volt, de sokaknak 100+ fokos. Nem megfelelő minőségű a pad, illetve kicsi a 240-es radi és a pumpa egyetlen réz lapot hűt az pedig mindent (vrm, mem, gpu). Rosszul tervezett hűtés.
Waterforce(rev1.0) esetén még rosszabb a hűtő kivitelezése, pedig ott már 360-as radi van. Sajnos a réz lap úgy lett megtervezve, hogy az egyik vrm alkatrészt nem fedi teljes egészében, így az a rész konkrétan hűtés nélkül van. Állítólag ezért lett ennél a típusnál korlátozva a TDP is 500W-ra. Az összeszerelés is kritikán aluli, illetve bonuszként a gyári fan profillal nagyon hangos a kártya, ha egyedi profilt próbálsz létrehozni, akkor pedig teljesen meghülyül a vezérlője, nem a beállított értékek alapján fog vezérelni. Mem hő itt is lehet brutál magas. Szórás azonban itt is van, mert láttam olyan példányt is a neten ami 70fok körül volt, de nagyon sok példánynál meg 90-100fokos. Ez talán az összeszereléssel lehet összefüggésben.
Ebből a típusból megjelent időközben egy rev1.1 verzió. A venti (pwm) vezérlő cserélve lett ezt a gyártó is megerősítette és valószínű, hogy a vrm hűtést is megoldották, mert ennél már 600W a max TDP. Utóbbit azért írom, hogy valószínű, mert szétbontott képet vagy beszámolót még nem találtam róla, így ez a új rev még kérdéses.Léghűtéses példányok közöl a Suprim, TUF kerülendő sztem. Szinte garantált a brutál cw és a hűtés sem az igazi. Nálam a hot spot-al volt gond TUF esetén, de ennél is elég nagy a szórás a hozzászólások alapján, inkább érdemes kerülni. STRIX drága de nagyon jó a hűtése és cw szempontjából is jobb egy fokkal. (nem annyira éles hangon cicereg)
Szerintem továbbra is a Palit/Gainward az aranyközépút 4090-nél. VRM-be elmaradnak, de 500W-ig a gyártó szerint ok az meg elég. Hűtésük is nagyon jó és cw oldalról is ezekkel vannak a legjobb tapasztalatok. Palit szerintem nagyon ronda bár ez ugye szubjektív, de a GW ilyen téren is rendben van. Amihez még nem volt szerencsém, de jó lehet az a Giga Gaming.
-
gery14
senior tag
3 év gari van max csere de tobb ismerom is használ használt gw 3090 et is banyasztak is jol vannak nem hiszem h ennel a tulmeretezet hutesnel gond lenne jok a hőfokjaim a inno 4090 nél is en nem parázok h meghalna. Inkább tervezesi hiba miatt nem szoktam első szériát venni..
-
SkyTrancer
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest