Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Paddyhats
üzenetére
"A bottlenec calculator kb 1 hónapja az i5 re 3.3 % írt mostanra felszaladt 4,2 re nem is értem..... ezzel szemezek de félek h kevés lesz . Na most az i7 re 0.00 % ír a bottlenec de az 175k az i5 pedig 120k úgy vagyok vele ha az i5 kevés és i7 kell akkor már 4080 vennék mellé de az jóval drágább is ami nem baj de nem biztos h szükséges 1 ps5 mellett"
Azt a hulyeseget ne nezegesd es foleg ne stresszeld magad azokon a random szazalekokon. Jo lesz az i5 is hozza boven.
Szerk:
"Cél h pénzt takarítsak" versus "asus rog z790 1700 foglalatú alaplap"...
-
Paddyhats
kezdő
Sziasztok már másiktopicba kitettem de go doltam kirakom ide is.
Volt már témába , de most ismét itt vagyok mivel odaértem , hogy megvegyem . 1. Is keret az van , de nem feltétlen akarom mind rááldozni
Adott 1 asus rog z790 1700 foglalatú alaplap ez fontos , mivel csak intel proci jöhet szóba .
Adott 2 kártyalehetőség rtx 4070ti és az rtx 4080
1440p gameing only a cél
Na most rtx 4070ti felé jobban húz a szívem mivel csak gamere kell a konfig de prociba bizonytalan vagyok
2 opció van
I5 13600k
És
I7 13700kA bottlenec calculator kb 1 hónapja az i5 re 3.3 % írt mostanra felszaladt 4,2 re nem is értem..... ezzel szemezek de félek h kevés lesz . Na most az i7 re 0.00 % ír a bottlenec de az 175k az i5 pedig 120k úgy vagyok vele ha az i5 kevés és i7 kell akkor már 4080 vennék mellé de az jóval drágább is ami nem baj de nem biztos h szükséges 1 ps5 mellett .
Vélemény ?
Cél h pénzt takarítsak ha lehet de ha az i5 nem működik az rtx 4070ti vel akkor felejtős és marad az rtx 4080 +i7
-
Raymond
titán
válasz
Joachim21
üzenetére
Miert? Egyreszt nem tudod a 4080S mikor jelenik meg, lehet mar februarban de lehet majd csak aprilisban. Masreszt pedig most hogy a szeles nyilvanossag is felrohogott a "leak"-eken es a nagy leakerek is rajottek hogy az NV nem fogja a vagott AD102 lapkakat $1200-as termekekbe belerakni ha a $4000+ workstation kartyakba is elmegy igy most visszatancoltak picit es a legujabb "leak" az hogy a 4080S egy full AD103 lesz, tehat a valtozas inkabb a 2080->2080S kornyeken lesz, ergo minimalis.
-
-
Úgy kezdeném a kérdést, hogy milyen elvárások vannak, mivel játszol, milyen beállításokkal?
Ha kompetitív lövöldözős játék, vagy az 165 FPS-t végig tartani akarod mindenféle beállítások mellett, akkor 4090.
Ha inkább single player játékokkal játszol, és nem elvárás a folyamatos 100+ FPS, illetve a DLSS sem ördögtől való, valamint nem elvárás, hogy mindig mindent csontra kihúzz (Path Tracing és társai), akkor egy 4080 is elégséges lehet 3-4 év távlatában.
-
Raymond
titán
válasz
Garsza
üzenetére
Szerintem is. Sokkal nagyobb most a szakadek a 4080 es a 4090 ara kozott. Ha tenyleg arrol van szo hogy sporolni kell ra akkor lehet le is marad rola mivel egy honapja megindultak a 4090 arak felfele es ma mar 200EUR-al dragabb a 4090 mint elotte. Ha meg jobban mennek fel az arak akkor meg jobban rafizet. Egy 1170-1200EUR-os 4080 jo lesz oda, foleg ha csak egy 11700K van alatta.
-
gaben22
senior tag
Ha már így is úgy is gyűjtened kell rá, akkor kezdj el gyűjtögetni aztán 2025-ben, amikor kijön az 5000-es széria veszel egy csúcsgépet top CPU/GPU/alaplap/memória/hűtés/monitor/miegymással
. Ha csak 1 hetet kell rá gyűjtened, akkor mindegy, de ha hónapokat, akkor akár kihúzhatnád 2025-ig is, nem? -
Garsza
veterán
Én meg azt mondom ha a keret csak 4080 -at enged akkor vedd meg nyugadtan, jelenleg mindenre elég. És gyűjtögetni tudsz utána is ha kevés volna későb a 80 as.
Új széria megjelenésekor megtelik majd a használtpiac és kissebb árkülömbözettel leválthatod 90 -re. De ha megteheted anyagilag akkor vedd a 90 -et inkáb. -
SkyTrancer
senior tag
kérdés meddig gyűjtesz, mert várni a legrosszabb, hiszen lemaradsz mindenről.
4k-ra már most is kevés, a 4080-ha meg valaki azt mondja nem kevés, akkor úgy van megoldva hogy vissza van véve ez meg az, meg 60fps, meg olyan gamek. stb , ami viszont ilyen szempontból a 4070ti- életét is meghosszabbítja mert mediumon az is sokáig jó lesz még akár
Viszont szerintem várni sosem éri meg, mert mindenről lemarad az ember.
Feltéve ha most nincs semmi olyan kártya amivel azért el lehet mozogni -
-
RazoR
veterán
Hosszabb távra tervezek kártyát venni 3440x1440 165Hz monitorhoz egy 11700k (később 7800X3D) mellé.
Elég elég lehet a 4080 vagy gyűjtsek a 4090-re?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
laychi
üzenetére
Én csak jót tudok mondani a 4090 Airo-ról.
Egyedül a venti lehet zavaró, de engem nem zavart.
De elvileg a 4080 is ilyen belőle, és elvileg a Trinity-k is, mert a venti azonos.@Laraxior: Igen a Zotac 450+10%-os ha jól emlékszem, viszont hatékonyabb, sztem.
Bár az FE is vapor, nem?@Raymond: szintén.. sztem bruttó 2000 eur körül lesz a vége kisker oldalon.. szerintem..
@Busterftw: Jó, csak.. a 4090 időtállóbb, sokkal.. főként ha 4K-ra kell, és nem 60 fps-re..
-
-
laychi
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Raymond
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Sokan feljebb leptek a 4090-re, a (ket nap mulva mar nem aktualis) Steam HWS:
4090 - 0.73
4080 - 0.53
4070Ti - 0.88
4070 - 0.95A 4080 a legkevesbe fogyo ezek kozul. A 4070 a Mindfactory-s eladasoknal az elso helyen volt a megjelenese ota egesz addig amig a 7800XT meg nem jelent es lettek belole normalisan szallitva. Erdekes meg egyebkent hogy a 4070 csak most az oktoberi listaban lepte le a 4090-et, egy honappal elotte meg a 4090 vezetett es az is kerdes hogy most miert elozte meg a 4070, mert annal egy +0.23% ugras van a Sep->Oct, lehet valami bibi is az osszegzesnel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
laychi
üzenetére
Lófütty a TDP a 4080-nál a 4090-hez képest..

Ha meg usererror, ergo a kontakt a baj akkor meg mindegy.
Hangerő, Zotac-nál alapból van egy halk morajló hangja a ventiknek. Airo biztos ilyen, sztem a Trinity is.
Ha van hozzá véglényes számla, 5év gar, elvileg kiküldheted Te is. Ha meg van hozzá bolti számla, akkor kb. úgy van mint a többi.
Annó, én is inkább 4090-et vettem (Airo Extreme) 4080 helyett, sőt, sógorom is inkább ezt választotta, pedig úgy volt h 4080 lesz, és megrendeltük hozzá a vizesblokkot is. Végül addig agyalt, h úgy döntött, h inkább 4090..
-
laychi
veterán
válasz
Busterftw
üzenetére
Nem tudom pontosan, főnökömé, ma megkérdezem.
Hűtésével kapcsolatban ő is ezt mondta, hogy jól hűthető kártya, illetve a ventikkel kapcsolatban annyit mondott, hogy régebben asus kártyái voltak tuf-strix, ahhoz képest hangosabbak.
Csak szeretnék nyilván másoktól is véleményeket hallani.#13060turho
Ezt nem tartom ésszerűnek, főleg, hogy talán még anno olvastam is, hogy a gyártók hány ki-be csatlakoztatást javasolnak maximum.A csatlakozókkal kapcsolatosan az a véleményem, ha az új csatlakozók jók, akkor ha esetleg tönkre menne, de a kártyának nincs baja, akkor a gyártó cserélje az új csatlakozóra zokszó nélkül RMA-ban. Vagy hívja vissza a kártyáit, ami x-y időszakba lett gyártva és oldják meg.
Ez minden gyártóra vonatkozik. -
turho
addikt
-
turho
addikt
válasz
laychi
üzenetére
8 hónapja használom, 3080-ról váltottam, hatalmas pozitív ugrás volt. Stabil, nálam semmi gond, csendes is. Oc szerintem átlagos, nincs benne hatalmas, főleg GPU oldalról.
Az olvadás szerintem akkor veszélyesebb, ha nagyon gagyi a kábal, vagy szennyezett, vagy nem dugod rá jól.
Uv: ehhez csak annyi, hogy 82 százalék PL-en 2940 Mhz körül megy most betonstabilan Modern Warfare II. alatt, 4k ultrán. -
Garsza
veterán
válasz
laychi
üzenetére
4080 -nál nem hiszem hogy van olvadó csatlakozó.
Hűtés szempontjából szinte mind1 melyiket választod a szériából mind túl van méretezve kb.
Én is 3080 -ról váltottam, nagyon érezhető az előny.
Én Szrixről TUF -ra váltottam. 1v 2850MHz mellett nemmegy 60°C főlé a GPU, szintetikus tesztben, zárt házban. Játékban BF 2042 140FPS -re korlátozva 50-55°C közt marad.
Sokaknak van itt Zotac senkit nemhallottam panaszkodni. -
laychi
veterán
Sziasztok.
Lehetőség lenne egy zotac rtx 4080 megvásárlására.
3080 12 gb kártyáról váltanék.
Vannak itt tapasztalatok a topikban vele?
Hőmérséklet, általános uv/oc potenciál, hangerő?
4090-es kártyáknál mai napig hallani csatlakozó olvadasokról 1 év elteltével is.
Mennyire érintettek a 4080-ak? -
Pro!Petya
addikt
Van itt olyan esetleg aki Dell AW3423DWF-et használ?
-
centrino
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
nem mindegy hogy a csatlakozó kiforrott vagy beégett...

-
Landon
addikt
Aki iden Aprilis - Oktober vett 4070/ 4080 /4090 es ra van nagyon allva a tap kabel temara (egy ideje mar ezen kattogok en is) az nezze meg a csatit a VGA-n. Ugy nez ki tobb kartya mar frissitett csatlakozoval erkeztek melyekben a 4db sense pin beljebb helyezkedik el mint a korabbiakban. En 2 hete vettem egy MSI 4080-ast es feltunt hogy beljebb helyezkednek el a sense pin-ek. Rakerestem es pl. reddit-en jo paran post-oltak hasonlot. Olyan mintha csendben frissitenek a csatikat. Volt akinek 4090 gyartasi datuma Februar 2023 volt es mar egy frissitett csati volt rajta. Ezt nem ugy kell erteni, hogy a full PCI-SIG spec-re lett frissitve a csati biztosan de valami elorelepes ugy nez ki tortenhetett.
-
VTom
veterán
válasz
Raymond
üzenetére
Viszont a többi sem olcsó
Ez egyébként semmi másnak nem köszönhető, mint ennek csodálatos világnak, amiben élünk. Egyet fingik valaki, és azonnal reagál rá a világgazdaság.
Bemondták a 4090 ban-t, és máris felugranak az árak, mert minek adnák olcsóbban, ha van indok az emelésre, vagy épp a scalperek lendültek akcióba.Feltételezem, hogy az ilyen szivárogtatós cikkekből is jó pénze van valakinek.
-
-
Joachim21
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Túlkínálatot az okozhatott volna, ha visszahozzák a kínai készleteket, de mint írtam is nem hozták. Ha visszahozták volna, akkor az áremelést indokolhatta volna a dupla logisztikai költséggel...stb.

Én még mindig azt mondom, Jensen papa átlagárakban gondolkozik, és ott emel, ahol még tud.
-
Joachim21
őstag
Mások meg arról beszélnek, hogy a ban-nak semmi köze az egészhez. Kínából nem hozták vissz a már ott lévő készleteket (nincs plus költség a kártyákon), és az egész inkább túlkínálatot kellene hogy eredményezzen a többi piacon. A helyzet viszont az, hogy az NV árcsökkentésre kényszerült a középkategóriában, és a GPU átlagárakat a 4090-el akarja fentebb tornászni, mivel itt nincs riválisa. A ban csak kapóra jött, így van mire fogni a lehúzást.
-
Raymond
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
Most nezem hogy a PCGH is irt errol tegnap [link]
Az egyik szerkesztonek is ugyanaz a velemenye mint amit itt irtam a het elejen hogy a ban miatt mennek fel az arak de ahogy a beszut kepen lathato lassan normalizalodik majd a helyzet. A kerdes az hogy mit jelent a "lassan" mert ha jovo tavasszal akkor az nem eppen szerencses a vasarlok szempontjabol
-
-
Raymond
titán
válasz
Raymond
üzenetére
Update hogy mar nincs 1800EUR alatt RTX4090 [link] Az a ketto ami ott van az eBay shop-os, a normalis webboltokbol 1810EUR-tol van valami, de a kinalat nem valami egetrengeto es tele van a lista mindenfele nepperekkel, 1869-nel kezd igazan valami a normalis eladoktol.
-
Raymond
titán
válasz
gainwardgs
üzenetére
"Bei den von Nvidia vor einem Tag publizierten Benchmark-Ergebnissen scheint es sich nämlich um absolute Best-Case-Szenarien zu handeln. Auf die für eine GeForce RTX 4080 genannten 103,9 FPS für das Setting „Raytracing High“ (maximales Pathtracing) in UHD inklusive DLSS 3.5 Performance, Frame Generation und Ray Reconstruction ist die Redaktion in den ersten zwei Stunden der Story quasi nie gestoßen. In der Regel läuft der Titel, wenn mit diesen Einstellungen gespielt wird, mit 70 bis 80 FPS, aber auch Szenen, in denen die FPS nur um die 60 beträgt, finden sich."
Forras: [link]
-
gainwardgs
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Szóval csak kimaxolják az AD103-at a max 10240 core-al.
Gondolom +300$-ért
-
ScomComputer
veterán
Már alig várom ez tényleg "super" lesz...
New RTX 4080 SUPER rumors.... -
Pro!Petya
addikt
válasz
SkyTrancer
üzenetére
Szerintem be fogják játszani a "Super" opciót és arra kérnek még +150/200-at mivel azt senki nem fogja venni így terelve az embereket a 4090 felé.
A "Ti"-nak meg nem lenne értelme árban a 4090 -hez közel maradni mivel akkor azt meg azért nem vennék. Viszont majd a 4090 selejtekkel is kell kezdeni valamit.
Nem véletlen hagytak ezek ekkora rést!
Vaaaaaagy az is lehet lessz mind a kettő, hogy a "4080 S" (alias 4080 oc -val) eladják a "4080Ti"-t azaz a 4090 selejteket. Ahhoz nem is kell más csak hogy árban közel legyenek egymáshoz.
Problem solved -
SkyTrancer
senior tag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
van egy sanda gyanúm, ha lett is volna eleve, az inkább 4-500 al lett volna drágább, meg.
Ha meg is jelenik most egy új, az meg vagy hasonló sorsra jut mint a 20-as szériában hogy köszi szépen, de sokat nem ér, vagy ha meg tényleg jobb lesz, akkor nem kicsivel lesz drágább hanem sokkal, így meg megint meggondolandó hogy inkább akkor 4090
Ki van ez találva.. -
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
nahát...meg sem lepsz..
-
centrino
senior tag
Öröm, bódottág...
Megvan a kártya, beszerelve, elkezdtem tesztelni, még minden alapon, cpu is vga-is.
7800x3d, 2x16 6000/CL30, 4090 iChill X3Első teszt egy 3DMARK Port Royal 25953.
Próbálok majd tesztelni, finomhangolni procit is vga-t is de most gyorsan bele kell nyomni "párszáz" órát a Lords of the Fallen-be, meg Cyberpunk-ba.
MSI afterburnerben power limit 80% első körben és majd lehet finomítani, vagy "normál felhasználásra" tökéletesen elég és fölösleges pöcsölni vele többet?
-
ScomComputer
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Törölték...

Új hozzászólás Aktív témák
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)