- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz
MPowerPH #10834 üzenetére
Nálam fel sem merül annak a lehetősége, hogy bármit is úgy vegyek ami drágább kütyü, hogy nincs rá rendes érvényesíthető garancia.
Az értelmesebbje főleg akik ilyen drága játékszerekkel bányászgattak néhány hónapig azok beszabályozták a kártyákat fogyasztással-GPU feszültséggel-órajellel, ventilátorfordulattal mindennel együtt.
Nekik sem buli több darab 3xxW-os fogyasztással rendelkező kártyát etetni árammal, közben meg nézni melyik mikor megy tönkre. Jobban megéri-megérte nekik beszabályozni a kártyákat fogyasztás-hőmérséklet-ventilátorfordulat tekintetében és nem üveg hangon járatni azokat. Ha megvolt a finom állítás, akkor mehetett 24/7-ben.
A játékok által jelentett felmelegedés-lehülés-felmelegedés és/vagy disszipáció nagyobb veszélyforrás véleményem szerint. Mint sem az állandó egyenletes hőmérséklet.
Ráadásul régebben a kártyák 80-90°C-on jártak évekig.
Arra mintha nem emlékeznének az emberek.Volt GTX 275-öm (alap 217W TDP) tuningolva 80-85°C-on. A 7900GT és a 6800GT sem volt sokkal hűvösebb a virsli referencia hűtéssel.
Most meg itt vannak ezek a több kilogrammos hűtővel rendelkező önmagukat szabályozni képes kártyák, amik normális körülmények között 80°C közelébe nem érnek el. Ha még is akkor veszi vissza az Nvidia GPU Boost az órajelet-feszültségetlépcsők: NVIDIA Boost 3.0 ez meg kikapcsolhatatlan-megkerülhetetlen.
-
válasz
MPowerPH #9874 üzenetére
2 honapja pasztaztam mx4 el, szepen elkenve, nem ma kezdtem
Nalam a vizhofok 38-39C korul alakul a 420*45 radi pedig eleg meleg ,de nem vagyok hajlando feljebb tekerni a BQ sw3 ventiket
De mindegy is, mert mar megvannak az uj radijaim egy ideje, csak meg lusta voltam nekiallni szetszedni mindent es megepiteni az uj gepet. Majd telen tobb szabadidom lesz akkor nekiesek. -
Devid_81
félisten
válasz
MPowerPH #9834 üzenetére
Nem igazan szabad kitaposni az utso utani mhz-et belole, mert mire rendesen belovod mennyi az annyi a kartyadat mar cserelni fogod ujabbra annyi ido elmegy
En sokat c.pt@m OC-val, aztan addig addig, hogy hagytam az OC scanner-re a dolgot, es kiderult szinte mhz-re pontosan ugyan azt adja a kartyanak terheles alatt mint amit en csinaltam, csak annyi kulonbseggel, hogy az en beallitasom alatt elszalt par jatek, pl Hunt Showdown, nah az konkretan a ko stabilnak hitt orajelek alatt kb 1-5 perc alatt osszeomlik, vagy ott a jo oreg Overwatch -
Devid_81
félisten
válasz
MPowerPH #9832 üzenetére
En a multkor MX4-el nyertem meg a homerseklet bajnoksagot, a Hydrotol 8-10 fokkal lett jobb.
Ami elvileg hihetetlen es lehetetlen, gyakorlatilag meg kiderult, hogy valoszinuleg gyarilag kiszaradoban levo Hydro-t vehettem.
Szerintem "majdnem mindegy" addig amig nem tolsz ra folyekony femet, kb az hoz biztosabban par fokot igazan, a tobbi csak 2-3 fok kulonbseg, de az meg adodhat abbol is mennyire sikerult a bordanak felfelkudni, csavarokat mennyire huztad meg stb. -
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
MPowerPH #9825 üzenetére
Csak is custom curve-el fog feljebb menni.
MSI Afterburner majd ctrl+f es ott tudod majd allitgatni ezerrel.
Nezz rola videokat, nem egyszeru elso ranezesre, aztan majd tutira rajossz, hogy logikus az.
Mindenek elott megneznem az OC scanner funkciot, ha jok tudom Pascaloknal is mukodik mar, kb azt hagynam is ahogy beallitja maganak, csak elobb rakd a TDP limitet maxra, mert akkor eleg aggresszivan csinalja majd -
Devid_81
félisten
válasz
MPowerPH #9818 üzenetére
Aah ahhoz csak vmi jobb markat lehet sajnos elkepzelni, akik nem sz@roznak a user altali hutocserevel.
400k az eleg sok ahhoz, hogy 1 honap mulva lerohadjon es meg gari sincs, szoval teljes mertekben megertelekViszont az a hofok durvan jo, nekem "hasonlo fogyasztasu" OC-zott RTX 2080 55-56 fokon mocorog teljes terheles alatt, de en csak egy 120mm-es jatekvizet dobtam ra.
Befejezem, mert sok lesz az off -
VTom
veterán
válasz
MPowerPH #299 üzenetére
Ez egy nagyon jól bevált recept.A vágott chipek általában gyártási selejtek, gondolom valami teszten nem mennek át, de működnek (erről biztos tud többet is mondani az, aki nálam jobban ért hozzá)
4K-ra egy kártya még nem elég, a Titan XP sem tartja a 60fps-t minden játékban stabilan. Az új címeknél pedig látható, hogy a multigpu támogatás zéró. (nem tudom, hogy patch-csel, driverrel javítják-e, de az első tesztekből ezt látni)
Így nem is kérdés, aki 4K-ra keres kompromisszum mentes 1 GPU-s megoldást, annak még várni kell. Szerintem már nem sokáig, a Volta áttörés lehet ilyen téren (is) -
VTom
veterán
válasz
MPowerPH #295 üzenetére
A titan prezstízskártya, az igazi profitot a Ti hozza majd ebben a szegmensben.
Ez minden generációnál így van.
A stratégia kiadni a flagship kártyát jó drágán, eladni belőle amennyit lehet, majd kiadni ugyanazt a teljesítményt vágott kártyán olcsóbban. Viszik, mint a cukrot.. -
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #292 üzenetére
Csak ha idővel az lesz majd, mint a 780-780Ti-nél, akkor a 3840 meg sokkal jobban hangzik, mint a 3328.
16,6% le van tiltva a GP102-ben a 1080Ti-nél, ami szerintem sok. Pláne ha ezért 300 ezer felett kérnek majd. Én a teljesen unlockolt GP102-es kártyára leszek kíváncsi, a Pascal Refresh lehet ilyen majd.
És az már GTX-1080+50% lenne! Nem tudom mennyire sürgős leváltani a 1080-ad, én még várnék a helyedben, hátha lesz vágatlan verzió is. Túl sok az a -512 cuda core szerintem. A Titan X-nél is húztam a szám, ennyi pénzért ne vágják már.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #214 üzenetére
Igen, csak kellett hozzá 9 hónap, GTX-980 megjelenés: 2014. szeptember. GTX-980Ti: 2015. június.
Kepler példa: GTX-680: 2012. március, GTX-780: 2013: május. A GTX-780-ban egy alaposan megvágott GK110 volt, de ha megnézed eddig volt mindig egy 9-12 hónap a tier 2 és tier 1 között. Ha 2017 tavaszára itt a kisebbik Volta, akkor értelmetlen egy lassabb Titan X Pascal-t kiadniuk. Ezt egy ügyes marketing mellett el tudják adni 1200€-ért. Én személy szerint nem is vágnám még jobban ezt a GP102-t, ígyis nagyon közel van a GTX-1080. Én ezért nem számítok Ti-re, szerintem nyugodtan megveheted a Titan X-et, csak számíts arra, hogy május körül lesz megint erősebb.hoolla: A Quadro prioritást élvez, mert azt több ezer €-s áron el lehet adni, ezért késnek a GeForce-ra épülő kártyák minden generációnál ennyit, csak most úgy látszik nem lesz szükség 1080Ti-re, ha lesz GV104 jövőre. Ezért más most a szituáció.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #208 üzenetére
Szerintem se lesz, hova pozicionálnád? A hibátlan GP102 a 3840 maggal megy Quadronak, ezek 3584-el mennek Titan X Pascalnak. Én személy szerint nem látom értelmét egy még jobban vágott magnak.
Ha valóban jön jövő május körül a GV104, akkor értelmetlen egy 1080Ti. Hoznak gyorsabbat egy olcsóbb kártyával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Opel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest