- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fauv
őstag
válasz
kisza25 #6735 üzenetére
Azért ne felejtsétek el, hogy itt azért vannak még a régi i7-es procival rendelkezők bőven, akik pl 950-est 4 gigán járatnak, ott azért kemény fogyasztás van és a 450-es táp bizony kevés lehet, főleg ha a gépe tele van pakolva különböző kütyükkel.
Szal nem árt több információ alapján ajánlani tápot
-
Fidoka74
csendes tag
válasz
kisza25 #6684 üzenetére
Drakulálok! Az alapvető fizikai ismeretek hiányában, még én is elkövetnék ilyen bakit.
A ventilátor lapátjainak kerületi sebessége (ill. "légmozgatása") a végéhez közeledve növekszik,nem beszélve a felületükről, de a fényképeden látszik, hogy ez a méret már simán elfújja a javát emellett a hőcső nélküli borda mellett!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
kisza25 #6622 üzenetére
A ref 960 esetén a gpu 1190mhz-en megy, amire rájön a Boost, így kb 1270 körül mennek.Ehhez képest a legtöbb Oc-s verziót rádob kb 100-110Mhz-et, ami miatt van az a 5-8% közötti teljesítmény ugrás.
Egyébként nem csoda hogy nem érzel különbséget,mert úgye azért nincs akkora különbség a 2 kártya között sztem
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #6614 üzenetére
Hogy beérd az alap 960 gpu scoreját fire strikeban, mert a 6600 még kevés hozzá.
Amúgy a 960 gpu-ja nálam sem egy tuningbajnok, hiába kap 1,2 voltot terheléskor. Valahol 1510-1515 környékén van a vége, mert 1520on pacákat dobálnak a markok, és akkor még nem is ütközik bele a tdp limitbe.
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #6578 üzenetére
Ez a tdp cseppet meglepő. Grafikon alapján látni, hogy durván boostolgat oda-vissza a drága, mert mindig beleütközik a limitbe. Ezen szerintem nem sokat fog dobni a tuning, hacsak nem egy őskövülettel játszol, ami 40%on hajtja a gpu-t.
A tapasztalataid után én se adnék érte 40nél többet, mert igencsak látszik rajta, hogy spórolós edísön. A venti meg borda közötti centis távolság pedig kész vicc, amiről szerintem senkinek nincs lövése, hogy milyen pozitív hatása lehet. -
nomad138
tag
válasz
kisza25 #6488 üzenetére
Ha kézhez vétel óta memória hibás volt vagyis gyártás óta, akkor az a kártya sosem tudta kiadni azt a maximumot amire csinálták ugye? Mert az hogy tegnap előtt harapódzott el a dolog a csíkozással és miegymással az nem azt jelenti, hogy előtte nem voltak neki tünetei. Gondolok itt egyre erősödő fps laggokra pl. Az elején csak mikro laggok voltak de egyre jobban csinálta. Ez lehetett előjele ennek a hibának?
-
-
nomad138
tag
válasz
kisza25 #6462 üzenetére
Egyik sem volt húzva. Gyári értékeken ment mind a kettő. Én sem értem de egy csalódon belül egyből kettő is felmondja a szolgálatot. Amikor beraktam a gépbe már voltak apró mikro laggok(ez miatt panaszkodtam is már itt) de akkor valószínű már akkor is gyári hibás volt a kártya. Mostanában felerősödtek akadasokra tegnap meg vége is lett. Remélem az új jó lesz.
-
-
mcs
veterán
válasz
kisza25 #6403 üzenetére
Erről eszembe jutott az, amikor régebben valamelyik kártyámat gariztattam, és kaptam átmenetileg egy Radeon 9200SE-t. Annak v-sync se kellett, mert a classic Unreal Tournament és Quake 3 1024x768ban ugyanígy nyúltak, amikor százvalamennyiről 50-60 fpsre estek le. Csak 800x600ban futottak teljesen játszhatóan.
Baromira örültem, amikor haver ideadta a Gef3 Ti 200asát.
-
Krisz1441
tag
válasz
kisza25 #6387 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Hát most rádugtam az alap két szellőző ventin kívül azt + kettőt amit beszereltem csak a 750Ti alatt nem használtam mivel nem volt indokolt. Így most van 2in ill 2out venti. Kicsit hangosabb a rendszer, de hátha nyerek vele pár fokot
Hamarosan kipróbálom! -
Vakegérke
félisten
válasz
kisza25 #6220 üzenetére
Hang nem kell, az ki van vezetve egy Lepai erősítőre, amely két hangládát hajt ki.
-
4264adam
veterán
válasz
kisza25 #6073 üzenetére
Azért mondom az sok
Nálam a 3k-s Kolink Zárt házban nincs 1900RPM felett, most H2 500RPM-es ventivel sincs. a 2500RPM már zavaró lehet fejessel is. HD7950 49%-on szép kis zaj volt. Akár hőcsöves akár nem....
Szerk: 100W-ról van szó maxom ami neki soha nincs. Illetve nyitott ház.
-
fauv
őstag
-
válasz
kisza25 #6046 üzenetére
Nálam is dettó a szitu, én se cserélném le a mostanit, viszont pár napon belül itt a Win 10-es első nagy frissítési csomagja, és tartok tőle, hogy ha telepítéskor esetleg nem mindenhez talál legfrissebb drivert, megint önjáróvá válik, annak az összes következményeivel együtt. Ezért filózok, hogy csak meg kellene addig lépni a frissítést.
Legutóbb október elején jött ki egy 5-6 db-os nagyobb javítás a 10-eshez, ami a DAC-omat totál gallyravágta driverügyileg. Két napomba került mire különféle mókolásokkal sikerült újra megszólaltatni, mivel azzal is az a gond, hogy nincs hozzá 10-eshez írt driver. -
troller
senior tag
-
válasz
kisza25 #6034 üzenetére
Követem azért a topicot és látlak is titeket és az ilyen jellegű mondatokat. Sőt néha egész hasznos dolgokat írtok, nem vagyok ideges,csak, ha ugyanaz az ember leolt háromszor, három különböző topicban ott egy kicsit eldurran az agyam. Voltam Taiwan-on mindkét gyártó központjában, beszélgettem is velük már pár száz órát és ez alapján írom amit írok. Magyarországon ekkor szám a Gigabyte, mert olcsósítva van, de szomszédos országainkban már nem szerepelnek ilyen jól, sőt van ahol a Zotac és a Palit a király, ők meg nálunk sincsenek sehol.
-
válasz
kisza25 #6034 üzenetére
szuszáááááá gyerekek, szuszááááá
, amihez én is csatlakozom. Tavaly pont egy Asus R7 260X-es, "tetves" kártya miatt hagytam el az AMD-t 7 év után, hogy azután most meg jó fél éve egy 4 gigás Asus Strixet használjak, a legnagyobb megelégedéssel.
Szóval, ha már ilyen szépen összejöttünk kérdezném, felrakta más valaki a tegnap kijött új drivert, és ha igen mi a tapasztalat? -
golf2gt
tag
válasz
kisza25 #5903 üzenetére
Valóban most utánanéztem és ha jól számoltam monitort is beleszámolva 260w +20% kb.320w a teljes rendszer fogyasztás. De cáfoljatok meg ha elb..tam valamit. (még ha később 6600k 90w + valami nagyobb vga 220w) akkor is bőven elég lenne egy ilyen? : COOLERMASTER G550M RS550-AMAAB1-EU
-
Pixx96
aktív tag
válasz
kisza25 #5751 üzenetére
hmm nekem fesz emeléssel se megy 1550 felett
hiába adok neki +feszt nem megy többet amit fesz emelés nélkül megy ez lenne a vége?Én azt gondoltam ha powerlimit +135 voltage +100 és akkor fog 1550 felett menni (kb1600körül) de nem mintha nem is emeltem volna feszt ugyan úgy driver hiba lesz a vége.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
kisza25 #5730 üzenetére
Ha a Microsoft nem tesz valamit, és nem tér át sokkal diktatórikusabb módszerekre a DX további fejlesztésénél, akkor még Intel IGP-t is tartanod kell.
Szerintem régóta az kellene ennek a piacnak, hogy a Microsoft megmondja mi legyen. Nem kell ide "szavazzuk meg". Ez lesz, és ha nem tetszik, akkor húzzál el a piacról. Persze ettől beadványokat lehet csinálni, miért is ne, de a Microsoft válasszon közülük. -
Fidoka74
csendes tag
válasz
kisza25 #5629 üzenetére
Esküszöm, ezt most érdemes lesz elolvasni, mekkora f@szságokat is tudnak írni itt egyesek...., jól figyeljetek:
A gyárilag agyonhúzott Giga GTX 950-es ára....:[link]
És a kétszer akkora memóriával bíró , nem csonkolt csipes GTX 960 ára ....: [link]
Hol is van az általad emlegetett árelőny, meg hogy most egy akár gyárilag agyonhajszolt, csonkolt 950-est vennél, egy teljes csipes 960-as 4 Giga memóriás ellenében, (vagy egy másikat agyonhúznál....)?
Szerinted egy agyonhúzott lebutított chip a megbízhatóbb, vagy a teljes, ami alapórajelen, számlálóegységek letiltása nélkül tudja ezt?
Ezt magyarázd meg ! (Úgyis meg fogod...)
Drakulálok annak, aki rád hallgat!
-
4264adam
veterán
válasz
kisza25 #5629 üzenetére
Ez nekem könyebb kérdés volt mert 4k-val kellett megpótolnom az eladott EVGA-t a 4GB-os Giga-ért. Utóbbi halkabb, magasabb tuning, jobb asic, nincs cicergés. GTA V el játszottam Batman játszhatatlan volt. Most a GTA V magasabb beállításokkal nem megy 60FPS alá, Batman SSD-n indítás után egyből fő menü és nincs micro lagg 40FPS-el is folyamatos de változó mert soakt van 60 felett is pedig még nem tökéletes. Szerintem aki ezekre akarja használni annak kell a 4GB-os kivitel SZVSZ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest