Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Pontosan mit is sértettem,mert szabályzatot azt biztos nem
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Különben mint házigazdának nem kéne ez ellen is csinálni valamit (és most hagyjuk hogy mi a hatásköröd)?Kedves modik akik feszt itt vagytok?Értem én,hogy tetszik a körbe döngicsélnek,de valami parádés ez az elfogultság amit itt mutattok.Players azért bukta az arcképét,mert linkelt egy NV-s tesztet az amd-s topicba.Lehet,hogy ha úgy hozza a helyzet Akoska vagy akár TTomax kicsit karcosan tud viselkedni,de fele ennyit nem engedtek meg maguknak.Van különbség a vicc a csipkelődés és a nomád,primkó megnyilvánulások közt.Nem azt mondom,hogy mi nem érdemeltünk meg néhány kokit,de azért na...
Ilyen nethuszárok kapnak 1-2-3 órát,de innen mindenki kapja a maxot.Kíváncsi lennék,hogy én mit kapnék ha egy ilyet leművelnék az off topickotokba vagy a találgatósba.
Nálam egy életre leírtátok magatokat és irgalmatlanul csalódtam bennetek.[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Mikorra várható a VEGA Prohardver tesztek?!
Gondolok itt a napjaink játékaira.
GTA5 / Overwatch / BF4 és pár újdonságra.
Nagyon örülnék neki ha lenne egy AMD vs. Intel cpu-k tesztelt rendszer is, vagyis kipróbálnátok egy 8 magos Intellel és egy 8 magos AMD-vel is ezeket az új vasakat.
A tesztekhez betudtok szerezni majd Titan XP vagy annak a teljesítményét egy OC 1080Ti-hez fogjátok majd hasonlítani?ÁdiBá
-
RazoR
veterán
Már pihen is a manó...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindegyikben. Ez igazából egy meghajtóban bekapcsolható funkció. A launch driverben még alapértelmezetten inaktív, de mondták, hogy ősszel alapértelmezetten aktív lesz. Az előnye kétféle. Egyrészt tempóelőnyt biztosít. Például a Heavenben kimérték, hogy +7%-ot. Illetve megszüntet minden akadást, ami a memóriatörlésből eredt.
A fentebb közölt értékek az AMD hivatalos prezentációjából valók. 345 a vizes és 295 a levegős. A 400 wattot ők sem tudják, hogy honnan származik, direkt megkérdeztem. Annyi tudnak biztosan, hogy ők sosem írták, vagy mondták sehol.
Nem akarom a gyártókat kellemetlen helyzetbe hozni, de eléggé összejátszik az ipar. Marhára nem kellenek olyan nagy tápok a VGA-khoz, amiket az NV és az AMD ajánl, vagy pusztán, amiket a gyártók mondanak. De nem egy cég tápot is gyárt és simán jó nekik, ha jó nagy számot írnak a táblázatba, mert az a saját célra, vagy a leányvállalatuknál extra bevételként csapódik le, hogy 650 watt helyett egy 1000-est veszel. Pont az a helyzet, hogy ők nem hülyék, csak kapzsik.
A Volta is jön olyan hamar, amilyen gyorsan csak jöhet. Az NV a Hynixra vár, mert meg kell várni a GDDR6 gyártását. Azért lényeges a gyors start a Voltával, mert az NV-nek is ugyanúgy kellene egy SM6+-os hardver, hogy ne csak Vega-optimalizált kódok szülessenek az új shader modellre.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
VTom
veterán
Players, baj van, nem látok Vapor X-et!
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Asbee
veterán
Az a baj nem érted meg a lényeget. Nem a HBCC szerepéről, működéséről van szó. Melyik játékokban használható és van tényleges haszna? Sehol.
Mondod ezt te. Az AMD akkor miért nem tett oda egy csillagot a 400W mellé, hogy wattman +50% power limit esetén? Ennyire amatőrök lennének? Vagy azok, vagy ez te teóriád megint. A gyártók a szar minőségű tápok miatt, ajánlanak egy 250W tdp-s kártya mellé kb 600W-os tápot. Azért ajánlanak ide 1000-est igaz? Ők is ennyire hülyék.
1080-as szint ennyi várakozás fejlesztés után vicc, semmi több. Majd 2 év múlva, amikor ténylegesen esetleg lelép, akkor írhatod a cikket, mennyire állat ez a kártya. NV meg röhög a markában, a Voltával kb arra időzít amikor akar. Amikor tényleg ki lesz használva, nem mesekártya lenne belőle.
De le is álltam erről a témáról. Téged meggyőzni úgysem lehet. Nem játékos, felhasználó szemmel nézed ezt a kérdést. Ami nem baj, csak sajnos tapasztalatok alapján engem sem lehet meggyőzni mér e-téren. Amit látok és tapasztalok a gyakorlatban, csak azt hiszem el AMD téren. Semmi többet.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Alapvetően már most van szerepe. A HBCC-vel kiüthető az összes memóriatörlésből eredő akadás, vagy lassulás. Emiatt van most az AMD nagyon rajta a minimum fps-en és a frame dropon, mert nekik többet ebből nem lesz akadásuk. És ez már a mai programokon is működik.
Konstruktívabb lenne figyelembe venni a TDP limiteket. A vízhűtős Vega nem fogyaszthat többet 345 wattnál. Ez a maximum kerete. Kivéve, ha a Wattmanban a felhasználó beállítja a Power Limit +50%-ot, de gondolom az alapértelmezett működést nézzük.
Az 1080-nal egy árban a levegős Vega jön, aminek a TDP limitje 295 watt. Mint írtam a 400 watt közelében nincsenek ezek a hardverek.A Time Spy-ban egyébként 240 watt körül fogyaszt a levegős és 260 körül a vizes.
(#66023) cyberkind: A konzol szempontjából ez igazából mindegy. Az a probléma, amit a HBCC megold, a konzolban eleve nem létezik. Egyszerűen ezeknél a gépeknél a fejlesztő kérheti az OS-től a memóriát. Az OS odaadja a programnak, és ahhoz a memóriaszelethez hozzá sem nyúl. Nem is fogja látni.
A PC esetében a probléma nem abból van, hogy rossz lenne a fedélzeti tárak hardverhez való csatlakozása, hanem abból, hogy ezeket a területeket az Mm és a VidMm nevű folyamatok vezérlik, és annyira általánosan, hogy az radikális mértékben rontja az elérhető hatásfokot. Nyilván PC-ben lehetetlen lenne megcsinálni azt, amit a konzolban csinálnak a gyártók, mert igen sokféle konfiguráció létezik, teljesen eltérő kapacitású és sebességű rendszermemóriával és videomemóriával.
A Vega sem köti be máshogy a fedélzeti tárat, csak megakadályozza, hogy a VidMm folyamat hozzányúljon. Lényegében a meghajtó elrejti előle.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Asbee
veterán
Majd ha lesz gyakorlati szerepe úgy 3 év múlva a csoda HBCC-nek, amit Vega bemutatásra még aktiválás szintjéig sem juttattak, akkor térjünk erre vissza ok? Meg hogy addigra mi hogyan lesz az NV-nél. Addig nem félteném őket különösebben a közeljövőben amíg talán 1080 szintre jó 400W-ból a konkurencia csúcs egy gps-s gamer kártyája.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az x86 licenc úgy jön ide, hogy a Volta támogatja ugyanazt az újítást, amit az AMD bevezetett a Vegával. Nevezetesen a HBCC-t, csak ők laptáblaelérésnek nevezik. És lényegében az is. Viszont a Volta ATS egységei Power9-es címfordítást támogatnak, tehát ez a képesség x86/AMD64-es processzorral nem üzemképes. A Vega ATS egységei pedig például Power9-cel nem üzemképesek, de x86/AMD64-es processzorral igen. Ahhoz, hogy a Vega a HBCC-t használja Power9-en Power9 licenc kell neki, és ahhoz, hogy a Volta ugyanezt a képességet használja PC-n x86(/AMD64) licenc kell.
Ez egy folyamatban lévő kérdés, amit majd meg kell oldani, mert eléggé káros a piaci versenyre nézve, hogy az AMD tud PC-s környezetben HBCC-t használni, míg az NV a saját, amúgy majdnem ugyanolyan technikáját nem tudja kamatoztatni. Holott igénye nekik is lenne rá. Eleve ha potenciálisan elfogadható lenne, hogy majd hozzunk 64-512 GB-os VGA-kat a következő három generációban, akkor nem fejlesztette volna le a technikát se az AMD, se az NV.Valószínűleg az FTC (nem a fradi ) fogja majd ezt megoldani.
(#66017) álommanó: Én nem veszek részt a moderációban. Szóval csak finoman.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Titkos felvételen Abu kábít minket az AMD propaganda anyaggal. [link]
-
VTom
veterán
válasz álommanó #65985 üzenetére
Ha elolvasgatod a reakcókat Abu hsz-eire, akkor igenis sokan szeretnének vele vitatkozni, csak vele nem lehet.
Általában valami hasonló lesz az eredmény:
Szerintem a második bekezdés közepén már maga sem tudta, hogy hogy jön ide az x86 licensz, meg az új futószalag struktúra, de ezeket tök jó lehet leírni, ha valakinek az a hobbija, hogy ilyen mélyen beleássa magát az architektúrák rejtelmeibe.
Kár, hogy az eredeti kérdés egyáltalán nem erről szólt."Ha ennyire nem bírjátok a véleményét tesztjét miért nem kerestek más fórumot?" Azért, mert ez nem az AMD Radeon Magazin, hanem a Prohardver, ráadásul annak is az nV tulajok OFF topikja, ahova ennek ellenére rendszeresen kifejti az alábbiakat véletlenszerű sorrendben: mennyire jó a Vega. Elméletben. Lesz. Majd jó lesz. De nem tudjuk mennyivel. De alázza a Voltát ott, ahol a Pascal már a tükörben sem látszik. A 64GB-s voltát is. Az nV rossz ééérteem? És nincs x68 licenszük sem.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
ÁdiBá
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz stratova #66003 üzenetére
Azért a szoftveres csapat helyzete nem könnyű. Egy rakás olyan dolog van a Vegában, amit az AMD előtt senki sem csinált. A HBCC-hez is kell egy szoftveres alap. Az jó döntés, hogy előbb a flat memory-ra lesz támogatás, és majd később jön a hierarchikus lapozás. A DSBR is olyan, amire más még csak rá sem nézett PC-n, annak ellenére, hogy a hasonló hardveres vonalakat Carmack, Sweeney és egy rakás programozó dicsérte ultramobilon. És akkor még egy új fordító is kell hozzá, ami mindig elég nehéz. Tehát a szoftveres csapat most sok munkát csinál egyszerre.
A backend az nem probléma, mert a 128 blending sem lenne gyorsabb. Arról nem is beszélve, hogy jön a programozható blending az év végén, amire az új dizájnok nagyon ráfeszülnek, és elég sok aktuális hardver is támogatja. Itt már igazából az RT read semantic teljesítménye a döntő tényező, és nem a blending egységek száma. Arról nem is beszélve, hogy az IOT-re is nagyon erősítenek a mai motorok, ahol pedig a ROVs teljesítmény fog számítani.
(#66009) ÁdiBá: Nem lesz. 8 GB HBC lesz csak. A hagyományos értelemben vett méretét pedig majd a Radeon Settings vezérlőpultban határozhatod meg. A gaming Vega kártyákra 8 és 64 GB között egy elég hosszú csúszka lesz erre.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
válasz álommanó #66008 üzenetére
Te súlyos tévedésben vagy ember. Egy főszerkesztő vállaljla a szavait. Senki nem hívta ide AMD mesére és téged sem hívott ide senki alpári stílusban észt osztani. Lassan úgyis tiltanak a fenébe addig éld még ki magad. Hiába szekesztetted ki megvan az Isten faszozásod és stb
[ Szerkesztve ]
-
-
Asbee
veterán
válasz álommanó #65993 üzenetére
Ha nem 190 napja lennél itt, akkor tudnád, hogy a sok régi motorosnak a töke tele van már Abunak az AMD mosdatásából állandó jósolgatásaiból (amik között nagyítóval jó ha találsz olyat ami abban a formában megvalósult). Úgy kb a 7970 megjelenésétől kezdve napjainkig menjél vissza az adott topikokba, új amd kártyák megjelenésének idejére. Semmi mással nincs tele, csak Abu és az Amd jól megmondja, hogy majd milyen fasza lesz minden. 4 éve hallgatjuk a mesét. Mit gondolsz és Abu mit gondol, majd itt, akik végigzongorázták amd kártyákkal is ezt az időszakot, majd a következő mese, hosszas fárasztó jövő sejtegetés meg fogja győzni?
A tápos fogyasztásos megmagyarázás is a világ vicce. Lassan 3 éve nem tudnak a csúcs kategóriában kártyát kiadni a fogyasztás, az architektúrájuk miatt amit tovább vittek. De baromira megmagyaráznak mindent, amit Abu 200% képvisel itt a fórumon. Poor Volta és stb. Csodálkozom, hogy van játékos felhasználó aki tud még hinni enneg a cégnek.[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz cyberkind #65991 üzenetére
Jaja, elküld minket a picsába, sőt előadja magát itt egy volksvagennel.
Most én is fényképezzem le a 460 Scaniát ami kint áll az udvaron.
Ez a csávó kicsit elvan varázsolva.
Pálinkával kapcsolatban nálunk 150 Liter még nem mennyiség...
Úgy hogy szerintem jobb ha picit pihenteti magát.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz stratova #65965 üzenetére
Ez igazából az Apple-től is függ. Ők lényegében mobil verziót visznek a Vegából. Na most ha sokat rendelnek, akkor az nyilván befolyással van a mobil verzió PC-piaci elérhetőségére vonatkozóan.
A 4 SE az nagyon jól működik. Nincs értelme addig váltani, amíg nem lesz benne limit. Csak a tranyókat lőnéd el a geometriai motorokra, amelyeknek pedig valós haszna nincs a pipeline limitek miatt. Ha valaki nagyon gyúrni akar a háromszög-feldolgozásra, akkor pedig a primitive shader a megoldás a limitjeire.
(#65988) Tesla93: Miért? Én nem ajánlhatok GeForce-ot?
(#65974) RazoR: Ezúttal tényekről van szó. Ismert két napja a Vega működése, ahogy az is, hogy mit tudnak számokban az új technikák. Ezúttal tehát már nem jóslatok vannak, hanem tényeket.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
#csakapáfrány mert zöld amd meg #csakapaprika
oh wait:
Tudom tudom chilivel tolják.Abu85 értem, tudom nem aktív minden csak annyira hajaz ez a backend limitre, hogy az na mert amikor nem AMD számára optimális helyzet áll be, akkor rendre 1070/1080 szinten robog Vega FE ahol szintén 64 ROP csücsül.
Tudom ki kellett már adni ezt a kártyát is csak bántó a szoftveres csapat lemaradása (nem tudom mi lenne itt a helyes megfogalmazás).
Remélem Apple nem exkluzivitással rendelte be Vegát, mert akkor megint fél/egy év késéssel használja mindenki más.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro max
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -20% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest