Hirdetés
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
-
törölt tag
A Vega már hbm3-al jön majd q5-ben.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Upcoming Geforce GTX Volta cards Use GDDR5X not HBM2
Szerintem ezen nincs mit megmagyarazni, logikus lepes azn nVidiatol
Gondolom nem akartak belecsuszni az AMD hibajaba.
Foleg, hogy az AMD nem is elsore copj@ be ezzel......
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Devid_81 #64091 üzenetére
Nekünk nem kell. De nem is nekünk készítik. A sokmagos gépeket, azoknak a játékosoknak tervezik, akik streamelnek, mondjuk úgy, hogy üzletszerűen. Nekik már szükségük van nyolcnál is több magra, mert a streamjük akadozni fog mondjuk egy olyan játékkal, mint a BF1. 12-16 maggal viszont kaphat 8-12 magot a játék és 4-et az OBS. És akkor így kell fenntartani egy külön gépet a streamre.
A szerverfronton pedig nyilván kell a nafta. A többségnek azonban nem kellenek ezek a HEDT rendszerek. Maximum a nyolcmagosok a sima MOBA játékot streamelőknek.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Devid_81
félisten
Oh en abban biztos vagyok/voltam, hogy egyik ceg sem fog emiatt a kihalas szelere kerulni.
En pusztan a letezeset kerdojelezem, kell ez nekunk?
Nem is igazan az AMD rol beszelek, azert a penzert amennyiert Ok fogjak adni a 8-10-12-14-16magosukt, meg azt mondom elgondolkodtato. Most ne menjunk itt bele a tuningba.
Foleg ha megnezzuk azt, hogy Ok (AMD) legalabb nem korlatozzak ossze vissza a procikat mint a gyik intel (pci-e lanes)
Viszont eltudom kepzelni, hogy az intel sz@rjai szinte sehol nem lesznek megtalalhatoak 12 mag felett az atlag usereknel
Biztos lesz par atomfizikus aki 3Dmarkbol diplomazott, es neki/k kell...
De ez ilyen feher hollo szintu lesz vilagszerte.
Ettol ertheto, hogy kell a termekpalettanak......
-
Devid_81
félisten
válasz cyberkind #64089 üzenetére
Tulajdonkeppen sok embert procinal a garancia nem igen zavar.
Mivel ha egy proci mukodik ma, akkor valoszinuleg holnap is fog, normal korulmenyek kozott,
Beleerte a sima hazi OC-t is, amikor meg a proci specifikaciokhoz merten a cpu nem kap tobbet mint a gyari max.
Persze a nitros tuningosok azert ezt meg tudnak cafolniDe a lenyegre visszaterve, az intel sajnos nem tud forrasztott kukapot adni mar nekunk.
Tonkre ment a forrasztojuk, jelenleg a csod szelen allnak, nem tudnak masikat venni.
A kovetkezo generacios procik mar csak sima double sided tape-el lesznek felhelyezve, bacsis fele szilvalekvarral helyettesitve a szilikon pasztatTippre, de ezt 99% ban a tuningosok ellen csinaljak, ne kapjal sokkal jobb procit a penzedert, mint amit fizettel
Persze tudom van egy kis tech/rocket science is ezek mogott, meg van magyarazva, hogy miert jobb ez...de menjenek a pitsa'ba szerintem, amikor egy procin tobb 100%-os haszon van, akkor ne akarjak mar vicc szintre csokkenteni a minoseget......
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Devid_81 #64083 üzenetére
Megéri. Eleve nézd az árat. 3000-4000 dollár lesz egy 32-magos Epyc. Ehhez kell nekik gyártani négy darab Zeppelint, aminek a darabja 50 dollár körül van, plusz a tokozás. Tehát egy 32-magos Epyc nagyjából 300 dollárba van benne a gyártás szintjén és minimum a tízszereséért adják el. És alapvetően minimális R&D van benne, mert ugyanazt a lapkát használja, amit ma meg lehet venni Ryzen néven, csak több van egymás mellé helyezve.
Az Intel Skylake-X HCC ára olyan 300 dollár körül lehet, plusz a tokozás, tehát gyártásban ők is megvannak 400 dollárból, és a HCC-s Xeonokat simán adni fogják 3000-5000 dollárért ők is. Itt az R&D költség sokkal nagyobb volt, de kitermeli így is.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
deja vu
addikt
Ezentúl csak hozzád fordulok.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Devid_81
félisten
Ez vmi brutalis meretu chip
Nem tudom mennyire eri majd meg az intelnek/AMD-nek ezek a brutal meretu chippek gyartasa.
Bar tudjuk, hogy az AMD mar mondta amugy "tok olcso" nahde...nahde...
A valamikori procik jutnak errol eszembe gyerekkorombol...jo oreg IBM/Cyrix procik, keramia lappal a fejuk felett...
Kicsit mintha visszafele haladnank a korral......
-
Devid_81
félisten
válasz Erdei88 #64071 üzenetére
Nonoo!
Ez a Frontier, es ez a vallalati cucc, de Vega alapokon.En mar elo is rendeltem kettot, nothin' can go wrong
Szerk: de leegyszerustve, ez is Vega, es allitolag a sima driver is felrakhato (majd) ra.
Avagy ho vegen mar latni fogunk par elozetes tesztet, ugyanis szerintem a vilag arra var, hogy kapjon vegre egy ilyet, es ugyis valaki feleroltet ra valami kokanyolt drivert, csak menjen rajta a jatek (is)
Es persze lassabb lesz mint az 1080 Ti/Titan/Xp/Vista 98 edition...
De meg lesz magyarazva, hogy miert lassabb, jo?[ Szerkesztve ]
...
-
deja vu
addikt
Köszi a részletes tájékoztatást.
(#64078) h1mpi
Vigyázz mert te is kőbunkó leszel mint Ákoska.[ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz deja vu #64077 üzenetére
A valóságban nem. A memória hardveresen jó lenne, de a szoftver, amivel bányászol nagyon a GDDR5 képességeihez van szabva. És mivel kevés GDDR5X-es VGA-val bányásznak, így nincs okuk erre is optimalizálást készíteni. Ezért nem ajánlott a GDDR5X. De ha beleraknának egy rakás munkát a szoftverbe, akkor jó lenne, csak nem teszik meg.
-
deja vu
addikt
A memóriája miatt nem olyan jó bányászásra a GTX1080? A gddr5x a gond ha jól sejtem?
-
VTom
veterán
-
Anubris
őstag
Egy MSI GTX 1070 Gaming Z kártyám van. Nem próbáltam még húzni, alapból 2050-re boostol fel.
FHD monitoromhoz bőven elég, viszont néha játszom 4K TV-n, Witcher 3, GTA V, Arkham Knight ezeknél már nem érzem annyira frankónak.
Szerintetek megérné most eladni a karit (150-ért vettem újonnan) és venni helyette egy 1080-at? Van akkora teljesítmény plusz ami mondjuk 4K-ra már elég lehet?
Ahogy nézem az árakat, nem olyan nagy felár lenne egy 1080. 1080Ti-t már nem akarnék, mert annyit nem játszom Tv-n, hogy megérje a váltás.
-
proci985
MODERÁTOR
jo, en meg meg a 970es idokbol ragadtam itt es utobbi fel evben kavezni jarok be.
emlitett poltopikban tenyleg tobb a mod, es oda tenyleg azert jarunk, mert volt ra pelda, hogy egy tok atlag hetkoznap valaki egy iphone starttal osszemerheto flamet generalt.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
TTomax
félisten
Azért az nem semmi.... 500fontot kérni egy AIO hűtésért... [link]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
VTom
veterán
Előre elnézést kérek érte...
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
MODERÁTOR
Ha valakinek rx470-e van mondjuk 4db azzal szépen lehet termelni. Kártyánként 140usd körül folyhat be, azt nem tudom, hogy quad sli esetén négyszereződik-e a számítási teljesítmény. (gondolom igen)
Még floodolok is
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz TTomax #64058 üzenetére
Azért vannak ennél kiemeltebb figyelemmel járó topikok (politika)
Női modit nem tudok neked intézni sajnos, Kidus már nem "dolgozik" itt és usából nem érne el idáig a keze/gumibotja ki mit szeretEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
TTomax
félisten
Nem adok neki sokat,jönnek az ASIC minerek eddig is igy volt miért is lenne másként.Pár hét/hónap és bedől az is gpuval mint eddig mindegyik...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Az egy főre eső moderátorok száma messze itt a legmagasabb,szóval abban a könyvjelzőzésben lehet valami.Azt már is kijelentem ország világ elött,hogy engem csak női moderátor tapparolhat,de nem ám az a klasszikus szőrös egy csöcsű,amelyik a gumibottal is képes fikázni... bár gyanítom ez csak nedves leányálom marad...
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Ha már bányászláz, kicsit utánanéztem a mostani helyzetnek: 1 darab 1080-al ha 7/24-ben megy a gép havi 23-25k-t lehet "keresni" mínusz a villanyszámla, 1070-el ennél is kevesebb. Ha 4 vga-val tolod akkor 100k körül/hó de ott meg mire legalább 0-ra kijössz 5-6 hónap...Hááát szerintem nem az évszázad biznisze!
AMD-vel persze más a helyzet! -
nagyúr
válasz #Morcosmedve #64053 üzenetére
A poén az attól még ott van.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Az új modker topik.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
proci985
MODERÁTOR
egyebkent ez erdekes, neztem itt a hasznaltpiaci arakat, kb az ujak 250 euros aron mennek raktarrol (bar ez volt 200 is par hete meg).
azt mondjatok be kene fogni a 290Xeket banyaszni ha mar itt ulnek? a +1 fok az egesz varos homersekletere vallalhato reszemrol
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
MODERÁTOR
Gyorsan ki akarja szedni mindenki a kis részét amíg lehet. BTC ugye már nem játszik mert ingyen áram mellett sem érné meg bányászni, az Ethereum pedig perpill elég jól megy és (a jelenlegi árfolyam mellett) 2-3 hónap alatt v hamarabb is bőven megtérülnek a vga-s befektetések. Pár hete gondolkoztam, hogy becserélem a 970-et 1070-re, de elment a kedvem amikor megláttam az árakat
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
törölt tag
Drága jó barátom Mőszjő hupszika. Ha lesz felétek Sapphire Vega mega giga Toxic akkor küldenél E nekem galambpostán egyet?
-
nagyúr
válasz Erdei88 #64030 üzenetére
Én csak augusztusban megyek haza,tehát addig ketten is hazamennek.
Ha addig nem oldódna meg akkor szívesen segítek.Illetve fogok most csomagot hazaküldeni abba bele tudom rakni.
Ahogy Devid is írja 6font a minimum posta (sajnos).Németeknél nézted esetleg ?
-
cyberkind
félisten
válasz FollowTheORI #64037 üzenetére
Nem kell ref.
-
nagyúr
-
cyberkind
félisten
válasz FollowTheORI #64034 üzenetére
Pár év az. Tudod, hogy a Pascal-nál volt pár hónap, meg amúgy mit kell itt gondolkodni, 2070 azt kész, én már tudom régóta mi kell.
-
nagyúr
-
cyberkind
félisten
Jönnek az orrtúró=bányász NV kártyák is, csodás lesz a helyzet ha a Pascal-hoz hasonlóan a Volta is teljesen elcseszetten fog rajtolni és azokból is megy túrni jó pár darab.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz Erdei88 #64030 üzenetére
A legolcsobb postazas is 6£ lenne naluk, meg igy is jo arban van
Jovohonapban megyunk haza, Budapest-Siofok-Bekecsaba utvonalakon.
Ha lenne ertelmes arban 1080 Ti az OCUK-nal akkor onnan rendelnem, es ahhoz hozza tudnak csapni ezt neked.
Viszont en pont ezert nem szeretek toluk rendelni, vannak jo araik (neha), de az ingyenes postazast nem ismerik, szemben a scan/ebuyer-el....
-
Erdei88
veterán
Van olyan kedves forumtárs aki tudna nekem segíteni ennek a beszerzésében? A 26 £-os szállítást szereném lefaragni
-
TTomax
félisten
Menni kellene edzeni,csak ilyenkor nagyon veszélyes a családi életemre.... asszonyt szigoruan otthon kell hagyni,a sivatagba ugye nem viszünk több homokot...
-
törölt tag
Lehet, hogy banánozták a Vega-t?
-
stratova
veterán
válasz #35434496 #64021 üzenetére
Mivan-mivan-mivan? Szerintem ma legfeljebb AW villogott a Treadripper PC-vel (lásd találgatós), ami egyébként július végétől lesz kapható:
Pricing hasn’t officially been announced yet, but Alienware’s Area 51 Threadripper Edition gaming PC (which will be released July 27) is expected to sell for somewhere in the $5,000 range.Vapor-X természetesen, egyenesen limitált Gyiku Edition.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
VEGA Júni 15.
Nv már tuti az új vga-t teszteli.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz cyberkind #64016 üzenetére
Vegát eleve nem fog kérni az a játék. Megközelítőleg sem lesz akkora gépigénye. Kisebb géppel is beéri, mint a Forza Horizon 3. A legújabb motor igazából technikailag nem ad újat, csak sokkal optimalizáltabban fut. Ennek egy részét kaptátok meg nemrég egy Forza Horizon 3 patchben, de sokkal több optimalizálást kapott, csak bizonyos dolgokat nem egyszerű visszaportolni, így azok majd a következő játékban jönnek.
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Forza 7 gépigény
Minimum
Architecture: x64
Keyboard: Integrated Keyboard
Mouse: Integrated Mouse
DirectX: DirectX 12 API, Hardware Feature Level 11
Memory: 8 GB
Video Memory: 2 GB
Processor: Intel i5-750 2.67 GHz
Graphics: NVIDIA GT 740 or NVIDIA GTX 650 or AMD R7 250XRecommended
Architecture: x64
Keyboard: Integrated Keyboard
Mouse: Integrated Mouse
DirectX: DirectX 12 API, Hardware Feature Level 11
Memory: 8 GB
Video Memory: 4 GB
Processor: Intel i5 4460 3.2GHz
Graphics: NVIDIA GTX 670 or NVIDIA 1050 Ti -
nagyúr
-
addikt
Ja, várakozás teli napok/hónapok ezek.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
cyberkind
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest