- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
littlemole
őstag
Nezegetem en is a Notikat de a mobil videokartyaknal el vagyok tevelyedve egy kicsit.
A desktop kartyak erossegeivel es gyengeivel tisztaban vagyok, de ezek nem egyertelmuek szamomra.
A gep nem elsosorban jatekra lenne, bar az sem art neha ha eltolti vele az ember az idot.
Nagy segitseg lenne ha valaki felallitana egy rangsort ezek kozott is. Leirom ide hogy miket talaltam, A radeon 9700asokat nem irom mert azok mar kiesnek a keretbol.
ATI MOBILITY RADEON 9000
ATI MOBILITY RADEON 9200 64 MB
ATI Mobility RADEON 7000
ATI MOBILITY RADEON 9000 IGP
ATI Radeon IGP 345M
Intel 855GM 64MB(shared)
Intel 855GME 64MB(shared)
Nvidia geforce4 32mb ddr sgram
Nvidia geforce4 420 go 32mb ddr sgram
Intel 852GM, up to 64MB
Intel Extreme Graphics
Intel Extreme Graphics 2
UniChrome Pro IGP
UniChrome2 graphics 64MB shared memory
UniChrome 2D/3D
S3 UniChrome Integrated Video Controller
VIA UniChrome Pro
Intel Integrated
SiS M741 64MB Shared Memory
Na ennyit talaltam. Biztos van tobb is de engem ennyi is boven osszezavart. Valaki aki jobban ert hozzajuk fel tudna allitani egy sorrendet kozottuk?
[Szerkesztve] -
Blackmate
őstag
jUPájdé
-
Blackmate
őstag
Először BUÉK Mindeninek, és a topicnak is!
Egy érdekes problémám lenne notebook vásárlás ügyben. Remélem tudtok segíteni.
Jelen pillanatban van egy szerintem elég jó árajánlatom a következő konfigra (boltban, újonnan):
AMILO Lifebook C 1110
-1,6 Ghz Centrino
-512 MB ram
-60 GB Fujitsu HDD
-64 MB shared memory
-15'' TFT
-2?? USB
-infra
-LPT, RS232
-PS2
-video out (SUB-D, S-Video)
-DVD-RW
Mindezért 279000-et vennének ki a zsebemből. Úgytaláltam, hogy ez itt kishazánkban elég jó ár. Fél évig voltam Németországban, és nagyjából képbe vagyok az ottani árakkal is. Ehhez viszonyítva mondhatom, hogy ez ~ egyárban van az ottani notikkal.
A kérdésem az lenne, hogy milyen áresések várhatóak az első negyedévben a notik terén. Vagy ''fordítva'' feltéve: milyen új dolgok fognak kijönni az első 3 hónapban?
Amit hiányolok a Fuji-ból az a videókártya saját memóriája. Játékra abszolút nem használnám, viszont elképzelhető, hogy későbbi munkám során CAD-re. Mennyire ''kell v. érdemes'' komolyabb ATI-s videókártyásat venni az integrált Intel-es helyett?
Összefoglalva ezt a sok zagyvaságot: Vegyem meg ezt, most, vagy várjak 1-2 hónapot és még olcsóbban megkapom február, március tájékán? -
jani0625
aktív tag
Laptopban lehet videokarit cserélni??
-
karicska
tag
SinEUs notebookról valami tapasztalat!
CPU AMD Mobile Athlon 64 3000+ 2x512 MB DDR ram 80 GB HDD XGA 1024 ×768, ATI 9700 64 MB VR, DVD+-RW Magyar billentyű, 1xPCMCIA II Slot; AC'97 hang 2 hangszóró mikrofon 4 in 1 card reader 3xUSB 2.0; WiFi 802.11bg; 1xRJ45 10/100 Ethernet csatoló; 1xRJ11 56k modem, 1x PS/2, 1x IEEE 1394; mikrofon fejhallgató TVout, soros, párhuzamos port, 1x Infra port Li-Ion akkumulátor
Ja és az ára: nettó 308300
Tudomásom szerint magyar cég pakolja össze.
Jó lenne ha valakinek SinEUs notija van írna hogy azért mert ilyen olcsó milyen minőséget kapok!
[Szerkesztve] -
Gery81
csendes tag
Üdv.!
SOS segítség kéne. Van egy albacomp mobil activa classic gépem. Elkutyultam a szoftvercsomagját. Honnan lehetne letölteni....
A segítséget előre is köszönöm. -
hungeek
senior tag
erről mi a vélemény?
Bővebben: link
d900t (egyébként nem te vagy zsozso a konkurens fórumról?) véleményére lennék igazán kiváncsi, persze másokéra is =) -
d900t
senior tag
Van egy ilyen Bővebben: link
-
jani0625
aktív tag
Köszi Karib!
amúgy bátyámnak A 2800asa van, p4 2.8 és nagyon jó az is,nem volt vele semmi baja.Sztem nekem annál jobb nem kell, csak net,word,excel,powerpoint, néhán játék, dvd, zene ilyesmi.Amúgy meg nem tom miért de nekem nagyon tetszik a kialakításuk,nagyon minőségi az összhatás.
Amúgy az se mellékes hogy számlára venném így csak nettot kéne fizetnem. -
Deathcourier
aktív tag
Srácok segítsetek!Jövöben tervezek notebook vásárlását.Egy bruttó 350.000FT ig lehetne majd vásárolni.Munkára és multimédiára eggyaránt használva lenne.Tanulás,Internet(megosztva is szal hálókártya),dc++,DVD, és pár játék is jó lenne ha futna rajta.Kicsit vázolja már fel valaki a jelenlegi notebook piacot.És mit szóltok ehez (Asus A2536DUH)? Ennyi pénzért desinget is várok el amiben Asus viszi nálam a pálmát.Fujitsu Siemens és Asus laptopokat nézegettem eddig.ja és ha lehet AMD procis legyen.És képeket vagy linkjeit is várom az Asusnak.Válaszokat előre is köszönöm.
-
Pet_i
senior tag
Hát igen.
Lehet, hogy januárra kell majd halasztani a vásárlást.
Karib, ha épp itt vagy, Te melyiket ajánlanád az Acer TM 4002LMi Bővebben: link és az ASUS A3526NU Bővebben: link közül?
[Szerkesztve] -
karib
addikt
válasz
jani0625 #431 üzenetére
Az A3 egy belépő(bb) kategóriájú gép, az M6 business class. Ettől függetlenül, az A3 nagyon jól meg van csinálva, Radeonnal elég ütős gép lehet, szerintem bőven elég az is. A több garral itthon nem sokat tudsz kezdeni, az csak Németországban érvényes, itthon a 2 év érvényesíthető.
-
Pet_i
senior tag
válasz
kapcs-ford #429 üzenetére
Ugyen az ASUS A3625NU-ban Dothan proci dobog, nem Banias? Nem találom sehol az infot rá.
-
jani0625
aktív tag
Karib!
kérdés:
No-ban nézegetek notikat és egyelőre nagyon az asus felé hajlok és azon belül is két gép.Mind2t a notebook.de-n néztem.
Az egyik A3000g-s 2.0 dothanos, 60gb 7200es vinyo,1024mb ram, dvd író, sxga+ 15.1,ati 9700 64mb ram, fém ház stb.
a másik m6700 ugyanazzal a felszereltséggel+egér,táska+0.3kg-val könnyebb
és mind2re 2év a nemzetközi gari, a másodikra 3év a németországi pick up and return. És a második kb. 100e fttal több.Megér annyit??
és mindegyikbe lehet kint is tetetni magyar billenytűt habár engem nem zavarna a német,gépírás megy.
Szerinted?Mások szerint? -
Ergil
aktív tag
Vannak még tűrhető márkák, amiről még nem beszéltünk, például az Asus egyik forgalmazója Aopen laptopokat is forgalmaz. Most vettünk egy subnoteszt náluk, 12colos Wide-os, klassz darab és az ára is barátibb (nttó220 alatt).
Bővebben: link -
karib
addikt
Nagy általánosságban nincs gond a Gericomokkal, Amilókkal, Presariókkal és társaikkal. Lenne is óriási botrány, ha mind megdöglene akár egy szériából is, vagy csak akár a fele.
Itt inkább arról van szó, hogy milyen színvonalat képvisel, technikai kifinomultság tekintetében. A legjobban talán úgy lehetne kategorizáni felhasználói szemszögből, hogy visszatérnél-e egy ''egyszerűbb'' gépre, miután egy ''jobbat'' használtál. Azaz pl. kapsz egy T40-es IBM-et, utána vennél-e újból Gericomot? Nagyon sokan arra a következtetésre jutnak, hogy bakker, megéri azt a plusz 50-250 ezer forintot a ''jobb'' gép tudása. Idézőjelbe teszem, mert sokszor papíron nem lehet megkülönböztetni a gépeket, de egy idő után néhány ergonómiai vagy támogatási apróság hihetetlen jelentőségűvé válhat.
Tehát nem vehet mindenki business class notebookot, mert drágák, de igenis indokolt a létük, az áruk is megindokolható, legfeljebb nem az összes felhasználó számára. -
karib
addikt
válasz
jani0625 #406 üzenetére
Az Asusnál is vannak külön kategóriák, csak a név alapján nem derül ki - az árból lehet tippelni
Az A2-A3-A4 sorozat a belépők, a most kifutó L5 volt a csúcs desktop replacement, az M6 a business kategória, az M2 és a már megszűnt M3 a kompaktabb business gépek, míg az S5-M5 a szubnoteszek. A W1 az abszolút csúcsgép. Van még pár egyéb is, pl. L4, de ezek kikopnak lassan. Sajnos az elnevezések alapján nem könnyű kiigazodni az Asusokon, bár megvan a logikájuk.
-
_seth_
veterán
Természetes, hogy mindenki a sajátját látja a legjobbank, de az már nem, hogy vkinek CSAK a sajátja a jó a többi már csak sz@r lehet. Pl, sok helyen írtam, hogy gericom notim van és az első az volt, hogy az nem való semmire sem pedig még nem is látott ilyet. És minden típusban vannak selejtes darabok!
Szal én azt monodom, hogy a gericom jó de mást is kipróbálnék persze olyat, hogy ugyanez a noti csak pl asus felirattal hanem egy gyorsabbat
(Pl azt az 5kg-os clevo ami mostanában volt tesztelve bár az nem igazán mobil gép...) -
d900t
senior tag
válasz
kapcs-ford #421 üzenetére
Az Amilot - mármint a barebone-t -min. három gyártótól vásárolják össze (Uniwill, Compal, Wistron ), így nem lehet egységes termékcsoportról beszélni.
-
Pet_i
senior tag
válasz
kapcs-ford #421 üzenetére
Mindkét márkát lehet kapni náluk. Remélem, hogy végül sikerül megvenni az Asust és akkor nincs kérdés.
-
Vangelis
félisten
Tényleg az van hogy kinek mi az a jó..na ezt jól meg azt mondtam
-
kapcs-ford
őstag
Abban jobb hogy mindenki arra esküszik amilye van holott lehet hogy még életükben nem láttak más márkát.
Egy barátomnak Amilo-ja van nekem meg az említett Acer . Együtt vettük majd pár hét múlva kölcsönadtuk egymásnak a madarakat 1hétre. Közös vélemény az Acer mellett döntött. -
Pet_i
senior tag
Na, végül úgy tűnik, hogy sikerül megvenni az ASUS A3526NU-t. Egy helyen van összesen, pedig vagy 30-at végighívtam... Van ilyen valakinek?
-
Trane
csendes tag
Sziasztok!
Csak most jöttem vissza. Köszi a sok hozzászólást! Körülbelül ezekre számítottam, ugyanis elotte már végig nyálaztam a 3 (''Notebook vásár elott kéne help'',''Milyen notebookot vegyek?'',''Subnotebook'') topikot, és félig-meddig ismerem már a topiktársak véleményét
. Már csak fsc véleményét hiányolom a FSC gépek védelmében
.
kapcs-ford:
Ahogy mondtad, kinek a pap, kinek a paplan.... Olvastam a PH tesztet (Bővebben: link), és nekem nem tetszik a bill. KÉPE (mondjuk elég gagyik azok a belinkelt képek, mert a hordó-torzítás még jobban elcsúfította). A formatervezett, hajlított bill. szép is lehet magában, de egy téglalapba bezárva szerintem egykicsit ...
. Ahogy írtam, nekem jobban bejön a 3200-as forma (itt van egy angol nyelvu teszt róla, elég magasra osztályozták: Bővebben: link), csakhát az már 525 rúgó
. Attól a 4002-as még jó gép lehet, panasz nem igen hallható róla, és vitathatatlan ez a legkedvezobb ár/értéku. Meg fogom nézni éloben
.
Pet_i:
350E-ért itt (Notebook Store) van: Bővebben: link
A 4000-es és a 4500-es között meg annyi a különbség, hogy az utóbbiban van port-replicator csati, magyarul dokkolni lehet. Nekem nem kell!
Ha Neked kell a szélesvásznú, lehet hogy ezt (Toshiba M30X-122) is érdemes nézni: Bővebben: link. Olyan, mint a FuSi M1425, de Toshiba (szebb) és drágább (437E).
WN31RD:
Ezt vártam egy zsírúj X31-es tulajtól! Nekem is nagyon szimpatikus a kicsi. Itt legalább a minoségért nem kell aggódni
! És ez már tényleg ''hordozható''! A fekete szín is nagyon bejön. Csakhát az a fránya S-Video
!
Itt van egypár teszt róla, ha vkinek kell:
AnandTech: Bővebben: link
CNET: Bővebben: link
devhardware.com: Bővebben: link
A külso meghajtó mondjuk nem gond, már egészen helyes, kompakt darabokat lehet kapni (ha szükségünk van rá persze, bár szerintem erosen ajánlott a kényelmes adatcsere szempontjából). A IBM support-on írták, hogy nem kompatibilis(?) USB CD-ROM-okról elofordul, hogy nem sikerül a recovery: ilyenkor kell egy boot floppy-t készíteni. Na, külso floppy-m meg nem lesz, az biztos! Persze, hálózatból is lehet bootolni ahogy csináltad, de az körülményesebb. Azért jó lenne, ha külso drive-ról tudna bootolni.
Az S-Video hiánya már fájóbb! Ugyanis még nem jellemzo minden TV-re, hogy PC-bemenete is van. Külso doboz meg macerás, és ugye plusz kiadás!
Még gondolkodom rajta, ugyanis TV csere is lesz a közeljövoben!
Toshiba A50-es tesztet nem találtam, viszonylag új gép. Itt-ott említették, hogy recseg a bill.. De itt van egy M30-as teszt (az új A50 egyidoben jött a M30X (újratervezett M30)-szel): Bővebben: link. Benne 37.8oC-ot mértek a TouchPad-on, és 62.7oC(!)-ot a ventinél! Ez azért sok!
A FuSi (Amilo)-tol én is idegenkedtem a legjobban. Bár konkrét tesztet nem olvastam, de itt-ott lehet panaszokat hallani róla. Voltam Media-Markt-ban gépnézoben, és pont az egyik kiállított, újnak látszott M1420-ról hiányzik az egyik billentyu. Hát, jó benyomást nem tett. Amúgy tisztességesek a paraméterei.
Nos, hosszú voltam. Meg fogom nézni mindegyiket éloben, és majd meglátjük!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
-
Den
veterán
Csak ajánlani tudom a t40-et. most vrettem egyet használtan 240k-ért, de hihetetlenül jó olyan mintha most csomagolták volna ki. előtte egy t20 volt, az is vékony és kicsi volt a ketegóriájához képest, de ez túltesz rajta, nagyon vékony és könnyű, nagyon gyors, stb...
én is szubnotiban gondolkoztam de irreálisan drágák a tudásukhoz képest, így döntöttem a t40 mellett, ami a legjobb kompromiszzum méret, tudás és ár tekintetében. és a minőség az nagyon ott van. -
Vangelis
félisten
Nekem fuji..van és no gond...nekem bevált..szerintem
-
Pet_i
senior tag
up
-
Zsu_
senior tag
Asus szerintem sokkal jobb márka (ezért biztos sokan leszidnak majd...), bár gyengébb benne a vga.
Kérdés, hogy főként mire akarod használni..., mennyire fontos a jó vga?
Ha nem annyira fő szempont, akkor én az Asust választanám.
Az Acert lehet kapni akár ma délutánra?
[Szerkesztve] -
Pet_i
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Pavilion 15-ec2057ur 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Garanciával, MSI Crosshair 15 B12UEZ gamer laptop i7, RTX 3060 6gb vram, 32 gb ram. DDR4, 1TB SSD.
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged