- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Íme az új Android Auto!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Trane
csendes tag
Sziasztok!
Csak most jöttem vissza. Köszi a sok hozzászólást! Körülbelül ezekre számítottam, ugyanis elotte már végig nyálaztam a 3 (''Notebook vásár elott kéne help'',''Milyen notebookot vegyek?'',''Subnotebook'') topikot, és félig-meddig ismerem már a topiktársak véleményét
. Már csak fsc véleményét hiányolom a FSC gépek védelmében
.
kapcs-ford:
Ahogy mondtad, kinek a pap, kinek a paplan.... Olvastam a PH tesztet (Bővebben: link), és nekem nem tetszik a bill. KÉPE (mondjuk elég gagyik azok a belinkelt képek, mert a hordó-torzítás még jobban elcsúfította). A formatervezett, hajlított bill. szép is lehet magában, de egy téglalapba bezárva szerintem egykicsit ...
. Ahogy írtam, nekem jobban bejön a 3200-as forma (itt van egy angol nyelvu teszt róla, elég magasra osztályozták: Bővebben: link), csakhát az már 525 rúgó
. Attól a 4002-as még jó gép lehet, panasz nem igen hallható róla, és vitathatatlan ez a legkedvezobb ár/értéku. Meg fogom nézni éloben
.
Pet_i:
350E-ért itt (Notebook Store) van: Bővebben: link
A 4000-es és a 4500-es között meg annyi a különbség, hogy az utóbbiban van port-replicator csati, magyarul dokkolni lehet. Nekem nem kell!
Ha Neked kell a szélesvásznú, lehet hogy ezt (Toshiba M30X-122) is érdemes nézni: Bővebben: link. Olyan, mint a FuSi M1425, de Toshiba (szebb) és drágább (437E).
WN31RD:
Ezt vártam egy zsírúj X31-es tulajtól! Nekem is nagyon szimpatikus a kicsi. Itt legalább a minoségért nem kell aggódni
! És ez már tényleg ''hordozható''! A fekete szín is nagyon bejön. Csakhát az a fránya S-Video
!
Itt van egypár teszt róla, ha vkinek kell:
AnandTech: Bővebben: link
CNET: Bővebben: link
devhardware.com: Bővebben: link
A külso meghajtó mondjuk nem gond, már egészen helyes, kompakt darabokat lehet kapni (ha szükségünk van rá persze, bár szerintem erosen ajánlott a kényelmes adatcsere szempontjából). A IBM support-on írták, hogy nem kompatibilis(?) USB CD-ROM-okról elofordul, hogy nem sikerül a recovery: ilyenkor kell egy boot floppy-t készíteni. Na, külso floppy-m meg nem lesz, az biztos! Persze, hálózatból is lehet bootolni ahogy csináltad, de az körülményesebb. Azért jó lenne, ha külso drive-ról tudna bootolni.
Az S-Video hiánya már fájóbb! Ugyanis még nem jellemzo minden TV-re, hogy PC-bemenete is van. Külso doboz meg macerás, és ugye plusz kiadás!
Még gondolkodom rajta, ugyanis TV csere is lesz a közeljövoben!
Toshiba A50-es tesztet nem találtam, viszonylag új gép. Itt-ott említették, hogy recseg a bill.. De itt van egy M30-as teszt (az új A50 egyidoben jött a M30X (újratervezett M30)-szel): Bővebben: link. Benne 37.8oC-ot mértek a TouchPad-on, és 62.7oC(!)-ot a ventinél! Ez azért sok!
A FuSi (Amilo)-tol én is idegenkedtem a legjobban. Bár konkrét tesztet nem olvastam, de itt-ott lehet panaszokat hallani róla. Voltam Media-Markt-ban gépnézoben, és pont az egyik kiállított, újnak látszott M1420-ról hiányzik az egyik billentyu. Hát, jó benyomást nem tett. Amúgy tisztességesek a paraméterei.
Nos, hosszú voltam. Meg fogom nézni mindegyiket éloben, és majd meglátjük!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Trane
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásálása elott állok, és kellene egy kis segítség a döntéshez. A következoket szemeltem ki:
ACER TravelMate 4002 LMi
2.9kg
15.1'' 1024x768 TFT
1.6GHz Pentium-M Dothan (2MB cache)
512MB DDR333 (2700) RAM
60GB HDD
ATI Mobility Radeon 9700 (64MB)
4x DVD+/-RW
S-Video, Firewire, WLAN b/g, Infra
350.000 Ft, 1 év gar.
(Rosszat még nem hallottam róla. A design-je (hajlított bill.) visszont képen nem tetszik.
Az új 3200-as sorozat jobban néz ki (Jobb is, csak 2.2kg!, de az már 525.000-be kerül)).
ATI 9700 van benne: ez jobb, bár ritkán játszom, de nem ártana néha. És ugye taiwani, a minosége nem tudom milyen?)
Fujitsu-Siemens Amilo M 7405
2.8kg
15.1'' 1024x768 TFT
512MB DDR333 (2700) RAM
40GB HDD
Intel Extreme Graphics 2 8-64MB Shared
8x DVD+/-RW Double Layer
S-Video, Firewire, WLAN b/g, S/PDIF, Subwoofer, 4in1 Card Reader
324.000 Ft, 1 év gar.
(Gazdag felszerelség. A külseje elmegy. Viszont elég sokan lehordták (Dicséretet mintha nem nagyon láttom
.
Állítólag silány a billentyuzete, és az akkuja se szuperál.
Csak osztott memoriájú video-vezérloje van. Az asztali gépemben egy öreg Matrox G450/64MB van. Hozzá képest milyen ez az Intel?)
TOSHIBA Satellite A50-532
2.6kg
15.1'' 1024x768 TFT
512MB DDR333 (2700) RAM
60GB HDD
Intel Extreme Graphics 2 8-64MB Shared
4x DVD+/-RW+RAM
S-Video, Firewire, WLAN b/g
362.000 Ft, 1 év gar.
(Szerintem szép, és ugye a Toshiba már névnek számít, bár mostanában el kezdtek panaszkodni rá is
.
Melegedési problémákról számoltak be. És állítólag ennek a billentyuzete is recseg-ropog. Hiába, még se IBM (vagy már Lenovo?.
De IBM-ben nincs Firewire (video szerkesztéséhez), sincs DVD író (ez mondjuk nékülözheto).
Szintén Intel Extreme 2 van benne.)
Azért lettek ezek kiválasztva, mert minden képpen kell Pentium-M (legalább Banias), min. 512MB RAM, S-Video (DivX-nézés),
Firewire (video-szerkesztés), WLAN. DVD-író is jó ha van, de legalább egy combo.
És végül, de nem utolsó sorban 400.000 alatt legyen az ára.
Alternatívként még 2 szélesvásznú gép jöhet szóba:
a TOSHIBA M30X-122 (437.000 Ft) ill. az Acer Wide változata ( Acer TravelMate 4002 WLMi-387.000 Ft).
De a méretük kicsit aggaszt, és a használhatóságukat illetoen is vannak kétségeim.
Jah, és az IBM X31-gyel is kacérkodtam (375.000 Ft az alap). Viszont nincs S-Video-ja (Firewire itt már van.
És nem tudom, hogy vészhelyzetben (vagy OS telepítésekor) bootolni lehet-e külso USB vagy Firewire CD-ROM-ról (dock-ot nem szeretnék venni)?
Kérlek Beneteket, adjatok tanácsokat! Köszi!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged