- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
Aktív témák
-
hungeek
senior tag
erről mi a vélemény?
Bővebben: link
d900t (egyébként nem te vagy zsozso a konkurens fórumról?) véleményére lennék igazán kiváncsi, persze másokéra is =) -
hungeek
senior tag
igen, tudom
sokat nézegettem azt a gépet.... de ez a 360.000 nálam lélektani határ. A pénzt még össze is tudnám rá majd kaparni, de..... utána még kéne egy külső optikai meghajtót és egy Wlan karit (asszem a legolcsóbb x31-ben ez nincsen benne) és így már igencsak 400.000-nél tartanék, plussz venni hozzá egy normális táskát.... már több mint 40.000-el túlléptem a keretet. tehát sok
nagyon tetszik az x31, de számoltam és rájöttem hogy ez egy diáknak drága masina
nagyon nyögvenyelősen adnék ki ennyi pénzt egy gépre. A kezemben még nem volt az x31, de azért még megnézem majd élőben, adok neki egy esélyt, ha tényleg olyan hiperszuber überbrutál gép akkor lehet....
-
hungeek
senior tag
tudja valaki hol van Asus M2400-as noti mint bemutatódarab? Megszeretném nézni élőben is ezt a gépet
Ma volt a kezemben egy Acer TravelMate 4002-es. Hát.... nem is tudom. A billentyűzet nem éppen egy álom. A 15''ös kijelző mellé lehetett volna kisebb gépet építeni mint ez, jó vastag a pereme az lcd-nek és a bill. mellett 2oldalon egy csomó kihasználatlan hely van.... Nekem olyan recsegős feelingje volt a gépnek.
nekem a következő dolgok szűkítik le a választékot:
- 12'' ill. 14''-es TFT
- Banias v. Dothan proci
- integrált vga
- 1024x768
- < 3kg
- >= 30gb winyó
- hoszú akkuidő (sima wordözéssel legyen meg legalább a 3,5 óra)
- !masszív felépítés!
- < 360.000 Ft
- >=2 év garancia
- ne legyen túl hangos
- márka majdnem mindegy (FuSi, Gericom ne legyen)
hétköznapi dolgokra kéne a gép (office programok, filmnézés, netezés, játék csak Quake3 és Starcraft)
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
Aopen notikról tud valaki valami közelebbit? Konkrétan az 15xx-es szériára lennék kíváncsi.
Egy hasonló kategóriás Asus M-szériás notihoz képest jobb/rosszabb? -
hungeek
senior tag
ez alapján kapunk egy képet a teljesítményről, ami oké is, de a házáról, strapabíróságról nem sokat tudunk meg
Mi a típusa enneka gépnek? gyártó?
(bocs, lehet hogy valahol benne van abban amit rtál, de mivel nem tudok németül, nem sok kedvem van kibogarászni, csak a számokon futottam át) -
hungeek
senior tag
soha nem írják ki amerikában az áfás árat, én eddig így vettem észre (canadában meg tuti mert ott voltam is)
''Shipping and sales tax are not included in the subtotal but, if applicable, will be added at the time of checkout.''
a tax asszem államtól függ (ezt Bash megtudná biztosan mondani, mimerrehányóra)
igen, 3 év a gari
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
nah, ma 3 órán keresztül ültem egy IBM R50-es előtt (Pentium-m 1,4ghz 256ddr) és alaposan szemügyre vettem (egyébként osztályozó vizsgám volt számtechből és ezzel a géppel dolgoztam).
masszív! Most hogy hosszabb ideig használtam, kellemesen csalódtam ebben az R sorozatban. Full műanyag ugyan az egész (no magnézium ház, no titánium satöbbi mint a T-knél és X-eknél) de masszív. Az LCD stabilan van rögzítve, nem nyikorog, nem lifeg, ''kellemesen nehezen kihajtható''.
A billentyűzet jó (persze hogy jó, IBM billentyűzet), bárhol nyomom le a bill-eket normálisan érzékelte. A bill-ek benyomódása pont ideális. De: nekem ez a műanyag kidörzsölte a kezem egy picit, a sok gépelés alatt, ahol megtámaszotttam a kezemet a gépen (de ezt arra is lehet fogni hogy nem vagyok /még/ rendszeres noti használó és bénán tartottam akezem).
A pöcökegér mellett nagyon jó hogy van tapipad is. Engem az a pöcök hosszú távon az őrületbe kergetne
A súlya 3 kiló... nekem nehéz. (pedig nem állók gyenge gyerek hírében, de ezt azért nem cipelném magammal egész nap...)
Kijelzője átlagos.
Teljesítménnyel nem volt gond (de azért az itthoni 2400+-esem 512rammal alázza az 1,4-es procit, persze igaz, a notiban csak fele annyi memória volt, asszem inkább ez érződött nem az hogy a proci lenne lassabb...
A gép nagyon halk, a venti egyszer kapcsolt be kb 5 percre (asszem akkor mikor Photoshopoltam és Dreamweaverrel dolgoztam egyszerre)
Wifi-t sajna nem volt alkalmam kipróbálni rajta
Ha nem 1 év gari lenne rá hanem 3 akkor biztos ezt venném (1,5ghz-s Dothan + 256ddr => ~290k) de nálam 2 év gari az minimum, még ha IBM-ről is van szó.
Így számomra továbbra is csak az ASUS és az LG nyújt alternatívát a 280k-360k-s ár intervallumban... na meg persze ott van még az X31, de az kicsivel drágább, és most úgy néz ki mégsem fog az beleférni a költségvetésbe. -
hungeek
senior tag
válasz
zsoltee10 #247 üzenetére
szerintem ez egy nagyon jó vétel lenne.
A wifi az a vezetéknélküli hálókártyát jelzi, nem nagy gáz ha nincsen benne mert 8-10 rugóért tudsz venni PCMCIA-st bele.
teljesítményben nem sok különbség érezhető a celeron-m és pentium-m között (egyébként mind a kettő Banias, illetve Dothan, ugyan arra a magra épülnek). Pentium-m nagy előnye a speedstep. Ezért 1-1,5 órával tovább bírja mint a celeron-m.
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
válasz
zsoltee10 #219 üzenetére
nem tetszik olvasgatni a ph-cikkeket?
itt van pont ezeknek a kritériumoknak megfelelő noti: Bővebben: link
sajna a gari csak egy évkülönben nálam is tuti befutó lenne, de így nem
-
hungeek
senior tag
válasz
Reinhardt #160 üzenetére
ha már sony akkor én inkább ezt venném
Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged