- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyuri00
aktív tag
-
gyuri00
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, van egy Ausus ExpertBook laptopom
Cpu:11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-1135G7 @ 2.40GHz 2.42 GHz
Memóra: 8GB
Mostanában azt veszem észre hogy ha több program fut egyszerre teljesen belassul a gépem, bekapcsolás után a feldatakzelőbe látom a memória 60% oda van, érdemes lehet a memóriát bővíteni? ez a 8GB úgy látom már a Windows 11hez is kevés -
atee_13
őstag
Bocsi, ha nem jó topik, de nincs rá jobb ötletem.
Amazon.com: Deal4GO 2280 M.2 SSD Heatsink Hard Drive Cover 03N3W3 JV98R for Dell G5 5587 G7 7588 Alienware 15 R2 R3 R4 17 R2 R3 R4 R5 : Electronics
Idehaza beszerezhető ez valahol? Nem akarnék vámolásos procedúrát. Alin direkt a típusra keresve nem találtam eredményt. -
cs.zs.
veterán
válasz
racskobalazs #16220 üzenetére
Szia,
az ilyen nagyobb kockák között biztosan lesz,
de szerintem minimum 10 gigabites USB-C-nek kell a laptopodon lenni. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok, lehet nem a legjobb topic de jobbat nem találtam.
Olyan usb-c-s dokkolót keresnék ami tud 2k144hz-t vagy dp vagy hdmi és van rajta ethernet, és nem horror árban van. Létezik ilyesmi?Előre is köszi!
-
-
lufi7
aktív tag
válasz
ricsi99 #16203 üzenetére
+ CS.ZS
Köszi mindkettőtöknek!
Végül is ez lett[link]
Feltelepítettem a Win 10-t.
Eddig rendben is van. (Acer laptop)
Beállítottam magam rendszergazdának és a nejemnek is csináltam egy fiókot.
A párom simán be tud lépni, de én szívok.
Belépéskor küld egy kódot a hotmail-es fiókomba ami sosem ér ide. Rengeteget próbáltam, de nem megy.
Mi a megoldás? Tudjátok esetleg? (Tudom menjek a rákba, de ez nagy szívás most nekem.)
Előre is köszi! -
-
Technoman
őstag
válasz
Pyttawrx #16213 üzenetére
Ha otthon vagyok akkor a következő progik szoktak futni a gépen
Állandó progik:
- böngésző min. 8-9 ablakkal (Chrome)
- Képnézegető (FastStone)
- zenelejátszó (TagScan)
- torrent (qbittorent)
- vírusírtó (Kaspersky)
Ezekhez jön még időnként:
- képszerkesztés (Photoshop) 1-2 kép erejéig
- YouTube
- hálózatban lévő másolásokA lényeg, hogy eddig eléggé jól elment 8 GB-vel is, de már azért néha meg-megdöccen a zenelejátszó is.
"Fogja kezelni, viszont a dual channel az “csak” 2x8gb lesz."
Ezt kifejtenéd nekem, légyszi? Ahogy az elején is írtam, kicsit outsider vagyok -
Technoman
őstag
válasz
ricsi99 #16211 üzenetére
Értem. Utcsó kérdésem a témában:
Eddig úgy láttam, hogy vannak 8/16/32/64 GB-s laptopok. Ha a forrasztott RAM marad és a foglalatba beletetetek mondjuk egy 32GB-t, akkor matematikailag ugyebár 40GB lesz, ami ugyebár a fenti RAM szabványoktól eltérő érték. Ezt lefogja tudni kezelni maximálisan a gép? Értsd, nem fog időnként meghülyülni vagy csak ott lesz, de nem fogja tudni használni? -
válasz
Technoman #16210 üzenetére
Ne eröltesd az eltávolítást... eleve necces leszedni róla a ramot aztán új foglalatot is fel kell tenni... azon felül az se biztos hogy a foglalat be van e kötve rendesen...lehet lespóroltak róla pár cuccot /amit ki kell nyomozni ,hogy mi is aztán visszapakolni
Jó esetben 2-4 óra alatt megvan vele egy jó szervíz... viszont annak a díja az lehet magasabb mint amit te szeretnél -
cs.zs.
veterán
válasz
Borisz76 #16206 üzenetére
"DDR4-3200 vagy LPDDR4x-4267 tipusokat , amiből neked az utóbbi kell a laptopba."
Az "LPDDR..x" RAM nem cserélhető, nem bővíthető, hanem alaplapi fix.
DDR4-ből a 3200MHz a legnagyobb frekis, ami cserélhető, olyan van a linkelt videóban is.Laptopokban a DDR4-3733 és DDR4-4267 ramok nem bővíthetők, nem cserélhetők.
A következő cserélhető laptop ram a DDR5-4800, DDR5-5200, és DDR5-5600 , aztán már LPDDR 6400, LPDDR 7467 jön, amik szintén nem cserélhetők, nem bővíthetők. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Technoman #16205 üzenetére
YT videó a szétszedésről , memória és SSD kiszerelésről.
Intel Core i5-1155G7 adatlapja.
E szerint 64 GB memóriát kezel a CPU.
DDR4-3200 vagy LPDDR4x-4267 tipusokat , amiből neked az utóbbi kell a laptopba.Az SSD pedig PCI Express-es cstolóval szerelt.
Ilyen csatlakozós 1Tb-s SSD-t keress. -
Technoman
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Adva van egy Acer AV15-51 Vero laptop. Amibe a jelenlegi, gyári 8GB RAM-ot szeretném nagyobbra (32GB RAM-ra) cserélni + a szintén gyári 500GB Kingston SSD-t, egy 1 TB SSD-re. A gépet korábban (2022-ben) pont azért vettem, mert az itteni teszt alapján, a Vero családot lehet bővíteni.
Az ok ami miatt szeretném felturbózni: a megnövekedett felhasználási igények (játszani nem játszok) és az ebből fakadó hirtelen fagyások, akadások és a sok mp-es várakozások. Laikusként úgy tudom, hogy a több RAM simább/gyorsabb működést eredményez, s ha meg már teszek bele + RAM-ot, akkor a karcsú SSD-t is kicserélném egy nagyobbra.
Új gépet -ami jövőálló- most nem szeretnék venni (főleg nem cca 400-500k-ért)
Szerintetek a fenti típusba, bele lehet tenni 32GB RAM-ot?
thx -
Első körben.
Ez m.2 formájú Sata SSD-d volt.
Derísd ki a noti gyártói oldalán ,hogy spórolásból raktak bele satást vagy csak azt támogatja...
Ha csak satás akkor mind1 a tipus... Satás legyen , fizikailag a méret stimmeljen és csók.
Ha megy benne az nvme akkor inkább olyat....
Ami ajánlott ,hogy legyen az ssd-n (vagy hozzá) kis hűtő lemezke... nem melegednek nagyon de a noti zsúfolt tér.. ártani nem árthat.
+Mivel noti ,vidd magaddal vásárláskor... perc alatt beszerelhető... viszel magaddal egy win telepitő pen-drive ot és elinditod a telepítőt... ha az látja az új ssd-t és a file-okat is felmásolja ,akkor 99% jó lessz... más kompatibilítási gondod nem nagyon lessz.
Azért érdemes az nvme- supportot megnézni mert satás 512-es ritka/drága... nvme meg van vödörrel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged