Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
magicnumber #13647 üzenetére
Ezek után én nem szívnék vele.
Bár furcsa, hogy ilyen problémát okozhat egy fos OS...Amúgy közben nézted, hogy adott ki jelet a HDMI-n, DVI-on? Lehet valahogy átkerült oda a jel a kijelzőről, ezért nem látszott semmi. Ez a hibrid néha tud furcsaságokat produkálni. Bár elvileg a külső monitor csatlakozót nem tudja meghajtani a DVGA, csak az integrált.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
magicnumber #13642 üzenetére
Nyomd 1 percig... nekem elvileg megoldotta a villogó led problémámat, mondjuk azóta visszajött de elvileg akku hiba.AC/Akksi ki, és úgy minden nélkül 1 percig nyomtam neki.Ja semmi, olvastam már próbáltad. Sorry. (Akkor csak annyit tudok javasolni, hogy HP-t soha többé, biztos csak én vagyok szerencsétlen, vagy a minőséget adták le...de horror szopás kategória eddig ez a Probook és használt Elitebook. Legközelebb maradok a jó öreg tejfölös Asus-nál
)
-
Ren Hoek
veterán
Üdv!
Adott egy HP Elitebook i5 2XXX procival és a megfelelő Intel GPU-val. (Pontosan nem tudom, nem az enyém,de délutánra meg tudja nézni)
Az ugye hardverhiba, hogyha egyszerűen csak kilövi magát a gép játék közben? Munkára tökéletes, de eddig két játéknál is, ami egyébként tökéletesen fut rajta, Portal 2 és egy régebbi Batman játék, egyszerűen kilövi magát és újraindul a gép, 20-30 perc után.
Hőfokok elvileg rendben vannak speedfan mérés szerint, bár pont a reset után nem tudtam lemérni. Azt tudom, hogy ezeknek eléggé túl van méretezve a hűtése, és ilyennek nem szabadna történnie.Meg eleve DX11-es játékoknál ott a DX11 védőhálója, hogy nem lehet kékhalál, főleg nem reset sem.
Még pár napig garis, jó lenne egy szakvélemény, hogy ilyet csak HW hiba okozhat (IGP talán?)
-
Ren Hoek
veterán
Inkább ebbe a topicba való, berakom ide is ha nem baj:
"Sziasztok, ismerősöm notebookjához kéne segítség:
"Nagy a bajom.
Van egy HP 650 laptop.
kb 2-3 éves. Eddig kifogástalanul működött.
intel b830 1,8GHz processzor volt benne, 6gb rammal.
Mai napon váltottam i3-3120M 2,5 GHz processzorra.
Az elején remekül ment. kb 30 percig. Azóta kikapcsol ezen időközönként.
Elég ha altatom egy pillanatra, 20 perc után, újra 30 percig jó.
Nem melegedés miatt. Proci 45c körül.
Még nem teszteltem minden eshetőséget, gondoltam írok, hátha van már valakinek megoldása.
Biost frissítettem."Fórumokból mintha valami olyasmit vennénk ki, hogy "bios check" miatt van ez. Esetleg nem jelente megoldást, hogy ráraknánk azt a BIOS-t, ami ugyan ehhez a HP 650 típushoz van csak az említett i3-as procival? (Mert kapható ezzel, tehát elvileg kompatibilisnek kell lennie)
Vagy ilyet szigorúan TILOS csinálni, és téglásíthatjuk vele a gépet? Legrosszabb esetben full alaplapcsere? "
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ravail #12360 üzenetére
Egyelőre visszaviszi a Dell szervízes ismerőshöz, csak már garipapírt rég elkeverték, azt se tudja a leányzó mikor vették
Nem volt mindig ilyen, időközben rottyant le a töltő... 100% a géphez kapott eredeti táp. és néha nem is tölt, 76%-on megáll a töltés pl... Csoda, hogy megy még a gép...Kíváncsi vagyok, hogyan tud "teljesítményt" veszteni egy táp. Ilyenről még nem hallottam, csak instant elpusztulásról, venti problémákról stb... Kb hajkitépős lassú... a HDD is amúgy borzasztó, elvileg nincs Bad Sector, de fizikai fájdalmat okozott az a pár óra míg próbáltam megcsinálni
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ravail #12352 üzenetére
Probléma megoldódott... a táp a hibás... ha lehúzom, akkor normálisan skálázódik a teljesítmény néha 100%-ra is, ha pedig rádugom a tápra, akkor azonnal visszaszabályoz kb 800-1000 MHz-re.
Kár, hogy gari nincs már rá elvileg... mert így lehet drága lesz...
Nem gyári töltőkben mennyire lehet megbízni?Köszi a segítséget, magamtól nem jöttem volna rá
-
Ren Hoek
veterán
Ti láttatok már ilyet (mert én még sohasem
):
Egy régebbi Dell Inspiron 15R egy 2 magos Pentium B960 2.2GHz-en, a következő jelenséget produkálja: Alapból a hűtési profil rettenet rossz. Simán felmegy 56 fokig is és épphogy rákapcsol kicsit....máskor passzívban megy. Ez nem is lenne probléma, mert Notebook Fan Controllal rákapcsoltam és így 38-40 fokon tanyázik.
DE és most jön a kuriózum... nagyon sokszor brutálisan belassul a gép, amikor böngészik/telepít stb az ember. Ránéztem rendszer-erőforrásfigyelőben, és Teljesítménycentrikus beállításon is szinte mindig ~800 mhz-en megy. (beállításban 100% pedig mindenhol) és ami érdekes, hogy csak akkor engedi ki a frekvenciát (kék grafikon) amikor alacsony/iddle a CPU kihasználtság. Tehát a lényeg, minél nagyobb CPU használtság van, annál lassabbra veszi a frekit 800 MHz-ig. 100% frekvenciát szinte sohasem ér el... Alapból Teljesítmény centrikuson 100% 2.2GHz-nek kéne lennie, ahogy más gépeken.
AIDA64 szerint nincs throttling, (igaz konstans 798 mhz-et ír, ahogy CPU-ID is) és hiába kapcsoltam rá a hűtést, fix 38 fokon is ugyan ezt csinálja. Tehát nem thermal throttling szerintem.
Minden driver fent van, Win 7 64 bit...
Google-ben nem tudom hogy keressek rá :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest