- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bull84ghia
őstag
válasz
KillHates #7743 üzenetére
Én is egyszeri vagyok
é még is szétszedtem mert már nagyon kellemetlen volt hogy forró és hangos is. Szerintem inkább csak simán nem törődik vele, az egyik kollégámnak van egy toshiba laptopja ami a bekapcsolás után kb 10perc múlva már már fullon pörög a ventije ameddig csak használja(csak netezik rajta).
Ja és a szellőzőn semmi levegő nem jön ki
Mondtam már neki takarítsuk ki de azt mondta jó az így -
bull84ghia
őstag
válasz
KillHates #7631 üzenetére
Elfogadom de nem ingyen, ma kipucoltam a gépet és 3 helyen láttam paszta maradványokat ami inkább hasonlít gyurmára mint hőátvezető pasztára
Így tisztítás után(portalanítás) 10 fokot csökkent a hőmérséklet, már csak 50 fok körül van netezés közben.
Muerte75:egyszerűbb lenne a legközelebbi bolt 50km van tőlem sajna
-
petro3
csendes tag
válasz
KillHates #7546 üzenetére
17:41-kor újra elküldtem.
Erről lenne szó:
Van egy alaplap hibás ASUS X59SL-AP31tipusú notebookom. A grafikus processzor vált el az alaplaptól, BGA-vel sem javítható. Nem, mert ahová először vittem javítani ott próbálkoztak a megforrasztásával. Ezután elvittem egy BGA-val is forrasztó szakemberhez, aki miután átnézte a készüléket, közölte nem javítható az alaplap. Valamint azt is, hogy a tápegység is rossz.
Arra gondoltam amennyiben lehetséges, használt alaplappal és tápegységgel újra üzemképessé szeretném (tenni) tetetni az ASUS notebookot. Ha a lehetséges, akkor mennyibe kerülne a javítás, vagy érdemes-e "megjavítani?"
Üdvözlettel: Petro3
-
sphe
senior tag
válasz
KillHates #7515 üzenetére
Hú, fogadd együttérzésem. Én mogyorós fehércsokisat ettem és Triolade-t. Na az a kedvencem.
(Elnézést, ezt csak a hsz-t a falbaverős ikonig értettem.
Tehát: )
Win 8 install -> drivereket a win automatikusan megtalálta felrakta pillanatok alatt -> örültem mint mittomén -> eltelt egy hónap. Ez volt a sorrend. -
sphe
senior tag
válasz
KillHates #7468 üzenetére
Reinstall után akkor ne is legyen win8 update? Annyi a Win Defendernek?
#7466 Dell XPS: oh, csak most, de ráleltem a kérdésedre. A választ nem tudom, de ha egyszer beviszem melólyre, érdekel az eredmény? (bár bízom addig kijavítják ezt a hibát és az új driver megoldja)
-
Huroq
senior tag
válasz
KillHates #7457 üzenetére
Köszi az ötleteket.
Gondolom kijelző nélkül is el kellene indulni a gépnek
Most szétszedtem, megnéztem, hogy minden csatlakozó a helyén van e vagy látok -e valami szembeötlő gondot, de sajnos nem.
Továbbra is fenn áll, hogy bekapcsoláskor felpörög minden, led világít kijelzőn halványan megjelenik a lenovo felirat majd pár másodpercre rá leáll a gép. Ezek szerint valami komolyabb gondja lehet :/
Vagy elviszem valami szervizbe, hogy kiötöljék mi lehet a probléma vagy nem tudom. Sajnos jelenleg nem volt betervezve szerviz.Köszönöm még egyszer a segítséget.
Üdv.
Erik -
-
papper20
csendes tag
válasz
KillHates #7423 üzenetére
Hali! Köszönöm a gyors választ!
Annyi kérdésem lenne, hogy felraktam most minden drivert már kínomban a gyári oldalról és most megszűnt ez a probléma.. Néha felszól a venti, de most normálisan megy.. pörög, de csak akkor lesz eszeveszett, amikor a crysissel játszok, ami ugye eszi a gépet. Ez így normális?
Üdv papper
-
jahatpersze
aktív tag
válasz
KillHates #7421 üzenetére
Elkezdtem tesztelni egyéb hardvereket, és BootCD-ről indítva a MemTest közben a gép annyira felmelegszik, hogy már 30%-nál lekapcsol. Ezt csinálta kétszer is, plusz két másik memória tesztelőnél eddig sem jutott. Így már a szervízeseknek meg tudom mondani, mit csináljanak, hogy előjöjjön a hiba egyik változata. Win7 alól 87°C-ot tudtam kihajtani a CPU-ból, a gyártó szerint 90 a max. Ezis túlmelegszik. Az alaplapinál csak 85-öt értem el.
Azt fogom nekik mondani, hogy túlmelegszik és lekapcsolgat lefagy az egész, ha ingyen nem csinálják meg akkor hozzád fordulok majd. Gondolom sűrűn szoktál járni Bp-re? -
jahatpersze
aktív tag
válasz
KillHates #7404 üzenetére
Szia!
3DMark-al meghajtottam egy kicsit a gépet és 97°C-ig ment fel a GPU hőmérséklete, jól sejtem, hogy ez sok? Mert ezen már vizet forralhatnék 3%-os hibahatárral. Viszont semmi hiba nem jött elő, nem fagyott le se a driver se a gép. Általában kis munkáknál fagy le véletlenszerűen. Ha így beviszem a szervízbe és ők bevizsgálják, a hiba nem fog előjönni és ki kell fizetnem a szervíz díjat + nincs megoldva a probléma. Fogalmam sincs hogy jöjjek ki jól a helyzetből. Erre van valami ötleted?
Köszi még egyszer és BÚÉK! -
jahatpersze
aktív tag
-
akoska23
aktív tag
válasz
KillHates #7339 üzenetére
És ez a hiba javítható? Az eladó adott hozzá egy extra alaplapot alkatrésznek.
Ja és még egy dolog: A DVD meghajtót bekapcsoláskor érzékeli a gép viszont windows(7) betöltéskor hibát ír ki hogy nem sikerült az eszközt felismerni. Ugyan ez összefüggésben van vele?A gép hideg indításakor ezeket írja:
-
kiskaktusz
addikt
válasz
KillHates #7325 üzenetére
Nem biztos.
Sok ember lógatja felelőtlenül a hálózati tápkábelt és emiatt gyakran "leszakad" az alaplapról az a bizonyos forrasztás és nem tudhatod, hogy a delikvens figyel-e rá, vagy sem.
Ha nem, sanszos, hogy gariidő lejárta előtt kell majd ezzel a problémával ellátogatnia egy szervizponthoz, ha igen, hát neked volt igazad.
(#7324) Dell XPS Ez hasznos volt nekem, az akkuknak sosem olvastam utána, de így pár sorban megérte a rászánt időt. Kösz!
-
fefe-30
csendes tag
válasz
KillHates #7321 üzenetére
Nem tudom, de azt hiszem marad ez a felállás, mert csak ezért, nem akarom elvinni szerelőhöz.
Hát istenem..., majd játszom aksival a gépben.
Mondom, amúgy minden rendben van vele.
Persze, ha súlyosbodik a helyzet, akkor majd elviszem javíttatni.
Remélem nem.
Köszönöm mindenkinek aki segített. -
Tomeh
csendes tag
válasz
KillHates #7299 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ, bár amint láthattad 19 pisztolyorrú mátyásért már itthon is kapható a mellékelt linken a kijelző! De hogy szó ne érje a ház elejét megnéztem az ebay-t is és semmit nem találtam.
Akkor pontosítsunk, konkrétan a műanyag ház tört szét és a keretre lenne szükségem. Amint látom a dolog eleve esélytelen... vagy próbálkozzak bontóknál? Végső megoldásként cigányos műanyagtoldásra gondoltam!
Ötletek?(Gondoltam hogy kb a 15ezredik ember vagyok aki ezt a kérdést felteszi, nem akarom senki idejét rabolni, de gondoltam konkrét kérdésre konkrét választ kaphatok!)
-
wiperxxl
csendes tag
válasz
KillHates #7219 üzenetére
Próbáltam asztali gépben is , de nem is látja.
1,5 éve lett cserélve garanciába.
Szerencsére még garanciás.
Nem értem, hogy bírnak csak 1,5 évet.
Még szerencse, hogy a 3 év gari miatt vettem ilyet.
1 hónapja volt alaplapcserén.
Ez van.
Más
Van egy hp-m aminek a kijelzőjén van pár színescsík.
Ha viszont megfogom két oldalt és megcsavarom picit eltünik.
Ez valami érintkezési probléma lehet? -
Clemi
veterán
válasz
KillHates #7152 üzenetére
Köszi, próba megvolt, rázás nemvolt, de sajna a sötétség maradt. Igen, zseblámpával látom a kijelzőn a szöveget, meg hátulról megvilágítva is, de a fehéren világítás elmaradt.
Úgy néz ki barátkozom az 1024x768-as felbontássalAz persze továbbra is érdekes, hogy a régebben meglévő gépen miért marad sötét az XGA kijelző is.
-
Clemi
veterán
válasz
KillHates #7148 üzenetére
Oksa, ezt kipróbálom..... de a Prodzsekt alfa 2. pontnál már meg is akadtam. Van ugye 3 csatlakozóm. 1.) A szalagkábel vége, amit az alaplapra dugok, 2.) a szalagkábelből leágazó soklábú csatlakozó ami az inverterbe megy, és a panelből jövő kétszálas vezeték csatlakozója amit szintén az inverterbe dugok.
Most ha jól sejtem, akkor az alaplapra dugott xga panel inverterjéből kihúzom a soklábast, és a helyére rádugom az sxga soklábasát?
-
Clemi
veterán
válasz
KillHates #7137 üzenetére
Igen, az egyik gép, amit bontásra vettem, működik. Annak a kijelzője meg se mukkan a másik gépen.
A régebben meglévő, tehát az SXGA kijelzőjű géphez szereztem másik szalag kábelt, (tökéletesen ugyanolyan) de most vagy rossz teljesen a kijelző, vagy a bontásra vett gép alaplapja nem kezeli az SXGA kijelzőt, mert az új kábellel, és másik inverterrel se ad képet.
Ezért lenne jó tudni, hogy valahogy ellenőrizhető-e a panel, mert akkor tudnám hogy az alaplap nem kezeli, de jó így legalább el tudnám adni, hiszen az inverter jó (bontott 7e Ft. minimum) szalagkábel jó (nekem 16e Ft-ért akartak adni), nem is beszélve magáról az LCD panelról ami kb 20e Ft szerintem, már ha jó egyáltalán.
-
BénaNyurga
aktív tag
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
KillHates #6916 üzenetére
Pont valami ilyen tudok ocsóért kicsi kinai blokk nincs alku van megoldás érdekelne
Dell XPS
köszönöm néked is a kínai piac megsegítésére tett fáradozásod
http://hardverapro.hu/apro/acer_aspire_one_aod255e_elado/hsz_1-50.html
Hozzá kellene most is róla írok! Csak külső billel!
Lényegében lehet hiányos darab is csak működjön csere billjeim lennének!
Ebbe kakaó ömlött kitisztítottam nem vártam meg hogy kiszáradjon és ha berakom nem bootol be a gép! Amint kihúzom elindul!
Eleinte meg beragadó gomb visszajelzést adott folyamatos sípjellel! -
beldeczki
aktív tag
válasz
KillHates #6900 üzenetére
Mint írtam, amikor a laptop fullra felvolt töltve, a laptop használva volt és akkor nagyon meleg volt a töltő, sőt, forró. A laptop amúgy működik, ezért nem értettem miért lehetne zárlatos. A töltő kábele felszakadt, szerintem töltő hallott, majd holnap ránézek alaposabban. Az akkumulátor 1 éves, mert a gyári feladta. Ameddig működött, addig tökéletesen töltötte a notit. Majd mutatok pár képet a kábelről.
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
KillHates #6895 üzenetére
Egyetértek szerintem ez simán garanciális csere (javítás) lesz!
Persze nem kell kihangsúlyozni hogy odalett ütve mert akkor egyből arra fogják!Elfelejtődött hogy a gépre nincs Gari
Mert nyeremény gép! Akkor keresni kell egy szakit de azért meglehet próbálni hátha még is van rá gyártói!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest