- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Laptop billentyűzetét ki lehet kapcsolni úgy, mint az egeret? Mert én még nem láttam ezelőtt ilyet. A probléma a következő: unokatesóm felhívott, hogy a gyerek püfölte a gépet, és most se bill, se egér (egeret azóta sikerült életre kelteni, nyilván a megfelelő gombbal). De a billentyűzetre mi a megoldás? A gép egy Lenovo ideapad 330s-15ikb.
Ja, és azt mondja billentyűhangja van a nyomkodásnak (mint telefonon a tárcsázó hang) -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy ThinkPad T400-aa gépem, XP-t tettem fel, fent van minden driver, Win. Update, SP3, és a gondom az, hogy Chrome-ban (de IE-ben is) a szöveg néhol, (pl. itt hardverapron, vagy a google találatok) tök elmosódott, szétesett, nem sima a szélük, vagy hogy is mondjam. De az index.hu pl. tök jó.ITT van egy kép, talán látszik, mire gondolok. Van ötletetek? Érdekes módon, ha Chrome-ban 150%-ra nagyítom a képet, akkor tiszta, normális lesz a szöveg. A gépben hibrid VGA működik, kapcsolható ATI/Intel videókártya van, az ATI-t használom. A felbontás 1280x800, természetesen ebben használom.
-
Gabesz87
veterán
Tapasztalt bárki olyat bármilyen gépnél, hogy Windows indításakor megjelenik az Üdvözlő képernyő, de utána az asztal helyett csak fekete képernyőt kapok, egérmutatóval. Az egér mozog, meg forog, tehát olyan, mintha töltené be a dolgokat, de iszonyat lassan. Lehet, hogy bejönne egy idő után az asztal, de annyit nem váram. Ilyenkor lehajtom a tetejét, készenlétibe teszem, aztán felcsapom, és többnyire ilyenkor már elindul, de elég lassú, a vírusírtó/tűzfal irreálisan lassan tölt be. Teles újraindítás segít csak, utána minden rendben. Már megfigyeltem, hogy ez a probléma azután fordul elő, ha a laptopot cipelem magammal táskában valahová. Ha itthon átviszem egyik szobából a másikba, az nem okoz gondot, csak a hosszabb távú hordozás. Nagyon fura.
Lenovo Thinkpad Edge E530, Win7 Prof 64bit, HDD+mSATA SSD, Kérdeztem már a hivatalos Lenovo fórumon is, de nem kaptam választ. Szeretnék végre megoldást találni erre. -
Gabesz87
veterán
Segítségeteket kérném. Próbálok Bluetooth-on telefonról képeket küldeni a laptopra, de valamiért nem sikerül. Párosítás ok, látják egymást. Viszont küldésnél nem történik semmi. A telefonon az áll, hogy "Ezt az átvitelt nem engedélyezi a cél készülék".
A laptopon meg a Bluetooth beállításoknál, eszközöknél sehol nem látok fájl fogadást. Csak fájlküldést. Hogy a fenébe tudok fogadni?
Thinkpad Edge E530-as gép és egy HTC Desire telefon.Ennyit látok a laptopon a telefonra kattintva: [link]
-
Gabesz87
veterán
válasz
Dell XPS #6589 üzenetére
Ajánlhatsz, azt megköszönöm, mindig jól jön az olcsó szaki
De amúgy unokatesómnak van ismerőse, aki szintén megcsinálja olcsón, múltkor is ő csinálta ezeket az elektronikai dolgokat, forrasztást miegymást, amit szaküzletben nem biztos, hogy megcsináltak volna, inkább kifizettettek volna velem egy új alaplapot (persze azt azért nem vállaltam volna). De egyébként már régóta szemezgetek új géppel...úgy voltam vele a múltkori javítás óta, hogyha legközelebb feladja a harcot, újat veszek...max megcsináltatom, és megpróbálom eladni. 1 modul van benne amúgy, egy 2GB-os.
Egyébként a Samsung notikkal szemezek, ami nekem kell: matt kijelző, Intel/nvidia páros. Ezt néztem ki: SAMSUNG Series 3 NP300E5X-S02HU. Néha játszom is, persze notin nem erőművet igénylő játékkal, arra ott az asztaliSzóval nem kell egy fél milkás vas. Erről esetleg van véleményed, vagy másik noti ajánlásod esetleg? Mondjuk ez már lehet, hogy nem ennek a topicnak a tárgya...
Ja, és köszi a segítséget
!
-
Gabesz87
veterán
válasz
Dell XPS #6583 üzenetére
Kipróbáltam, kiszedtem a vinyót meg a memóriát is, és semmi...Memória nélkül még az Asus logó sem jön be, memóriával vinyó nélkül ugyanaddig jut. Beletettem egy másik laptop vinyóját, de ugyanaz...sőt, nem vagyok benne biztos, hogy felpörgetné a vinyót...nem érzem kézzel sem...meg a másik, amit észrevettem, hogy bekapcsoláskor a venti nem megy egyáltalán, csak később, 10-15 sec múlva indul be. Nem tudom ez normális-e, de nekem úgy rémlik, hogy eddig rögtön beindult bekapcsoláskor.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. A következő a problémám: van egy Asus X59SL notim, nem épp mai csirke...Tegnap még működött, aztán jöttem hazafelé vonattal, úton bekapcsoltam volna, de az Asus logónál rögtön bekapcsolás után megáll, lefagy, sehová tovább, se kép se hang. Mi lehet a gond, ez vmi alaplap probléma lehet? Tavaly volt már alaplap problémám, az északi/déli(?) híd új hűtést kapott, vmi tranzisztort, vagy kondenzátort vagy a fene tudja mit, cseréltek, forrasztottak, meg a vinyó vezérléssel volt gáz. Akkor mondták, hogy gyakorlatilag meg vannak számlálva a napjai...lehet hogy eljött a nap? Találkozott már vki hasonló problémával?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik
- Futás, futópályák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Google Pixel topik
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged