- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mirci18 #7999 üzenetére
Igazunk van
If I store game data on an amiibo, does that mean I can't use that amiibo with other games?
amiibo-compatible games are separated into two types: "read/write" amiibo-read-write-icon.svg and "read" amiibo-read-only-icon.svg . Games that use the read/write functionality of amiibo can both save and read data to and from an amiibo. Games that use the read functionality of amiibo only read data from an amiibo.
If you use an amiibo with a game that uses the read/write functionality, for instance Super Smash Bros. for Wii U, you can still use the same amiibo in other games that use only the read functionality, such as Mario Kart 8.
However, a single amiibo can only be used with one game that uses the read/write functionality at a time. To use a different game that uses the read/write functionality with the same amiibo, the data must first be cleared from the amiibo using “amiibo Settings” in Wii U System Settings, or in HOME Menu Settings on New Nintendo 3DS or New Nintendo 3DS XL.Szóval a read/write-os járékokra igaz a "There can be only one".
Én a Mario-mat használom a SSB-n (read/write), Mario Kart-ban (read) és a Touch and Play-ben (read). A többi játékban még nem próbáltam... -
khron78
őstag
válasz
mirci18 #7999 üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy csak egy játékkal használható!
De arra azért csak van lehetőség, ha egy játékot befejeztél, akkor egy másikban is használd, nem?A Wii U nem Nintendo only konzolnak indult, pont ezzel reklámozták, hogy erre jönnek majd a tp címek.
Csak a gép nem fogyott annyira, így nem maradt más, mint visszatáncolni. Amióta van PS4-em, nincs bajom ezzel. Kezd eléggé erősödni a Nintendo felhozatala. Lassan beérnek az elindított fejlesztések. Plusz az Amiibo is rátehet egy lapáttal. Szerintem ez fel fogja pörgetni a Wii U-t, ha Xbox 360/PS3 szintjére lövik az árát. -
Zigur
senior tag
válasz
mirci18 #7993 üzenetére
Szerintem nincs sok értelme most a Wii U-t leárazni, nemsokan vennék meg többen.
Aki megveszi az a Nintendo játékokért teszi, más ember úgysem fogja, hiszen most már semmilyen 3rd party támogatás nincs hozzá, csak indie kiadók, de azoknak ritkán van olyan nagy cím a birtokában ami miatt Wii-t vennének az emberek.
Kíváncsi vagyok a Nintendo mit lép és mikor teszi azt. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
mirci18 #7993 üzenetére
Azért jó az amiibo, mert sokat eladnak belőle, lehet velük tervezni a jövőre. A következő logikus lépésük az lehetne, hogy építenek köréjük egy szoftveres ökoszisztémát, mint amilyen a Disney Infinity vagy a Skylanders. Ennek a futtatására a Wii U is bőven jó, a célközönség pedig eleve adott lenne. Ha valami, ez berobbanthatna egy kisebb bombát a konzol eladásokban és még árat sem kéne vágniuk feltétlen.
Ha másra nem is, arra jó volt ez a generáció a Nintendónak, hogy:
- észrevegye az aktuális iparági trendet (erős Hw, egységes architektúra)
- megismerje, mi fán terem a HD-fejlesztés
- ráébredjen az online szolgáltatásai kezdetlegességére
- elgondolkodjon végre a régiókód szükségtelenségéről
- képbe kerüljön az erőviszonyokról (Nintendo+indie < 3rd party+indie < Nintendo+3rd party+indie)
- szélesítse a saját spektrumát (amiibo, mobil)
- rájöjjön, a kézi konzoloknak még mindig van létjogosultsága (PS Vita ide vagy oda) -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
mirci18 #7990 üzenetére
A termékéletgörbe minden terméknél más és más, a GC esetében (és a Wii U-nál is valószínű ez lesz) már nem sokkal a start után tetőztek az értékesítések és elkezdtek csökkenő pályára állni. Találtam egy táblázatot, ebben látszik, hogy az árvágást megelőző negyedévben szinte nullára csökkentek az eladások. Amit linkeltél régi cikket, annak az írásakor volt egy negyedéves felfutás az árvágás miatt, de utána megint teljes apátiába süllyedt az egész. Ezeknek a nem túl sikeres termékeknek az életgörbéje asszimetrikus, vagyis egy hirtelen, relatíve meredek felfutást követően egy hosszabb-rövidebb tetőzés után hosszan elnyúló, szinte egyenes lefutási szakasza jön, ami alatt már alig ad életjelt magáról. A Wii U még a GC-nál is rosszabbul teljesített a kezdeti felfutásban, nem tudott olyan magasra kapaszkodni, ellenben Iwatáék már zsugorodó eladásokra számítanak belőle. Elképzelhető egyébiránt, hogy az év folyamán fognak belőle vágni, de a kitekintőjükből ítélve nem elsősorban ebből akarnak profitálni, hanem az amiibo-figurákkal és valamennyire a mobilos próbálkozásukkal kívánnak erősíteni.
Szerk: jórészt a Nintendo hivatalos jelentéseit, sajtóanyagait bújom, azokból össze lehet rakosgatni a történéseket. Nem tudom, van-e a neten valamilyen mélyenszántó ismertető a cégről, elképzelhető.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
mirci18 #7976 üzenetére
A tavalyi és az idei üzleti jelentésből kiollózva az előzetes várakozások és a ténylegesen teljesült eredmények (várakozás -> ténylegesen teljesült):
Nettó eladások : 590mrd ¥ -> 550mrd ¥
/az értékesítésből befolyó bevételük tovább zsugorodott, ez már egy évek óta fennálló trend. Az volna az igazi fordulat a cégben, ha a költségcsökkentések mellett végre ez is növekedésnek indulna/
Működési eredmény: 40mrd ¥ -> 25mrd ¥
/ez a szigorúbb értelemben vett fő tevékenységből - a konzol- és játékfejlesztésből - származó eredmény, ami jócskán elmaradt a várakozásoktól/
Szokásos eredmény : 35mrd ¥ -> 70mrd ¥
/a működési eredmény mellett keletkeznek a cégnek egyéb bevételei is, például valutakonverzióból származó nyereség, kamatbevétel az általuk birtokolt értékpapírokon és egyéb pénzeszközökön. Ez idén is jelentősen megdobta a Nintendo bevételi oldalát, ahogy tavaly is/
Adózott eredmény: 20mrd ¥ -> 42mrd ¥
/Az adózott eredmény a duplája lett, mint amit jósoltak egy évvel ezelőtt. Ez nagyrészt a kedvező yen-USD valutakeresztnek és a költségcsökkentéseknek (elbocsátásoknak, vállalati átszervezésnek) köszönhető. A működési eredménye a cégnek sajnos továbbra is gyengécske, hosszútávon annak javítása segíthetne igazán rajta/
Ezek pedig a 3DS/Wii U-val kapcsolatos várakozások voltak (várakozás -> ténylegesen teljesült):
3DS harware : 12m -> 8,73m
/a vezető konzol, a 3DS lendülete gyorsabban lehanyatlott, mint várták. Alig több, mint a kétharmada fogyott az elmúlt évben, mint amit vártak/
3DS software : 68m -> 62,7m
/nem meglepő módon a játékvásárlás üteme is lelankadt a gyengébben fogyó konzolon/
Wii U hardware : 3,6m -> 3,38m
/a Wii U-ból sem sikerült tartani a kitűzött célt, de itt nem maradt el az eredmény olyan látványosan, mint a 3DS-nél. Kis jóindulattal nézve ez majdnemhogy hozta az egyébként konzervatív várakozásokat/
Wii U software : 20m -> 24,4m
/hardver-szoftver téren az egyetlen olyan várakozás, amit sikerült túlteljesíteni, több mint 20%-kal. Talán a jól sikerült amiibo-biznisz, talán az exkluzív címek segítettek hozzá az eredményhez/
Fentieket megrágva az szűrhető le, hogy a működés terén nagyon-nagyon kellene javítania a Nintendo-nak, több konzolt és játékot kellene eladniuk. Tavaly és idén is kedvezett nekik a pénzpiacok szele, rengeteg többletbevételük keletkezett a japán jegybank yengyengítése miatt. De hosszútávon erre nem lehet építeni, muszáj lesznek a működésüket javítani, amennyiben nem akarják a céget kivéreztetni.
Wii U-ra visszatérve, nagyon feltűnő, hogy mennyire nem akarnak árat vágni rajta, gyakorlatilag most is annyiért lehet megvásárolni, mint a premier idején (sőt még drágábban). A vállalati kitekintőben sem említenek esetleges árvágást, ez a szó még csak nem is szerepel benne. Könnyen lehet, hogy a Gamecube-nál is alkalmazott klasszikus stratégiát követik, kevés de profitábilis gépet akarnak eladni. Mivel a GC árát is az életgörbéje végén, kifutó korában vágták le (a Wii U árát pedig még mindig nem), ez utalhat arra is, hogy Iwata még nem tekinti a Wii U-t kifutó terméknek. Ezt alátámasztaná a kommunikációjuk is, ami szerint még mindig a 3DS és a Wii U van a cég fókuszában, mint az idei E3-on is. Megerősítették azt is, hogy az NX még nem fog idén semmilyen szerepet kapni, azaz még legalább egy évig nem veszik el a Wii U-tól a vezető szerepet.
Ami a megkezdett új évre szóló jövendöléseket illeti, továbbra is főleg a megjelenő exkluzívokra támaszkodnak, valamint a meglévő címekhez készülő DLC-kre. Ez nagyjából az elmúlt években is így volt, ami most új elem, hogy tovább futtatják fel az amiibo-kat, jönnek az amiibo-kártyák és a régi 3DS-hez készülő NFC-olvasó. Továbbá bejelentette Iwata, hogy a mobilpiacra is bemerészkednek végre, abból még ki tudja mi lesz. All in all, végre újra nyereségesek, ez most tény, szerintem ez lesz az utolsó olyan pénzügyi év, amikor a meglévő konzolok még komolyabb szerepet kapnak, most már nagyon érne egy generációváltás. Legalábbis ha nem találnak ki valamit, ami hirtelen újra felrakétázza az eladásokat, mert különben az értékesítések trendje eléggé langyos vizet vetít előre erre és a következő évre.
-
solti
senior tag
válasz
mirci18 #7549 üzenetére
nekem jó a klasszikus joystickes pad a wii u-hoz, amit linkeltem... gondolom amúgy nem a banggoodra írtad, hogy noname
A wii mote-ot amúgy megerősítem, hogy abból csak eredetit érdemes ahogy a nunchukból is. Viszont sensor barból az utángyártott elemes kapcsolható teljesen jó... -
boost
veterán
válasz
mirci18 #7087 üzenetére
"És akkor az hogy lehet hogy ilyen árak melett volt brazil eshop de magyart eddig nem voltak képesek."
90szer nagyobb ország, 20szor nagyobb lakossággal, 20szor magasabb országos GDP-vel. (7edikek a világon) Leszámítva, hogy kb a lakosság 90%-a szegény, ezek papíron jól mutathattak a Nintendo számára.
-
válasz
mirci18 #7054 üzenetére
Pont a harmadikat, A Nagy Kavarodás-t. Shopline antikvárium részlegén, drága volt 2,5k. Meg előjegyeztettem az antikvárium.hu-n mindhármat, de akkor nem mondom le ezt, ha esetleg meglesz, átpasszolom neked (ha megfelel az ő áruk, amit nem tudok mennyi).
Akkor keresgéltem őket, amikor felraktad a képet. -
A.tessz
senior tag
-
ayo
veterán
válasz
mirci18 #6989 üzenetére
us adatok szerint nagyon jól indult, de wii u ezért nem hiszem, hogy nőtt volna, inkább az egyre jobb játékfelhozatalnak köszönheti max. csak kb tudom az adatokat: skylander mondjuk 20% és disney meg nintendo 40-4%/ arányban fogyott. us-ben csomó helyen alig lehet venni - jelenleg itthon is van pár amiibo ami már nem kapható, szóval veszik mint a cukrot, profit tuti van nekik hidd el
én nekem mario kart van, meg hyrule warriors amihez használom a link figurát és szeretem, főleg utóbbihoz, mert ahhoz naponta lehet ajándékokat kapni, ha hozzá teszem a padhoz
-
ldave
félisten
válasz
mirci18 #6967 üzenetére
Játékboltokkal nincs nagy gond szerintem jelenleg Nintendo terén, viszont fura, hogy a nagy boltokkan, mint a Media Markt, alig lehet bármit is találni. Elég rég volt már a forgalmazóváltás, ha ennyi időt alatt nem sikerült velük leszerződni, akkor talán nem is nagyon akarnak.
-
g@bo
nagyúr
válasz
mirci18 #6539 üzenetére
én biztos nem adok egy amd procis gépért 120 ropit..... akkor se ha konzol köpenyben van.
ennyi erővel mehetett volna bele valamilyen 8 magos intel, ulv. és egy nvidia grafó.x86 nem proci. erőltetik mert iszonyú mennyiségű program van rá, meg a nép ezt eszi.
ugye van másik volna is, ami már rég többet számolt mint ezek, mi volt az? sun sparc?
-
ldave
félisten
válasz
mirci18 #6535 üzenetére
Ez egy üzlet, néha bejön az újítás (Wii), néha elég, ha csak valamivel jobb, mint az előző (iPhone 6). Mindkét módon lehet sikert elérni.
Többször beszéltünk már arról a lehetőségről, hogy a következő Nintendo gépek esetében egy közös platform lesz kézi és otthoni szinten. Jelenleg X86-os procikat már tesznek tabletbe is, szóval a fogyasztás már adott mobil téren is.
-
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #6233 üzenetére
Pedig a Wii U ténylegesen képes lejátszani a Gamecube-os címeket. Én ezt láttam élesben az egyik haveromnál. Igaz nem hivatalosan mert hackelt a Wii U gépezete de akkor is és teljesen simán futottak. De erről ennyit mert megint elküldenek engem kapálni a ......-ba! Ha érdekel pontosan hogy is néz ki ez a dolog a Wii U-n akkor szól és privátban leírom.
-
Sirandrish
legenda
válasz
mirci18 #6235 üzenetére
Rajtatok kívül mindenki így használja a forumot és mindig mindenki meg is érti ha neki szól valami. Neked ez ezek szerint nem megy.
Azt meg kicsit röhejesnek tartom hogy a saját válaszodat nem látod át ha már két emberhez kell szólni...
És szabályzatot valóban nem szegsz de ezerszer átláthatóbb lenne a forum, de nyilván ez téged nem érdekel.Ahogy az sem hogy OFF hszeket OFFba tedd..
Gondolom neked így könnyebb és PONT.Nem kívánok tovább a témával foglalkozni...ha mindenképp válaszolni szeretnél azt privátban tedd meg.
-
Sirandrish
legenda
-
-
g@bo
nagyúr
válasz
mirci18 #6197 üzenetére
csak mondom, hogy a routerem 3 éve nem volt kikapcsolva.
wii u hoz nincs remote, mindenért pengetni kell. én 50 ropiért vettem a basic pakkot, annyit megért a wii hez képest, amit akciósan is 30 ropi körül szórtak ki, amíg volt.
itt ott van új /nem a piros/ 36000 ért...
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
mirci18 #6103 üzenetére
Legalábbis ebben a sorozatban nagy eltérés nincs az eredeti és a végleges dizájn közt, ezek a színes konzolok rondítanak bele leginkább a képbe. Ez a kínaigagyi hatás nekem az első sorozat bizonyos figuráinál jött jobban át, de legzavaróbbak számomra a színes merevítők (pisilős Link stb).
-
RangerFox
veterán
válasz
mirci18 #6030 üzenetére
Igazság szerint Feri mindenkinek írt, többek között neked is, nem csak nekem.
És tudom. Mellesleg ne úgy beszélj rólam, mint aki pár napja jött ide és szétoffolta a topicot, már korábban is itt voltam.
ON: Ezek az amiibo-k folytatódni fognak azután is, hogy az összes játszható karaktert a Smash Bros-ból és a Hyrule Warriorsból kiadták figurában? Úgy értem lesznek más N-es figurák is? Milyen játékok vannak bejelentve N konzolra (3DS/U), amik támogatni fogják a bábukat?
-
Sirandrish
legenda
válasz
mirci18 #6011 üzenetére
Továbbra sem értem hogy miért kell akció közben megörökíteni ezeket.
Inkább állnának be valami vagány pózban mint Bowser vagy Megaman és hagynák a picsába ezt a fehér műanyagot ami mindegyikből kiáll..Az meg szintén magas nekem hogy pl Lucariohoz minek kell? Egy helyben áll könyörgöm..
-
tybaa
csendes tag
válasz
mirci18 #5952 üzenetére
Szerintem festmény. A keret oldalán látszik, hogy kapott a vászon egy kék alapot, arra készült a kép. Ha nyomtatták volna, akkor a keret oldalán is folytatódna a kép (ha kicsit túlméretezik), vagy fehér maradt volna ott a vászon, ha pontosan méretre nyomtatják (nem tudom, melyik a szokásos eljárás).
Megfelelő technikai tudással nem különösebben problémás egy ilyen képet festeni. Engem inkább az érdekelne, hogy miért? -
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5867 üzenetére
Hát megmondom frankón hogy nem tudom mi lesz ennek a dolognak a vége ha ezt a PC architektúrás dolgot erőltetik. Nekem nem túl fényes jövőt vetít előre pláne ha azt nézzük hogy a PC-k már hol tartanak hardverileg a PS4-től és az XboxOne-tól. Tudom én nem a hardver a lényeg de ez szinte csak a Nintendo-nál igaz mert nem csak a grafikára építenek hanem egyszerűen szuper játékokat csinálnak anélkül is. A másik két gyártó viszont erősen a hardverre fekteti a hangsúlyt sajnos sokszor nem túl nagy sikerrel ami a játékok minőségét illeti és itt nem a grafikára gondolok hanem magára a játékokra.
-
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5852 üzenetére
Félre értettél engem én nem azt írtam le hogy 3 év múlva új konzolok lesznek bár már azt sem tartom elképzelhetetlennek az imént leírt okok miatt. Hanem azt hogy valószínűnek tartom hogy 2-3 év múlva már meg fogom tudni venni ezeknek a gépeknek valamelyikét számomra értelmes áron. Én szerintem ezek a gépek már nem lesznek olyan értékállóak mint az elődeik már csak azért sem mert ezek már teljesen PC-s architektúrára épülnek és ezen a téren is elég elavultak már mert felgyorsult a fejlődés ennyi. Mint mondtam a PS3/Xbox360-as időkben még más volt a helyzet. Meg aztán a PS3-ban ott volt a cell processzor amiből elég sok mindent ki tudtak facsarni és ez eredményezte azt hogy még a generáció végén is meg tudták lepni az embereket csodás exlusive címekkel. Na már most ilyen meglepik ezeknél a gépeknél már nincsenek. Nekem ez a véleményem a témáról.
-
ldave
félisten
válasz
mirci18 #5852 üzenetére
Telefont és tabletet is eladnak az embereknek párévente 100 ezer Ft felett. Nem olyan elképzelhetlen már egy ilyen üzelti modell, viszont ehhez az kell, hogy a jelenlegi játékok minden gond nélkül fussanak a pár éven belül érkező PS5-ön is. Ahogy az iPhone 3G-re megjelent Angry Birds-szel is lehet játszani a legújabb iPhone 6-on anélkül, hogy újra meg kelljen venni.
-
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5847 üzenetére
Hát igen bár szerintem ennél a konzolgenerációnál már túlzás az a 6-8 év amit említettél. Ennél a konzolgenerációnál már nem lesz ilyen hosszú az élettartam ezt bizton állíthatom. Ezt a generációt már nem érdemes a PS3/Xbox360-hoz hasonlítani mert akkoriban nagyon de nagyon más idők jártak nem voltak ennyire elhúzva technikailag a PC-k a konzoloktól. Sőt amikor én vettem az első Xbox360-as gépemet az elsők között akkor még ez a gép felért egy csúcskategóriás játékra szánt PC-el. Így azt mondom neked jó lesz az 2 maximum 3 évnek is.
-
horkovy24
senior tag
-
Sirandrish
legenda
válasz
mirci18 #5781 üzenetére
Ha nem tudok beköltözni Dave-hez (
) akkor mindenképp veszek WIIU-t a Zelda miatt.
Azt nem mondom hogy mire megjelenik a Zelda már meglesz..de az tuti hogy ezt sem fogom kihagyni
Remélem egyébként hogy mire az kijön addigra bővül a kínálat 1-2 finomsággal mint a Toad vagy a Super Smash ugye.
Azokkal együtt már van vagy 5-6 játék a gépre ami érdekelLien Nem is kell tudnod mert vannak rá emberek itt a PH-n akik szívesen megcsinálják helyetted
-
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5771 üzenetére
De nem is az a szám hanem hogy utána néztem videón mit is tartalmaz ez a First Print Edition pakk. Hát igazából a nagy semmit az a díszdoboz és abban van benne a két játék meg egy pár lapos füzetecske de tényleg csak pár lapos. Hát ilyen áron már olyan pakkokat kapni hogy megszólalnak szinte, amikben mindenféle kütyük vannak meg még szépen kidolgozott szobor is általában. Jó vétel volt nekem ez a Special Edition 16000 forintért. Még ha kaptam volna boltból reális áron akkor megvettem volna a First Print Editiont de így ilyen áron már nagyon nem reális végülis a nagy semmiért.
-
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5768 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel a Bayonetta First Print Edition csomaggal is amit szgergely kolléga árul hogy szépnek szép de nem ilyen áron mert ebből már majdnem gépet vesz az ember. Ezt hogy így megvegye valaki ahhoz nagyon nagy fan-nak vagy gyűjtőnek kell lenni de szerintem még úgy sem menne el épp eszű magyar embernek. Jobban jár az Ebay-el.
-
energy4ever
addikt
válasz
mirci18 #5428 üzenetére
A kinect az nem wii, hanem eyetoy koppintas.
Nem felteten ujitast vartak. Egy konzoot nem lehet csak a geppel eladni(erre pont jo pelda az U), kellenek multiplatform jatekok is, ha hiany van belole, akkor basarlo hiany is lesz. Ha megvannak a multiplatformok, akkor johetnek az exlusiv cimek ami a vasarlot segiti dontesre hozni a konzolok kozti vallasztasban.
Minden csak marketing kerdese.
Sajnos a nintendonak lassan vege lesz, legalabbis asztali konzol piacon. Nem allnak elo semmi megoldassal se, igy nem mukodik ahogy most van.
A Sonynak ottvan a psVita. Nem megy, mit csinalnak erre? PsVita tv. Nagy dobas, keves penz. Ha megse lenne sikeres mi lesz a varhato kovetkezo lepesuk!? Majd a ps4 slimbe fognak rakni egy beepitett psvitat. Hogy miert eri meg nekik ez, az szinten visszavezetheto. Nem veszik a vitat, nem veszik a vita jatekokat. Veszik a vita tv-t, veszik a vita jatekokat, tobb vita jatek jon, tobben vesznek vitat.Visszaterve a hozzaszolasodhoz konzol ujitani nem lehet mar. Egy profi kinect kell, tenyleg egy irtoprofi, es onnan nincsen tovabb.(mondom ezt, hogy van mindenfele konzolom, csak xboxom nincs)
-
g@bo
nagyúr
válasz
mirci18 #5414 üzenetére
Erősebb vas = jobb felbontás ( 480 vs 720 )
ez kaptad volna a felárért. nekem ez a gép lett volna az alap, a sima wii helyett.
tv nélküli használat extra, gyerek nem ül rá a híradóra.
tapipad is jó lehet, nem kell mutogatni, ott elintézhető pár manőver. de ez utóbbi nem létkérdés v nélkülözhetetlen extra, igazán már sokat nem dob a játékélményhez, amit a kontroller már a wii nél nagyot durrantott.
egy picit lehetne erősebb gép cpu terén... 1080p hez. nem mondom, ettől még igazi élvezhető nintendó gép, baró játékokkal.
nálam marad, az biztos.
-
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5270 üzenetére
Tudom hogy felháborított G@bo kolléga hozzászólása de nem szabad legyökerezni ahogy senkit sem. Ez egy jó közösség vele együtt. Bár ezt a kirohanását magam sem értem de nem is kell lehet ma ilyen napja van. Én beszélgettem már vele többször is privátban szóval azt bizton állíthatom hogy nem gyökér sőt nekem nagyon rendes embernek tűnik a kolléga. A mait tudjuk be annak hogy rossz napja van és lépjünk tovább. Ami a legfontosabb hogy senki ne tápláljon ez miatt felé haragot mert szerintem rendes ember ahogy itt mindenki.
-
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5262 üzenetére
Megvagyok döbbenve ezen a dolgon. Mármint hogy nem megy a Galaxy irányítása. Jó megmondom őszíntén hogy először nekem is furcsa volt hogy sokszor fejjel lefele volt Mario de körülbelül 10-15 perc után megszoktam mindent és egy csodálatos élményben volt részem mind a két epizódnál. Amit titkon remélek még átélhetek legalább egyszer Wii U-n is ahol ez a széria teljes pompájában ragyoghatna és az egekbe repíthetné a Wii U-t eladásokban.
-
boost
veterán
válasz
mirci18 #5224 üzenetére
"Nyilván nem egy multicím adja el a konzolokat de ezekre is szükség van."
Mondjatok KÈT multiplatform címet az elmúlt egy évbo"l (12 hónap), amire tényleg azt mondod, hogy na az kellene WiiU-ra is. Èn nem tudok. Talán-talán a GTA5. De már ott is kifutottunk az egy évbo"l. Mégis van egy, a Dark Souls 2. Az jöhetett volna WiiU-ra, biztosan elég sokan megvették volna.
Mino"ségi címekkel tényleg ki lehetne valamennyire tolni a WiiU hagyományos felhasználóinak korosztályát ( nem magunkra gondolok, hanem a célközönségre, a 8-14 évesekre ), de kérdés, hogy megtérül-e, és nem -e esik ki a konzol a gyerekbarát besorolásból, ahova való egyébként, és ami miatt egyeltalán megveszik.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
mirci18 #5224 üzenetére
Nem hinném, hogy szűklátókörű lennék azért, mert a multiplatform címek többsege nem érdekel. Ha valami jó és kihagyhatatlan, akkor azzal úgyis játszani fogok, nem kell rajta lennie a Nintendo logónak. Ez a rendszer van két évtizede, persze nem tökéletes, de ez van. Tökéletes konzol nincs. De legalább a Ninte do le fogja tenni mindig a névjegyét az asztalra, a többi platformra úgyis kijön minden egyéb, minőségtől függetlenül.
@Gebriel: igen, tudok japánul. Persze nem olyan szinten, mint az angol, de ha van szinkron, akkor elboldogulok vele.
-
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5225 üzenetére
+1
Emlékszem nekem még PS1-nél volt az hogy halomra álltak az írott játékok a polcon a géphez. De sokat végig sem játszottam meg emlékszem sok játékot négyszer is meg kellett iratni mert nem vigyáztam rá össze vissza voltak karcolva. De most már ilyen nincs megveszek minden játékot becsületesen és mivel ezek a játékok nem éppen 2 forintba kerülnek óvom is őket rendesen. -
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5211 üzenetére
Csak hogy bizonyítsam valóban írták/nyilatkozták hogy lesznek GC-s címek Wii U-ra!
http://dualscreen.web4.hu/cikk/a-wii-u-megis-kompatibilis-lesz-a-gamecubebal
http://www.576kbyte.hu/Article.aspx?ArticleTitle=GameCube-j%C3%A1t%C3%A9kokat_is_futtathatunk_a_Wii_U-n&Platform=&Backgroundstyle=index&SelectedArticleTitle=GameCube-j%C3%A1t%C3%A9kokat%20is%20futtathatunk%20a%20Wii%20U-n&SelectedArticle=89680f7e-65a5-44bf-85a9-c3c2ccb95309
-
válasz
mirci18 #5207 üzenetére
Bocsánat, teljes mértékben igazad van.
A nagy sietségben összekutyultam, tehát az utóbbi években:
- először a wii volt meg, softmod, nyugalom, béke és szeretet. Minden működik, ahogy kell. Sensor Bar, Balance Board, stb. Beregisztrálni nem mertem, nem is tudom, lehetett-e, tehát nem a játékra gondoltam a téglásítás kapcsán. Ahogy írtad a softmod során elszállhat a gép. NEM AJÁNLOM SENKINEK, én is eltávolítottam. A HDD-t majd a wii u szolgálatába állítom, háttértár bővítésnek (halkan jegyzem meg, kb. 100 játék volt rajta, ebből kb. 90 el sem volt indítva). Ami tetszett, már megvan eredetiben (nintendo fejlesztésű játékok)
- az xbox megvétele után: "netre nem szabad kapcsolódni", kinect sensor még nagylátószögű optikával sem látja a kisebbik fiamat (de jó vétel volt, sok játékot kaptunk hozzá, gyerek csak megnő egyszer) - mégegyszer: nem éreztem azt a bizonyos nintendo érzést, de lehet, hogy csak nagyon elfogult vagyok.
- nyár elején DSiXL, kávébarna, nagyon jól pótolja a hiányt (utazás, nyaralás stb.)
- wii u nem olyan régen, elhatároztam, hogy mindig veszek 1 játékot, végigjátsszuk, eladom, új játék. Na ennek tettek be az utóbbi idők leárazásai, vettem egy csomó játékot rá.
Nintendo premium tagság, játékok beregisztrálva, mindjárt összegyűlik a retro nintendo konzolra a pont. Minden klasszul megy rajta, nem kell másolgatni, írogatni, állítgatni. Erre gondoltam a teljes élménynél.Nem kellene munkahelyi meeting közben okoskodnom a fórumban...
-
horkovy24
senior tag
válasz
mirci18 #5195 üzenetére
+1
Egyébként szerintem ilyeneket senki nem mondott ahogy Mister_X kolléga írta hogy nyeljenek karót meg szar maga a gép mert ez nem igaz sőt számomra a gyengeségei ellenére is nagyobb élményt nyújt mint a másik kettő. Viszont amikor már van egy szint természetesen mivel minden ember ilyen többet szeretne. Pláne ha éppenséggel lenne is rá lehetőség csak valamiért visszafogják a dolgokat. Hogy érthető legyen itt most azokra gondolok például hogy miért is nem jönnek GC-s virtual Console-os címek?! Pedig ezeket gyakorlatilag már a gép megjelenésénél meg ígérte a Nintendo a népnek hogy lesznek és a gép simán képes is futtatni a Gamecube-os játékokat mert ennek utána néztem. Innentől kezdve ezt a dolgot sem értem minek kell visszafogni ugyanis nekem rengeteg játék lenne erről a gépről amit pótolni szeretnék és meg is vásárolnám őket eshopról ahogy sokan mások is ez tuti.
Mister_X kollégához pedig: Írtad hogy nem jön Resident Evil stb. Ehhez csak annyit tennék hozzá hogy igen ez nekem is bajom mert jöjjön valami. De nekem a legnagyobb szív fájdalmam ez az új Fatal Frame mert bár már ott tartok hogy oké beletörődtem maradjon ott a japánoknak. De legalább valahogy le tudnám tölteni az eshopból még japánul is mert az végülis nem kerülne pénzébe a Nintendo-nak csak feltenné és letölteném meg sokan mások is szerintem még japánul is. Vagy legalább lenne futtatható a gépen tehát lenne régiómentes mert a többi gép az mert én vagyok annyira fan hogy képes lennék akár 25-30 ezer forintért is beszerezni japánból vagy ebay-ről. Egyébként ezeket nem kötözködésből írtam le félre értés ne essék mert itt mindenki nagyon rendes és segítőkész ember.
-
boost
veterán
válasz
mirci18 #4999 üzenetére
Idén két nagygépes AC jön.
Az Assasins Creed Unity nextgen játék , az Assasins Creed Rouge-t pedig nem hozza ki az Ubi WiiU-ra, mert az elo"zo" részeket se vették / vettétek.
"It’s very simple,” Guillemot told Gameinformer. “What we see is that Nintendo customers don’t buy Assassin’s Creed. Last year, we sold in very small numbers.”
aki nem érti: ùgy látjuk, hogy a Nintendo tulajok nem veszik az AC-t. Tavalyi évben nagyon alacsony eladások voltak.
-
boost
veterán
válasz
mirci18 #4967 üzenetére
"Nekem az a 20 milla több mint 15 évi fizetésem "
Elég nagy baj, ezen dolgozz, és addig kevesebbet játssz.
Másik, hogy ő így élvezi. Neki NEM az az öröm, hogy kettőt ugrik a gombán, hanem, hogy rendelkezik valami neki fontossal, értékessel. Ebben nem látok semmi furát. Másrészt a szupergazdagokat is ki kell szoglálni, erre vannak a szuperdrága dolgok. Azoknak is van értelmük. A drága autók sem véletlen drágák.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
mirci18 #4967 üzenetére
Már megint visszatértél a zsebben kotorászásra. 20 millát kiad egy polcdíszért? Adjon. Ha ettől jobban alszik, akkor miért ne?
Állami szinten az a 20 millió még annyira se piti összeg, mint annak a milliomosnak, mégse oda megy, ahova kellene. Ha én milliomos lennék, joggal várnám el, hogy arra költsem el a pénzem, amire én akarom, mert én (vagy az én általam felépített vállalat, tök mindegy) kerestem meg, a szervezetekkel meg törődjön az állam. Arról nem is beszélve, hogy az én megkeresett 100 milliómból levonódik 16 millió SZJA címen, a többi járulék után meg a kezemben marad 60 millió (se), a közterhekből ugyan úgy kiveszem a részem, mint más, miért kéne pont nekem többel hozzájárulnom? Valamiért a nem milliomosok többsége mindig ilyen mentalitással állnak elő, hogy aki többet keres, azt nyúzzák le jobban, aminek a hátterében az esetek döntő többségében szimpla irigység áll.(Zárójelben megjegyezném, hogy a milliomosok többsége adakozott már annyit, mint amennyit te vagy én sosem fogunk megkeresni, pont az a baj, hogy emelett miért b*sszák el a pénzt arra, amire ők akarják?)
-
Mister_X
nagyúr
válasz
mirci18 #4965 üzenetére
"Azért mert van egy barom aki 20 milliót kiad mert neki a pénz nem számít felteszi egy polcra és kész.
Ehelyett a pénzt felhasználhatná jótékonykodás céljából."Mindenki arra b*ssza el a pénzét, amire jól esik. Nem illik más zsebében túrkálni. Ha nagyon gúnyos akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a nonprofit szervezeteknek (kórház, szálló, menhely, stb.) nem a milliomosok adományaira, hanem az államra kellene támaszkodnia. Én ezért is rúgok bele az aktuális vezetésbe, ahol csak lehet, mert amíg egy kórháznak gyűjtést kell szerveznie a létfontosságú berendezésekre (mentőautókba), addig nekem ne emelgessenek gombamódra stadionokat.
-
ayo
veterán
válasz
mirci18 #4953 üzenetére
igen, ezt próbáltam mondani, hogy én megértem a részedről is a dolgokat, de aki ilyeneket vesz boltokban az simán 3-4 ezreket ad ki vagy többet egy komolyabb figuráért, na viszont, ha már gyűjtői dolgok egy nagyon kemény hír jött épp most!
egy kis előzmény hozzá:
Az egy hete megjelent Hyrule Warriors Limited Edition-ből 2 extra kiadás létezik:
- Japán: (ők már egy hónapja tolják amúgy) kincses láda, óra és sál
- Eu: sál
Aztán jött egy hír, hogy az amerikai megjelenésnél (tegnap volt) végül is lesz limitált kiadás (a sálas), de csak New Yorkban. 600 ember ált. ezért sorba és természetesen el is fogyott.
Jelenleg Amerikában az egyik legkeresettebb Zelda cucc lett most. Én azért vettem limitedet többek között, mert csupán 2 ezer forint különbség volt a két pakk között, így a 15e nem volt nekem annyira vész. Jelenleg egy ilyen csomag majdnem 90e forintot ér és még megy feljebb is szerintem
Lehet kéne még szereznem egyet, de ahogy látom már mindenhol elfogyottszerk.: közben találtam már egy-két boltot ahol még va
(#4956) koncsik: szerintem már nem nagyon van Aldiban olyan cucc, pár hete láttam utoljára, de ha látok beszerzek neked
-
ayo
veterán
válasz
mirci18 #4951 üzenetére
én értettem eddig is, hogy te azért gyűjtőd őket mert szereted, csak a különbségekre próbáltam rámutatni, de valahogy meg akarsz magyarázni, még az árakat is, hogy 20 év múlva mi mennyit fog érni és ki mit fog venni... szóval meg is kérdezném, hogy:
a hyrule warroris kollektor kiadásos sál mennyit fog érni 5 év múlva? vagy ebayen megkötik nekem 100-ért is inkább vettem volna azt?...
bocsánat az offért részemről ennyi többször már nem szeretnék ilyenbe belemenni
-
ayo
veterán
válasz
mirci18 #4943 üzenetére
ezek "nulla forintot" érnek, kazuál rajongóknak tudom hogy megfelel, nekem is van egy pár ilyen is. egy komoly kollektor kiadás viszont érhet akár több százezret is később - mint például ez.
mint mondtam a legtöbb cucc (tök mindegy milyen márka) is hasonló árban van, ha most bemész bármelyik magyar boltba - független a minőségtől.én nem ellened vagyok, csak mást gyűjtök és tisztában vagyok ezeknek az áraival, hogy mennyi szokott lenni itthon. az 5k szerintem még elmegy a 3500-4000 lenne szerintem a megfelelő, de itthon minden drága...
-
ViharVadász
őstag
válasz
mirci18 #4939 üzenetére
Ilyesmiket is lehet már kapni eBay-en, tudomásom szerint ezek hivatalos Nintendo termékek.
Én ezek közül majd egy plüss Mario-t és Luigi-t akarok, meg a figura pakkokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
TILOS A WAREZ!
(Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- PS VR V2 + 2 db PlayStation Move motion controller + PS VR Aim controller + ajándék dockoló
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest