- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baltazár123
őstag
Én már a Skyrim esetében is néztem, hogy ki az aki nem játszotta ki keresztbe meg hosszába korábban és mégis eladtak 1 milliót belőle, tippre olyan 30-40m EUR (akciók hatását csak tippelni lehet) bevétel mellett. Hatalmas siker nekik, anyagilag is.
Ráadásul az az első fecske volt a portolások között, azóta biztosan több tapasztalat van és olcsóbb/hatékonyabb a portolás.
Simán el tudom képzelni, hogy 80-100e eladott darab mellett (3-4m EUR bevétel az N-nek) már megérheti nekik a port, afelett meg jön a haszon is.
40m konzol mellett meg eladni 100e játékot nem nehéz, akármilyen minőségű és régi is a játék.
Ezen tudom, hogy sokan vitatkoznak, de mégis a Switchre jóval soványabb a kínálat, mint a másik kettő konzolra viszont specifikusabb. Nade aki kijátszotta az aktuális N címet és vár a következőre az egy porttal vagy indie játékkal tölti ki az időt. Magamon tudom, hogy behúztam korábban olyan címeket, pl earthlock, amivel elvoltam és tetszett, nade csak azért vettem mert éppen nem volt 50-60e forintom N játékokra és inkább olcsó indieket vettem. Ráadásul XO-n megkaptam volna töredék áron. Többet ilyen hibát nem követek el. Csak azért nem veszek meg valamit a Switchre, mert éppen nincs jobb játék és várni kell a következő N címre vagy mert csak erre van most éppen pénzem.
Viszont ha kiadnák a Risen1-2-3-t vagy a Gothic sorozat, az mekkorát ütne a Switchen, előrendelném azonnal és éjjel, amikor már alszanak a gyerekek, eljönne az én időm és újra játszanám őket. -
djozsi
senior tag
Szerintem ha ez sikeres lesz, akkor jönni fog a többi is. Abba, hogy egyesével hozzák magas áron (bár az árazást még nem ismerjük) nyilván belejátszik az, hogy handheld-hibrid élményként egy picit mást nyújt a játék, mint a többi platformon, illetve Nintendo platformon most először érhető el, ezért egy viszonylag nagy célközönség számára teljesen új élményt jelent. Lásd hasonló példa a Microsoft kiadja a Halo játékokat Steamre egyesével.
-
Norb79
őstag
Xbox one egyik legfontosabb tulajdonsága a visszafele kompatibilitás, és a PS5 esetén is nagy hangsúlyt fektetnek erre, hogy azon majd a PS4 címek is menni fognak. Igenis egy létező igény a nosztalgia kiszolgálása. Emellett persze jönnek az új gémer generációk, akiknek már csak a korukból fakadóan is kimaradt jó pár korábbi nagy klasszikus, ők is célpiaca a feldolgozásoknak, meg persze vannak a platformváltók, akiknek kimaradt a wii meg a wiiu, nekik is jó egy remake az ottani címekből.
Szóval ez egy létező, jól fizető piaci szegmens, akit le kell fedni, és ezzel a hw erővel le is lehet fedni.
Ezzel szemben a currens címek tömeges portolására nincs meg a hw erő, azt a szegmenst akik ilyesmit várnak csak módjával lehet kiszolgálni.
Ezek egyszerűen adottságok, amin a szándék nem sokat változtat. -
Baltazár123
őstag
Az XO shopban is 21e forint, úgyhogy a nyitó ár a Nintendónál talán nincs elszállva nagyon a többiekhez képest.
Arra viszont nagyon kíváncsi leszek, hogyan alakul az árazás később. PS ökoszisztémát nem ismerem, de XO-n attól függően, hogy mennyire sikeres egy játék 1-6 hónap után már van akció, aztán elindulnak az árak lefele.
A Nintendonál meg gondolom örök időkre marad a 70EUR még akkor is, ha máshol már csak töredéke lesz.
Pedig pont a Nintendo büszkélkedik azzal, hogy lehagyja az XO-t, tehát azzal már nem lehet érvelni, hogy a kevés játékos miatt kell magasan tartani az árakat. -
Baltazár123
őstag
Csak annyit, hogy eltolták jövőre, de időpont megjelölés nélkül, mert a Nintendo szerint csak a mini az időszerű idén. Az architektúráról meg az értelmesebb szakértők annyit feltételeznek, hogy ezúttal specifikusan a Nintendónak tervezett és emiatt (is) erősebb soc kerülhet bele, szemben a jelenlegivel, ami nem a nintendonak volt tervezve, csak rajta maradt az nvidián hatalmas mennyiség és kiszórták a készletet, gondolom jó áron.
Szerintem a Nintendo is gondolkodik még, hogy van-e ennek egyáltalán értelme. Azért ha megnézed mennyibe kerülnek azok az apple pro tabletek, amik állítólag hozzák az XOS teljesítményét, hááát, még elképzelni is nehéz, hogy a Nintendo mennyiért tudna egy hasonlót összerakni, hogy ne essenek ki az emberek a székükből az ár láttán. -
djozsi
senior tag
Úgy van megoldva a cucc, hogy a lencsék vannak 2 centire a szemedtől, de a Switch képernyő picit hátrébb van, ami valamenniyre kompenzálja az alacsony felbontást. Igazából volt már sajtós preview event és elég egybehangzóan azt mondták, hogy elég vállalható a cucc, főleg ahhoz képest, amire számítottak. Nyilván nem ér fel a top tier VR headsetekkel, cserébe 40 dollárért megkapod egy csomó minijátékkal és egy kiegészítővel együtt. Ilyen entry level VR cuccnak van szánva és ezt a feladatát a previewk alapján tökéletesen el fogja látni.
-
Mr Bond 007
őstag
Jót. A gyakorlati tapasztalatok szerint a ps vr-t is jobbnak mondják sokan akik direktbe próbálják ki a rift-el cserélve pedig annak is jóval gyengébb a felbontása. (nem feltétlenül ér annyival többet a felbontás mint elsőre tűnik) Nyilván itt adott a hw és a játékok lehetőségei, de egy cardboard set ára még mindig nevetségesen olcsó a többi vr szemüveghez képest. És itt most ne keverjük bele a mobilos olcsó szemüvegeket pls, azokra nincs se zelda, se mario.. (és biztosan lesz még sok game ami támogatja)
-
l.skywalker
titán
Az indie nem azt jelenti, hogy rossz minőségű, ez annyira a modern gaming-nek a végtelenül rossz sztereotípiája. Az indie hátránya egyedül az a többi játékkal szemben, hogy nincs meg körülötte a generált hype, így MAGADNAK kell felfedezni őket, hogy melyik jó, melyik tetszik.
Amit én tudok ajánlani neked a Nintendo kínálatából:
Dead Cells - már túl van az 1 milliós eladáson
Oxenfree - ha szereted a sztori alapú játékokat
Hollow Knight - szerintem az egyik legszebb platformer játék
Outlast - ha a horrort szereted
INSIDE/LIMBO - szerintem az indie-k csúcsa
Rocket League - ha multizni vágysz
Stardew valley - a kinézete ellenére elég jó kis rpg játék
Celeste - a legjobbra értékelt játék a nintendo exkluzívok után (és az Undertale után...)és még van többtíz amit nem sikerült kipróbálnom pedig hasonló véleménnyel van róluk sokmindenki, pl. Superhot, Firewatch, Subnautica...
-
Norb79
őstag
Havonta kijön 1-2 értelmezhető cím is legalább, ennél többre meg nem mindenkinek van ideje, pl nekem sem, sőt nekem még ennyire se. Engem is zavart eleinte a sok szemét, de aztán végülis rájöttem, hogy akármennyi szemét lehet, ha mellette van elég olyan is, ami engem érdekel. Sőt, még annál is jóval több, ha ötször ennyi időm lenne, azt is ki tudnám tölteni azzal a mennyiségű cuccal ami switchen érdekel.
-
-
Baltazár123
őstag
3-4 switch játék újonnani árából veszel egy használt XO-t vagy PS4-t és azokra már szinte utána dobálják a használt lemezes játékokat, nagyon baráti áron, illetve online meg masszív leárazások vannak és rendszeresen. Esetleg előfizetsz GP-ra és onnantól az idő lesz a szűk keresztmetszet. Van némi esély arra is, hogy a streamelős GP megérkezik egyszer a Switchre is, akkor annak lehet esetleg egy esélyt adni.
Az említett GTA V-t behúztam 4e pénzért XO-ra akcióban, Switchre meg képes lennél megvenni 16-20e-ért? Az árkülönbözet nagyjából már a harmada egy használt konzolnak. Ráadásul ez a mostani generáció elég masszívra sikerült, nagyon kicsi a kockázat egy használt konzol vásárlással. A port minősége a Switchre meg eleve nagyon kérdéses lenne.
Ha nem élet-halál kérdés nálad az utazás közbeni játék és igényled a komolyabb játékokat, akkor egy használt konzol a barátod. A Nintento meg egy egyedi ökoszisztémát teremtetett, érdekes saját játékokkal, de ezen túl minimálisan használhatóak a konzoljaik más célokra. Nem feltétlen az ő hibájuk, aki ismeri őket, az erre számított és ezt kapta. Tengernyi gagyi indie cím, néhány ügyesebb közülük, pár régebbi aaa játék portolása, de akárhogy is a játékok drágák a többi platformhoz képest, a gép erőssége miatt meg az újabb címek felejtősek is szerintem.
A streames GP megoldás viszont ígéretes, ki fogom próbálni, ha tényleg lesz. Na az lehet, hogy megoldás lesz neked is a komolyabb játékok irányába. -
-
bwoay
nagyúr
valami azért volt, csak hát nehéz propagálni egy olyan terméket, amire igazából nincs is koncepciója a gyártónak. éveken át azt lehetett látni, hogy a sony ugyan megcsinálta a terméket kiválóra, belezsúfolt rengeteg feature-t meg komoly teljesítményt, de egyszerűen nem tudták, hogy mit kezdjenek vele. a sikertelenséget megmagyarázták a mobiltelefonok/tabletek elterjedésével, ezt szerintem amúgy mindenki el is hitte, hogy most szembesüljünk azzal, a Switch mennyire sikeres handheld gépként is, a magas ára ellenére. ha a PS Vitát sikerre vitte volna a Sony, most az lenne a Switch egyetlen konkurense kézikonzol kategóriában. és még várjuk ki, hogy valóban lesz-e a Switchnek kisebb, mondjuk Vita méretű light változata, mert az lenne az igazi kegyelemdöfés. zseniális szerkezet a Vita, de amikor a Switch 32 GB-ját kritizálják, mindig az jut eszembe, hogy a Vita először háttértár nélkül jelent meg, utána pedig a Slim kapott 1, azaz egy GB-ot, meg ugye bővíteni sem közönséges microSD-vel lehetett, hanem max 64 GB-os, horror árú, nehezen beszerezhető, de legalább könnyen meghibásodó memóriakártyával. ehhez képest a Nintendo konkrétan kényezteti a usereket
-
Nathan0909
csendes tag
Én is nagyon sajnálom. Nagyon ígéretesnek indult és nagyon elcseszte a Sony. Pl. a store-ban egy kép vagy videó sem volt már a játékokról régóta. (Bármilyen gagyi indie-game-ről van szó, azért ez nagy hanyagság)
A nagyobb címekkel volt szerencsém játszani. Rayman origins-legends platina trófea a legkedvesebb számomra. Öröm a bánatban, hogy jókor cseréltem be switchre.
R.I.P. VITA -
Rony949
őstag
Nem csak ezek miatt vennék, csupán egek hozták meg a kedvemet arra, hogy Switchet vegyek. Emellett jónak tűnik még ez az Octopath Traveler, a Xenoblade, de még lehet a Dark Souls-t is megvenném rá, mert nagy rajongója vagyok a szériának. A Super Smash-t nagyon sokan dicsérik, de azt nem tudom hova tenni, pedig még gameplay videókat is néztem. Még a Pokemon játékok is potenciális jelöltek. Úgyhogy nem 3 darab játékért vennék konzolt, annyiért tényleg nem érné meg.
-
Baltazár123
őstag
A Nintendonak profilt kéne váltania és a Segához hasonlóan az exklúzív szoftvereit teríteni mindenen, pc, konzol, telefon, tablet és így egy több száz milliós felvevő piachoz férnének hozzá. A vason magán amúgy is minimális a nyereségük, a nagy pénzt nekik az exklúzív játékok hoznak. Esetleg a joy-conhoz meg a dokkolóhoz hasonló hardveres kiegészítőket készíthetnének a tabletekhez és ennyi.
Erőlködnek az indie címekkel is, nyilván, mert mi más jönne nagy számban, de 15-20 évvel ezelőtt különb játékok voltak PC-re meg PS2-re, mint az indie címek 99%-a. Mindegy, amíg a játék szűkösség miatt a fan bázis felszívja az indie címeket is, addig talán megéri nekik, bár orrba-szájba akciózzák az indieket folyamatosan. Szerintem az összes indie címen nem keresnek annyit, mint egy darab 10m körüli darabszámban eladott ex címen.
Ha lehetne azt választani, hogy veszek egy combosabb tabletet, ahhoz kiegészítő hardvert (akár joy-con-t a Nintendotól) és arra vegyem meg a Nintendo játékokat, akkor gondolkodás nélkül inkább azt választanám. -
Norb79
őstag
Idő kérdése minden. Nekem nem indie játékból is annyi van már erre a platformra is, hogy belefulladok.
Skyrimnak sose lesz vége szerintem, Zeldáról lepattantam, de újra nekifutok majd vmikor, dió3ból a 15. szezont toltam, de a 16ba bele se merek nézni, mert az is időgép. Csak ez a három cím több időt visz el, mint amennyit idén összesen játszani fogok...
És akkor még ott a wolfie2, doomot még be se szereztem, octopathba éppen csak belenéztem, skylinket félbehagytam, pedig tetszik, folytatni kellene, civ6ot ezen a platformon komolyabban még nem toltam (pc-n/ios-en benne vagy 1000 órám...), meg a kiddie címek amik között azért van olyan ami megérint (kalaposmárió/nyuszismárió sok órát elnyelt, az új márióba éppen csak belekóstoltam, fiam maxolja éppen), stb.
Szóval nekem meg szabadidő kellene több, nem aaa cím.Persze, ha jönnek az aaa cuccok annak csak örülök.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Persze, ebben igazad van. Inkább arra próbáltam utalni, hogy manapság nem szabad félvállról venni egy-egy komolyabbnak tűnő pletykát, hiszen anno azt sem gondolta szerintem senki, hogy pl DOOM-ot játszhat majd Switch-en. Simán jöhetne később egy-egy nagyobb játék a kis gépre.
-
djozsi
senior tag
-
Sanraith
aktív tag
Hű. Ez inkább a leges-legrosszabb eshetőség. A valóság szerintem inkább ilyen:
- A joy cont csak akkor kellene kalibrálni, ha valamiért rosszul működne. De ez valószínűtlen, az átlag user látni sem fogja a kalibráló képernyőt (egyébként én sem láttam még).
- Ezt a kijelző ragasztós dolgot most hallom először. Szintén valószínűtlen.
- Egyedül a karcolás az, amit durva használattal elképzelhetőnek látok. Én (emiatt is) egy műanyag fóliát vettem a kijelzőre. A hátulján egy év után egyetlen vízszintes karc van, de szerintem az pont nem a dokkoló miatt.Én az kérdező helyében inkább arra figyelnék oda, hogy valami klassz limitált kiadást vegyek.
-
77Guba
aktív tag
-
taki01
őstag
A FIFA 18-ba is ez volt az érzésem de úgy 50-60 óra játék után kezdtem hozzászokni hogy mennyire kell elhúzni az analogot a joyconon hogy jó helyre passzoljon (10-ből 2-szer most is rossz helyre megy a pasz
). Most a kirugással vannak gondjaim mert az más lett a 19-be. Azt is már kezdem szokni.
-
SityiSXT
őstag
Árkádra még jó lehetne a Switch, csak kérdés, mennyire akarja a Codies így lebutítani az F1-et. A Gridnél annyira talán nem lesz akkora probléma, az inkább simcade jellegű játék. Okosabbak majd akkor leszünk, ha az kijön, legalább látszani fog, mit tud a Switch-csel kezdeni a Codemasters.
-
SityiSXT
őstag
Régi F1 szezont nem sok értelme van kiadni, és nem is biztos, hogy a FOM-mal kötött szerződés engedné. Szerintem a Codies a Grid Autosporttal tart egy kvázi piackutatást, mennyire éri meg erre a platformra is fejleszteni.
No meg a "nagygépes" F1 azért elsősorban csak kormányra van kitalálva, Switchen pedig némi plusz korlátot jelenthet az, hogy nincsenek analóg ravaszok a Joy-Conokon (meg a thumbstickek is szerintem szűkebb szögben járnak, mint mondjuk egy DualShock 4-en). -
törölt tag
Kölyökkoromban toltam a tekken 3-at, azóta semmilyen verekedős játék nem kötött le pár óránál tovább, de a Smashbe úgy beleraktam 50+ órát már, mint a huzat
Nálam betalált a Smash, de valakinél lehet fordítva van, és egy Mortal Kombat mellett ez nem fogja lekötni.
Jah, és a Mariot én is előrendeltem, remélem megjön pénteken
-
Delávégá
tag
Én találtam itthon a varrós dobozban ilyen puha szőrös kis szövetet és azt ragasztottam bele kétoldalú ragasztóval. Egy hónapja van rajta stabilan és többször vettem ki és raktam bele a gépet de semmi baja. Ingyen volt és kb. 10 perc volt rá aplikálni. De az egész nem lehet több 500Ft-nál.
Plusz én garanciás gépnél nem is állnék bele ilyen maszatolásba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Anime filmek és sorozatok
- PlayStation 3
- Formula-1
- Milyen notebookot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Playstation 4 500GB Destiny The Taken King Limited Edition
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Ps5 Slim lemezes megkímélt 3 hónap jótállás
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest