- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
Új hozzászólás Aktív témák
-
alratar
addikt
válasz
hombre[EU] #17376 üzenetére
Nem vagyok nagy tech zseni, de ez szerintem nem éri el a ps4 erejét, ahogy prognosztizálták.
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz
hombre[EU] #17356 üzenetére
Szerintem azt írja, hogy a várt 10-15% helyett nagyjából 20%- a 117millának lett PRO..cirka 23,5 milla..10 PS-ből 2 volt PRO kb.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #17315 üzenetére
A szarkazmus csak addig működik amíg van értelme.
-
Zó
aktív tag
válasz
hombre[EU] #17312 üzenetére
Miért kellene mindenkit megtartani a gigacégeknek, amikor részben a bértömeg miatt már lassan tízmilliókat eladni az AAA játékokból, hogy ne bukásként emlegessék őket?
A jelenlegi modell fenntarthatatlan. Tehetséges, kreatív emberekért kár, de látatlanban bevédeni mindenkit fölösleges. Nem hiszek abban, hogy a játékiparnak az a lényege, hogy munkát biztosítson egymilliárd producernek, marketingesnek, diverzitásszakértőnek stb. Akkor sem ha egy részükre szükség lehet.
Aki már dolgozott állami bürokráciában vagy nagy cégnél, az tudja, hogy mindig vannak potyautasok, akkor a szó szerint asztalon alvó fajtából, akár csak az egyszerűen nélkülözhető, hatékonytalanból. Mindenkit meg kell becsülni (az érdemeitől nem függetlenül), de embertelen méretű vízfejjé növekedni nem lehet cél.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #17312 üzenetére
Ha nem így tennének, nem tudnának Activisionöket vásárolgatni.
De jogos, legyen 4 könyvelő meg 6 manager ugyanarra a feladatra.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #17310 üzenetére
Ha még csak ezek lennének:
Microsoft DEI Lead Blasts Company in Internal Email After Team Is Reportedly Laid Off - IGN
Covid alatt az MS nagyon sok (100k+) embert felvett, természetes hogy tisztogat. -
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #17258 üzenetére
Nem erre gondolta, hanem arra, hogy ha a nagy átlag user elindít egy játékot, akkor ő általában úgy hagyja ezeket a beállításokat ahogy az első undertaker van és nem állítja át soha. Vagyis ha ez a performance mod az marad neki mindig, és a kifelé ez úgy mutatkozik meg, hogy ő ezt használja. De közben csak azért használja mert nem állítja át soha. Vagyis ha pl. a fidelity lenne az alapértelmezett, akkor azt használná, mert lehet azt se tudja, hogy van performance mod.
Ezért kérdeztem, hogy általában mi az alapértelmezett grafikai mod amivel egy játék PS5/X|S-en. Mert akár is lehet, hogy úgy jött ki ez a 80%, hogy ennek a 80%-nak a 80-90%-as azt se tudja, hogy van másik mod. Tehát tényleg annyi a kérdés, hogy melyik mod az alapértelmezett a beállításokban. -
T.Peter
őstag
válasz
hombre[EU] #17216 üzenetére
Ezt majd mindegyik studio kimeri maganak. Ceges projektben ue5 alatt, csak game thread-et nezve a 3950 vs 7950 12ms vs 6ms lett. 3d-s modellel megdurvabb lett volna. A kovetkezo genben mindenkeppen kene 16 mag es a 3d-s verzio, hogy massziv ugras legyen pl fizikaban.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #17221 üzenetére
Csak az a bibi hogy az okos ember tobbe kerul
-
_drk
addikt
válasz
hombre[EU] #17216 üzenetére
Csak a konzolokkal nem PC irányba kellene gondolkozni ilyen hülye százalékokkal.
2 vas(PS,Xbox) és arra tanuljon meg mindenki optimalizálni. -
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #17181 üzenetére
Miből gondolod, hogy Ubi+ miatt nem fogyott az Outlaws?
-
_drk
addikt
válasz
hombre[EU] #17181 üzenetére
Nem tudom milyen f2p gaas játéka volt most az ubinak.
Előfizetéses dolgát se ismerem, itt Wesder írja, hogy jó de csak időlimettel van meg a nagyobb játék annyit tudok róla.Viszont, hogy megint nem teljesít annyira jól egy Ubisoftos játék már nem csodálom. Alapból megcsömörlödtek már az emberek a generic OW játékoktól, ami Ubi szinten a mintapéldája ezeknek.
De szerintem most értünk el oda, amikor vissza ütött a Far Cry 6 és sok más játékuk. Van az a pont sok esetben, hogy az aktuális még nagyon megy de a következő már "senkit" nem fog érdekelni. Szerintem ezt láthattuk az Avatarnál nagyon, most SW-nél azért nyomták a marketinget tehát nem bukta a játék valószínű.
Csak hát ezeknek a játékoknak kéne húzni az egész céget.
Kíváncsi leszek AC eladásokra is, csak hát a 10 milliós eladás ami elvileg siker lenne, lehet kevés lesz az egész Ubisoftnak.
Elvileg ugye eddig is szarban voltak és e 2 játéktól várták a csodát. -
pzstm
titán
válasz
hombre[EU] #17161 üzenetére
En sokkal inkabb gondolom, hogy megjeenik gamepassba es ps-re. Te meg eldontod, hogy egy evben par jatek arat fizeted es mindennel is jatszhatsz vagy 2 jatek kell evente es tejelsz erte teljesaron akarmelyik is a platformod
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #17030 üzenetére
Gondolom ettől most jobban alszol.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #17001 üzenetére
Tehát 1100p-ről 4K-ra felskálázva majd meglesz akár a 30fps is?
A földbetiprás meglesz, de szerintem a végeredményt majd kevesen kívánják így is -
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #16999 üzenetére
AMD (felesleges) csodavárás level végtelen+végtelen.
Ne vegyétek el Abu85 kenyerét!
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #16996 üzenetére
Oh tenyleg, hisz csak egy cost centert vettek. Nem general semmilyen profitot.
-
zozika84
őstag
válasz
hombre[EU] #16990 üzenetére
Miért kellene finanszírozni? Valamiről lemaradtam és nem fogynak jól a játékaik?
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #16990 üzenetére
Az ACTVI nyereséges és meg tudott állni a saját lábán.
-
_drk
addikt
válasz
hombre[EU] #16743 üzenetére
Amúgy nekem is volt eszembe PS5 pro, de ahhoz showcase kellett volna. Viszont így hogy több játék bejelentés is volt szerintem az már nem is lesz egy ideig.
Úgy hogy más valami nagy eseményen lesz maximum ha egyáltalán lesz.
Egyáltalán milyen Gaming rendezvények lesznek? E3 óta olyan kusza az egész. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
hombre[EU] #16744 üzenetére
Ok ezt most csak én nem értem?
Hogy jön ide MOBA?
-
balazs025
senior tag
válasz
hombre[EU] #16378 üzenetére
,,amíg az egész xbox részleg nincs mínuszban addig nem fognak különösebben hozzányúlni"
Ez már szerintem nem feltétlenül van így. A bethesda és az activision felvásárlással már nem az a szint, hogy a kutya se néz rá a részlegre. A cod hatása valószínűleg sokat fog számítani a game pass jövőjével kapcsolatban. -
pruzsi
őstag
válasz
hombre[EU] #16374 üzenetére
Igen, csak drága egy kis contrázásért
-
pruzsi
őstag
válasz
hombre[EU] #16368 üzenetére
Valami kézzel foghatóra gondoltam amit a tv-re lehet kötni pl datafrog vagy ilyesmi.
[link] ez mondjuk tetsztik de csak a 10 ét adnám érte
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #16345 üzenetére
Én megfordítanám: menjen a többi szabira addig
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #16345 üzenetére
Dettó
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #16281 üzenetére
A Destiny 1-et
-
Polllen
félisten
válasz
Ott a game stream, ha nagyon akarnák, akkor elérhetővé tehenték a cloud gaminget.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
hombre[EU] #16283 üzenetére
másik dolog, jelenleg a playstation a saját közönségét sem tudja kielégíteni és ha ez nem változik akkor kisebb gondjuk is nagyobb lesz annál,hogy ide-oda portolgassanak. lassan a remasterek is elfogynak, üres a lineup, árat már nem tudnak csökkenteni és ez a gép eladásokat a földbe is állíthatja a következō 2-3 évben
-
Wesder
titán
válasz
Rajtad kívül szerintem mindenki megértette hogy amire kiváncsi vagyok az leghamarabb következő generáció, akkor meg már rég Switch 2 lesz, azon meg elmegy minden is, ami PS4Pro-n elfutott.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #16275 üzenetére
Értelmes embernek tartalak, de mindig sikerül elbizonytalanítanod hogy jól gondolom-e.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #16228 üzenetére
a vége az már inkább conspiracy
Hát igen... de vannak rá elemzések, hogy azért hattással van és volt az egész Xbox-ra ez az ügy. Még ha nem ennyire komolyan is.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #16217 üzenetére
de eddig sem lehetett több évi 8M-nál
Kb. tényleg ennyi ment eddig évente.
Viszont a "gap" azért is növekszik, mert nemcsak abból áll az egész, hogy Xbox hardver iránti kereslet csökkent, hanem az is, hogy a PS5 iránt meg nőt. Pluszban ott van az is, hogy ez az elmúlt negyedévben (jan. 1-márc. 31.) lett ekkora a különbség... és mi volt ebben az időben az egyik leghangosabb téma gaming szempontból? Tán nem csak az, hogy akkor az Xbox-nak vége, mert az ex. címeik jönnek más konzolokra is, és emiatt valószínűleg vége az Xbox hardver-nek? -
ldave
félisten
válasz
hombre[EU] #16219 üzenetére
Igaz, tavalyról a a Zelda Tears of Kingdom és a Pikmin 4 is elképesztő mennyiségű tartalommal rendelkezik.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #16167 üzenetére
1.5?
-
gyimger
őstag
válasz
hombre[EU] #16068 üzenetére
Amíg ilyen megoldásról beszélünk és nem "nézd meg ezt a 20 másodperces reklámot a következő kör előtt", addig nagy szarviharra nem kell számítani.
-
zozika84
őstag
válasz
hombre[EU] #16061 üzenetére
Ha emiatt további 20 millió ember előfizet gpu-ra, akkor az hosszútávon nem rossz pénz. Plusz PSre továbbra is rommá aláz majd eladásban minden mást.
-
opr
nagyúr
válasz
hombre[EU] #16061 üzenetére
Meglatjuk. Kiprobaljak, aztan ha bejon, jo, ha nem, nem. Szerintem nekik ez mar akkor is megeri, ha szereznek vele egy raklap GP elofizetot, meg akkor is, ha esetleg a vegen osszesen kevesebbet hoz a dolog. Hosszabb tavon megerheti jobban siman.
De persze lehet eleve ertelmetlen a tema, mert nem lesz GP-ben a CoD, vagy lehet de, de nem jon be, jovore kiveszik, kesz.
-
opr
nagyúr
válasz
hombre[EU] #16057 üzenetére
Meglepne. CoD mára a mikrotranzakciókból termeli a nagy lét amennyire tudom, szóval engem rendesen meg is lepett, hogy nem lett már rég ingyenes az egész. GP-be bekerüléssel nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy sokkal de sokkal több pénzt fog hozni, mint amit az eladásokból hozna.
Plusz egy CoD esetén a GP-nek tényleg csak előnye van kb. Mert a CoD az CoD, bármilyen library-be van rakva, nem tűnik el. Erre a legjobb példa, hogy PC-n is mennyire megy, pedig mindent elkövetnek, hogy se megtalálni, se letölteni, se elindítani ne legyen könnyű azt a fost. -
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #15987 üzenetére
Szamit? En annyit mondtam hogy aki ilyen szintu micromanagamentrol kepzeleg, az nagyon tevuton jar.
-
zozika84
őstag
válasz
hombre[EU] #15943 üzenetére
Ezt tervezem a következő generációban: Ps 6 kihagy; generáció felénél Ps6 Pró megvesz; bodottá. Addig úgyis csak a crossgen és a PS4PS játékok remastered/Remake verziók jönnek majd oda is, hiszen ezt is megveszik a népek...
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #15880 üzenetére
Az európai (bár igazából úgy teljes egészében az USA-n kívüli) jelenlétüket hiányát teljes mértékben adom. Ez amióta Xbox az Xbox, komoly gond. Jó, Európa nyugati részén jobb a helyeztt, de alapvetően az MS-nek mindig is ez volt a legnagyobb hiánya, hogy nagyon USA centrikus volt.
De sajnos azt is látni kell, hogy Európa igazából mindig is PC és PS párti volt. Itt igazából sosem volt nagy esélye az Xbox-nak. Sőt! Vannak olyan helyek Europában, ahol igazából a Sony-nak sincs esélye, mert ott a Nintendo volt mindig is a konzol (Franciaország és Spanyolország).
Sajnos úgy látom, hogy talán te is beleestél abba a hiába, hogy még mindig úgy képzeled el a konzolpiacot, mint ahogy talán legutoljára az X360/PS3 korszak derekán volt utoljára. Nem csak manapság, de szerintem már 10 éve se működött az elv, ami még a klasszikusnak gondolt konzolgenerációkban (vagyis kizárólag az ex. címek számítanak). Ma inkább az számít inkább egy új konzol vásárlásánál, hogy: milyen konzolom volt az előző generációba, min játszanak a barátaim és harmadrészt milyen ex címet is tudok rajta játszani majd, a mindenre is megjelenő multiplatform címek mellett.
Mivel Európában már a PS3, míg a világ többi részén a PS4 korszak óta a Sony a vezető konzol, így értelemszerűen, ha az előző generációban PS-em volt, akkor most is az lesz és valószínűleg a következőben is az lesz. Igen számít az ex. cím még mindig, de manapság már az inkább csak harmadlagos tényező lett. És nem, nem szeretném idehozni a Nintendo-t, mert ők más piacon (a konkurencia nélküli sajátjukon) vannak. -
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #15879 üzenetére
De ha ezt ennyire egyszerűen akarjuk leírni, akkor ebben az esetben is nem az elmúlt 8-10 évet kell nézni, hanem a lényegében az Xbox brand létezésétől számolt időt. Vagyis a Microsoft pénze nélkül, már nagyon-nagyon régen nem lenne Xbox. Itt tényleg az a gond, hogy nagyon sokakan túlidealizáljak a 360-as korszakukat. Pedig ott az RROD nélkül is pl. a konzol hardver részlegük veszettséges lett volna. De szoftver szinten is (az elején főleg arányaiban, utána már ténylegesen is), a PS3 többet hozott, nagyobb volt ott az egy konzolra jutó szoftveres nyereség.
De ezt a problémát mindenki látja, még az MS vezetése is. Mégis ott van az a dolog, hogy ezek ellenére mégis közel 100 milliárdot toltak bele az egészbe az elmúlt 4 évben. És ez is egy olyan dolog, ami felületesen nézve pont annyira értelmetlen húzásnak tűnik, mint a Tango bezárása.
Amúgy én kicsit úgy látom, hogy ez a "nincs életképes vízió az Xbox-nál" dolgot inkább úgy látom, hogy: de van, több is, és amíg az MS megengedi addig kísérletezgetünk amíg valamelyik be nem jön. Csak sajnos azt látni (szintén ha csak felületesen nézzük) a piaci helyzeteket az elmúlt 10 évben, hogy igazából nincs szükség az Xbox-ra már (legalábbis konzol szinten). Letehetik a legjobb hardvert (képletesen értve), és letehetnek Sony ex. verő címeket is, attól az emberek nem fognak rohanni Xbox-t venni. Persze tudom, maradtak volna a konzol exkluzivitásnál, de onnan meg pont azért mentek el, mert nem érte meg nekik. -
hombre[EU]
veterán
válasz
hombre[EU] #15879 üzenetére
mondok neked egy nagyon jó példát: ahelyett,hogy 100milliárdért cégeket vásárolgattak,amiket szépen lassan majd leépítenek,tönkretesznek...pl. az elmúlt évtizedben kiépíthettek volna Európában egy normális képviseletet és akkor nem a kockára bízzák a piaci részesedésüket. csak ehhez gondolkodni kell, energia,munka...ezek meg azt nem szeretik
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #15853 üzenetére
aha... szinte egész biztosan ez történt a "színfalak" mögött...
Amúgy már írtam, ha csak ennyi lenne történet (balf*szok ülnek fent, akik balf*sz döntéseket hoznak kizárólag azért, hogy nyereségesek legyenek), akkor igazából minden MS-nél lévő stúdiót be lehet majd zárni ami nem CoD-t, Candy Crush-t, meg talán a Forza Horizon-t készít. Mert hogy a most fejlesztés alatt álló játékok egyike se fog nyereséget termelni az is biztos. Legyenek majd bármenyire is jók. Szerintem még az Indiana Jones se.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #15869 üzenetére
már szépen fel van töltve a Deku Deals-es whistlistem. Még egy ráfér
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #15864 üzenetére
Most vettem 2 hónapja Switch-et és ezentúl az indie játékokat oda fogom venni, pont kitart addig amíg megjelenik a Switch 2 OLED... és igen a Zeldák még előttem vannak.
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #15864 üzenetére
Mondjuk ez is igaz
Lassan lehet én is behúzom ezt a kettőt
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #15858 üzenetére
eddig is egekben volt az új játékok minősége (sarcasm!), eltekintve egy két kivételtől, de akkor ezek után nem tudom mit várjunk.
-
l.skywalker
titán
válasz
hombre[EU] #15854 üzenetére
Én az egész iparágat nem értem. Pár hónappal ezelőtt a Bungie (vagy a Sony) elküldött egy valag embert. Én ugye a szabadidőm nagyrészét a Destiny előtt ülve cseszem el, ezért a platformokon is javarészt azok vannak bekövetve. Amióta megvolt a Bungie layoff, azóta folyamatosan fossa magából az álláshirdetéseket a cég. Nem direktbe persze, hanem az ott maradt dolgozók osztják meg folyamatosan, hogy milyen pozícióba keresnek embert. Mi a pék tojásáért nem rakták be azokat ezekbe, akiket elküldtek? Nem tudták, hogy fog majd kelleni ember? És akkor mire volt a leépítés?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hombre[EU] #15685 üzenetére
Én a játékot nem ismerem...illetve egyszer próbálkoztam vele, de nem tetszett. Később kiderült, hogy állítólag a legszarabb részhez volt szerencsém...
Viszont a sorozat k*va jó, bár elég nehezen tudok vele haladni, mert gyerek mellett nem lehet nézni, páromnak meg sok.
Én azokat az ordas f*aszságokat látom benne, ami anno amerikában nagyon terjedt az atomháború veszélyének idején. Full fantázia, sokszor elmebeteg dolgok a sugárzás hatásaival, jövővel kapcsolatban.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #15685 üzenetére
Ebbe nem belepörgetni, hanem leadrálni érdemes, mert zseni az egész.
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #15682 üzenetére
Okkal, ha megnézed majd érted
Egyébként igazi mémgyár az egész sori.
[link] -
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #15635 üzenetére
Monitor távolságból nézek 43-ast.
Sokat segít ha az ember fèlvak. -
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #15633 üzenetére
"a több tucat új játék,ami csak fullhdben megy
"
Nincs ezzel semmi baj.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #15435 üzenetére
Nalama ugyanez csak q3 es andy-c mixek
-
F-ECT$
titán
válasz
hombre[EU] #15435 üzenetére
Milyen bogyó?
-
opr
nagyúr
válasz
hombre[EU] #15426 üzenetére
Huh. Őszintén szólva azt hittem, a mobile 50% felett van.
A PC-konzol arány is meglepő, amennyi savat kap a PC gaming mindenféle nagyokostól, nem gondoltam volna, hogy hozza a konzolpiac harmadát.Ez egyúttal szépen megmagyarázza, miért mozdul mindenki a multiplatform irányába.
Merugye, a pc gaming piac a konzol harmada, de ki tudja, hogy oszlik el az a konzol bevétel a szereplők között. Ez alapján a PC piac közel akkora, mint külön az egyik konzol piac (és jó esellyel nagyobb, mint az xbox). Persze itt ismét visszakanyarodunk arra, hogy ok, hogy PC, de milyen PC? És mik az arányok, mennyi megy el játékra, és mennyi mindenféle mikrotranzakcióra? Remélem a megosztott cikkben vannak válaszok ezekre a kérdésekre (vagy legalább olyan adatok, amikből következtetni lehet rájuk), mert érdekes. Mobilról vagyok, úgyhogy most nem olvastam végig, csak a hsz adataira reflektáltam. -
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #15378 üzenetére
Így optimalizálják a fejlesztéssel eltöltött időt
-
Mike
veterán
válasz
hombre[EU] #15311 üzenetére
Aztán mi a szerencsétlenkedés azon? Én Hifi Rushoztam xcloudon gond nélkül
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #15215 üzenetére
Heti xbox temetés random híroldal részéről megvolt. Jöhet a twitter pánik.
-
F-ECT$
titán
válasz
Azért kíváncsi lennék, hogy ez jelent-e valamit a hangulatkeltésen kívül. Szerintem egyelőre nem, de ha elkezdenek jönni a hírek, hogy lelövik a fejlesztés alatt álló játékok xbox portját, akkor hamut szórok majd a fejemre.
-
consono
nagyúr
válasz
Ez kb. a Blikk szintje, amilyen ez a cikk...
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #15155 üzenetére
Úgy háborog mindenki, mintha nem ezt csinálná a CC èvek óta.
-
F-ECT$
titán
válasz
hombre[EU] #15012 üzenetére
Van benne bármi új?
-
hombre[EU]
veterán
-
Moby
veterán
válasz
hombre[EU] #14980 üzenetére
Mondjuk ez is 3 éves, szal ez egyre kevésbé releváns.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #14978 üzenetére
Ha nem lett volna boldog-boldogtalannak 4K TV-je otthon, akkor nem kaptunk volna fèlgent. Ott èrthető volt hogy mièrt jön. Itt qrvára felesleges, főleg hogy ez a gen mèg csak most kellett volna hogy elinduljon. Persze az előző gennel már nem húztuk volna ki idáig.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #14975 üzenetére
És egy estleges Pro gép ezeken kicsit segíteni fog! De attól még egy Quality 30 fps-es játékód, nem lesz hírtelen Quality 60fps. Csak nem 1080/1440p-ben lesz renderelve, hanem pl. 1440/2160p-ben. Illetve a jövőben érkező játékok esetén is. pl egy GTA VI, az talán úgy fog kinézni, hogy alap PS5-ön 4k-s output felbontással 1440p-s render-ben 30fps-el (az első trailer alapján legalábbis ez várható). Míg Pro-n, ez natív 4k render is lehet, szintén 30fps-el. De 60 fps-et még 720p-ben sem várható majd el tőle (lévén marad a Zen2-es CPU, meg a 16 GB RAM).
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #14975 üzenetére
Erre aztán nagyon kell a Pro, de tènyleg.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #14970 üzenetére
Ha a GPU lenne kevès, akkor meglenne a 60 mindenhol. Lehet hogy szarul nèzne ki, de futna 60-nal.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
hombre[EU] #14934 üzenetére
Akkor ez most mekkora előrelépés?
Kb mint ps4--->ps4 pro? -
.LnB
titán
válasz
hombre[EU] #14906 üzenetére
A játékfejlesztés mit sem változott az évek alatt (egészen eddig a crunch téma kirobbanásáig). Mármint ami a túlórákat érinti.
Csak a világ lett túlérzékeny már ehhez is.
Most majd biztos az a világ jön, hogy "kirúgtunk tőletek 300 embert, de nyugodtan túlóra nélkül alkossatok csak, mi meg majd várunk addig, amíg kész nem lesz a játék" Hogyne!
Ahogy írtam, ezt a pár évet valaki nagyon meg fogja sínyleni. És ha tippelnem kellene, akkor mi játékosok leszünk azok. Mert a kapitalista világban, ahol csak a profit növekedése a lényeg, ott nincs türelem egy napig sem.Ha az ND alkothat is szabadon, nyugalomban, akkor a Playstation fog miatta pórul járni.
Persze van sok játék, amit bizonyos emberek szeretnek játszani, és azokhoz nincs is szükség túlórára.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #14903 üzenetére
Nem jo a hasonlat. A jatekfejlesztes nem sportteljesitmeny.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
hombre[EU] #14897 üzenetére
Van egy rossz hirem, ugyanazt a minoseget ered el, ha tovabb csinalsz valamit, mint a kiszemelt hatarido-tulora parossal.
De szep hasonlat volt..
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #14791 üzenetére
Kicsit pontosabban... Xbox One játékok esetén, bár az Xbox One-os változat fut a Cloud Gaming-ben, de megkapja a Series S plusz dolgait (vagyis pl. egy Fallout 4 az 60fps Cloud Gaming-ben). Vagyis ha elérhető az fps boost az adott cím esetébe Series S-en, akkor Cloud Gaming-en is alapértelmezetten elérhető lesz az fps boost . Ugyan ez igaz a Xbox/X360-as játékok esetében is (mármint, hogy úgy futnak mint egy Series S-en.
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #14776 üzenetére
Wesder-nek igaza van, hogy nem kéne válaszolni a dolgaidra (dehát egy olyan 1bittes vidéki XBot-tól, amilyen én is vagyok mégis mit vársz
)...
De azért csak leírom, ha nem gond (amúgy gondoltam, hogy nagy valószínűséggel te leszel aki beteszi ide)...
Ami érdekes ezen videóval kapcsolatban, hogy bár elmondja, hogy azért is gyengébb a képminőség, meg a framerate, a játékok esetében Cloud Gaming-ben, mert azok egy virtualizált Series S-en futnak (amit elég régóta tudni). De attól még simán levonja az következtetést, hogy hát igen a Cloud Gaming képminőségé és futási sebessége rosszabb mint a PS stream-nek. No Sh*t! Egy 4K-ban kapott natív PS5-ös játék képe jobb mint egy 1080p-ben kapott, alapból 900p-ben, egy Series S-en futó játék képe!
Igen lehetne, jobb, lehetne, az is, hogy ne legyen beta, ne legyen várólista. De jelenleg az MS valamiért mégis beta-ban tartja. Mondjuk cserébe minden is fut, szemeben a PS5-ös megoldással, ami ha jól tudom csak konzol és PC (igen külsős megoldással az is fut mindenhol, de most hivatalos elérhetőségről van szó).
Illetve gazdaságilag, ebből a Sony jön ki talán rosszabbul, hiszen őnekik a 1 user-re egy PS5 alapú szervert kell biztosítani, míg a MS féle megoldásban egy szerver (amiben 4 Series X alapú SoC van) 16 játékost tud kiszolgálni (GFNow-nál is van olyan eset, hogy ha az adott játék nem igényli a 4080-as kártyát, akkor azt kvázi kettéosztja).
És még egyszer, lehetne tényleg jobb a Coud Gaming, de a jelenleg elérhető 1080p/60fps-es max. felbontáshoz bőven elég a Series S.
De mindegy, azért látszik a videón, hogy eléggé felületesen sikerült megint a DF videója. Aminek kevés információja csak arra jó, hogy összeugrassza a neten lévő Xbot és Pony lovagokat.
ps. Amúgy ezt már párszor leírtam, hogy én elég régóta aktívan használom a Cloud Gaming-et, és bár alapvetően az esetek többségében nincs vele gond, de azért vannak játékok amik nagyon vacakul futnak. Pl. egy NMS annál hatalmas input lag, és a kép is elég ocsmány. Más esetben meg ahol kb. hasonló a képen lévő tartalom, meg nincs gond. SoT-ot én már évek óta így játszok, és annál meg főleg semmi gond. Vagyis én így az évek alatt azt vettem észre, hogy nem maga szolgáltatás miatt ilyenek a játékok, hanem maguknak a játékoknak van gondja (rosszul vannak optimalizálva a Cloud rendszerre?). -
Szabi®
addikt
válasz
hombre[EU] #14454 üzenetére
Hát . . . Az unchrted önmagában system seller cím, +év játéka is volt valamiért.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #14454 üzenetére
Számomra az megmosolyogtató kicsit, hogy abban a hónapban is sikerül fikázni, mikor két játékuk is megjelenik, amiből az egyik új IP, a másik meg hiánypótló a multi piacon.
-
zozika84
őstag
válasz
hombre[EU] #14448 üzenetére
Viszont ott volt mellette szép számmal új IP vagy folytatás is.
-
_drk
addikt
válasz
hombre[EU] #14448 üzenetére
Ott is ugyan így indult.
Sőt még rosszabb is volt, mert nem volt kompatibilis, felmentem haverhoz és volt vagy 5 játéka. Nem is nagyon játszott, mert nem volt mivel
Utána meg persze,. mindenből is remaster jött.
Első pár évben mi is volt? Uncharted nem, csak remaster, last of US se csak remaster. God of War se csak remaster, de csak a 3at szigorúan.
De Volt fasza Killzone! -
Szabi®
addikt
válasz
hombre[EU] #13980 üzenetére
Pár év soha nem bizonyít semmit, a megvett stúdiók is mennyi játékot termeltek eddig ki ? 2 címet ?
Egyébként ha a Sony így folytatja akkor elég sokan dobják, és akár választanak bármi mást helyette. Ki fog várogatni 4-5 éveket ex címekre ? Megjelent a Ps5, nulla exkluzív, nulla olyan játék, amitől a hajunkat letennénk, nulla olyan játék, ami valóba kiaknázza a hardvert, erre jön a Ps5 pro . . Minek ? Melyik hatalmas játékok voltak azok, amik ha optimalizálva voltak megakasztotta a ps5-öt ? Remastered reamstered hátán . . Minek a ps5 pro ? Ez kezd besenyő család szintbe átmenni. -
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #13940 üzenetére
Mire elküldtem a szerkesztést te is megírtad azt, amire én jutottam
-
negyven2
veterán
válasz
hombre[EU] #13822 üzenetére
Így-így... kiszervezik majd Afrikába, ahol az eddig kobaltbányászatból élő gyerekek, az évi $3,5-os kereset helyet majd évi $6-os fizetés mellett csinálják majd a CoD térképeket
-
Szabi®
addikt
válasz
hombre[EU] #13779 üzenetére
Borderlands is 4k . . . natív.
-
Szabi®
addikt
válasz
hombre[EU] #13775 üzenetére
A nagy konzolok esetében azért nem egy-két játék már most is natív 4k. Gyakorlatilag amikor a switch piacra került, már akkor volt natív 4k játék, pedig az 8 éve volt. Az 1440p azért nem 4k, tehát az elvárás egyrészt indokolt, másrészt nem túlzó. És a konzol még 2030-ban is tölti a generációs idejét. Ha marad az 1080p akkor én biztos nem veszek belőle. Oké hogy nem a resolution-ért veszünk Nintit, de azért haladjunk már a korral.
Hogy néz már ki, hogy megjelenés napján retrónak számít ? -
zozika84
őstag
válasz
hombre[EU] #13731 üzenetére
Ok
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #13685 üzenetére
Mondjuk ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy ez a Palworld a nagyobb hulladék vagy a '22-es Pokémon.
-
Bogyi007
veterán
válasz
hombre[EU] #13682 üzenetére
Meg valami Xbox nevű konzolon - talán hallottál már róla...
"Kissé" nagyobb durranás lett ez mint ahogyan hiszed. Sírva könyörögne térdepelve rengeteg ismert kiadó és franchise hasonló premierért, mint amit ez a játék produkált.
Azért csak 5 millió eladás történt 3 nap alatt...
-
Bogyi007
veterán
válasz
hombre[EU] #13678 üzenetére
Párom és kissógim brutális nagy Pokémon fanok, az összes mostanság megjelent játékot Switchen és 3Ds-re is megvették (Switchből is kettő van nekik) és most ezzel alszanak és kelnek szinte gamer szabadidejükben.
Nekik nagyon bejött.
-
F-ECT$
titán
válasz
hombre[EU] #13678 üzenetére
Vajon hogy sikerült $100 millió dollárt összeszedni vele
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #13591 üzenetére
Négy éves hardver lesz lassan, ez felejtős. Ennyiért vannak sokkal jobb android handheldek.
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #13552 üzenetére
Nem is arra gondoltam, hanem a fejlesztők által fix 60-ra be nem lőtt játékok fix 40-en egész jól elfutnak
-
consono
nagyúr
válasz
hombre[EU] #13543 üzenetére
Nem hülyeség pedig a 120Hz sem, mert VRR nélkül sincs tearing 40Hz-nél sem. Azt meg a steam Decknél már láttuk, hogy a 40Hz az új 60
A viccet félretéve valószínűleg a fix 40fps-t könnyebb megcélozni gyengébb hardveren is, frametime-ban meg jó nagy előrelépés a 30 fps-hez képest (33.3 vs 25).
-
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #13509 üzenetére
Van, amikor 1v10 és köpni-nyelni nem tudsz.
Nem egy Spider-Man, az tény, de a sokféle varázslattal egész jól lehet mixelgetni a harcokat, nekem bejött.
A bossoknál viszont elgurult a gyógyszer, iszonyatos mennyiségű hp-ja van mindnek és sok a gang is körülöttük. -
Bad Pritt
félisten
válasz
hombre[EU] #13502 üzenetére
Hát ha nem tetszik a harcrendszer akkor felejtős. A puzzle-ök között vannak kifejezetten ötletesek, nem egy God of War szint, de azért megtornáztatja az embert.
-
homerhamm
addikt
válasz
hombre[EU] #13500 üzenetére
Nekem nagyon bejött.
Az FH5 és Fifa után a 3. legtöbbet játszott játékom volt 2023-ban.
-
opr
nagyúr
válasz
Hugomnak baromira bejott. Igaz, o nem egy nagy gamer (szerintem ez volt az elso olyan jatek, amivel komolyabban jatszott elete folyaman), meg nagy HP rajongo.
Hogy ne legyen ennyire ferde a skala, a ferje szerint is fasza jatek nagyon, pedig a srac mar azert eleg gamer. Kerdes, merne-e azt mondnai, hogy fos, amikor az asszony ennyire szereti (a jatekot). -
Bad Pritt
félisten
válasz
Én nem vagyok úgy elájulva tőle, mint mások. A HP téma miatt hiánypótló, a felfedezés baromi jó benne, de se a fősztori, se a mellékfeladatok nem tetszettek annyira, az open world meg kifejezetten gyászos, ordít róla, hogy ez egy kisebb játéknak készült, csak valszeg jött fentről az utasítás, hogy kell a content, lásd Mad Max, Shadow of War, Arkham Knight.
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #13491 üzenetére
Ez egy másik. Mivel a SoT egy GaaS, így lenne èrtelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation5 (PS5) DualSense V2 Sterling Silver
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PSN ( Playstation Network) ajándékkártya
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Ps5 Slim lemezes megkímélt 3 hónap jótállás
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest