- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Danecay #43290 üzenetére
Ja igen, azt nem írtam Nektek, többen is azt javasolták, hogy szedjem szét teljesen a gépet, és utána rakjam újra össze. Ezt meg is csináltam, tápot, meghajtókat lehúztam, RAM-okat kiszedtem, solotokat váltottam, SATA kábeleket kicseréltem, VGA-t kiszedtem, egyedül a CPU-t nem piszkáltam, mert nincs kedvem pasztázni, meg azért a CPU-t legfeljebb kalapáccsal lehet tönkretenni. Sajnos mindez láthatóan eredménytelen.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Danecay #43213 üzenetére
Na megnéztem a tápod. Focus Plusból nincs 450-es csak sima Focusból. Annak a 12V-os ága 37 Ampert bír amit már manapság kevés (nekem 600-as 46A-s van). A VGA kártyád többet tud enni mint a GTX 1080. Most már én is hajlok arra, hogy a táp tuti gyenge a gépedhez bármit mondanak a nagy "tápszakértő guruk".
Mondjuk az, hogy beállítod 3000-re a ramot és bios reset kell, az meg ram/alaplap/cpu-ból minden lehet de biztosan nem táp. Érdekes...
Valami haver kölcsön ramjával nagyon ki kellene próbálnod.Am a focus plus (és a focus, mivel annak is ugyanaz a belseje) szériahibás volt:
https://www.techpowerup.com/249838/seasonic-focus-plus-psus-encounter-gpu-compatibility-issues?cp=2 -
arabus
addikt
válasz
Danecay #43253 üzenetére
igen tudom csak a hön áhitott gép összerakása után meg
azt tapasztalják hogy kevés lett a konfighoz a táp.
legtöbb esetben a böngészö használatakor jön elö amikor
szinte pihenö állapotban van a rendszer és hirtelen kap egy nagy
fogyasztási tüskét a táp viszont nem tud hirtelen annyi ampert
leadni.
nem vonom senki tudományát kétségbe ezen a téren
de ez nem ugy müködik hogy összeadok 65+180 watt tdp-t és
kijön hogy mennyit fogyaszt.
AMD világos követelményt támaszt GPU-n ként.nem véletlenül. -
Lyézi
csendes újonc
válasz
Danecay #43213 üzenetére
Én azért lehet kipróbálnám a gépet egy erősebb táppal. Igaz gold táp, elvileg 90%-os, tehát 400 wattot le tud adni a 450-ből, a géped meg 300+ néhány wattot eszik, de azért szerintem megvan az esélye, hogy amiatt ügyetlenkedik a gép. Ezekről a seasonic tápokról most amúgy sem olvastam jókat. Néhányan esküsznek a márkára, de például rengetegen írták, hogy sípol tőle a videókártyájuk, recseg a ventije a tápnak stb. . Szóval nekem nagyon nem meggyőző ez a táp, szerintem próbáld ki egy másikkal, hogyha van rá lehetőséged.
-
Danecay
addikt
válasz
Danecay #43213 üzenetére
Nos hát az előző hozzászólás óta túl vagyok egy pár memtest-en is vegyes eredményekkel. A 2-es és a 4-es (A2-B2) slotokban használom a memóriákat és első nekifutásra az indítás pillanatában hibákat kezdett el dobálni a memtest majd pár másodperc múlva újraindult a gép. Hogy kiszűrjem melyik modullal van baj, kiszedtem a 4-s foglalatban lévő memóriát és csak a 2-esben lévővel futtattam le a tesztet ami hiba nélkül le is ment. Ezt követően ugyanebbe a foglalatba betettem a másik memóriát és ezzel is lefutott hibátlanul a memtest. Ebből kiindulva arra jutottam, hogy a 4-es B2-es slot-al lehet valami de azt ugye magában nem tudom tesztelni így első körben arra voltam kíváncsi, hogy az 1-3-as slotokban lefut e a teszt a 2 memóriával. Nem vártam végig, a felénél kb. leállítottam mert addig hiba nélkül futott, majd visszaraktam a memóriákat a 2-4 slotokba és bár már nem azonnal, volt, hogy feléig is lement a teszt de többszöri nekifutásra sem ment le végig a teszt. Ebből kiindulva kíváncsi voltam, hogy ha nem szakítom meg az 1-3 slotokba végig ment volna e. Ma ezzel kezdtem a tesztelést és sajnos így sem futott le, újraindult a gép, így ezek szerint mégsem a B2-es foglalattal van baj. Próbáltam direkt nem XMP profillal is futtatni a memóriákat mert hallottam olyat is, hogy nem mindig működik jól és okozhat problémát de úgy sem ment le a teszt viszont akárhogy is a sok tesztelés során arra jutottam, hogy legalább már nem fagy le egyből a gép. Újra bootoltam és ezúttal Windows alól ismét futtattam egy Aida64 stability test-et és szemben a korábbi azonnali kifagyással most én állítottam le 12 perc után. Viszont további érdekesség, hogy a 3200MHz-es memóriákat csak akkor tudom ilyen frekvencián működére bírni ha XMP profilt használok mert hiába állítom be manuálisan, nem veszi figyelembe. Na ez is miért lehet
Nos az alaplaphoz mellékelt dokumentációban az szerepel, hogy nem is támogat ilyen frekvenciájú memóriákat az alaplap, ki is fényképeztem:
Mindeközben ezek az adatok a hivatalos oldalon már frissültek:
A szöveges leírásban pedig ez szerepel:
- AMD Ryzen series CPUs (Pinnacle Ridge) support DDR4 3200+(OC) / 2933(OC) / 2667 / 2400 / 2133 ECC & non-ECC, un-buffered memory*Továbbá van egy kevés egyforma ((70368744177664),(2)) típusú hibám amire rákeresve egyik okozója a hibás memória lehet. Persze e mellett lehet BIOS Bug is, de eddig nem volt? Nem frissítettem BIOS-t szóval ha eddig nem volt vele gond nem tudom mitől jöhetett elő. Írják, hogy okozhatja a Windows gyors rendszerindítás funkciója amit javasolnak kikapcsolni de ez nálam egyéb okok miatt eddig is ki volt kapcsolva szóval ez is kilőve. A tápegység is okozhatja a jelenséget, de azt is a gép többi fő összetevőivel cseréltem nemrég méghozzá egy elég jó minőségű Seasonic FOCUS Gold tápra, szóval nem tudom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +RTX 3080 +32-64GB DDR4 +1-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest