-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
Pont erről van szó, a régi procid a régi RAM-jaiddal jó, az új proci a régi RAM-jaiddal nem jó, azonban támogatott memóriákkal jó, így a proci is jó, a RAM-ok is jók, meg a régi procid is jó.
Ha találsz memóriát, ami támogatott, és azzal nem jó, akkor már van hivatkozási alapod arra, hogy a proci ismételten szar, aminek egyébként eléggé kicsi a valószínűsége.
-
updog
őstag
Sziasztok,
Utolsó hsz-em a témában, már kezdem elengedni, csak így a végére hátha tud valaki valami okosat mondani.
Cserélték ugye a 880K-t, az első darab tényleg hibás volt (szervizlap alapján is), de a cseredarab is ugyanúgy fagyott nálam. Visszavittem, ennél már nem találtak problémát. Amikre hivatkoztak, amikor visszaadták:
- BIOS/UEFI? (legfrissebb)
- Alaplap - CPU kompatibilitási lista? (támogatják egymást 2.60 biostól, nekem 2.90 van)
- Alaplap QVL lista? (megmondom őszintén, sose hallottam még erről)
Mert hogy állítólag pont a 880K proci memóriavezérlője háklis. Mondom nekik, hogy OK, de ez a QVL lista végülis nem az alaplap-memóriamodul kompatibilitást adja meg, nekem meg három évig semmi gond nem volt a régi CPU-memória párosítással? Hát de akkor is ezt előre meg kellett volna nézni...És mivel pont az én 4GB-os moduljaim nincsenek ezen a listán, jogos, hogy ők visszadobták a CPU-t, én meg itt vagyok egy számomra használhatatlan CPU-val, amit ha eladnék (nyilván nem tudnám teljes áron), írhatnám oda mellé, hogy ja, amúgy nekem nem működött, de a szerviz nem volt hajlandó cserélni, zsákbamacskát tessék vegyenek?
-
MrDerekas
addikt
Üresjáratban tényleg sok picit a 60 fok. Ram hiba? Jártam úgy, hogy napokig szenvedtem két modullal egy lapban. Nem tudom hanyadik szétszerelés után, átnéztem a slotokat, és a kérdésesben (még jó hogy kék színű volt) felfedeztem egy 1x1mm-es akármit. Akár bogár páncél darabka is lehetett. Ez pont arra volt elég a slotban, hogy kisípolja a bios a modult, vagy fagyjon a rendszer. Szóval lehet erős fényű kislámpával bekukucskálni minden hova
A procinál meg az is elég, ha valakinek kissé zsírosabb a bőrtípusa és óvatlanul hozzáér a tüskék végéhez. Tehát ebben a két esetben is hiába a százéves rutin, a lehetőség benne van. Rengeteg hibába belefutottam már, meg sokba bele fogok, úgyhogy véletlenül sem a szakmai hozzértésed kérdőjelezem meg, csak próbálok rámutatni szélsőséges dolgokra
Mert egy pc esetében az mindig van.
(#35018) Honzi Az komoly. Még kicsiben is látszik
Lényeg, hogy sikerült beüzemelni
-
MrDerekas
addikt
Minden hűtő levétel és feltétel esetén újra kell pasztázni. Ha a szétkent szmötyire visszarakod, akkor tele lesz légbuborékkal és nagyon nem fog jól hűteni. Én elhiszem, hogy előre túl vagy rajta, de ha a bios tartalmazza a proci mikro kódját, akkor hardveres lesz a hiba. Ha széthúzud az egészet, akkor elsőre minimummal indítsd. Csak a legfontosabbak és memória is csak egy legyen benne. Mondjuk pont ram hiba is lehet ez.
-
Milyen bios van a lapon? Az Athlon X4 880K viszonylag új FM2+ foglalaton, lehet kéne egy bios frissítés. (P2.60 óta támogatja cpu support szerint)
-
prmcsk
addikt
Még a tápcserét próbáld meg, mert ezek után én sem tudok másra gondolni, mint nem elég jó egyen feszre, vagy kontakt problémára. A processzort megmozgattad már a sok szerelgetés közben ? Kiveszed, visszarakod és a benne lévő procival a rögzítő és mozgó kart jó párszor átmozgatod, mintha ki és be tennéd a procit.
A szerviz az érdekes lesz. Ha ott nem produkál semmi "hibát" (ahogy lenni szokott) el fognak hajtani vele...
-
prmcsk
addikt
Csak tippelek, de...
Leírásod alapján a nagyfrekis sípolás lehet akár az alaplap processzor tápellátó körének, valamelyik tekercse. Ezek azok a fekete "kockacukrok", amiből a cpu tok környékén 6db. van. Ebből következhet az is, hogy random előforduláskor a proci nem kap meg valamit megfelelően és ezért "belöki" neked a processzor errort.
Véletlenül sincs sehol a lakásban egy telelökött földelt konnektor ? Csak egy próba végett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest