- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batman.
senior tag
válasz
powerray #39364 üzenetére
Az alaplapi HDMI-ről se ad képet. Én értettem elsőre is, Te azt, hogy bios reset után próbáld?
Ha táp hibás, akkor nem az lenne, hogy se a vinyók se a VGA nem pörögnek fel? Téves következtetés, ha ilyen egyszerűen lehetne szűrni a hibás tápokat, én lennék a legboldogabb.
Szóval, mikori és mi a táp pontos típusa? -
bope87
aktív tag
válasz
powerray #31218 üzenetére
Ezeken túl vagyok, pár hete lett újra összerakva a gép az új házba, az új alaplappal. RAM-okkal nincs bajom, de az előző házban, az előző alaplap, az előző RAM-okkal is ugyan ezt a hibát csinálta. Ezeket az alkatrészeket ezért zárnám ki, nem hiszem, hogy ezek okozzák.
Most vagyok túl az újratelepítésen, a probléma változatlan. Már a telepítés során 6 újraindításból négyszer! nem bírt felállni a gép. Szokásos fekete képernyő. Power gombot megnyomva 1x a gép leáll. Újra megnyomva gond nélkül betölt. Nekem a videókártya gyanús még mindig, de te meg táp tippet kaptál. Egyedül a tápunknak ugyan az a gyártója, de a típusa már eltér.
Ebből PCX szervíz lesz, mert se cseretápom, se cserevideókártyám nincs :/
-
IstvánLászló
őstag
válasz
powerray #31204 üzenetére
Van egy ATX táp tesztered, ami annyi hogy ha bedugod a kábeleket világítanak a különböző LEDek, de az nem mutatott hibát.
A teszt ennél bonyolultabb műterhelést kell a tápra kötni és mérni a feszkokat é az amperokat is.
A kölcsön táp a megoldás ha van rá lehetőséged, vagy vissza gariba a tápod hogy géped nem működik vele..... -
IstvánLászló
őstag
válasz
powerray #31202 üzenetére
A válaszom üzlet az üzlet, minőség??, a termékeknél, mint az élelmiszereknél sajnos előfordul bőven ilyen probléma, nap mint nap hogy pénzünkért nem aszt kapjuk amit kellene.............
A gyártokat csak a pénz számit........
Szét szedni nem akarod, mert akkor egyértelműen ugrik a gari, ezzel élnek vissza de lehet hogy nincs igazam, ezért nem állitom, csak mondom.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
powerray #31200 üzenetére
Kedves powerray
A topik nagyon pörög, vissza olvastam amiket írtál gépeddel kapcsolatban, de nem láttam a configodat hogy leírtad.
A lényeg nem piszkálni akartalak, szándékom most sem ez volt és remélem nincsen semmi gond ezzel, mert segíteni akarok neked is mint mindenki másnak is.A Táp: FSP Raider 750W-os értelek kolléga írta neked hogy cseretápod nincs véletlenül?
Most jöttem rá hogy a táp lehet a ludas, most láttam a tápod belsejét és rázz a hideg tőle.
A tápodnak a belseje ha ugyanilyen a képen levővel megegyezik , táp kicserélését javasolnám mimnél előbb.
A gépedből könnyen szobadíszt csinálhat.Itt a kép hogy láthassad a tápod belsejét.
Ha a tápod belseje 100%-ig ugyanilyen tápcsere minél előbb.
A döntés és annak jóga csakis a tiéd, ennyit tudok hirtelen segíteni........Üdv, István lászló
-
bdio
újonc
-
IstvánLászló
őstag
válasz
powerray #31196 üzenetére
A hibernálás funkcióra reagáltam hogy nem látod a hiberfi.sys filet.
Erről akartalak meggyőzni tulajdon képen és semmi más szándékom nincsen.
Szerintem op rendszert kell újra tenni, de vannak kollégák akik többet tudnak a win x lelkéről mint én.
A kérdésem csak ennyi miért kellet átálni win x-re...................Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
-
RVR400
veterán
válasz
powerray #31188 üzenetére
Win10 alatt is annak kellene lennie
Van hiberfil.sys fájl a rendszermeghajtód főkönyvtárában?
-
bdio
újonc
válasz
powerray #31184 üzenetére
Pont ezért mondtam, hogy értelmetlennek tűnik. Igen...a bios-ig sem jut el, vagy lehet eljut, csak nem látod, mert nincs képed.
Microsoft oldalán olvasható, hogy a hibernálás funkciót némely videokártya nem támogatja. Nálam sem volt hibernálás engedélyezve ,mégis miután letiltottam ,azóta szabályosan kikapcsolt állapotból már normálisan indul. Előtte pontosan ugyanaz volt a jelenség mint nálad. Power gomb nyomogatás, ventipörgés...stb...
Alvó állapot még mindig ugyanolyan rossz, tehát onnan nem képes felébredni. Csak kikapcsolás után, de SSD-nél már olyan mindegy, hogy alszik vagy ki van kapcsolva... -
-
dfdfdf
őstag
válasz
powerray #24735 üzenetére
Nincs fent véletlen valami vírus féreg kémprogram lópikula?
Most leírok pár tesztet,beállítást amit én megnéznék ha hardverhibára gyanakszok :
1
Memtest86 ot futtatnék (bootidőben pl pendrivera telepítve).
2
Biosban a RAM órajelét picit vissza venném hogy történik-e ilyen hiba
3
VGA hiba is lehet akár. BIOSban tiltsd le az integrált VGA-t. Utána uninstalláld az nVIdia videókártya drivert és restart majd tedd fel a legújabbat most jött ki.
4
Tölts le egy furmarkot és futtasd kicsit ügyelve hogy ne főjön le a VGA (a progi monitorozza a hőmérsékletet).
5
Utána hőmérséklet monitorozása mellett egy prime95 : blend teszt futtatást 30-60 percig (közben ne használd a konfigod semmire csak had fusson a képernyőkímélőt is kapcsold ki.6?
De lehet egy friss win telepítés alaplapi driverek nélkül megoldaná a problémát...Ha furmark vagy prime95 alatt túlmelegedne a gép akkor a tesztet azonnal kapcsold le.Aida 64el is monitorozhatod a hőmérsékleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 7950X/Radeon 9070XT 16GB/32GB DDR5 RAM/1TB SSD konfig eladó
- AMD Ryzen 7 5700X/RTX 3090 24GB/32GB RAM/1.5TB SSD konfig eladó normál áron
- Dell OptiPlex 3040
- Eladó GAMER Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX3070 8GB!
- Ryzen 5 PC //Ryzen 5 5600X -- B550 -- 16GB 3200MHz -- RTX 2060 6GB // CSERE IS!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest