-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
Egér, billentyű stb is le volt húzva?
RAM-ok nélkül is próbáld (VGA-val) 1 hosszú 2 rövid csippanásnak kell lenni. Ha nincs úgy alaplap vagy CPU maradt.
Szedd ki a procit és telefon kamera nagyítással nézd át alaposan, hogy minden tüske a helyén van e. A proci érintkezőket is nézd át, nincs e egyiken valami kosz pötty, beégés esetleg hővezető paszta.
Lehet eleve nem működött az alaplap ezért lett visszaküldve vagy egy tüskét szétbarmoltak. -
d@minator
addikt
"- egy RAM-ot próbálj egyszerre aztán a másikat különböző slotban"
Valamint csinálhatsz egy CMOS cleart. (230V tápkábel lehúz, elem kivesz, CMOS jumper rövidrezár).
m2 SSD-t is vedd ki utána
Úgy gondolom, hogy ha nincs benne a VGA hibakódot kellene sípoljon nem pedig a semmit.
A CPU segédtápot 2*8pin helyesen kötötted be? -
tboj
tag
Szereztem egy speakert az alaplaphoz (innen is pacsi a szegedi notebook.hu-s srácnak, ha esetleg olvassa), csatlakoztattam az alaplaphoz, kiszedtem a lapot az asztalra, lehúztam róla mindent, csak a táp, az m2-es ssd és a ramok maradtak benne, egyelőre videokártya nélkül (várhatóan majd csak holnap lesz újra nálam). Kipróbáltam így elindítva a gépet, a procihűtő és táp ventije felpörög ismételten, de a speaker egyszer sem sípol. Lehet, hogy gyárilag ki van kapcsolva a biosban vagy még odáig sem jut el ezek szerint a lap?
A többi tippeteket viszont majd csak holnap tudom próbálgatni, amikor lesz hozzá videokártya is.
-
jokeph
nagyúr
Üdv !
Amiket #50221d@minator írt, ha ezek rendben vannak akkor még pár kérdés:
A gépen a HDMI kábelt a GTX 1060-ba csatlakoztattad ? (alaplapira csatolva nem ad képet).
A GTX 1060-ba bedugtad a segédtápját ? Illetve a lapra is rácsatoltad a segédtápot ?#50222tasiadam: a GTX 1xxx sorozat UEFI VBIOS-os, illene neki mennie bárhogyan is van konfigurálva az alapi BIOS (UEFI), azaz CMOS Clear után is, bármiféle állogatás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- League of Legends
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Drón topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged