- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyak
aktív tag
válasz
#10726912 #19414 üzenetére
Kitakarítottam, mert már az ideg szétvágott tőle. Gyakorlatilag bármilyen játéknál egy 20-30 perc után vége mindennek. Ma éppen Alan Wake-et próbáltam, kezdetben nem volt gond, aztán egyszer csak elment minden. Most nem volt fagyás, sípolás, csak simán se kép-se hang. Semmire nem reagált a gép, mintha kikapcsoltam volna, de pörgött benne minden, mintha menne, dolgozna.
Ezek szerint vagy semmit nem ért neki az oldalsó venti, vagy simán valami hardver baja van a gépnek. De igazából azért gondolok melegedésre, mert normál gépezés, netezés közben semmi baja nincsen, nem produkál hibát. Amint terhelést kap játékoktól, max. fél óra és ilyen-olyan hibákat produkál.
Ehhez a barkácsoláshoz kevésnek érzem magamat, de azt hiszem, hogy az oldalsó ventit meg lehet fordítani némi ügyességgel, talán az is érne valamit, hagy befele szívja a friss levegőt. Ráadásul pont nagyjából a proci és a vga elé esik a ventillátor, tehát jót tehet.
Most egyelőre annyit próbálok, hogy nem teszem visza az oldalát, megnézem így is kevés-e neki a levegő. Ha így is hibázik, akkor valamerre lépnem kell. -
artiny
őstag
válasz
#10726912 #19414 üzenetére
" Ha szimplán indítod, akkor nem múlik el a venti sípolás? Mert akkor a feszültségekkel lesz bajod, restartkor már nem hideg indításról beszélünk...nézelődj másik tápegység után próbaképp, illetve nézd meg a jelenlegi értékeit a biosban, 5% eltérés belefér (aida-t, everestet nem érdemes nézni, könnyen tévednek)."
Helo. Ha szimplan elinditom a gepet akkor meg sose fordult ilyen elo...is
Regen sokszor raktam sleepbe a gepet,aztan elojott nem is tudom mikor,miutan ez a problema azota nem hasznalom ezt a funciot.A biosban mit nezzek meg?
A tapom forton 500W. Esetleg a windows 7 ben lehet ilyen fajta beallitás az energia beallitasoknal...?ami hatassal lehet erre -
totyak
aktív tag
válasz
#10726912 #19395 üzenetére
Az igazság az, hogy szegény kis gépem elég eldugott helyen van, mert kicsi a lakás és nem tudok neki jobb helyet találni. Ráadásul, ami azt illeti, semmilyen venti nem megy/ment benne, csak a táp ventije tolta hátra a meleg levegőt. Nagyon sok választásom nincs is, még a gép bal oldalán (szemből nézve) van egy kisebb ventillátor, azt most bekötöttem. Eddig nem volt, mert szegénykém nagyon hangos, de akkor is hangos, ha leveszem az oldalát. Főleg, amikor játszom, elindul a VGA meg a processzor is, akkor durva.
Viszont ez a kis oldalventi meglepett, mert én azt hittem, hogy ez befele szívja majd a levegőt, de nem. Kifele tolja. Kétféle csatlakozója van. Mindegyik lapos, egymás ellentettjei. Olyanok, mint amik a HDD-kbe, meg az optikai meghajtókba mennek. Az egyiken 4 luk van, amibe a másik 4 tűje megy. Értelemszerűen a másik meg a 4 tűs. Mivel a tápból már csak egyetlen ilyen szabad dugó lógott, ami lukas volt, így a venti tűs dugóját dugtam rá. Nem tudom miért van két féle dugója, esetleg a másikkal szívná a levegőt, vagy csak gondoltak azokra is, akiknek esetleg másfajta a tápjuk?
Ezt a plusz venti dolgot hogy lehet megoldani? Jól sejtem, hogy ez ilyen házi barkács megoldás? Vegyek ventiket, vágjam ki a ház oldalát és rakjam össze?
Egy takarítást majd mindenképpen megejtek, csak most nem nagyon van kedvem az egészet szétszedni. Egyelőre tesztelem így, bekötött oldalventivel, aztán, ha ez sem elég neki, akkor ház oldala lefele és úgy. Tavaly nyáron is végig úgy használtam és akkor semmi gond nem volt, pedig ugyanezek az alkatrészek voltak már akkor is. (Persze azóta megadhatta magát valami) -
rayoliviero
veterán
válasz
#10726912 #19380 üzenetére
the dealer hibajat visszaolvasva kicsit beparaztam en is. Voltak hasonlo tunetek, mint nalam. Mar alaplapot csereltek neki, most procit fognak azt irta. Proci nagyon ritkan szokott tonkremenni, kinyirta volna a tapja.
Remelem nem nalam is a tap volt rossz es kinyirta az alaplapot, aztan majd az ujat is kinyirja. 1eves Enermax a tapom, eleg megbizhato fajta elvileg.
-
rayoliviero
veterán
válasz
#10726912 #19373 üzenetére
Azt mondtak 2 het, de en nem bizok bennuk, ismerve oket. Konnyen lehet, hogy ki sem akarjak majd cserelni, azt mondjak, hogy mukodik pl.
Ilyet mar csinaltak velem egyszer, raadasul 3 napon belul volt a cucc, ugyis alig akartak kicserelni. De ha nem fogjak, akkor szepen leirom a forumon a velemenyemet roluk, amit mar megtettem korabban is. Addig ugysem nyugszok meg ki nem cserelik. Csak ez sok ido lesz, mar latom.
Lehet addig veszek, csak nem tudom melyik markat. Giga nem ajanlott alapbol, Msit ezutan nem veszek, Asrock tetszene, de sokan szidjak azt is, Asus a legjobb csak 30-35-bol az nem jon ki. -
rayoliviero
veterán
válasz
#10726912 #19368 üzenetére
Alaplap volt a rossz. Mobilx nem tudta kipróbálni, nem volt sem processzora, sem másik alaplap. Multimediatowerben bevizsgálták 1200-ért.
Alaplapomba beletettek másik procit, nem működött. A procimat pedig másik alaplapba, az működött. Így az alaplap a hibás, kiderült. Mondták, hogy Intel prociból még csak egy hibással találkoztak, amiben a processzorba integrált vga halt meg. -
Dinter
addikt
válasz
#10726912 #19343 üzenetére
Megcsináltam a bios resetet, várom a fejleményeket. Abban esetleg nem tudnátok segíteni, hogy miért "rezeg" a képernyő? Frissítési frekvenciát nem tudok emelni, vga driver fent van. Erre sehol sem tudtak válaszolni
Régen az volt a baj, hogy amikor görgettem végigfutott egy vízszintes csík, most az megszűnt, de így "remegnek" a betűk.
-
rayoliviero
veterán
válasz
#10726912 #19343 üzenetére
Szereztem alaplapra kothet speakert.
Beletettem a hangszorot es a gep inditaskor nem sipolt, viszont utana kiszedtem a ramot es ujabb inditaskor haromszor sipolt, gondolom ezzel jelezte, hogy nincs benne ram. De akkor ha valami hibas nem ertem miert nem sipolt, amikor benne volt a ram.
-
rayoliviero
veterán
válasz
#10726912 #19330 üzenetére
Hetfon viszem a szervizbe (oda, ahol vettem a cuccokat) az alaplapot, procit, tapot. Le is beszeltem veluk. De mivel a ramot nem toluk vettem, igy nagyon remelem, hogy nem azt fogjak mondani, hogy az a hibas, tokeletesen mukodik naluk a tap, proci, alaplap. Es sajnos azt nem latom, amikor kiprobaljak, mert az alagsorban van a szerviz, ahova en nem mehetek le, fent kell varakoznom. Nem tudom ezt, hogy tudnam kivedeni. Ramra kis eselyt latok, hogy hibas lenne, mert kiprobaltam egyenkent is a ramokat es a hiba ugyanugy fennallt, nem volt kep. Arra, hogy egyszerre mindket ram modul elromoljon eleg kis esely lehet.
-
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
#10726912 #19282 üzenetére
Valahol van képekkel illusztrálva?
egy olyan gondom lenne, hogy vannak nekem ezek az alkatrészeim.(Clevo M66S)
és eladtam az ivertert egy Albacomp M660s gépbe be lett szerelve
és ezt a hibát produkálja a dolog, a vásárló ezt írta:
"Na kipróbáltam az invertert és kiderült, hogy nem az a hibás... sajna..
Azt produkálja, hogy bekapcsolom a laptopot és piros szín eléggé erősen látszik, majd 2-3 perc múlva elsötétül a kép (háttérvilágítást kikapcsolja) de az asztal még látszik, fényben."nem tudom, hogy előtte mi volt a hibajelenség.
mi lehet még gond?
szalagkábel?
vagy maga a kijelző?előre is köszönöm a segítséget
-
Tibitabi
tag
válasz
#10726912 #19189 üzenetére
Szia!
A CPU pasztázás és takarítás már az előző hsz előtt megvolt. Púpos kondit nem találtam és kifolyást sem. Kipróbáltam másik memóriákkal és másik slotban, másik IDE kábellel, másik winyóval, másik táppal, usb billentyűzettel és egérrel mindezeket variálva. Az elem 2,86V-os. ( Egyedül a procit nem cseréltem, de nem hiszem, hogy az lenne a baja. ) Ahogy már írtam, ebben nincs külön VGA kari.
A végeredmény változatlan...
Tehát a gép elindul és megkérdi, hogy az XP-ét normál vagy csökkentett módban futtassa, majd 1-2 perc múlva újraindul. Az újraindulás előtt bedob egy pillanatra egy kék képernyőt amin van nyolc sor szöveg, de ez olyan hirtelen és gyorsan történik, hogy nem tudom elolvasni és a Pause gomb időbeni lenyomása is lehetetlen.
- Mit írhat arra a kék képernyőre? Most erre vadászok. ( Az egyik vinyó XP-je keveset használt, a másik XP-je pedig viszonylag újan telepített. ) -
Z86
őstag
válasz
#10726912 #19229 üzenetére
Az FSB, AGP Spread Spectrum és az AGP FAST WRITE kikapcsolása után még fagyott, most visszavettem a memória órajelét, és várom a fejleményeket. (20 percet már kibírt
Ha ez sem elég neki megpróbálkozom egy BIOS frissítéssel.Addig is mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
-
Baggio04
aktív tag
válasz
#10726912 #19069 üzenetére
Értem, köszi.
Annyi még hogy esetleg a procinak a nem megfelelő áram ellátása az mennyire zavarhat be. 4pin a 8pines táplálás helyett.
A lap mauáljában azt írja, hogy ha 4 pinessel használom akkor a rendszer instabil lehet. De eddig javarészt akkor restartolt, amikor szinte alig volt kihasználva a rendszer...
(pl: crysis 2 maxra nyomva, kétszer végigjátszva - ez feszegette a gép teljesítményének határait, de egyszer sem volt újraindulás). -
Lui76
őstag
válasz
#10726912 #19021 üzenetére
Sikerült még egy másik procit és ramot (athlon) kérnem kölcsön sógortól.
Meg egy másik tápot is próbáltam.
Ugyanaz az effekt.
Kapásból nem is mindig kapcsol, aztán egy idő után a power gombra kicsit megmozdulnak a ventik, aztán egyre többször de ezt már magától össze vissza . Teljes felpörgésig nem is jut el.
Küldhetem vissza . -
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
#10726912 #18985 üzenetére
ASRock 775i65G
Ez van a gépben. HDD hibátlan, az kizárva, egyébként se rebootot okoz. Tápot meg már fogyasztottunk el elég sokat, ebből a mercury-ból, de azok azt csinálták, hogy nem akart bekapcsolni... Csak sokadikra. Mindössze pörgött a ventilátora és ennyi.
Eredetileg egy 350W-os mercury volt benne, DTK abacus OEM PC. Azt cseréltem a 400W-osra, de ha megint csinálja(most egy hete nem, de azelőtt vagy 10-szer), akkor egyelőre visszacserélem, aztán veszünk rendes tápot. -
tigerscorpio
aktív tag
-
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
#10726912 #18863 üzenetére
2 táppal kipróbáltam, és egy másik amd athlon xp-t is beletettem.
ami benne volt 2.5 +
amit bele raktam 2,4+
de úgysemSajnos aztán így kelett megoldanom. /miután letörött a forrasztási pont a front részröl
/
Van egy másik lap is, az régen ment, aztán most veszem elő, hogy pénzt csinálok belőle, valami kis aprót...
ugyanaz, hogy semmi...
az asrock, de az tele van kvázimódó kondikkal -
Zsolt_974
tag
válasz
#10726912 #18808 üzenetére
Ha jól emlékszem 2013 februárban vettem a corsairt az ipon-on még garis a gond csak az, hogy ugyanakkor vásároltam egy i3 konfigot amiben egy fsp raider 550W van és ebben a konfigban elindul a corsair.
Szerintem simán vissza küldik, hogy Teszt OK!
Most az következik, hogy az e8400 konfigba megnézem az fsp, hogy indul-e.
Ha indul akkor nem tudom mitévő legyek.Zsolt.
-
quailstorm
félisten
válasz
#10726912 #18691 üzenetére
A Half-Life HD-nek semmi baja. Az DX6-ra épül. De most akkor rakjam fel a Mortyrt? Abban csak DX6 mód van.
RAM elég, fele így is üres. XP meg van azon a gépen amiről írok. Az esetleges munkához a Win98SE kell. Csak DOS alapú windows kezeli a DCT-3 kábeleit.
Pedig elvileg annyira nem lenne ratyi az integrált VGA. Az a gáz, hogy a Max Payne a fátyolon át nézve tök használhatónak tűnik. De így a szemem kiveri. Lerendereli a képet, meg csinál egy RAMkosz színes csíkhalmazt, és ezt váltogatja marhagyorsan. Levideózzam?
(#18692) speedydb23: há köllött vóna... De ez már 3 éves vásárom volt... Akkor még ez jónak számított. És úgy 2k, hogy fater összetörte(lesarkazta) a procit, és hűtővel együtt kellett másikat venni. -
quailstorm
félisten
válasz
#10726912 #18687 üzenetére
Igazából nyomokban lehet utalásokat találni a neten, hogy ezen hiba létezik, kb mint hogy az N95-ömön nem megy az n-gage. De megoldás sehol. Viszont ha visszamegyek régi driverre, akkor meg az openGL sem fog menni. Kicsit matatok a driver körül, hátha találok valami érdemlegeset. Az alaplap driverei között van egy floppys csomag, ami 1MB-os. Ez valami alap driver. És erre tettem fel a forceware vezérlőt. Szóval legalább összetett a dolog.
Igen AGP az nincs rajta, PCI-ra meg nem költök. Inkább megpróbálom elcserélni olyanra, amin van AGP foglalat. Egyáltalán egy ilyen lapnak van valami előnye? Linux szereti, pici, és keveset fogyaszt.
VGA hiba meg hogy lenne má, ha OpenGL-ben a Half-Life HD-vel is annyi a baj hogy ~10FPS. -
-
törölt tag
válasz
#10726912 #18630 üzenetére
Hát az Asus oldalán nem szerepelt ez a ram, bár nincs is túl sok ram ott feltüntetve.
Írtam a celeron d-t, melyik, nem tudom, ezen kívül mit lehet még, az Asus lapján csak azt a különbséget láttam, hogy c1 a stepping. Ez olyan.
A biost nem tudom, nem kapcsolódik be a lap.
A volt gazdija se tudja szerintem, rajta is csak keresztülment ez a lap.
Állítása szerint működött nála...mai világban fene se tudja ezt már.
Most nézegettem, egy asus p5b nél írta valaki, hogy nem ment neki a cel.420, bios frissítés után ment neki.
Csak az zavar, hogy a celeron d 352 miért nem megy?
itt egy everest kép a prociról:
Bár lehet, cpu-z kéne...na leszedek olyat is.
Köszi amúgy! -
törölt tag
válasz
#10726912 #18628 üzenetére
Hát nem tudom, azért hogy kapásból 2 procit se fogad el...
Amit elvileg tudnia kéne.
Már mindent végigjártam, a procifoglalat tűk már jók, 1 volt csak elhajolva.
A celeron d procit elfogadja, avval kispolja, ha nincs benne ram.
De az alaplapi, egy pci-e-s, és egy sima pci-os videokártyával se volt kép vele, nem kapcsolta be a monitort.
Ezek után nem tudom milyen 775-ös procit szerezzek bele, ennyi erővel azt se fogadja majd el akkor.
Lehet, a ram nem tetszik neki, 533-as kingston DDR2.
De ennyire finnyás alaplap lenne egy Asus?
Járt jópár nálam, de ilyen inkompatibilitások nem voltak azért. -
törölt tag
válasz
#10726912 #18626 üzenetére
Helo, köszi a segítséget!
Van több tápom is kipróbálni a lapokat, erre van egy FSP tápom, halálpontos feszültségeket ad le.
Sajnos nem tudom melyik celeron d-m van, de most megnézem az everestben azt írja cedar mill 512 cpu stepping c1. 65 nm-es.
Ha az Asus lapba beletettem a celeron 420-at, egyáltalán nem melegedett a proci, míg a celeron d-t beletettem egy rövid időre, egyből forró lett.
A másik lapban mindkét proci melegedett, de a 420-as abban se ment. Mindkettő támogatja a core 2 duo procikat, az Asus lapja szerint támogatnia kellene a 420-ast is.
Nem, nem sérült az előző alaplap, csak a 420-as celeron alá akartam venni egy lapot, ha már megvan.
Most megy a civódás az eladóval, mert tényleg nem tudom, mi a rossz, vagy miért nem megy.
Ja, még annyi, hogy az alaplapi 775-ös foglalaton egy tű nagyon el volt hajolva, azt visszahajlítottam, örültem, hogy ez volt a baj, de mégsem... -
Asanto
tag
válasz
#10726912 #18588 üzenetére
Asrock P5B-DE
4X1Gb 800Mhz Kingmax Ram
Intel e7300
Seagate Barracuda 120 Gb
Chieftec CTG-450-80PGigabyte 4850 512 Mb
Pár naponta már csinálta, hogy indítás után elkezdtek rajta böngészni, majd csak úgy újraindult.
Most kérdeztem rá hogy nem volt-e kékhalál és volt, úgy indult újra.Folytatom a kísérletezést, köszönöm mindenkinek az ötleteket!
-
syberia
veterán
válasz
#10726912 #18581 üzenetére
Most átraktam a kék slotból a feketébe mindkét ramot,
vga vissza a helyére és...most normálisan beindult.
Fura mert általában akkor jön el a hiba ha legalább fél
napot állt a gép áramtalanítva.Ma este nem fogom lekapcsolni az elosztót, ha így nem jön
elő holnap a hiba gyanakodhatok a tápomra?
Régebben volt hasonló jelenség, nem akart beindulni
a gépem ugyanezzel a táppal és akkor egy kondenzátort
cseréltettem ki és utána jól ment minden vele.(#18580) Hgovi : köszi a tippet, holnap bepróbálom a backup tápot
-
-
warlordzorzj
csendes tag
válasz
#10726912 #18396 üzenetére
Monitor jó persze , hiszen most a régi agp-s sz*r gépemet visszatettem , vga-t nem próbáltam ujra de vga nélkül nem kéne az alaplapnak ugyanúgy proccolnia és azt a "pittyogó" hangot kiadnia ? Szerintem az alaplap adta meg magát de megpróbálom majd a vga cserét haveromnál !
-
Tuccciii
csendes tag
válasz
#10726912 #18368 üzenetére
Driverket végig próbáltam, az nem segített. A BIOS-ban auto tunningot nem találtam, csak előre állított profilokat, azokkal kisérleteztem, de semmire nem vezetett. Közben GPU cap viewer-ben lévő OpenGL Soft Shadow demo-t lefuttattam és ha 99%-os loadnál kiléptem belőle, rögtön megadta magát a kártya.
-
Muszti001
csendes tag
válasz
#10726912 #17892 üzenetére
Üdv! Van itthon egy régi vga-m PCI-os és ezzel meg beindult a lap, ezt a marhaságot. Pedig még meg is próbáltam a legelső szétszedés alkalmával, de akkor valamiért nem indult. Bele próbáltam másik gépbe a gép saját PCIe-es kártyáját és nem indult, úgyhogy remélhetőleg meg van a valódi hiba. Üdv: Bálint
-
PC-rev-RM
tag
válasz
#10726912 #17905 üzenetére
Üdv ismét kedves Mindenki és Tiger.huhhhh!
Meglett a ludas. Memóriahiba volt. Ámbár a történet talán érdekes lehet, ezért elmesélem.
Szóval eredetileg BSOD ezzel: "memory_mamagement" valamint "paged_file_in_non_paged_area"
Intel gpu-driver használata esetén képhibák.
Prime95 Blend-teszt: azonnali error.
Szervízbe vitelt megelőző napon prime 95 stabil, nulla képhiba, viszont a Win-frissítés hibát jelez, böngésző leáll.
Bevittem a gépet, az egyforma 2 db 4 gb-os Samsung memóriával, ami az alaplap (MSI) test-report-jában is szerepel a weboldalon. Ha 1-1 modul csak 1-1 foglalatban volt, nem hibázott. Amint mellékerült a párja, jött a balhé.
Ezután az egyik Samsung mellé beraktunk egy Kingston Hyper-X-et -> a hiba továbbra is fennállt.
(Hyper-X-ből csak egy modul volt a boltban, aztán kerestünk egy pár egyforma ramot.)
2 egyforma alacsony profilú Kingston ValueRAM esetén viszont stabil volt a gép és hibátlan.
Most mégis egy pár Corsair XMS3 van benne, ugyanis az a fura helyzet állt elő, hogy a papírdobozos hűtőbordás Corsair 2x4 kit olcsóbb volt, mint a low-profile Kingston KVR 2x4 kit. (Természetesen a boltos visszavette eredeti áron a Samsungokat, csak a különbözetet fizettem.) -
Tomy0524
csendes tag
válasz
#10726912 #17978 üzenetére
Megtaláltam a gépem problémáját. Amikor még hideg a proci bootol a gép, biosban megnéztem a hőmérsékletét és egyre csak emelkedett. Aztán nem vártam meg míg elmegy 70 fokig ezért le is kapcsoltam. Szerintem hűtés problémája van, A hűtőbordát megérintettem miután kikapcsoltam a gépet, Langyos volt, mondjuk csak 2 percet ment a gép.
-
-
Tomy0524
csendes tag
válasz
#10726912 #17958 üzenetére
Próbálgattam a ramokat mind 2 alaplapban, a slotokat is váltogattam de semmi.
A procit megnéztem, az alján az érintkezőknek a közepén az összesben van egy kis pont, gondolom a foglalat tűi miatt, nem tudom hogy az most égés e vagy kikopott. Mivel lenne érdemes megtörölgetni? Tápokat még nem tudtam ellenőrizni de holnap szerzek kölcsön egy multimétert.
A gépet próbáltam indítani úgy ahogy mondtad: csak vga és egy memória. Úgy sem működik.Most viszont nem világítanak a phase led-ek az alaplapon a memória slot mellett, idáig mind a 6 világított. Bios reset is volt de nem történt rá változás.
Jah még annyi hogy próbáltam a gépet vga nélkül is hogy jelez e beep kóddal, de semmi hang nem volt. -
sketchifun
senior tag
válasz
#10726912 #17968 üzenetére
Spread Spectrum nincs, illetve ez az I865-ös lapkakészlet képtelen a tuningra. A Proci a gyári 2990Mhz-en üzemel. A VGA-hoz semmit nem találtam a BIOS-ban. A memóriák is 333Mhz-en futnak.
HDD nélkül jelenleg nem tudom használni, nincs linux CD-m, de több újratelepítés sem hozott megoldást.
Tehát akkor HDD/Proci/Alaplap -ra szűkült a kör. Mint a kínainak az adóellenőr, mikor nincs áfás-számla:
Hát akkó ez nem lessz occó! -
sketchifun
senior tag
válasz
#10726912 #17966 üzenetére
Volt már próba másik táppal, egyik ismerősöm Corsair CX430-as típusú tápjával. Ugyan ez az eredmény.
Mellesleg terhelés alatt folyamatosan mértem multiméterrel a feszültséget. Semmi irreális elváltozás nem volt, +/- 0.05V eltérés volt maximum.A CPU frissen lett újrapasztázva, avval nincsen gond, ráadásul a log szerint sem ment fel a proci hőmérséklete 56 fok fölé, és mint mondtam, idle is ugyan így eljátsza ezt.
Próbáltam már 6600GT, FX5200, és Integrált VGA-val is, hasonló eredményre vezetett.
Adatkábel frissen cserélve a HDD-n, nem hozott javulást. Egyebek lekötve.
Az alaplapon nincsenek púpos kondik, két hónappal ezelőtt lett cserélve a teljes szett japán SCAP kondenzátorokra, 2 hónapig stabilan üzemelt, tegnap este kezdett rosszalkodni. -
qwertly
addikt
válasz
#10726912 #17947 üzenetére
Szia!
Asz akarod mondani,hogy azért nem ad képet mert a elem csere miatt bios alaphelyzetbe állt.És a flopi meghajtónál kezdi a bootolást de mivel onnan nem tud így,nem is ad képet a monitora?De amikor meg kerettetti a flopi meghajtott utána szépen megy a hdd hang alapján.De ma kifogom próbálni,hogy lehúzom a flopi meghajtót és úgy indítok.DE a ezen a képen nyíllal jelölt csatlakó micsoda? -
drunkyboy
aktív tag
-
ThinkAgain
tag
válasz
#10726912 #17905 üzenetére
Na hello!
Már oda is adtam egy kollégának itt PH!-n. Már ott feltűnt mindkettőnknek, hogy az egyik kondi enyhén púpos. Egyéb hiba még nem derült ki. A kondi a legnagyobb volt a tápban. Szerinted okozhatta/hatja ez a hibát? Persze holnap kiderül, de azért érdekel a véleményed
-
PC-rev-RM
tag
válasz
Köszönöm a választ!
Jó hír, hogy beszéltem egy helyi boltossal, 2 nap múlva viszem be hozzá a gépet. Megengedte, hogy a boltkészlet alkatrészeivel kipróbálgassak/kicserélgessek mindent, amíg ki nem derül pontosan, mi a hiba - mindezt ingyen! (A tapasztalatot természetesen megosztom Veletek!)
Hát eléggé meglepődtem. Vannak még jó fejek a világon -
Muszti001
csendes tag
válasz
Szia!
Köszi a választ, a másik táp próbán már túl vagyok, de ugyanaz.
Proci csere is megvolt, ugyanaz.
Viszont, ha a memót másik slotba raktam, akkor már 1hosszú 2rövidet sípolt pár próbálgatásig, de utána megint ugyanez lett, vga-val és nélküle is
Aztán egy idő után mindegy volt neki, hogy mit hova rakok és hogyan próbálom, akkor is ez a fura 5-ös csippanás jelentkezett.
Arra gondoltam, hogy talán a feszstab ic-knél a proci melletti borda környéki kondikat kéne még cserélni hátha, de lehet teljesen felesleges a ráfordított idő.
Esetleg tud valaki egy frankó helyettesítő lapot, amivel nem volt eddig hasonló / szokásos probléma?A további segítségeket is előre is köszönöm, üdv
-
Schatt
tag
válasz
#10726912 #17874 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Már próbáltam az adatkábelt( egy régi satával kaptam amit a hibák után cseréltem a laphoz kapott specko sata3 hoz szabott kábelre+ a fordítos moltexes sata helyett is a táp gyári satájára kötöttem a HDD-t)
sajna itt nem látok bibit, A srácnál is előfordult aki összerakta és neki másik (sata2) -n volt,ebből következtetnék arra hogy nem a lap portja okozza.
Memória okozhat ilyet?( persze jogos mert én is láttam már fűben nyuszit
végigbogarászom.
Érdemes a táp környékén is vizsgálódni? Hallottál olyanról hogy a vinyó pl. a fesz.ingadozás miatt elment aludni és amíg nincs áramtalanítva nem indul újra? Ez magyarázat lenne? Ha megáll a vinyó mondjuk böngészés közben- milyen jelenséget produkál. bár ugye lehet, hogy más is leáll (Pl az alaplap ) csak ennek nem marad jele.
Köszi -
ThinkAgain
tag
válasz
#10726912 #17860 üzenetére
Szia Tiger!
Most teszteltem a slot-okat hibátlan RAM-okkal. Sajnos semmi változás. A hiba fennáll.
Nehány napja tisztítottam a Socket-ot. Már akkor is fenn ált a hiba, de nem volt hajlott tű (emlékeim szerint).
Sajnos egyedül a táp cserét nem tudtam megcsinálni, mert nincs HD4870 1GB GDDR5 szintű tápom ezen kívül.
-
Fang
aktív tag
válasz
#10726912 #17795 üzenetére
Üdv Tiger!
Elhoztam a gépet a szervízből, ahol azt mondták, hogy ilyet még nem láttak, hogy 3 winyó egyszerre adja be a kulcsot... (mondom remek hogy én lehettem az első) lényeg a lényeg, elvileg hamarosan meg lesz az új táp is XFX Core Edition 550W. Remélem ezzel már nem lesz baj, az adatok visszanyerésével csak ezután tudok majd kisérletezni, a szervíz szerint ha van egy kis szerencsém menthetőek... nem túl bíztató
-
RVR400
veterán
válasz
#10726912 #17860 üzenetére
A lap leírásában sehol sem szerepel, hogy 3 db modullal menne. Ha 1 db van, akkor az 1-es vagy a 3-as foglalatba kell tenni. Esetleg még aazt meg lehet próbálni, hogy a két egyforma a 2-es és a 4-es foglalatba, az 1 db különbözőt pedig az 1-esbe vagy a 3-asba. Egyébként párban szokás memóriát venni, ha támogatva van a dual channel, szerintem nem fog menni 3-mal rendesen, de egy próbát megér, ahogy írtam.
-
ThinkAgain
tag
válasz
#10726912 #17842 üzenetére
Szia!
A jelenlegi helyzet:
Integrált cuccosokat letiltottam -> office telepítésnél ugyanaz
DVD-t lehúztam -> maradt...
Bill-t lehúztam -> ugyanaz
ODD-t detektálja, idő rendben.Elemem másik sajnos nincs, de elég az, ha elem nélkül indítom próbaképp? Ugyanazt eredményezi, mintha cserélném (persze a reset-et leszámítva
)?
A RAM cserélgetést szerintem holnapra halasztom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest