- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigerscorpio
aktív tag
-
quailstorm
félisten
válasz
Tibitabi #19265 üzenetére
Szerintem csak simán frissíteni akart a géped... A servicehost 100% legalábbis az automatikus frissítésszolgáltatást jelzi. Nem hagy dolgozni, csakhogy várd már ki a frissítést... Ezért nem érdemes nem fölrakni. Egyébként nálam Nod32 jelenléte mellet volt, és a windows update békinhagyása megoldotta 30 perc alatt...
-
törölt tag
válasz
Tibitabi #19263 üzenetére
Szoftveresen csesztetted már? Újra telepítés-javítás-frissítés...
HDD adat kábelét próbáltad már cserélni? Telepítő lemezt indítani? (boot hdd lehúzva, indul-e vagy akkor is kikapcsol).
Zongorázd végig, aztán számolj be a fejleményekről.
Szerk: Nem tudom, hogy kell megfogni, próbálj bootoláskor F-at nyomkodni, hátha az indító menűben van olyan, hogy az automatikus újra indítás tiltása. -
törölt tag
válasz
Tibitabi #19188 üzenetére
Nézd meg az alaplapot, kutass kondenzátor hiba után (púposodást, vagy elszíneződést azaz elektrolit nyomát keresd). Ugyanígy nézd meg a tápegységet is nézd meg.
Húzd le a boot hdd-t az alaplapról és így indítsd a gépet pl telepítő lemezzel. Ha így elindul, dugd vissza a hdd-t és csinálj egy frissítést-javítást a telepítő lemezről (vagy egy teljesen új telepítést, ha nincs fontos adat).
Ha ez nem megy, akkor próbálj hdd adatkábelt illetve akár hdd-t is cserélni (ha van másik).
Illetve ramból egyet hagyj a gépben, ha valamiért lefagy telepítés közben a gép, tedd bele a másikat. Mindegyik ramot próbáld mindegyik slotban.
A 133MHz-esnek is mennie kéne, de volt olyan alaplap, ami még nem kezelte az egyoldalas ramot, lehet, hogy azzal is baja van.
Ha mindezek nem segítenek, akkor próbálkozhatsz másik tápegységgel.
Gombelemet nézd meg, hogy tartja e a feszültséget, ha nem, ez is lehet gondja.
Szedd ki a vga-t az alaplapból, érdemes a cpu-t is kivenni, átpasztázni, aztán mehetnek vissza.
Olyan is előfordulhat, hogy a ps2-es csatlakozók nem jók, kipróbálhatod usb-s billentyűzettel és egérrel a géped.
Mindezeket, amiket leírtam, ilyen sorrendben csináld meg, amíg nem tapasztalsz javulást. -
törölt tag
válasz
Tibitabi #12585 üzenetére
Az MSI lapom az egeret lekezeli USB-n de mást nem, ergo hibás. Az 5400-as HDD-d gondolom nem mai darab, volt belőlük hangos is...mindenképp telepíts arra egy XP-t(egy óra alatt megvagy vele) és kiderül, hogy a fail-os hdd okozza-e a galibát, vagy más. Memtest van Xp alatt futtatható, azt is használhatod, de a legegyszerűbb, ha azt hagyod bent, amivel mindig elindul a gép, a másikat tedd félre.
pokol ura: Ha nagyon kínlódik az alaplapod a memóriákkal, érdemes az 1333-tól egyel visszább venni. Amit nehezen kezel le, azt ne tedd a gépbe.
A hiba megtalálásáig egy modul bőség-jóság..
Kipróbálhatnád azt is, hogy egy CD-ről boot-olható linuxal elindítod a géped, ha onnan üzemel és az ssd-ről nem, akkor valami nyűgje az ssd-vel van az alaplapodnak... -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Tibitabi #12585 üzenetére
Az ISO-t kell CD képként kiírni (nem másolni!) majd a BIOS-ban átállítani a boot sorrendet, hogy az optikai meghajtóról induljon a gép. De ha jobban megnézed akkor van floppy és USB-s változata a memtest86+ -nak.
Szerintem annak a maxtor vinyónak komoly problémái vannak. (hiába 7200-as)
Az USB gondod szerintem is hardveres ahogy Tiger.huhhhh is írta . Az alaplapi USB vezérlő hiba. Mondjuk arra hogy milyen tápod van még mindig nem válaszoltál.(#12589) pokol ura: Ezt a mondatodat nem értem: "Viszont észrevettem, h nem mindegy,h milyen sorrendben teszem be neki a ramokat, mert ha a "hibásat" teszem be, akkor a monitor csak készenlétben van, slot 1. Ha a jót teszem az 1-esbe akkor megy. Ha a rossz a 2-esbe megy, jó a 2-esbe megy."
Mi az a hibás ram? Memtest szerint hibás vagy mi? Meg ha hibás akkor miért használod? Valamit nagyon nem értek...... -
-
-
törölt tag
válasz
Tibitabi #12562 üzenetére
Szerintem csak azt a HDD-t hagyd a gépben, amire jó eredményeket hozott a test..
A hibás memóriát mindenképp vedd ki a gépből!! (mint ahogy az előttem szólók is mondták márÜdv nekik! ), nem véletlenül mondják (mondjuk): minden döglődő hardver megbolondíthatja az alaplapod, extrém esetben akár tönkre is mehet! Ha már stabilan működik a géped, akkor próbálkozhatsz a tesztelhetetlen HDD vissza rakásával, a memóriát csak akkor használd (ez mindegyikre igaz), ha az alaplap hajlandó egyedül is elindulni vele és pl a memtest is hibátlannak jelzi.
MOD: az USB portok valószínűleg hibásak, nekem egy MSI lapon szállt el az összes a hangkártyával együtt, tegyél bele egy PCI-os USB bővítőt, az integrált USB portokat pedig tiltsd le a BIOS-ban. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Tibitabi #12558 üzenetére
Még akkor javítottam a linket!
A memóriákat azért teszteld le. (mondjuk én így nem használnám azt a ramot amelyik egyedül nem megy)
Nézd meg, hogy az alaplapon és a tápban (azt nem írtad, hogy milyen) nincs-e púpos/kifolyt kondi.
Az eszközkezelőben nézd meg, hogy nincs-e sárga felkiáltó jeles eszköz (USB) ha van távolítsad el. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Tibitabi #12556 üzenetére
Szia!
Próbáld meg a legújabb HD Sentinel-el [link] vagy ezzel a diagnosztizáló programmal megnézni azt a maxtor vinyót.
Valamint futtass memória tesztet. memtest86+.
Amúgy milyen alkatrészekből áll a géped? mert még táp probléma is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Stellar Blade
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged