- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simivok
senior tag
válasz
jokeph #48563 üzenetére
Köszi.
A hangfal egy 20 éves Genius 5.1 szett, beépített táppal.
De kihúztam a gépből meg konnektorból is, változatlan.
Ahogy korábban írtam, a gépben eredetileg egy i5-9400f volt ami karira cserélve lett egy i7-9700K-ra. Lehet ezt nem bírja valahogy a lap? Vagy konkrétan ez a cpu idézi elő, ha vennék egy ugyanilyet akkor megszűnne a probléma? -
shotika
őstag
-
bucihost
senior tag
válasz
jokeph #48405 üzenetére
A proci ki-be rakás nekem is eszembe jutott, viszont ahogy neten olvastam ez lehet egy görbe és / vagy törött proci láb miatt is. Így amig nem szerzek egy másik procit nem venném ki. Ki tudja kivétel után vissza lehet e úgy tenni, hogy működnön. Valami toronyhűtő van rajta, márkajelzés nincs rajta.
#48406FunPro X64 win10 van rajta. a ramok teljesen megegyezőek. Ugyanazon márka, ugyanazokkal a pareméterekkel. Össze-vissza cseréglettem őket de ugyan az a felállás sajnos.
Viszont azt még megnézem, hogy csak 1 modul végig pakolva a slotokban. Köszi
-
stackone
csendes tag
-
stackone
csendes tag
válasz
jokeph #48382 üzenetére
Mondjuk abban én sem vagyok biztos, hogy a bios jó verzió. De én azt gondoltam, hogy ennek ellenére eljutok a bios képernyőig. Nos lehet, hogy rosszul gondoltam.
3 órát szenvedtem minden más próbálkozással.
De ennek a bios flashelésnek holnap fogok nekilátni.
Köszönöm a segítségeteket!
Ha esetleg ez sem fog működni akkor, megint írok ide. -
TomMusic
őstag
válasz
jokeph #48366 üzenetére
Kipróbáltam egy régebbi táppal ami a saját gépemben ketyeg hibátlanul 7 éve, de azzal is ugyanez volt a helyzet, szóval itt szerintem pontot teszek a történet végére.
-
TomMusic
őstag
válasz
jokeph #48361 üzenetére
Jah. Most felraktam egy Win10-et (MS oldaláról). Egyébként elég zorkó a gép, maga a win install talán még 1 percig se tartot.
Viszont közben bekapcsoltam a 3D nyomtatót, szóval megvárom míg lemegy a nyomtatás, mert nem hallom egyértelműen hogy a gép sípolna.
Bár úgy hallom hogy az sípol. -
--HARDCORE--
senior tag
válasz
jokeph #48361 üzenetére
Ránézésre is elég hasonló a két lap (DS3H meg a crashrock) Nem várnék jobbat ha a Gigabyte megoldása sem elég jó.
Legalább legyen egy kicsit más a VRM-je a következő lapnak ne ez a 6+2+1.
Mondjuk szerintem maradjon meg ez a lap meg egy fejhallgató.
Ha meglátja azt ami egy kicsit is eltér, hogy mennyibe kerül, leül. [link] -
asdf74
tag
-
tothd1989
tag
válasz
jokeph #48157 üzenetére
A hp specifikus programok nincsenek fennt.
A xeont azért dobtam, mert már borzalmasan zavart, hogy az ipari ventik hangosak voltak, de mivel a procikon passzív hűtés volt így nem tudtam cserélni őket költséghatékonyan mert két aktív cpu hűtés erre a foglalatra annyiba került mint az alaplapom illetve a pci-e csak 2.0 nulla volt. Pedig 8mag/szálas bestiaNév szerint egy HP Proliant ML350 G6. Még nem dobtam, de karácsony után kerül fel hardverapróra.
-
FunPro
őstag
válasz
jokeph #48151 üzenetére
Konkrétan emberünk azt írta, hogy "egy az egyben át lett rakva". Én ebből arra következtettem, hogy nem pucolt le semmit sehonnan. Ebben a formában én csak úgy raknám át egyik helyről a másikra, ha megegyezik a két rendszer.
Lepucolva már lehet működik a dolog, csak így a művelet mögött álló logikát nem tudom értelmezni. Adott egy ember, aki tisztában van a driver fogalmával, le is tudja pucolni olyan állapotra az eszközt, hogy simán át lehet rakni az egyik helyről a másikra.
Egy ilyen ember nem particionálja úgy a meghajtót, hogy mindenféle adatvesztés nélkül újra lehessen rakni a rendszert? Mert én szerintem egy ssd-n levő windowst gyorsabban újratelepítek és beállítok, minthogy lepucoljam a régi rendszert a megfelelő állapotra.
-
tothd1989
tag
válasz
jokeph #48153 üzenetére
3 ugyanilyen konfigot vettem karácsony címszó alatt, a különség, hogy a másik 2 msi b450 gaming max lapot kapott, nem maradt keret se tápra se ramra etc...
Eszközkezelőben semmi extra dolgot nem látok igazából.
Vga driver valszeg legújabb, ahogy a windows is ( gondolom mondani se kell, hogy legális.
Wattmant nem használom, nem overclockolok. Viszont eszembe jutott, hogy az afterburner fenntvan illetve a vga és az alaplap rgb programja is, nem tudom ezek okozhatnak e gondot. -
tothd1989
tag
válasz
jokeph #48151 üzenetére
Ha a vga-ra gondolsz:
Illesztőprogram verzió:
22.20.27.07-221020a-384804C
AMD Windows illesztőprogram verzió
31.0.12019.16007Az előző rendszer nálam egy dual xeonos 1366 konfig volt, onnan költözött a rendszer, a vga nem változott.
Tápegységből azért próbáltam jobbat nézni, mert ha minden jól megy, szeretném pár hónap múlva egy R5 5500 körüli procira cserélni a mostanit ( ezért is tűnhet az alaplap is kissé overkillnek ) és esetlegesen egy 3060-at vagy ennek amd megfelelőjét szintén cserélni az rx470 helyett. -
Hardtech
aktív tag
válasz
jokeph #48143 üzenetére
De ez hogy lehetséges ,hogy eddig ki tudta szolgálni és most is csak ezzel az egy játékkal van gond. Eddig ezzel se volt probléma. Ilyenkor valami baja van a tápnak vagy a játék van sz..ul megcsinálva? Amikor vettem a procit meg a lapot nem voltak még ilyen horror árak mint most, én úgy emlékszek, hogy nem kellett túl sok pénzt hozzárakni egy i5 árához hogy inkább i7 et vegyek ezért lett ez a proci, ha meg már ilyen proci akkor csak kellett alá egy normális lap. Azóta bebizonyosodott h nagy vétel volt, nem nagyon sikerült még megdolgoztatnom semmivel
.
-
Hardtech
aktív tag
válasz
jokeph #48141 üzenetére
Szia,
Sajnos nem tudom mikor kiadás de amikor a 1070 et vettem akkörül vettem a tápot is tehát 2016 vagy 2017. Rakok fel róla egy képet hátha te meg tudod róla mondani mikori.
Nincs húzva a CPU soha nem is volt sőt még a turbo boost is ki van kapcsolva tehát nem megy 4000 fölé. Ezt is kiprobaltam amúgy hogy biosba kikapcsoltam bekapcsoltam, van valami power save mód azt is kikapcsoltam hogy hátha emiatt nem enged annyi aramot valminek ami kéri de nem valtozott semmi. 2560x1440 be jatszok. Ha be van kapcsolva a vsync akkor nehezebb elöidézni a hibát. A masik táppal ami amúgy egy 600 wattos valami közel se ilyen kategória mint az XFX csak itthon találtam egy régi gépbe ,kikapcsolt vsyncel 100+ fps el is tökeletesen működik. De amúgy be van kapcsolva tehat 60fps fixen. Kép: [link] -
Apachee80
csendes tag
válasz
jokeph #48085 üzenetére
Köszi a válaszokat. Elemcsere megvolt, sajnos nem segített. Egyébként ez a giga lap lassan 15 éve teszi a dolgát hiba nélkül, persze lehet most jött el a vége. Egyébként bekapcsolás után eltelik min 15 másodperc, utána a ventik maxon kezdenek zúgni, és speaker teljesen artikulátlanul recseg, semmi beazonosítható award hiba kód sem hallható ki.
-
AliceWhat
csendes tag
válasz
jokeph #47832 üzenetére
Nos, megjött az új ramkit, a post megtörténik szépen, viszont a win10 csak nem indul.
Próbálgattam cserélgetni a beállításokat, de mindegy mire váltok biosban, mindig csak fekete képernyő fogad a bal felső sarokban villogó kis aláhuzással és nem bootol a Windows.Ilyen lehetőségeim vannak biosban: [kép]
Van valakinek bármi ötlete?
Azt hittem, ma végre használatba vehetem már. -
AliceWhat
csendes tag
válasz
jokeph #47826 üzenetére
Hűha, akkor lehet, hogy még jó is lesz tényleg.
Jelenleg az új ramkitre várok, azzal elinditom és megnézem, mit hova tudok állítgatni biosban.
A CSM mode alapból disabled volt, ezt engedélyeztem és ott ha jól emlékszem Legacy és UEFI között lehetett választani, ezzel csak egy pár percet foglalkoztunk vasárnap, aztán arra jutottunk, hogy nem megy, nem is értünk hozzá meg reddit azt írta, nem is lesz ez jó, ha ryzen volt ez meg most Intel.@dominator
Itt vettem egy őstagtól, de újként, bolti garanciával árulja a dolgokat.Írtam neki, hogy visszaküldeném és ha lehet, inkább egy másik fajta kitet szeretnék, nehogy belefussak megint, de egyelőre erre nem reagál, csak a címet küldte el.
-
zapee_
csendes tag
válasz
jokeph #47759 üzenetére
A régi 1060 6gb-os kártyával használtam addig a gépet. Most lett a 3080-as.
Hát ami a lényeg és totál nem értem, hogy most jelenleg harmadik napja tökéletesen fut a gép win 11-el. Elötte kétszer is megpróbáltam az újratelepitést hivatalos windows-sal ( ekkor még a win10-et ). A második próbálkozással használhatatlan volt a gép. Felállt a rendszer, bármit nyitottam volna meg egyböl kékhalál
És lehet hülyeséget kérdezek most ezzel, de az lehetséges, hogy mivel ezek relative új generációs hardware-ek, hogy egyszerüen a win10 volt a baja?
-
xenonboy13
tag
-
Razzul
őstag
válasz
jokeph #47640 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy meghaladja a képességeit, hanem hogy valamiért nem működik (a videót köszi, de egy BIOS-ban még el tudom navigálni magam), "No bootable device" hibát dob az UEFI/secure boot és a TPM modul beállítási lehetőségeinek minden kombinációjával.
A telepító egy kb. 5 éves, 32GB-os Kingston DataTraveler 100 G3-ra készült a hivatalos Windows Media Creation Tool-al. A 6. gen valóban nem támogatott, de egyébként minden más követelmény stimmel.
#47641 FlashR: Ez az opció az én esetemben kissé bajosabb, de lehet, hogy akkor ez lesz.
-
kenwood
veterán
válasz
jokeph #47536 üzenetére
Valahol el kell kezdeni,kerdes, hogy ki fizeti a tanulopenzt.
En vettem mar vissza aprostol olyan alaplapot,amit az erkezese elott szereltem ki a napi hasznalatban levo gepbol. A lap a visszavetel utan nalam sem indult,a vetelarat visszazfizettem, kulonben negativ ertekelessel,kitiltassal kellett volna szembeneznem. Azota a sufniban rohad. Talan 1-2 ezer forintert el is lehetne adni a harmincezres lapot hibasnak. -
törölt tag
válasz
jokeph #47407 üzenetére
és Undoroid (masszív ütős macsó név
, van benne velő):
Táp engem is szopatott már néhányszor:
- 2013, vadiúj Chieftech iArena 450W (tudom, a még éppenhogy vehető occsó) Athlon II X4 640 és HD6670 összeállítású konfig alatt 3 hónap alatt eldurrant. Primér kör, a nagy kondi tubarózsává vált. A gariztatása 1 perc volt, ráfizetéssel cseréltem egy CTG 500-80P-re, a CTG 450-80P-m ment az öcsém gépébe az iArena helyett. Ma is azzal megy a kis konfig az összes vidéki nyári vihar, villámcsapkodások, letört ágak által rövidre zárt 20kV-os távvezetékek ellenére stabilan bírja 11 évesen.Az 1990-es esztendőről meg ne is beszéljek, amikor a Vörös Csillag Mgtsz táp egy rohadtul strapabíró megbízható táp volt. Bekapcs gombok/kapcsolók 1 évet bírtak, ezek meg 5 évet simán.
--- MX 440-től undorodtam. MX 400-am volt, Ge Force3 Ti200 is, azokat jobban szerettem. Brand gépek is imádták. Van egy öreg gépem, abban egy Nv Quadro van, egy Tomato lap és egy Celeron700 társaságában. Valami MS ... Empire ... faszán ment rajt. Öcsém nyúzta...
-
-
szivacs30
csendes tag
válasz
jokeph #47122 üzenetére
A feladatkezelőben nézegettem a paramétereket.Ott van még a rouge company, aminél szintén kevés ramot eszik a lapozófile mérete meg nő.Lassú a pályabetöltés utólag tölti be a dolgokat.A youtube-on néztem egy videót a játékról ugyanilyen procival ram-al és egy gyengébb gpu-val(gtx1050ti) és ott nincs ez ami nálam....
-
Truman
senior tag
válasz
jokeph #47053 üzenetére
Nem láttam benne görbületet, kiszedtem a procit is és megnéztem az alaplapi tüskéket, de nem volt sérülés, egyenletesen és egyforma magasak voltak, nem volt korrózió sem sehol.
Amúgy még egy sima stock cooler is lencsébe tud hajlítani egy lapot. Ilyet már többször láttam.szerk-----
Még annyi hogy pár hete volt újra pásztázva. Lehet az már megemelte annyira hogy az már sok volt neki. Pedig nem használtam sok pasztát.Ezért jobbak a PGA -k, sajnos már az AMD is áttér LGA -ra az AM5 -ösnél.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #47020 üzenetére
Topcat :
és tényleg van Debug LED... nekem is ilyen alaplapom van, de eddig fel sem tűnt. Na akkor majd holnap megnézem, mit mutat.jokeph :
Igen azért írtam, hogy nekem is ilyen gépem van vagyis a lap, a CPU és a RAM is pontosan ugyanilyen, és hibátlanul mennek együtt 1+ éve
Arra gondoltam, hogy elviszem a HD6850-esem megnézem azzal, ha azzal sincs kép máris sokat jelent, hogy melyik irányba menjünk, minthogyha azzal van kép, akkor megint tudom, hogy VGA irányba van probléma.
Emellett amire gondoltam variálgatni a RAMokat vagy esteleg szétszedni és újra összerakni a gépet... több tippem nincs).u299975 :
Mivel számoltam arra, hogy össze fognak veszni, ezért direkt már a tervezéskor SATA3-asra cseréltem az SSD-t, pont azért, hogy ilyen jellegű gondokat alapból kizárjam. -
-
-
Top cat
addikt
válasz
jokeph #46922 üzenetére
Lehet, hogy ez lesz a megoldás.
-
-FreaK-
veterán
válasz
jokeph #46892 üzenetére
Na basszus, köszi. Nem tudtuk kiszedni amúgy öcsém gépből, mert a hűtőjéhez egy hosszú szárú csavarhúzó kéne és nem találtunk. Csak két órát csesztem el a dologgal megint.
Megpróbáltam egy másik pendrive-al a bios flashback-et, meg az előzővel is fat32-re formázva, ugyan úgy nem megy.
Nagyon csúnya dolgokat tudnék csinálni azzal aki ezt a "funkciót" így megalkotta. -
blupatrik
csendes tag
-
adamzmg
csendes tag
válasz
jokeph #46638 üzenetére
Alapértelmezett friss biossal nem postol a gép a jelenlegi ramokkal,viszont a szereztem egy masik ram modult,ami alacsonyabb mhz-s.
Azzal postol a gép.
Beléptem BIOS-ba,ott benyomzam az XMP Profilet ON ra.
Azutan mukodott a gep a jelenlegi ramonmal,viszont csak az egyik stickel.
ha beraktam a masikat is akkor mar nem postolt. -
válasz
jokeph #46614 üzenetére
Nehéz veled!
"illetve a netkapcsolat megléte nem követelmény alapesetben, anélkül is fel lehet tenni OFFline módban. (MS fiók majd később, ha valakinek kell/van)." (kiemelés tőlem)
Van olyan digitális licenc, ami csak telepítéskori net kapcsolattal aktiválódik (külön vásárolt szeriallal is megy, persze), és nem kell hozzá MS fiók, később sem.
Még egyszer: van olyan, hogy kell a net telepítéskor. Általában, meg nem. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
jokeph #46596 üzenetére
Igen, Edge-el is ugyan ez van. És Chrome-al úgy is, hogy külön app-ot csinálok a Stadia-nak egy új Profil-al, minden kiegészítő nélkül (elvileg), de ugyan úgy szaggat. Amúgy ha a Task Manager-ben megnézem, akkor egér mozgatás közben kb. 20-30%-olt ugrik meg a CPU terhelés. ???
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz
jokeph #46580 üzenetére
Elnézést, vaklárma volt. Nem is próbáltam belépni a BIOS-ba, azt hittem anélkül is lesz valami indító kép. Most kipróbáltam és működik rendben. Huuh...
De ha már benne vagyunk a témában, a BIOS-ban van olyan amit mindenképpen érdemes lenne megváltoztatnom, vagy maradhat minden a gyári beállításokkal?Nem akarom túlhajtani, semmi extra terhelése nem lesz, de azért szeretném kihozni belőle a legjobb teljesítményt, vagy a legkisebb fogyasztást, zajt.
-
TechRobot
aktív tag
válasz
jokeph #46573 üzenetére
Asus ROG Strix RS200 riser.
Ezzel volt verticalban a VGA egy ROG Heliosban.
Most közvetlenül az alaplapban van. Még tervben van h visszarakom egy kis tesztüzemre a kábelt, mert veticalozni akarom jobban néz ki. Hátha csak nemtudom én nem volt tökéletes az illeszkedés mikor összedugtam vagy fene se tudja. -
betyarr
veterán
válasz
jokeph #46345 üzenetére
pár éve már ment nálam,ma tett be neki a villanyóra teljesítménynövelésekor a biztosító csere.sztem,mert ment a gép.gondolom amikor lenyomták a biztosítót,utána meg fel,az nem tetszett a gépnek
mi a fene lehet ez a 2 pines atx?sima psu-kon nem rémlik h lenne 2 pines csati.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- ASZTALI GAMER PC MSI RTX 3090!
- MSI MPG B550 GAMING PLUS Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Ryzen 7 3700X GTX1070 16GB 3600Mhz 1TB 750W B
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest