- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
Olyan van, hogy megkapom a támogató okiratot, de a kivitelező azt mondja nem csinálja meg?
Én tegnap rákérdeztem, s azt mondta Ő nem fog ezzel foglalkozni már. -
asdf_
veterán
válasz JoceeHunt #1397 üzenetére
Persze, csak egy fölösleges kört raktak bele. Ha mindenkiét kitolják automatikusan, akkor le van tudva a gond, nem telefonál rémülve az, aki februári indulással és október közepi végzéssel számolt, és nem kell módosítani utólag a kiadott támogatóik minimum felét (nagyon jóindulatú becslés). Elképesztő mennyiségű fölösleges dolgot lehetett volna ezzel megelőzni, de ebben az országban a kockát ugye gurítjuk. Mindig, bármi áron...
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz JoceeHunt #1394 üzenetére
De ez az eredetileg beadott végdátum? Tehát részükről a fáklyás menet, hiába emelték meg a kivitelezési határidőt meg bénázták el az értékelést, ők nem nyúltak bele a dátumokba, oldd meg, ahogy akarod, vagy ha módosítani kell, majd foglalkozz vele te és kérvényezd isten tudja milyen módon, hogy izé, erre nekem több mint másfél évem lenne, hadd legyen már úgy?
-
-
molnarpeter
nagyúr
Hasonló szituációban vagyunk, napelemesekkel esetleg beszéljétek meg felméréskor, hol kérnek erősítést a szerkezetnél, vagy milyen kábel kivezető stb kell, aztán szerintem rendben van. Annyit ír csak a pályázat lényegében, hogy nem adnak pénzt megerősíteni a tetődet, amúgy szvsz csinálsz közben amit akarsz, nem tűnik problémának
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Látom itt se tud senki semmit. Egy dolog biztos a bizonytalanság.
Én is indulnék a 2. szakaszban Pest vármegye, hogy aktuális legyek
Csak nekem annyival bonyolultabb a helyzetem, hogy teljes tetőcsere előzi meg a pályazást. A tervezett kezdés December. Ha Októberben megnyílik a pályazat ahogy eredetileg tervben volt, nekem még el nem készült tetővel kell beadnom az igénylést, nem tudom a kivitelezők mennyire rugalmasak.
A tervezett tető paraméterei kb ilyenek: aszimetrikus nyeregtető kb 150-160nm, a nagyobb fele D-DK tájolású kb 23°-27° dőlésszögü, erre menne a kb 20nm napelem.
Jelenleg 1x32 amper van az ingatlanban, tetőtartóval legvezeték csatlakozással.
A tetőcsere miatt kell a tetőtartó cseréje, de ezzel együtt jár a mérőhely szabványosítás is.
Úgy döntöttem nem várok a pályázatra a mérőhely áthelyezést fázisbővítést, ampernövelést kifizetem saját zsebből.
A terv a mérőhely megy a kerítésbe. 1 mérőórás szekrény 3x16 amper földkábelese bekötés.
Ha lesz 2. Szakasz és nyerek is, akkor már csak ampernövelés kell esetleg azt meg majd a pályázat finanszírozza.
A mérőhelyhez mindenképpen hozzá kell nyúlnom, napelem ide vagy oda. Én erre a megoldásra gondoltam ami egyelőre a legjobb nekem árértékben.
Vélemények? -
313313
addikt
Az én kivitelezőm a hét elején már március közepi szerelésnél jártak. Ha erre rájön a pályázatos cucc....
Januárban azt mondta, augusztusnál hamarabb ne számítsak okiratra, hát lottóznia kéne :D Mondjuk még nem kaptam meg, Bács-Kiskun megye...
Pályázatban én csak ennyit látok 4,5 kWp, milyen inverter milyen panel etc semmit se... Mondjuk megbízom a kivitelezőmben, Fronius inverterekkel szer csak, meg Sharp panelokkal...
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
asdf_
veterán
válasz tillatrilla #1386 üzenetére
Egy árajánlatod csak van, amit elfogadtál A pécsi európai cég akkor gondolom, a lehúzási összegből tippelve.
-
tillatrilla
senior tag
-
asdf_
veterán
válasz tillatrilla #1384 üzenetére
A nettó az EU-s, az áfa a magyar. Magyarul ha 2 105 000-t igényeltél, akkor jó vagy, ha többet, akkor kevesebbet támogattak, mint amennyit igényeltél (ezt nyilván indokolják is). Az időközbeni áremelkedést saját zsebből kell kigazdálkodnod, 200 ezerre és hogy nem lesz olyan inverter (esetleg napelem sem), mint amilyenre pályáztal, arra már most felkészülhetsz. Ha katás volt a villanyszerelőd, akkor annak áfájára is.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Veszprém megyéből vagyok,az imént kaptam meg én is az okiratot a támogatási összeggel. 1millió658e,EU-s,illetve 447ezer hazai költségvetésből biztosított-na,ezt az utóbbit nem értem....,összesen 2millió 105ezer Ft. Kérdés,hogy ez mekkora %-ban fedezi az összberuházást? Tetőre szerelt napelemek lesznek,új mérőszekrény-és szabványosítás.Jelenleg 1x22,vagy 25A-van, tervbe van 3fázis kialakítása,oszlop-légkábel nagyon közel van.
Üdv: Attila
-
asdf_
veterán
válasz Borisz76 #1380 üzenetére
Gratz, de a fenéket, adhatja be a HMKE igényt (előtte a fázisbővítésit), és mindenki más mögé kerül, aki a rezsifrászban azonnal napelemes céghez ment, azaz 2 hónap múlva talán lesz egy MGT-je
De végre elkezdődött valami (aminek még februárban kellett volna).[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
Ma megkaptam az imént a támogatói okiratot. Zala megye.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
DragBo
újonc
Sziasztok
Tud valaki esetleg kivitelezőt ajánlani - Szabolcs megye, komplex megvalósítás? Ha csoda történik és lehet beadnám a pályázatot a második körben. Köszönöm.
-
N.otorious
senior tag
válasz Vismajor01 #1372 üzenetére
Vannak olyan cégek, akik teljeskörűen elvégeznek mindent, csak aláírni kell. Ezek napelemes cégek. Náluk kell érdeklődni.
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Z_A_P
addikt
-
siege5
aktív tag
válasz Vismajor01 #1372 üzenetére
Nem tudni még semmit, több mint fél éves csúszásban van minden és még nem látni a végét.
Így kétlem, hogy elinditanák a 2. ütemét időben.
Térjünk erre vissza augusztus vége szeptember elejei időszakban. Addigra hátha látjuk, mi lesz az EU pénzekkel. -
Z_A_P
addikt
-
313313
addikt
Kemény világ jön itt még, nem véletlen kerülnek fel tömegével a smart mérők.
Első körbe azok izguljanak,akik 3*40A vagy a felett vételeznek, és el lehet kezdeni ismerkedi a meddő kompenzálás fogalmával is....HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Z_A_P
addikt
válasz Vismajor01 #1368 üzenetére
Szerintem most nem talasz senkit aki vállalná.
Miért? Mert aminek már lassan fél éve mennie kéne (1. ütem), az is áll. Minden bizonytalan, EU pénzek nem jönnek, mindenki kivár.
(Olyan aki banki hitelt is intéz, stb, szerintem nincs. Vannak pályázatírók, de ők nem fognak helyetted hitelt intézni. Amúgy is, ez nem hiteles buli)OK
-
Vismajor01
addikt
válasz Borisz76 #1366 üzenetére
Köszi, ezt megtaláltam de csak több kérdésem lett mint válaszom.
Van olyan aki ezzel foglalkozik és teljesen képbe van? A kivitelező? Nekem abszolút nincs időm ezzel foglalkozni, épül a saját házam, van újszülöttem is, tele van a hajam. Szivesen fizetek érte, olyat keresek mint pl aki a banki hiteleket intézi helyettem nekem csak aláirni kell (bár nekik a bank fizet)
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
ennek megint az lesz a vége, hogy mire elbírálják, anyagilag ott leszek (ha nem hátrébb), mintha megcsináltattam volna tavaly...
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Borisz76
veterán
válasz Vismajor01 #1365 üzenetére
Hivatalos oldal : https://napelem.palyazat.gov.hu/
Letölthető PDF formátumú leírásSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Vismajor01
addikt
-
JoceeHunt
őstag
válasz MrTwister #1359 üzenetére
Nekem tegnap váltott át, amit írtam hogy a napelem kivitelező cég szerint van akiknek 2-3 hónapja ilyen állapotú az oldaluk. Szóval valszeg tényleg nem jelent semmit.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Z_A_P
addikt
válasz JoceeHunt #1353 üzenetére
Raneztem enyemre, semmi
(remelem apr.1. nem trefa!)Támogatási kérelem státusza: Hiánypótlás visszaküldve
Státusz kezdetének időpontja: 2022.03.11. 17:46:10Döntés jellege: Jogosultsági döntés
Döntés típusa: Támogatási kérelem jogosult
Döntés dátuma: 2022.04.01.[ Szerkesztve ]
OK
-
MrTwister
őstag
Gratulálok! Nekünk még semmi most direkt ránéztem. Bár ha neked is 2 hónapja ez a státusz, akkor tök mindegy mit jelez ott nem? Mert akkor még ez sem jelent semmit igazából ezek szerint...
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
JoceeHunt
őstag
Egyszerűen nincs kész erre szerintem a jelenlegi informatikai rendszerük, és össze vissza számláznak aztán harcolsz az igazadért...
Politizálni nem szeretnék itt, de megvan az oka a bruttónak is miért csúszikjoceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
JoceeHunt
őstag
Hát bruttóval enyhül kicsit az áramszámla, de jól járni nem fogunk.
Szaldós ismerősömnek 2000kwh túltermeléssel 2 hónapja nem fizet semmit MVM, ráadásul elszámoláskor nem akarták figyelembe venni első körben a napelemet, és 250e-s számlát küldtek ki neki amivel 1 hónapig harcolt már ügyvéddel. Aztán elengedték és a túltermeléssel bajlódik most egyébként.Érdeklődtem napelemes kivitelezőnél akivel a szerződést beadtam, azt mondta már 2-3 hónapja vannak ilyen "állapotba" ügyfelei mint a mai állapotba én a felületen, szóval továbbra is a várás...
-
Z_A_P
addikt
Koszi. Akkor ranezek majd en is, de enyem januari beadasu.
Senki sem tudja mi az a Bruttos meg pontosan, nem?
En ugy tippelem, az havi elszamolasu lesz.
Nyaron a klimara jo max (meg szamitogep, stb)
Telen meg futesre, az a pici ami epp lesz.
Akinek van elektromos autoja, annak mondjuk mindig jo.[ Szerkesztve ]
OK
-
Vismajor01
addikt
Van vmi összefoglaló írás h ha teljes cserét szeretnének anyumek akkor pontosan mi a folyamat? És mennyi tőke kell hozzá?
-
JoceeHunt
őstag
Elvileg 2021.12.08.-án adtam be, Zala megye, volt egy hiánypótlásom 2022.02.22.-vel elfogadva, Facebook csoportban láttam hogy csak ránéztek és láttak páran ilyen állapotot, így értesítés/e-mail kapás nélkül ma én is beléptem, és így látom az állapotot amit bemásoltam.
Illetve Támogatási kérelem alapadatoknál:
Támogatási kérelem státusza - Szerződés kötés alatt
Státusz kezdetének időpontja - 2022.07.25. 10:49:53Döntéseknél még volt márciusban egy dátumom:
Egyébként fáj a szívem, a felújítás miatt nem lenne 4 millám egy 10-es rendszerre hogy szaldós lehessek, így ez az 5-ös rendszer megy fel, de nem lesz elég pláne bruttósba...
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
Démásznál jó a faszekrény, méretlen meg nekem is a szomszéd házból jön. 4-en vagyunk fürtre rakva, én vagyok a végén. Az elsőnek már működő napeleme van.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
-
Z_A_P
addikt
Nekem 3*20A van, de fa dobozban a falban. Nem "új szabványos". Földkábelen jön a delej, a szomszéddal közösen, a villanyórám előtt(!) ágazik el Y-ban, egyik fele be a villamyórámba, másik át szomszédhoz.
Senki sem tudta megmondani, hogy ez most jó lesz, vagy sem.
A kivitelező annyit mondott, ha összejön a pályázat, akkor majd alaposan megnéznim, mert lehet jó, lehet nem.
Nagy gáz lenne ha nem, mert új földkábel 6+ hónap, és kellene vagy 30 métert ásni a kerítéstől a házig.[ Szerkesztve ]
OK
-
313313
addikt
Nah ez így gázosabb, én tavaly összel megcsináltattam a 3 fázist, szóval annyival előrébb vagyok.
Szerk: mondjuk előtte 1*32A-om volt.
[ Szerkesztve ]
-
S-eye
senior tag
Az egyik face csoportban már mozgolódnak. Vannak screenshotok támogatási kérelemről és összegről is. Nálam még a tisztázó kérdés elbírálása zajlik.
Lehet őszre lesz is pénz? -
siege5
aktív tag
Esetemben 1*16A van most, nekem éppen fejlesztés alatt állt a ház, így tervben volt a bővítés. Ekkor jött ez a napelemes pályázat. Kapva kaptam is rajta mert úgy voltam vele akkor már nem én fizetem ki, hanem a pályázat állja a limit fölé emelést. Így ha a napelemet nem is de a bővítésért már megéri. Igenám csak eddig ilyen pocsék állami pályázatban még nem vettem részt, pedig volt már pár. Így nemhogy a 3*16A sem kapom meg jó eséllyel, de az ingyenes 1*32A sem csináltathatom, ha még picit is remélhető, hogy még lesz valami az egészből.
Így vagy úgy augusztusban már ki kell derülnie visszavesznek-e annyira az arcból, hogy jöjjön egy kis pénz rá, ha már meg nem előlegezik mint ahogy azt beígérték. -
Vismajor01
addikt
válasz molnarpeter #1338 üzenetére
Nem akarnak klímával fűteni ha lehetséges , most is klima+infra van és nem szeretik
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Vismajor01 #1336 üzenetére
Split klíma nem lenne egyszerűbb?
-
Borisz76
veterán
válasz Vismajor01 #1336 üzenetére
Hőszivattyú + radiátor kombó nem nyerő.
A radiátor kicsi felülete miatt melegebb / forró víz kell bele , amit a hőszivattyú nem igazán tud.....alapból.
Tud ha rásegít a fűtőszál....de az meg nem takarékos megoldás.Padlófűtés kell / erősen ajánlott hozzá !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Nyugdijas+maganvallalkozo édesanyám vásárolt egy házat amiben gázkonvektoros fűtés van. A nyilaszárók azok fából vannak de jó állapotban.
A 2, opció lenne nekik jó, azaz teljes fűtőkör csere hőszivattyú+radiatorokkal+vhol padlofutes+nyilaszarok mert gondolom az kötelező?
1. Baj hogyha nincs gazcirko se radiator, tehát jelenlegi futokorre nem tud csatlakozni, hanem teljesen új kell?
2. Van valamennyi önerő a beruhazasban? Előre kell fizetni es utána vissza terítik?
Köszi
-
Borisz76
veterán
Pontosan.
Az én Gorenje készülékem is ( sütő + főzőlap ) teljesen elektromos és 3 fázisú.A bekötésnél néztem a rajzot és elmegy 1 fázisról is de akkor nem mehet minden egyszerre rajta. Leszabályozza magát.
Ha mind a 3 fázis be van kötve, akkor ilyen megkötés nincs.
Mehet minden maxon....ami kb 9.6 KW összesen.
Így persze sosincs használva.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
LOTR
addikt
pedig tudtommal a legtöbb háztartásba szánt elektromos főzőlapon 1 zónán 2 db főzőhely van, és 1 zóna fogyasztása jellemzően sehol sem több, mint max 3,6kw, ami ennél nagyobb, az már 2, esetleg 3 zónás és kell neki a 2-3 fázis (zónánként 1 fázis)
[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
313313
addikt
3,5 év alatt nem ment le a B32-es kismegszakító a villanyóra mellett. Nagy klíma 8A-t kér, az inverteres elenyésző, muktkor ment 2 nagy és 1 kicsi karika a villany tűzhelyen, ment a mosógép is, olykor kv főző.
A legtöbb villanytűzhely, ha egy fázist kap 16A-nál nem tudd többet felvenni (az enyém egy ősrégi (10 év+) Indesit, az se bír többet felvenni, hiába van előtte B20-as kismegszakító)...
Mondjuk asztali gépem nincs...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Azért egy fázison 32A sok mindenre elég, pláne EON/Elmű vonalon, ahol nem is B-s, hanem C-s az elsődleges túláramvédelem(szolgáltatói kismegszakító).
Nekem 2 hete 5kW volt a maxim. Feleségem lekvárt főzött villany tűzhelyen, ment a mosógép, egy 5,2-es on/off klíma, meg egy 3,6-os inverteres, nagyjából 21A, még 11 lett volna bármire...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
asdf_
veterán
Felmentek az árak, de annyit azért nem. Csak napelemesnél legalábbis. Egy 5 kilowattos még
mairezsiemelés bejelentése előtti áron is kijön a pályázati limitből.
A komplexeseknél, ott viszont lesznek pillázások. 11 misinél csak a 375-ről 400-ra menő euró 730 ezret jelent és akkor ebben az egyéb áremelkedések benne sincsenek. -
siege5
aktív tag
Nekem egy hasonlóra kimaxoltak a keretet. Igaz nálam óracsere bővítés is benne van. Ebbe emelkedés tuti nem fér bele. Az egészben az az idegesítő, hogy várunk...ki tudja meddig és addig semmihez sem nyulhatok mert ki tudja alapon. Pedig az egyfázisú villanyórám már nagyon nem bírja a mostani felhasználásomat, és még jó lenne mondjuk egy klíma. Sanszos hogy jó ideig fogok még főni a levemben. Szó szerint...
Mellesleg nem tudom mennyit fognak rászamolni a nagy egészre árban, de pár százezerig (max milla de remélem azert ennyit nem) úgy vagyok vele ennyi még hamar megtérül. De kíváncsi vagyok mennyien mondják majd vissza, végül is ez szegény ember ingyen napelem rendszere lett volna hivatalosan. Ha ezen felül akár millát vagy másfelet hozzá kell toldani akkor meg már annak sem eri meg akinek lenne rá, arra jobb az 50%os. -
313313
addikt
válasz N.otorious #1327 üzenetére
Januárba kaptam ajánlatot 4,88kw-os rendszerre(Fronius inverter, Sharp panel, AC/DC zárlat védelem és túlfesz levezető), 416.000ft/kw árral, úgy hohy a kivitelező tudta, nyár vége előtt nem lesz okirat, ősz/télre számolt, hogy kész lesz.
-
Borisz76
veterán
Az eredeti 4 fordulóból max 2 lesz.
Az elsőben annyi igénylést adtak be , hogy a 2.-ra nem sok lóvé maradt.
És mint tudjuk aki beadta és elfogadták...az meg is nyerte.
Csak semmiféle hivatalos doksit nem kaptunk még erről.Nem tudom amúgy mi lesz az egészből....
Mert most a rezsi miatt mindenkinek akinek van egy kis lóvája napelemet és/vagy hőszivattyút akar....de máris most azonnal.Csakhogy a készletek amúgy is alcsonyak vagy nincs is.
Tehát hiába van valakinek pénze....lehet nem kap olyan invertert amilyet szeretne. Vagy pl. a panelekhez optimalizáló sem nagyon van.De ha egyszer azt mondják, hogy itt a lóvé...."Brüsszel utalt" ...akkor lehet , hogy addigra meg nem lesz mit felszerelni!
Ha lesz is elfekvőben valami, annak meg az ára már "nem fér bele a keretbe" kategória lesz és a pályázati pénzen felül még fizetni kellene a kivizetezőnek ! Na ott megint bukik a mutatvány....mert addigra, ha van is valamennyi félretett pénze valakinek.....elviszi a rezsi-manó !
Nálam ráadásul a komplett pályázat lett megcélozva:
Napelem+hőszipka+nyílászáró csereNapelemnek a melléképületet készítettem elő : új tető stb.
Hőszivattyút várja a padlófűtés amit szintén elkészítettünk.
Nyílászárók sem felenek meg a mai kor követelményeinek.Hiába adott minden a korrekt felújításhoz , modernizáláshoz ha a végén nem lesz mit feltenni , beszerelni vagy éppen a megnövekedett árak miatt nem tudom a különbözetet kicsengetni.
Na ez a cumi !
Most van kb 2 millióm...direkt félretéve hátha "kicsit" rá kell fizetnem.
De ha nem csinálják ....akkor lassan felélem a rezsi miatt.Azon gondolkodtam, hogy a nyílt égésterű 1000 éves kazánomat lecseréltetem egy kondenzációsra. Ezzel tudnék spórolni a gázfogyasztásomból 20-30%-t.
De ez elviszi a megtakarítás felét...azaz kb 1 millát.
Ugye az igazi a teljes szigetelés lenne de az :
1. Több mint 2 millió
2. Előbb a nyílászárókat szokás cserélni....tehát a sorrend nem jó.Ha jövő tavasszal meg benyögik, hogy mehet a telepítés és a kivitelező meg tartja a markát, hogy " rá kell fizetni " .....akkor meg nem biztos, hogy kijövök....mert nem csak a nepelemre de a hőszipkára és a nyílászárókra is rá kell majd fizetni EZ 100% BIZTOS !
A kérdés inkább csak az, hogy MENNYIT ?![ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
Vágom én is miről van szó. Kérdés az, hogy mivel eredetileg 4 forduló lett volna, elképzelhető hogy akár 2 év múlva is elindulhat a kivitelezés? Arról is volt szó aki nem nyer az elsőn, elindulhat a többin is. Elég valószínű szerintem hogy meg fogunk egyezni Brüsszellel. Előbb vagy utóbb.
-
molnarpeter
nagyúr
2017: Állítsuk meg Brüsszelt!
2022: baj van, Brüsszel megálltEzek a programok mindig úgy zajlanak, ahogy előttem is írták - adott egy EU-s keret, amit az ország különböző címeken felhasznál; de mivel jellemzően szokott lenni kifogás, így az ország valójában több pénzre ír ki lehetőségeket a keretnél, hogy a végén mindenképp maradjon elegendő szabályos projekt a teljes összeg lehívásához. Tehát elvi síkon köteles volna az állam előre kiosztani a népnek ami jár, csak üres a kassza, EU nyaral, kiváncsi készek én is a végére, de még ha évek múltán a megvalósításkor csak a valós költség felére elegendő a pályázati pénz mondjuk, akkor is megéri vastagon… Azok is nagyon jól jártak, akik a családi 50%-os programban félpénzen megcsináltatták korábban.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Na nem lesz itt semmi, ugye?
Harcban állunk Brüsszellel!OK
-
Megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, kiküldtek tisztázó kérdéseket (ezt mindenki értelmezze úgy ahogy akarja), amikre szépen jönnek be a válaszok, majd ha minden megvan akkor fognak értékelni és küldik a támogatói okiratot. Az hogy nekünk dátumokat meg határidőket kellett megadni, az már csak vicc az egész....
Várjak türelemmel. (Persze a katit egy nap alatt átverik, egy délután kitalálják mennyi az átlag gáz/villanyfogyasztás....)Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Atomgeszi
nagyúr
A legnagyobb szégyen, hogy fent van a weboldalukon még mindig a közleményeknél, hogy
március 4:
A következő hetekben várhatóan minden pályázatról döntést tudunk hozni. A Kormány célja, hogy minél hamarabb, minél több jogosult család és háztartás részesülhessen ebben a támogatási formában.
A Kormány a hazai költségvetés terhére, teljes mértékben előfinanszírozza és biztosítja a szükséges forrásokat a magyar családok számára.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Tony21
tag
válasz Atomgeszi #1309 üzenetére
Sehonnan, az EU nem ad
Az elmúlt 12 év erről szólt, hogy jöttek az EU pénzek (köcsög Brüsszel ugye), dübörgött a minden is.
Most hogy nincs zseton, megállt a tudomány ...Megkockáztatom, hogy bátran mondták azt, hogy minden pályázat nyer (választások ugye), mert tudták, hogy úgysem lesz belőle semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Csak fenntartják a látszatát, hogy valami történik, de olyan szintű féket húztak be az egészre, amíg ki nem találják, hogy honnan lesz pénz, hogy az valami hihetetlen..
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Aidan85
aktív tag
A mai hírek után igencsak aktuális lenne már, ha történne valami ezzel a pályázattal...
Most már nem örülök annyira, hogy a fogyasztásom alapján simán indúlhattam az 5kWp-es rendszerért...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest