- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
Helyszíni ellenőrzés checklist:
8.számú melléklet kivitelezői nyilatkozat dátummal és aláírásokkall ellátva
6.számú vállalkozái szerződés + szerződés módosítás ha van
összeférhetetlenségi nyilatkozat 3 db: kivitelező+sajátod+alvállalkozói(ha volt)
Eon/MVM Hálózati csatlakozási szerződés, amit alá kellett írni és vissza kellett küldeni az áram szolgáltatódnak
Janou:
Előleget nem kértek csak 105 ezer Ft önerőt, tisztán napelemes pályázat, 5 kW-os, Eonsolarhome a kivitelező.
Volt egy halom hiánypótlás, majd a végén tisztázó kérdések. Az utolsó 02.19.-én volt majd rá pár napra jött is az átutalás.
Előre jelezték igen kaptam róla egy emailt egy héttel előtte. Azt is jelezni kellett jó e az időpont. Táblát és invertert is fényképezték.Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
Nálam még február végén megérkezett az átutalási engedély és én a szabványosításért meg is kaptam az összeget a bankszámlámra, gondolom a kivitelezőm is megkapta a pénzét.
Én nem venném le azt a táblát, nálunk kb. 2 hete voltak helyszíni ellenőrzésen és kifejezetten nézték(fényképezték) a táblát és kértek dokumentumokat eredetiben. Két csinos hölgy volt kint az EMI-től. Kb. fél óra volt az egész.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
válasz Atomgeszi #4116 üzenetére
"Működési támogatás." ...és ez most mi is akar lenni? Kapsz havi apanázst, hogy "ződ" vagy?
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
válasz gyvince #3702 üzenetére
Nekünk van advesz-es az ugye a nappali mérő illetve van H-tarifás mérő (ami nem advesz, tehát nem rádiós). Az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint vagy mind a kettőt diktálod vagy egyiket sem. A diktálás viszont az advesz óránál kivan zárva mivel ugye szaldóban vagy, tehát éves elszámolás van. Így a H-tarifásra maradt az átalány. Tehát a napelemes adveszre évente van elszámolás, a H-tarifára meg havonta fizetünk fix összeget.
-
MrTwister
őstag
...és tényleg, köszi ezt nem is tudtam, hogy mindkét óriásnak van hasonló néven szkenner appja.
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz Borisz76 #3674 üzenetére
57 ezer!!! Az derék és még az asszony sirbakolt a tavalyi 18 ezres havi számlánkon(napelem előtti állapot). Mondjuk télen mi is behúzzuk az átlag 12-13 ezer H-tarifa(klímás fűtés)+15-18 ezres villanyszámlát. Azé az mégiscsak 30 körüli, a tied majd dupla. Mit csinálsz te otthon ha szabad kérdeznem, gyárat üzemeltetsz a pincédben?
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Na elindult: [link] Nyílván ebben mi nem tudunk részt venni mivel bővítésre nem lehet pályázni illetve ugye ez a bruttósoknak készült...persze érdekesebb lesz ha Prüsszel nem hagyja jóvá és jan.1.-től mégiscsak bruttósak leszünk, hiszen ha jól tudom még mindig nem bólintottak rá, hogy mi is nettósak maradjunk...
Borisz76: Mi is Opusz-Titász terület vagyunk(eon-nál diktáltunk mi is annó) ugye Nyír1háza, fontos, hogy kérd az eon telefonos üfsz.-án, hogy rakjanak szaldóba azaz évi leolvasásra, mert akinek advesz órája van az nem diktálhat, így a diktálást is felejtsd el innentől, mert csak kavarodás lesz belőle. Elvileg automatikusan átraknak szaldósra, de minket persze nem raktak így jobb ha kéred magadtól az a biztos.
Most így télen annyi változás van, hogy beállítattunk egy 5 ezer Ft-os átalányt minden hónapban amíg nem lesz tavasz, mert ugye ilyenkor gyatrán termel a rendszer és ez volt az üfsz-os hölgy jótanácsa, nehogy meglepetés legyen majd az éves leolvasáskor jövő augusztusban...[ Szerkesztve ]
-
-
MrTwister
őstag
Én is köszönöm az okosítást!
-
MrTwister
őstag
"azok meg általában asszimetrikusan tudnak táplálni."
"kivétel a Deye, ami tud asszimetriát is..."
nem értem
most akkor szimmetrikusan v. asszimetrikusan tudnak visszatáplálni az inverterek általában?
Komolyan kérdezem nem kötekedésből, mert tényleg hasznos infók amiket itt megosztotok és általuk tanulok![ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Ez a "13%-os előleg" amúgy annak a majd' 300 ezer Ft-nak az előlege amit 3 fázisra vagy mérőhely szabványosításra lehet(ett) kérni vagy mi is ez? Ha igen akkor képesek 39 ezer Ft előleget adni?
-
MrTwister
őstag
Nekünk is Sungrow van. Ilyet tudott rakni az eonsolar pályázatban, kell vagy nem...nem akartunk nemet mondani örültünk, hogy 2 év után végre telepítenek és termelhetünk legalább nyáron, ha már a tavaszról lemaradtunk. Az ismeretlenségről annyit, hogy Ausztráliában állítólag eléggé elterjedt, ha olyan szörnyű lenne akkor szerintem ott sem forgalmaznák. Igen elismerem, hogy a Fronius a csúcs, de ha egyszer hiány volt belőle illetve csak ez fért bele a pályázatba a 100 ezres önerőnkkel hát ez van... Az idő majd eldönti egyébként, hogy mennyire lesz tartós és bevált a Sungrowunk.
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz Levi123 #3342 üzenetére
Passz ott nem tudom, nekünk eon van (Opusz-Titász terület). Belépek az Online üf.szolg.-ra és itt a számláknál szépen látszik, hogy -2869 Ft-ot kell "fizetnünk", azaz ezt visszakapjuk ennyit termelt 2 hónap alatt pluszba az 5kW-os rendszerünk. Július 1-jén volt az óracsere.
-
MrTwister
őstag
Jó termelést!
Z_A_P: Nekem 12-től kb.14:00-ig van a csúcs akkor olyan 4.3 - 4.65kW-ot megtermel, szintén 5kWp-s rendszer Sungrow SG5.0RT inverter+13 db 380W-os JA Solar panel, DNY-i tájolás. Most pl. kicsit több mint 4 kW, fene tudja mitől függ, talán ha melegebb van rosszabbul termel kicsit csúcsban is.[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz Levi123 #3300 üzenetére
Nyugi én sem, meg gondolom még sokan mások sem állítólag pályázatos oldalban is volt valami hiba ami miatt állt az egész sokáig. Engem eonsolar(kivitelezőm) szívat, kb. 1,5 hónapja ül a teljességi kivitelezői nyilatkozaton (8.számú melléklet), minden más papír megvan és ugye anélkül nem tudom beadni a végelszámolásra az igényt...pedig már jövőhét elején itt van a számla fizetési határideje. Mindegy lexarom nem az én hibám...
S-eye
Ez az inverter?: [link]
Nagyon jó kis setupot raktál amúgy össze. Gratulálok, remélem jól fog majd muzsikálni. Nekem is ekkora rendszerem van, csak Sungrow az inverter (SG5.0RT) és JA Solar 380W-os panelek. Feszültséglevezetőket meg nem épített be a debreceni kivitelező cég, mert azt mondták ebben az inverterben be van építve a gyári védelem...hát so-so...[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Milyen eszközöket kaptál? Konkrét márkára, típusra gondolok. A pályázat keretében még csak tisztán napelemes rendszerekről láttam infót a neten, akksisról nem így nagyon kíváncsi vagyok(persze arra majd még inkább ha beizzítod a rendszert, hogy fog muzsikálni az akksi éjszaka amikor nincs töltés). Melyik cég volt a kiviteleződ?
-
MrTwister
őstag
Én is az átalányt javasolnám neked, de ha nálatok engedi az eon nyugodtan diktálj, itt az Opusz-Titász a főnök, ők nem engedik a diktálást ha napelemed van.
-
MrTwister
őstag
válasz RobexX10 #3260 üzenetére
Napelemesnek nem szabad diktálni, mindenképpen állj át évesre. Max. beállíttathatsz valamennyi általányt az üf.szolg.-tal ha úgy gondolod, hogy nem fogja fedezni a rendszered a havi fogyasztásod. Nekem legalábbis ezt a tájékoztatást adta az eon.
Nekünk most lesz szeptember elején az éves leolvasás, az neked is marad attól még, hogy napelemes lettél. Majd most kiderül, hogy kell e ráfizetnünk vagy megtermelte az 5kWp-s PV-nk a rendszerhasználati díjat is... Aztán ugye a hátralévő 4 hónapban még marad a szaldó...aztán ki tudja...annyi biztos, hogy valami havi elszámolású rendszerbe kerülünk, itt már csak az a kérdés, hogy bruttó vagy nettó, esetleg ránk valami még rosszabb vár...[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Ezt láttátok már? Hivatalos(nak tűnik): [link]
Kérdésem: szerintetek(tudom senki nem jós ) akkor ez most ránk is 1:1-ben vonatkozik vagy mi büntiből(amiért felvettük az állami támogatást és nem önerőből) havi bruttóba kerülünk 01.01.-től? Az önerősök meg havi nettóba?Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
válasz Levi123 #3177 üzenetére
"még ide kötök be egy 4P T1+T2 AC túlfeszültség levezetőt" mármint az inverternek (őt véded vele, villámcsapás a napelemeknél) vagy az egész lakást véded vele. Azért érdeklődöm mert én is szeretnék ilyet a lakáselosztóba, hogy bevédje a lakás minden elektromos eszközét. Nálam csak AC kismegszakítókat raktak fel, semmi túlfeszlevezető, azt mondták az eonsolarosok, hogy a Sungrow inverterbe minden védelem megvan így nem kell semmilyen DC védelem kívűlről. Azért kíváncsi lennék ha a panelek kapnak egy közvetlen villámcsapást azt az inverter mennyire kezeli le. Bár lehet szamársákot mondok és egy közvetlen villámcsapást a háztető sem élne túl, hiába a panelek kapják. (nincs villámhárítónk)
-
MrTwister
őstag
Én sem értem, hogy Levit miért kérte erre a napelemes cég, lehet valami távfelügyeletet állítanak be hozzá vagy ilyesmi. Passz.
-
MrTwister
őstag
válasz Levi123 #3165 üzenetére
Érdekes amit írsz. "...bekapcsolhatom-e az invertert" Nálam az eonosok lecserélték az órát aztán már kapcsolták is felfelé az invertert, nem kérdezték, hogy megengedte e a napelemes cég az inverter indítását, sőt le is fényképezték az invertert! Mondjuk ez Opusz-Titász terület.
-
MrTwister
őstag
Hát attól függ(tudom háttal nem kezdünk mondatot, de mégis ). Nekünk házbővítés okán, bekerült a folyosóra a lakáselosztó doboz villanyórástól mindenestül, ráadásul a folyosó feltöltése/csempézése miatt kb. bokamagasságba került az egész szekrény, na ettől felszaladt a szemöldöke a regisztrált villanyász szakiknak. Muszáj volt kirakatni a nappali mérőt a külső házfalra, ehhez át kellet kötni a légkábelt is+bevésni és összekötni az új mérőszekrénytől a lakáselosztóig és ez nagyon sokba fájt(fél miliócska) . (A másik lehetőség földkábeles+kerítés mellett szekrényes megoldás, erre kaptunk itt Szabolcsban 1 Misis árajánlatokat! )
-
MrTwister
őstag
Érkeznek a módosított TO-k, az enyém kb. 1 órája jött meg.
User_2: "NAV adatbetöltés sikerült már valakinek?" Az mi és mihez kell?
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Köszönöm szépen megtaláltam, nekem ilyen van: "A projekt fizikai befejezésének határideje 2023.12.31."
meg egy ilyen, mondjuk ez vicces: "Költségek elszámolhatóságának kezdete 2014.01.01."
Ez nektek is ilyen dátummal van?
Neked az "átadás, üzembe helyezés" az ugyanaz mint nekem a "fizikai befejezés"?[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Hol találom/hol tudtad letölteni a módosított TO-t?
Erre gondolok: "Annyi változott, hogy már csak egy mérföldkövem van: az átadás, üzembe helyezés. Hát nem sok időt adtak, 2024.05.05." Én ezt hol látom?Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
Aha...Nyíregyháza eon kirendeltség(Opusz-Titász a hálózat), el akartak hajtani a vérbe, ha nem erősködök át sem veszik a készre jelentésem. Erősködtem. Ügyintéző: rendben, de ugye tudod, hogy így sem lesz gyorsabb? Beszkenneljük és ugyanúgy továbbítjuk emailben opusz-tit.-nek mint azt a kivitelező megtette volna... Amúgy meg is tette, így megkapták 2-szer a 2 nyomtatványt (HMKE rendszer készre jelentése és HMKE felhaszn. nyilatkozat)+ÉV jegyzőkönyvet. Még ismerősöm is van ott amúgy, két hét alatt jött a vállasz: készre jelentés elutasítva, indok: nem egyezik a lapon szereplö nappali mérő száma a rendszerükben tároltal... Mondom What a fuc*? Nézem, kivitelező a régi villanyóránk ezeréves gyári számát írta be az adatlapokra, az új többszázezres csili-vili digitális kóchenger száma helyett... Pedig az is megvolt nekik, kábé egy éve... Ismerős azt mondta, most akkor újra be kell adni, javításra lehetőség nincs, megyünk a stóc aljára(itteni feldolgozottság a beadott készre jelentésekre nézve márciusnál jár), szerinte kb. 3 hónap mire újra előkerülhet a papirunk(már sajna nem fog segíteni, mintha amúgy az én hibám lenne), amit majd továbbítanak Opuszék fele... Őszre talán ki lesz cserélve az óránk. Pályázatot 2 éve adtuk be, május végére fent volt a rendszer, talán szeptemberben el is indíthatjuk, ha végre méltóztatnak lecserélni az advesz órára...vagy nem.
User_2
Nekünk önerő 105 e.+vill. szekrény szabványosítás fél Milka(amiből majd egyszer visszakapunk 300-at, régi lemez: Prüsszel küldi a HRF manit ) Szóval ingyen vót? Hát nem...de még így is hallgassunk olvasni itt és FB-on sok horror sztorit milliós részletekben kinyögött önerőkről...[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz BlackJack21 #3006 üzenetére
Világos, köszi.
-
MrTwister
őstag
válasz BlackJack21 #3004 üzenetére
"1 kWh-ra levesszük a részfogyasztás értékét" "részfogyasztás": Ha nem diktálunk, akkor ez alapján számlázzák ki a havi költséget. "Egyébként is havi diktálósok vagyunk"
Nincs itt ellentmondás? Vagy csak én nem értem? Nem kötekedés, csak jó lenne tisztán látni ebben a kérdéskörben.[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Nem volt módosított összeg, akkor 2022.08.16.+20 hónap=2024. április
Addig csak felkerül a napelem. Hát nem az a kapkodós fajta a kivitelezőm az biztos Köszi mindenkinek a segítséget!Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
Az új közlemény szerint komplex esetén 26 hónap, sima napelemnél 20 hónap a megvalósításra adott időtartam. Na most ezt állítólag ugye a TO időpontjától számítják. Milyen időpontjától? Mert 3-at is találtam a TO-mban. Idézem a TO-mból:
Első: "2022.01.11.-én/-án támogatási kérelmet nyújtott be."
Második: "2022.08.16. napján hozott Támogatási döntésével..."
Harmadik: "A Projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2022.04.30."
Most akkor melyiktől számítják az esetemben 20 hónapot?[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz Atomgeszi #2767 üzenetére
Most a kormány ha jó fej lenne segítene az önerő kifizetésében is, mittudomén kamatmentes hitel vagy rászorultsági alapon kifizetné helyettünk...de ez így sok családnál a pályázatról való lemondásához vezet, lehetőleg kötbér nélkül. Tudom bilibe lóg a kezem, de nem a mi hibánkból húzódott eddig a pályázat...
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Megerősítem, ez tényleg így van. Mi nem is kértük. Ennyit, minek? Aprópénz a tényleges összeghez képest.
-
MrTwister
őstag
válasz Sanyi52 #2598 üzenetére
Köszi az infót, én is ezt tartom valósnak, meg azóta beszéltem Opusz-Titászos haverral és Ő is ilyesmit mondott, mint amit neked mondtak...összeszedegetjük szép lassan az infókat no.
-
MrTwister
őstag
válasz Levi123 #2591 üzenetére
Már csak a Solarhomenak kellene ügyeskednie, hogy csengessenek nálunk: Hello! Felraknánk a napelemet, jó helyen járunk?
-
MrTwister
őstag
válasz Sanyi52 #2576 üzenetére
Azt mondta az üzletkötő aki anno hozzánk jött, hogy azt Ő már első körben elvégezte, minden doksit átad majd az alvállalkozónak, így az egyszer csak (mint a mesében) hív majd, hogy időpontot egyeztessen, hogy mikor pattintják fel a tetőre a rendszert. Egyszer csak...
Levi123: hát megértelek, igazából az se egyszerű, fent van, de minek, igazából védi a cserepeket, meg olyan menő tőle a házatok... kb. ennyi haszna van egyelőre, no remélem mihamarabb cserélnek nektek órát... ja azt nem is írtam nekünk eleve bent volt a 3 fázis így vettük a házat anno 7 éve, tavaly meg a mérőóra szabványosításkor eleve advesz órát raktak be nekünk mérőnek, azt mondták az Opusz-Titászos fiúk, hogy erre már mehet a napelem termelni. Konkrétan ilyen:
SX330-D2B32-RENNMN[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Nálunk már felrakni jöhetnének...TO megvan, hálózatra csatlakozás pipa, önerő pipa, előleget nem kéri eon így tkp. az is pipa, már én is pipa vagyok, hogy süt a nap ezerrel az erőmű meg nem termel! Mikor jönnek már felrakni, végül is csak 2 éve húzódik a dolog??? Ügyfélszolg. szerint itt alvállalkozók fogják, de hogy kinek osztják itt regionálisan az jó kérdés. eon hálózat Nyíregyháza. Egyáltalán itt Nyíregyen került már fel valakinek napelem a 100% pályázat keretében és csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek???
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Így már értem a 36Ft-ot ja az itt ÉK-Mo.-on nekem sem jött ki soha 36-ra...
-
MrTwister
őstag
Ja értem, akkor azt kell csinálni amit az ügyfélszolgálat mond, aztán ha valami balul sül el van kire hivatkozni. Egyébként meg sokszor nincs képben az ügyfélszolgálatos, bár nagyon szomorú ez így 2023-ban mikor az információ egy szemvillanás alatt ott van már mindenhol is...
-
MrTwister
őstag
válasz N.otorious #2259 üzenetére
Rendben. Csak nyugi. Szerintem januárban okosabbak leszünk. Tavasszal reméljük a pénzek is megindulnak.
-
MrTwister
őstag
válasz N.otorious #2257 üzenetére
Én sem fogadtam el semmit miután megkaptam a TO-t, mert nem tudtam semmire sem kattintani, nem volt aktív egy checkbox sem. Azt az infót kaptam később, hogy akinek a pályázott és megítélt összeg egyezik, annak nincs további tennivalója.
A mérföldkő módosítást pedig a hivatalos levél szerint a szoftver automatikusan frissíti, értsd jól: a szerveren központilag lefrissítik mindenkinek, gondolom majd valamikor január folyamán. Tehát elvileg semmi teendőnk nincs TO megérkezése után. Amúgy ha az megnyugtat a fizikai befejezés nálam is 12.31., beadtam rá mérföldkő módosítást, de nem jött rá semmi befogadó visszaigazolás, nyilván azért mert mint közben kiderült mindenkinek automatikusan meghosszabbítják a fenti hozzászólásomnak megfelelően. Amúgy ha privátba dobsz egy email címet szívesen átküldöm neked a legutóbbi hivatalos levelet amit kaptam én és nyilván mindenki más is.[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz N.otorious #2247 üzenetére
EPTK Fair Pályázatkezelés itt a Pályázati előminősítés, ha belépett jobb felső sarokban üzenetek. Rendszerüzenet - Tájékoztatás Támogatói Okirat módosításról. Azt hittem mindenki kapott ilyen üzenetet, akinek van hatályos TO-ja. Az üzenet mellékletben van egy doksi abban van részletezve. Idézem:
1. A Támogatói Okiratok 2. számú mellékletében (A Projekt Mérföldkövei) rögzítésre
került mérföldövek elérésének tervezett dátumai általános érvényűen, egységesen a
Felhívás 5. fejezetében foglaltakkal összhangban alábbiak szerint módosításra kerülnek:
a. Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése
fázisbővítés nélküli beruházás esetén:
1. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 6 hónap
2. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 16 hónap
3. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 20 hónap
b. Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése
fázisbővítéssel érintett beruházás esetén:
1. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 12 hónap
2. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 16 hónap
3. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 20 hónap
c. Komplex - tetőszerkezetre helyezett, napelemes rendszer létesítésére, fűtési rendszer
elektrifikálására, villamosenergia tároló beépítésére, továbbá nyílászáró cseréje irányuló
beruházás esetén:
1. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 10 hónap
2. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 12 hónap
3. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 18 hónap
4. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 22 hónap
5. Mérföldkő: Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 26 hónap[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
...És igazítsam hozzá a mérföldköveket is. Természetesen itt felhívtam az ügyfélszolgálatot, elmondták hogy ők nem tudnak arról, hogy központilag módosítani fogják,...
Nekem ilyen üzenet jött nemrég az EPTK-n:
2022.12.12 Rendszerüzenet - Tájékoztatás Támogatói Okirat módosításról:
idézem az ide vonatkozó részt:
"Fentiekben ismertetett, mérföldkövekre vonatkozó adatmódosítás a szoftver által automatikusan elvégzésre kerül, ezzel kapcsolatban Önnek feladata nem keletkezik, tehát egyedi változásbejelentés benyújtása nem szükséges."Szerintem ez elég egyértelmű nem? Te nem kaptál ilyen üzenetet az EPTK-n?
-
MrTwister
őstag
-
MrTwister
őstag
-
MrTwister
őstag
válasz Borisz76 #2094 üzenetére
Én még aug.22.-én azóta síri csend...szóval nyugi srácok, nem fogják elkapkodni a bírálatot sem!
-
MrTwister
őstag
Nem, ezt még csak most jelentik majd be, de már Gulyás G. valamelyik kormány infón elszpojlerezte. Ha egyáltalán lesz belőle valami...
-
MrTwister
őstag
-
-
MrTwister
őstag
Én is megkaptam a TO-t este 9 körül! Sz.-Sz.-B. megye.
Lenry: Nekem is ugyanez van. Azt a FB-os infót kaptam, hogy ezzel nem kell foglalkozni, de azért holnap megkérdezem a kapcsolattartónkat.Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
-
MrTwister
őstag
válasz JoceeHunt #1353 üzenetére
Gratulálok! Nekünk még semmi most direkt ránéztem. Bár ha neked is 2 hónapja ez a státusz, akkor tök mindegy mit jelez ott nem? Mert akkor még ez sem jelent semmit igazából ezek szerint...
-
MrTwister
őstag
Ne is mond, oltári felháborodás van a fészbukos napelemes csoportokban, persze a tagot nem merik kirakni, mert gondolom a modik sem tudják bizonyítani, hogy hamis vagy valódi az okirat.
-
MrTwister
őstag
Az gáz akkor... De amit berakott screenshotot azon tényleg az szerepel, hogy Támogatói Okirat, persze tudom photoshopp és társai, de én úgy szeretnék benne hinni...
Nekem sincs semmi üzenet, most néztem. Amúgy érdekes, hogy pont szombaton küldték neki...lehet, hogy egész Pünkösd alatt záporozni fognak a TO-k! Komolyra fordítva a szót, ha jövőhét keddtől beindulnak a TO kiküldések és jönnek róla a kommentek a Fészen, elkezdek én is reménykedni!
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Azt mondod? Én úgy szeretnék benne hinni, mert akkor lassan mi is sorra kerülhetnénk... Pedig olyan türelmesen várok.
-
MrTwister
őstag
Facebookos csoportban az egyik tag ma kapott TO-t. Lehet valami beindult?
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz BlackJack21 #1162 üzenetére
Május elejéig vagy végéig? Mert nem mindegy...
-
MrTwister
őstag
Igen tényleg jó lenne a teljes összeget megnyerni ha már...persze én már a támogatói okirattól is elalélnék, végül is akármennyi akár csak részösszeget is kapunk az már kvázi ajándék! Persze kérdés lesz e az embernek hozzárakni valója.
-
MrTwister
őstag
Ez a jogosultsági döntés volt. Elvileg hátra van még a támogatói döntés, majd azt követően jöhet a Támogatói Okirat. Olvastam, talán igaz...
-
MrTwister
őstag
Megjött, friss és ropogós(alig 1,5órája)! Megfeleltem! Izgi, mert jó sokáig léptet be, mittudomén ezer-akárhanyadik voltam a várakozó sorban, addig 10 körmödet is lerágod. De megéri! Most nagy az öröm!
Most látom Te is fiam Blutusz! Gratulálok neked is!
Persze tudom-tudom, még két körös rosta hátravan, de csak átmegyünk azon is! Optimistán csak előre![ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Én SzSzB Nyíregyháza és még sajnos nem. Igaz e hónap 20.-án küldtem vissza a hiánypótlást határidőre.
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
-
MrTwister
őstag
Sziasztok! Kaptam hiánypótlásra felszólítást márc.11.pénteken(Sz.-Sz.-B. megye). Jól sejtem, hogy az 5 napos határidő ellenére a napelem.palyazat.gov.hu címen a HIÁNYPÓTLÁSHOZ / TISZTÁZÓ KÉRDÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ DÁTUMOK-nál a "Benyújtás határideje" március 21. Akkor eddig van lehetőségem elvégezni a hiánypótlást ugye, ez a hivatalos határidő? Mert ugye a péntekhez képest az 5 nap már holnapután szerdán lejárna. Csak azért problémázok mert nem munkanapot ír hanem napot!
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Kérlek segítsetek! Megkaptuk mi is a hiánypótlást! Hogyan tudom pótolni a hiányzó adatokat? Hiányzik a hrsz. a "MEGVALÓSÍTÁSI HELYSZÍN"-ből illetve a mérföldköveknél hibás az egyik dátum, de ha belépek az eptk.fair.gov.hu-ra akkor ott csak megtekinteni tudom a beadott pályázatot, módosítani nem! A Támogatási kérelem elbírálása alatt van a Hiánypótlás/Tisztázó kérdés itt nem találtam semmit csak valami dokumentumot lehet feltölteni, Hiánypótlás módja: egyik hibánál csatolás, másiknál kitöltő. Akkor most a kitöltőre kell menni? A mérföldkövet sem csatolni akarom, mert a vállalkozói szerződés elvileg jó, hanem a mérföldkövet akarom módosítani és ott mégis csatolás van, akkor most mi van?
-
MrTwister
őstag
válasz molnarpeter #997 üzenetére
"Az ÁÚF. 3. fejezetének A támogatási kérelmek elbírálásának módja egyszerűsített
eljárásrendben részének leírásától eltérően a pályázatok azok feldolgozásának sorrendjében,
a forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A Támogató döntéséről az érintett Pályázók
elektronikus úton a pályázati rendszeren keresztül kerülnek értesítésre. "
Na ez vajon mit takar amit félkövérrel kiemeltem? Mi alapján állítják fel a sorrendet? Akkor mégiscsak a beadás sorrendje alapján? Vagy a 7 pontosoktól haladnak visszafelé a kisebb pontszámúak felé vagy most mi van? Mi a feldolgozás sorrendjének az alapja? Mert ugye ha a feldolg.lista végén vagy és addigra kimerült a keret akkor gondolom így jártál...[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz Borisz76 #993 üzenetére
Én Szabolcs-Szatmár-Beregből pályáztam és semmi hiánypótlásra felszólítás...Hmmmm most ez vagy jót jelent vagy nem. Ezek szerint vagy sikerült ügyesen benyújtanom a pályázatot vagy nem fértem be a keretbe...Izgulok!
-
MrTwister
őstag
Persze értem, hogy gyanúsan sok helyen lehozták, de ő azt mondja, hogy ez akkor lesz hivatalos, ha a https://napelem.palyazat.gov.hu/ -n is lehozzák a hírt.
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz Borisz76 #973 üzenetére
E.on-os kapcsolattartómra ráírtam és azt a választ kaptam, hogy ők erről nem tudnak, mármint, hogy megemelték a pénz keretet, így szerinte lehet, hogy csak álhír az egész, így szerintem még ne nagyon éljük bele magunkat, majd ha lesz róla megbízható hír a napelempalyazat.gov.hu-n azt mondta, akkor lesz hivatalos. Amit linkeltünk azt mondta az nem biztos, hogy hivatalos.
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
Mi is nagyon izgulunk már, hogy mi lesz az eredménye. Március folyamán csak kapunk értesítést.(3.szakasz)
-
MrTwister
őstag
Én még hiánypótlásra felszólítást se kaptam. Akkor ez most vagy jót jelent vagy azt hogy kasza...
-
MrTwister
őstag
-
-
MrTwister
őstag
válasz #39851264 #724 üzenetére
Köszi, akkor ide gyakorlatilag csak egy "cím" kell. Azért ijesztő a dolog, hogy 5 ezer karakteres limitet adnak meg, akkor kicsit barokkos túlzásba esnek ennél a pontnál... Még egyszer köszönöm akkor nem lihegem túl, nem ezen fog múlni ezek szerint...
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Ide ti mit írtatok?:
"Kérjük, mutassa be a pályázat részletes szakmai tartalmát! 5000 karakter leütésére van még lehetőség" Nemhogy 5 ezer karaktert, de egyet sem tudok, hogy ide mit kell írni! A pályázati konzulens szerint semmit! Igaza lehet?Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
válasz Borisz76 #450 üzenetére
Látom biztosra mész? Meg lesz a max 7 pontotok? Én kissé szkeptikus vagyok nem tudom van e esélyünk a kis 3 pontunkkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest