- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
Nem vicc , tényleg fent van a napelem és napkollektor szövetség oldalán !
https://www.mnnsz.hu/kihirdettek-a-napelemesek-12-pontjat/[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
313313
addikt
Nézegettem én is egy-két csoportba. Nem sok, szinte 0 a tényleges teljes kifizetés. Max előleget tudtak lekérni...
Itt egy cikk is.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
S-eye
senior tag
válasz prime_adam #3797 üzenetére
Szerintem ezt jól látod. Akkor kell a támogatásokkal élni, amikor adják, utána mindig csak rosszabbat adnak.
-
prime_adam
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Lehet beadom a jelentkezést és gondolom vissza lehet lépni belőle, ha lenne jobb lehetőség. Vagy kivárok. Őszintén szólva nem tudom mi legyen, mert naponta változik minden és képtelenség előre tervezni.
Ettől függetlenül sajnálom ezt a 100%-ost, még az önerő és a rengeteg probléma ellenére is úgy érzem, hogy a jövőbeli támogatások csak még rosszabbak lesznek.
-
Z_A_P
addikt
válasz prime_adam #3791 üzenetére
Ha jol emlekszek 550e volt az onero a 100% palyazatra, csak napelem volt (meg a villanyora sem lett szabvanyositva).
De utalog, a 10 eves szaldoval, ez nem hogy ajandek, hanem egy csoda.OK
-
asdf_
veterán
Valaki esetleg tudja, hogy az új napelem plusz ennek a 100%-os támogatásnak a 2. fordulója helyett lett kiírva? Vagy ettől még lesz vagy lehet ebből 2. forduló?
Igen, helyette. Nem lesz 2. forduló. A 100%-os-ból megmaradt lóvé pont annyi mint ennek az újnak a kerete.Átcimkézték a pénzt (és másodjára is turnéznak vele, hogy a kormány megment minket).
-
Levi123
senior tag
A 100%-os pályázatnak is csak a neve az, már bőven van önrész mindenkinél.
A "nagysikerű pályázat" után az új 66%-os támogatás is csak mese lesz, ha ilyen tempóban halad majd a kifizetés 2-3 év alatt kell rátenni valamit még a saját részre.Levi
-
Borisz76
veterán
A 100%-s sem volt teljesen 100%.....
Nekem majdnem 10MFt-t ítéltek meg.
Napelem + inverter + aksi + hőszivattyú + nyílászáró csere.
Eddig kb 2MFt-t kértek tőlem pluszban....önrésznek.
Ehhez majd még a nyílászáró plusz költsége is jön hozzá !!!Tehát kb 2.5 MFt-t kell beletolni a 100%-s pályázatba.
Annak kell kevesebbet , aki mondjuk "csak" a napelemes rendszerre kért támogatást.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudja, hogy az új napelem plusz ennek a 100%-os támogatásnak a 2. fordulója helyett lett kiírva? Vagy ettől még lesz vagy lehet ebből 2. forduló?Mert alapvetően ezt a 100%-ost igénybe tudtuk volna venni, csak lemaradtunk róla. Az új viszont csak 66%-ig fedezi a költségeket. Szóval nekünk továbbra is jobb lenne, ha ennek a 2. fordulójába tudnánk pályázni, de erről azóta sem hallottam semmit, míg az új pályázatot mindenhol hirdetik.
Szóval egyik oldalon van egy biztos, de rosszabb, a másikon egy bizonytalan, de jobb. Csak benne van a pakliban, hogy két szék közé esünk és nem lesz semmi. Az elszámolási kedvezményt már így is buktuk.
-
CortezX
aktív tag
válasz Borisz76 #3788 üzenetére
Engem tájékoztattak, hogy nem számolták el az előleget... (júliusban adtam be az időközi elszámolást). A kivitelezőm (A1Solar, ) írta hogy százával kapják ma ezeket...
"Tájékoztatom, hogy az előleget akkor tekintjük elszámoltnak 1 , ha azt 2023. december 31-ét megelőzően a Nemzeti Hatóság is jóváhagyta, és az előlegelszámolás utalványozása megtörtént."
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Most nem tudok belépni az oldalra ....de kaptam valami tájékoztatót.
Tudja valaki , hogy mi lehet benne.....nagy vonalakban ?!
-
313313
addikt
Nincs készre jeletve, mert felsincs még rakva. Mert nem hiszo, hogy ki lesz fizetve, ha ki is lesz még hónapok...
20 rendszer kb 1,5-1,8 milla/db (munkadíj, egyéb költség nincs benne, mert ő tervez, ő adja be a papírt, ő írja a felülvizsgálói szakvéleményt is)az olyan 30-36 milla kintlévőség csak ezen a pályázaton.Szerk.: amúgy nálam an minden papír én isbkészre bírnám jelenteni már most...
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Puszira nem rak fel rendszert a kivitelezőm, kb 20-at telepített, eddig 0 kifizetéssel. Mert ő úgy kötött szerződéseket, hogy egy összegben kéri a pénzt, ha kész a rendszer.
Vannak kapcsolatai a kivitelezőmnek, meg nekem is. Szóval ha ő készre jelenti a szolgáltatónál a rendszert, max 2 hét és nállam üzemel.
-
asdf_
veterán
válasz Levi123 #3778 üzenetére
Fix szponzor a TE. Az mondjuk mókás, hogy már harmadszor cserélnek nála invertert, és most Fronius-ról megy egy (én legalábbis) sosemhalottamra (amit ráadásul ez a cég nem is árul). Pláne, hogy esélyesen tökfeleslegesen, mert lehet, hogy mégsem úgy kell mérnie az órának, bruttósban, mint szaldósban, tehát lényegtelen, hogy szimmetrikus vagy aszimmetrikus. Az meg persze a világ vicce, hogy 14-én még mindig ezen megy a fejvakarás, hogy akkor most hogyan is kellene mérnie az órának, a pályázatos rendszerek kapcsán meg így vagy erdőbe viszik a vevőket, vagy sem (láttam már reklámot is, hogy csakazaszimmetrikus, ha ez mégsem áll, akkor egyenesen megtévesztik).
-
313313
addikt
válasz Levi123 #3778 üzenetére
Ott a pont. Eddig egyetlen egy pályázat se lett kifizetve teljesen, van ahol 2022 augusztusa óta üzenel a napelem a kivitelező pénzén a HMKE....
Nálam is megvan minden papír, felrakástól számítva, 1 max 2 héten belül át is vennék az 5kw-os rendszert, csak várja a kivitelezőm az eddig felrakott rendszerek és lehívott előlegek kifizetését....
-
Borisz76
veterán
-
köszi.
A más helyre telepitést meg azért is kérdeztem, mert azért a napelemeket meg az akksikat nem nagy macera leszedni és feltenni a másik helyen, ha egyszer már kifizettem akkor a másik helyen miért ne én használjam, esetleges bövitésnél is jol jon ha már az uj épületben lenne kiépitve napelemes rendszer.csak nem tudom, hogy mennyire engedi illetve szabályos igy.
Mert azon gondolkozom, hogy most olcsobban hozzá lehetne jutni és a szulöi házra felteteném, mivel jelenleg nekem nincs olyan amire fellehet tenni, de később tervezem és oda akkor átvinném .
A 3 fázis növelné a bekerülési költzséget vagy ugyan anynibol megoldanák a telepitést mint aho már van ? csak mert ha jol tudom önmagában a 3 fázis se olcso mulatság.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha ez jött emailben:Tájékoztató: 1. számú Szállítói előleg elfogadásra került
Akkor innen még hány hónap, mire fizikálisan is megérkezik a pénz?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
üdv!
Lenne pár kérdésem ezekkel a pályázatokkal kapcsolatban.
elöször felsorolás szerüen amikre egyelöre homályos az infom.
- még lehet e a 100%os visszatéritéső pályázatra jelentkezni?
- ha nem akkor a mostani pályázatra a elöregisztrácio után is lehet pályázni?
- ha lehet a 100% os rendszerre is pályázni annál is lehet választani a akkumlátoros támogatással ugy mint az uj pályázat esetén?
- ha kiépitésre kerül a rendszer akkor azt késübb át lehet telepiteni ?
ugy értve, hogy ha a házra amire felteszik teljes tetőcsere lenne vagy elköltözés akkor elvihetem e magammal a hardvert és a másik helyen felépithetném ugyan azt ? természetesen az engedélyezési procedurák után?
-ha most megnyerem a pályázatot és kiépül a rendszer azt később bövithetem? mind napelem mind akumlátor vagy csak inverter terén vagy fixen maradni kell az eredeti állapotban?
-ha nincs 3 fázis a házban akkor az kizáro ok a pályázatban? vagy kiépitik a rendszerrel egyutt?egyelöre hirtelen enyni jutott eszembe
-
Borisz76
veterán
válasz BUZZLGHTYR #3766 üzenetére
Szia.
https://napelem.palyazat.gov.hu/
2-3 évvel ezelőtt indult.
Eredetileg 4 szakaszra bontották.
Aztán menet közben változtattak sok feltételen...
Majd a végén közölték , hogy ,aki minden feltételnek megfelel az automatikusan nyert is.
Majd elkaszálták az utolsó két kört....
A mostani új , 66%-s pályázat tulajdon képpen a megmaradt pénz újbóli kiírása , kiosztása.
https://www.palyazatihirek.eu/energiatakarekossag/5079-uj-75-milliard-forint-keretosszegu-lakossagi-palyazat-napelemek-telepitesereSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hello! Erdeklodnek, hogy ez a napelem palyazat hogyan is mukodik, milyen dolgoknak kell megfelelni, ahhoz hogy megkaphassam?
Koszi! -
313313
addikt
válasz Levi123 #3764 üzenetére
Jáhát ez Eon terület lesz, na ott nem tudom mik a szabályok.
Tehát nálad EON az elosztó, ő szerel, biztosítja az infrastuktúrát, az MVM csak számlázza az elhasznált energiát.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Levi123
senior tag
Részemről nincs gond a szabályok betartásával.
Nálunk esély se volt rá, hogy "jogosulatlanul" kapcsoljam be a főkapcsolót az inverteren ami mint írtad akár a csodás szolgáltatótól függően 1,5MFt kötbér is lehetett volna (ja és ez rá van bízva 2 jókedvű szerelőre aki kijön órát cserélni és mindenre figyel, hogy elmondja a kedves Fogyasztónak ezt kis "apró infot" vagy nem - tisztelet a kivételnek biztos van ott is normális).
Időben így volt:
- március 14 napelem felszerelve
- április 20 készre jelentés
- július 20 új szerződés megjött emailben (szaldós), visszaküldtük.
- augusztus 3 óracsere, 3F bekötés
- október 20 körül jött a leolvasó Hölgy aki fényképezte a menüket a smart órán és rájött, hogy a vezérelten nincs visszatermelve (mert neki a visszatermelést is fotózni kell) és fogyasztottunk 550kW vezéreltet és 0 kw mindennapszakit - itt jöttünk rá, hogy a szerelők a papíron felcserélték az órák sorozatszámát 3F nappali és 1F éjszakait.. igényelni kellett emailben nekem mérőhely felülvizsgálást ahol kijött 2 ürge és lebontottak mindent és megállapították 1,5 óra alatt, hogy felcserélték a számokat - hát gratulálok én ehhez az ügymenethez - még csak azt se mondták, hogy elnézést a kellemetlenségért!
Ja és erre mondja az ügyintéző a telefonban, hogy türelmünket kéri, mert még az augusztus 3-i napelemes óracsere ügy (így már sejtem, hogy jogosultak vagyunk használni a rendszert és nem lesz kötbér) se futott át a rendszeren, nemhogy a felülvizsgálat amit én kértem az Ő hibájukból...
mit gondolunk 4 hónap alatt nem lehet ennyi mindent elintézni (ezt éppen nem tette hozzá).[ Szerkesztve ]
Levi
-
313313
addikt
válasz gyvince #3762 üzenetére
Akkor a napelemes azután tudta csak készre jelenteni a telepítést, hogy meg volt a 3 fázisod és beállították az invertert.
Amit elszoktak felejteni: ilyenkor kell csatolni a készrejelentéshez az 1F->3F-re áttérés jegyzőkönyvjét (autómatikusan a rendszerből nem látja a HMKE-s ügyinzéző, Démásznál legalábbis így van). Illetve kell egy érintésvédelmi jegyzőkönyvet is becsatolni a készre jelentéshez.
Ha ezek megvannak onnantól hivatalos a készre jelentés és genrálnak munkát a bekapcsoláshoz. Démász területen a buktató már csak az, hogy átvételkor kell fotózni egy földelési pontot, ahol az akerra van kötve a vezeték, aminek a másik vége a lakás elosztóban van.Démász nem kér teljes szabványosítást, csak legyen zárható a mérőszekrény, legyen meg a látható/bontható földelés, és megfelelő vastag legyen az elmenő vezeték az órától, nem elvárt a 10mm2 mkh.
-
313313
addikt
válasz gyvince #3760 üzenetére
1F-ről 3F-re áttérés volt, vagy TMK mérőcsere, esetleg HMKE bekapcsolás?
Én mindig közlöm az ügyféllel miért megyek(kivétel a kikapcsolás, ott csak a mérőt szeretném megnézni, aztán mikor már megnéztem, akkor mondom el, mi is a tényállás) plusz adunk 1db mérőhelyi bizonylatot, arra is ráírom milyen munka miatt mentem ki, meg van egy HMKE ellenőrzési listánk, ami egy papír arról, hogy a rendszer adott pontoknak megfelel és átveszem, üzemelhet.
-
313313
addikt
válasz Levi123 #3756 üzenetére
Vannak szabályok, amiket be kell tartani. Ha előbb kapcsolod be a HMKE rendszert, minthogy át lett volna véve, az szerződésszegésnek minősül, ami következményeket von maga után.
Milyen szerződésed van? HCSSZ, vagy HHSZ, mert Démász HHSZ-t csak a HMKE rendszer átvétele után küldi ki, HCSSZ, meg azt tartalmazza, hogy hálózatra csatlakozhatsz majd, ha kimegy valami és átveszi a rendszered.
Ha 2-3 hónapnál többet vársz egy folyamatban, ott a kibitelező hibázott és amiatt áll a gépezet (ez a tapasztalatom...)
-
Levi123
senior tag
Na gratula a démásznak is akkor... jól működik ott is a rendszerük. Milyen rendszer már ez, akkor kössék le a vezetéket, hogy véletlenül se tudja bekapcsolni a felhasználó, máskor mindent tudnak plombálni meg kötögetni..
Nálunk volt HMKE szerződés + előtte feltették a napelemeket majd 6 hónap múlva jöttek 3fázist bekötni és órát cserélni, azóta megy, de a csoda rendszerükben még mindig nem futott le.[ Szerkesztve ]
Levi
-
313313
addikt
Eon pakolja az 5000kwh/év felett fogyasztóknak és a legalább 3*32A új bekötés vagy teljesítmény növelés miatt a Smart órákat. Esetleg lejárt a régi mérő hitelessége és amiatt raknak valamiért Smart órát...
Egyébként meg nem tudom, mi a hivatalos eljárás EON területen, biztos adtak valami papírt/jegyzőkönyvet, miért voltK ott.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz gyvince #3746 üzenetére
Mit hagytak ott nálad óracserekor? Még simán lehet, hogy csak ott tartasz, hogy csak azért volt mérőcseréd, mert 1 fázisról 3 fázisra mentél. Amikor a napelemes rendszert jönnek átvenni, akkor -elvileg- megnézik az invertert, van, ahol még le is fotózzák, bekapcsoltatják veled, ellenőrzik, hogy az első x percben még nem termel-e, mert akkor nem szabad, majd azt is, hogy elindul-e a termelés, és megy-e ki a hálózatra az energia (de ezt van, amikor beleszarok módszerrel csinálják, óracsere, aztán szevasz). Ha az óracserekor nem volt a napelemes rendszer termelőképes állapotban, akkor az meg nagy valószínűséggel nem a HMKE rendszer átvétele művelete és az ehhez kapcsolódó óracsere volt.
-
-
313313
addikt
válasz Levi123 #3748 üzenetére
Démásznál egy ilyen bekapcsolhatod mondat 51kwh visszatáplált után minimum 720.000 maximum 1.500.000ft kötbér. Rendelkezésre álló amper*15.000ft-al, 1,5 misi a plafon
-
Levi123
senior tag
Szerintem bekapcsolhatod..
A szerencsétlen szolgáltató (MVM) nálam még mindig számláz havonta, fel kell hívni minden hónapban.. 2 napja hívtuk azt mondta az augusztusban lecserélt órákat és a napelemet se látja a rendszerükben. Ja mert EON - ELMŰ terület és az EON ügyintézők nem tudják elküldeni nekik, mert nehéz egy emailt küldeni a mai világban.
Ja de nagyon kedvesen a türelmünket kérik..
Ismerősöm kérdezte, hogy megy ez a pályázat dolog, mert látta, hogy van az új akkus pályázat és megpróbálja Mondom neki, ha van 2-3 éved és türelmed nyugodtan[ Szerkesztve ]
Levi
-
313313
addikt
Nálam is napelem mérésre is alkalmas Smart óra van, mégse kapcsolhatom be addig a rendszert, még ki nem jönnek a Démásztól, bekapcsolják, ellenörzik a rendszert, végén kapok 2db jegyzőkönyvet és mehet a buli.
-
gyvince
senior tag
Üdv tömören röviden voltak beüzemelni a napelemet termelt is ment is minden jó volt de aki beüzemelte tőlem kérdezte hogy voltak e szolgáltatótól megnézni a rendszert mondom nem kicserélték a villanyórát azt ennyi volt így lekaplcsolta mert szerinte nem mehet még a napelem amíg a szolgáltató azt nem mondja hogy mehet mi ebből igaz?
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
Z_A_P
addikt
En nem tudom, elvileg ugy volt hogy nalam is lesz szabvanyositas, es szerintem (mert igazabol fogalmam sincs, a kivitelezo + palyazatiro intezi egeszet, nekem mar jelszavam sincs a sajat accountomhoz (persze ha akarok tudok kerni ujat)) nekem is volt erre kerve penz. Aztan kiderult a regi fa doboz helyere is mehet az uj ora, igy az elmaradt. Hogy most mi volt,mi van, mi lesz , passz.
OK
-
S-eye
senior tag
Mit jelent ez az üzenet?
Emlékeztető: elszámolás benyújtása szükséges 2024.02.10-ig - RRF-6.2.1-21-3-2022-xxxxx
Nyilvántartásaink alapján az Ön részére előleg folyósítása történt, ezért kérjük, hogy kifizetési igénylést benyújtani szíveskedjen.
A levelét az Elektronikus Pályázó Tájékoztató és Kommunikációs Felületen megtekintheti.-Szerk: Már tudom mit. Igényeltem előget a mérőóra szabványosítására, arra is kell egy elszámolást benyújtani.
-
User_2
tag
nem vagyok telepítő, hozzáértő, csak laikus felhasználó,
ha garanciaáról kérdezném magam ilyen kérdések gondolódnánakha autószerelésnél a garancia elkülönül a beépített alkatrészre és a beépítés munkájára
akkor analóg módon a panelre és a panel szerelési munkálataira külön van garancia.ilyen szerelési munkálat lehet elvileg pl: panel lecsavarozása a tartósínhez kézzel vagy géppel is.
a földelő vezeték sínhez csavarozása kézzel vagy nyomatékra
a solarkábelek szemrevételezéssel ellenőrzése szakadásra sérülésre, ugyanígy a csatlakozók újraösszeillesztésének minősége, pl eltörik-e újraösszeillesztésnél, panel ek ide-oda pakolgatásakor pakolgatáskorvagy ami a legfontosabb: érintésvédelmi mérés történik-e visszatelepítés után vagy sem.
-
Z_A_P
addikt
válasz gyvince #3735 üzenetére
Gondolom akkor par napig nem lesz csak fent a panel? Azert senki sem fog szolni, mire gondolsz, EUs penzek miatt*? Vagy a kivitelezo? Utobbit hivd fel elotte esetleg, mert lehet monitorozzak, es ha 0-t termel, fura lesz nekik.
*nalam fel eve megy es meg a sarga cimke sincs kirakva (kivitelezo szerint amig nem fizetnek nekik addig nem is kell, hisz nem volt EUs penz bevonva ezidagig. Mire megkapjak meg letelik lassan az 1 ev (vagy meddig kellene a telepitestol reklamozni))
[ Szerkesztve ]
OK
-
gyvince
senior tag
Udv
Lenne egy fura kérdésem ma lesz beüzemelve a napelem rendszer csak az a baj hogy ahova tették a paneleket beázik a tető mi lesz ha lesz szereltettetem a paneleket majd kész a tető is vissza ? Szól érte bárki is?
Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
313313
addikt
Védett áramkör van, vagy teljes lakás megy sziget üzemben? Mert utóbbi nem nagyon engedélyezett, elosztó döntheti el saját hatáskörben, engedi-e. Démász nem enged sziget üzemet teljes lakásra, külön védett áramköt, konnektor az inverter alatt az már határeset.
-
313313
addikt
Szabályos keretek között hiába van akkud, a nálad villany nem lehet áramszünet esetén.
Max úgy oldhatod meg, hogy a backup portra raksz külön világítást, külön szivattyút. Amit arra a portra körtsz, máshogyan villannyal megtáplálni nem lehet.
-
S-eye
senior tag
Tegnap valaki kidöntött az utcánk végében egy oszlopot autóval. Emiatt szerencsére csak 10 percig nem volt áram.
Hiába van akkus rendszerem, de így arról sem jött így a delej, nem tudtam használni.
Ennek megoldására, áramszünet esetén, lehetne egy 1-0-2 kapcsolóval leválasztani magam a hálózatról, hogy használhassa az akkut az egész ház?
Ilyenkor főleg a világítás és a kazán kellene. Csak szabályos megoldás érdekel persze.
B opciónak ott a backup port az inverteren, de az nem lenne annyira kényelmes. Opus /Debrecen, Deye 3F 5kW inverter.
-
Borisz76
veterán
A napelemes fórumból
loptamkölcsönöztem , hogy itt is meglegyen !
https://anep.hu/kalkulator/Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Z_A_P
addikt
OK
-
AtHoS
nagyúr
válasz Borisz76 #3709 üzenetére
Nyílászáró önerőhöz kalkuláld bele, hogy pl. párkány sincs a 100% támogatási összegben, plusz ugye szúnyogháló, redőny, ja és adott esetben egy szellőztető konyhai részen
Nálam csak ez volt cirka 500e...a bekért önerőn felül (1.550e)
Nálam "már csak" a klímák bekábelezése H tarifás órához (mondjuk nem biztos, hogy szeretném arra kötni, de ez most másodlagos) és az órák a kiépített dobozokba helyezése hiányzik...na mondjuk az ajtók/ablakok bontásából keletkezett hiányosságokat kellene még visszajavítanom, hogy a redőnyök, szúnyoghálók a helyükre kerülhessenek, de azt majd tavasszal....remélem lesz rá időmread-only mode on the forum
-
Borisz76
veterán
válasz Aidan85 #3707 üzenetére
Én számoltam az önerővel...., hogy kelleni fog.
Be is fizettem amit kértek.
Tehát miattam nem csökkent a szám....A napelem + aksik már telepítve , teszik a dolgukat mert az Opusz Titász már volt kint....December 6.-n átvették és felkapcsolták.
Azóta termel....ha az idő is olyan.
A kivitelező januárra , februárra ígérte a hőszivattyú telepítését.
Viszont az eredetileg bevont nyílászárót beépítő cég/ember visszalépett !!!
Ezért most a pályázatíró új vállalkozót keres , aki majd megcsinálja nálam a kivitelezést....
Persze erre megint rá kell fizetnem majd valamennyit !!!
Eddig kb nagy vonalakban az önerő , saját lóvé kifizetése :
- Pályázatíró egyszeri díj : 50.000
- Sikeres pályázat esetén 3%jutalék : 300.000 Ft
- Napelem+aksi+hőszipka önerő : 1.200.000 Ft
- Pályázati végelszámoláskor 3% : 300.000 Ft
- Nyílászáróhoz önerő : ??????
Tehát eddig a 100%-s pályázathoz pluszban fizettem : 1.850.000 Ft-t.
Erre még rájön majd a nyílászáró önerő...ami nem tudom, hogy mennyi lesz. Lelkiekben 500.000 Ft-ra készülök.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Z_A_P
addikt
Ezt értitek? [link]
Van olyan ahol meg el sem kezdődött? Vagy olyat vágnak le ami már kész, nem fizetik ki?
OK
-
MrTwister
őstag
válasz gyvince #3702 üzenetére
Nekünk van advesz-es az ugye a nappali mérő illetve van H-tarifás mérő (ami nem advesz, tehát nem rádiós). Az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint vagy mind a kettőt diktálod vagy egyiket sem. A diktálás viszont az advesz óránál kivan zárva mivel ugye szaldóban vagy, tehát éves elszámolás van. Így a H-tarifásra maradt az átalány. Tehát a napelemes adveszre évente van elszámolás, a H-tarifára meg havonta fizetünk fix összeget.
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Levi123
senior tag
válasz gyvince #3702 üzenetére
Nekem is 2 óra van 3F mindennapszaki és 1F vezérelt. Éves elszámolást kértünk, most nincs fogyasztás a vezérelt órán, de az ügyintéző azt mondta be tud állítani havi fix díjat is amit fizetek, ha esetleg nem lesz annyi a visszatermelt mennyiség mint amennyit fogyasztunk majd. Szerintem ilyet be lehet állíttatni H vagy vezéreltre is.
A vezérelt óra is ad-vesz óra nálunk...[ Szerkesztve ]
Levi
-
asdf_
veterán
válasz gyvince #3700 üzenetére
Ha sima kéttarifásat kapsz és nem akarsz átalányozni, akkor igen, ha adveszest, akkor értelemszerűen nem. Hogy a szolgáltató renszere képes lesz-e kezelni, hogy esetleg van diktálós meg nem diktálós órád is, és a nem diktálósra is diktálást kér, az meg madj legyen a meglepetés
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest